Şimdi Ara

harici Hdd sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • uzun zamandır kullandığım WD 320 gb harici hard diskim daha once defalarca takmış olduğum bilgisayara taktım. Ama hard disk bilgisayarda görünmüyor. tray ikon olaak usb bağlantısını görüyorum. Hard diskin ışığıda yanıyor. Fakat bilgisayarda bağlı bir hard disk göremiyorum. Farklı kablolarla ve farklı bilgisayarlarda denedim, sorun değişmedi. Benzer başlıklardaki çözüm onerilerini denedim olmadı. yardımcı olursanız cok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portakal84 -- 31 Mart 2009; 11:08:51 >

• peki disk yönetiminde gözüküyor mu bilgisayar sağ tıkla yönet de daha sonra disk yönetimi...
  • disk managementte disk o da sabit diskler görünüyoyor. fakat harici hard disk görünmüyo. bu durumda naapmalıyım bilmiyorum. 3 ayrı bilgisayarda da aynı şekilde bi sonuç oldu.
    lütfen yardım
  • Disk management te gözüküyorsa, bu önemlidir. ve sorun çözülebilir. bi resmini çekip yayınlarsan ve hardiskinin hangisi olduğunu belirtirsen olay daha iyi aydınlanır.
  • Western digital 2,5'' 320 gb harici hard disk. kasım ayından beri kullanıyorum

harici Hdd sorunu

harici Hdd sorunu
  • Öncelikle geçmiş olsun portakal84. Arkadaşlar "disk management"ta hard disk görüntüsü istemişsiniz ama sorun harici disk "disk yönetimi" nde gözükmüyor. WD HDD nin usb bağlanınca güç ışığı yanıyor ve bilgisayarda sistem trayde usb bağlantı resmi çıkıyor ama disk yönetiminde gözükmüyor. Ben donanımsal bir arıza olduğu görüşündeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albatros83 -- 31 Mart 2009; 10:58:17 >
  • arkadasım hard diskinin durumu bence cok kritik bir durumda
    eger garantisi varsa değiştir
    bilgilerin onemliyse; kard diskini kutusundan cıkarıp Pc ye ikinci hard disk olarak tak
    buyuk ihtimalle bu şekilde bilgilerine ulaşabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Hdd kutusu sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibcho

arkadasım hard diskinin durumu bence cok kritik bir durumda
    eger garantisi varsa değiştir
    bilgilerin onemliyse; kard diskini kutusundan cıkarıp Pc ye ikinci hard disk olarak tak
    buyuk ihtimalle bu şekilde bilgilerine ulaşabilirsin

evet içinde onemli bilgiler olmas direk servise vericektim. Ama bu şekilde bilgisayara bağlarsam garanti kapsamından cıkar herhalde. bi çözüm bulamazsan dediğin yolu denicem sanırım.
  • ya devre kartınla ilgili sorun var ya da 3 bilgisayarda da bağlama tabloları ile ilgili bi sorun yaşıyosun.http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html şu program ile foto yolla bakalım nerde sorun. bide usb bağlantı kablosunuda farklı kullan bakalım bişe değişicekmi. önemli bi yedek varsa gönder bana alalım yedeklerini ;)
  • 3 ayrı kablo ile denedim sonuç malesef aynı. yedeklemeye gelinde 320 gb tı tamamen doldurdum desem
    yarısı film gerçi, ama 17 gb resim var derdim onlar ve müzikler. cd lerde dağınık olan resimleri toparlıyordum neden yedek almadın demeyin

harici Hdd sorunu
  • Dün akşam farkettimki hard diski bilgisayara bağladığım anda hard diskten bir ses geliyor. Bir yeri ararsınızda düşmez kapanır telefon dınınııın dınınıın diye çalarya ona cok benzer bir ses 4-5 defa geliyor. Bunun anlamını bilen varmı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portakal84 -- 1 Nisan 2009; 15:36:49 >
  • benzer bir sorun kardeşimin başıma gelmişti.
    çin malı cep telefonu ile harici diski(WD 160MB) yanyana koyunca harici diskin elektronik devresi bozuldu.
    yeni bir harici disk kutusu alıp içine takınca düzeldi .
    eğer garantisi bitti ise söküp hdd diski kutudan çıkarın.
    çıkardığınız disk sata ise normal pc ye sata kabloları ile takıp deneyebilirsiniz.
    (eğer bağlantısı ide ise ayrıca pc bağlamak için aparat gerekiyor)
  • quote:

Orjinalden alıntı: miy

benzer bir sorun kardeşimin başıma gelmişti.
    çin malı cep telefonu ile harici diski(WD 160MB) yanyana koyunca harici diskin elektronik devresi bozuldu.
    yeni bir harici disk kutusu alıp içine takınca düzeldi .
    eğer garantisi bitti ise söküp hdd diski kutudan çıkarın.
    çıkardığınız disk sata ise normal pc ye sata kabloları ile takıp deneyebilirsiniz.
    (eğer bağlantısı ide ise ayrıca pc bağlamak için aparat gerekiyor)

Bilgi için çok saol . Uyarın birçok kişinin işine yarayacak. Bu telefon olayını daha once duymuştum ama pek olanak vermemiştim. İkisini hiç beraber taşımadım, telefon hep cebimde durur.
    Beni düşündürende garantisinin bitmemiş olması. Bitse aynen dediğin gibi yapabilirdi. Şu an garantisini bozmadan bişeyler yapmaya calışıcam. Olmadı servise vericem artık. Başka çözüm yok gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portakal84 -- 2 Nisan 2009; 11:41:33 >

• bazen usbden gelen akım yetersiz olur, ilave güç (adaptör veya 2li usb kablo, bazıları Y kablo diyor) bağlama imkanı varsa birde onu deneyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hegoatANKARA

bazen usbden gelen akım yetersiz olur, ilave güç (adaptör veya 2li usb kablo, bazıları Y kablo diyor) bağlama imkanı varsa birde onu deneyin.

usb den gelen akım yetersiz olsa bile disk yönetiminde görünür.disk yönetiminde görünmemesi donanımsal bir hata olasılığını artırıyor.
  • Dostum sendeki hdd nin aynısı bendede var. ve aynı sorunları yaşadım.
    gnelde üzerindeki Controler kartları bozuluyor. Yani söküpte bilgisayara direk harddisk olarak bağlarsan sorun çözülür.
    Eğer TIK TIK TIK gibi sesler geliyorsa içinden, bu hddler manyetik kafa park ediyorlar. Yani bir yerde takılı kalmıştır kafası mutlaka ve kurtaramıyor.
    Bu durumda kendine güveniyorsan hddnin içini açacaksın (torx anahtarı ile) ve kafayı yerine geri iteceksin. aman kafanın uçalrına ve metal disklere dokunma. Sonra kapağı tekrar vidalayacaksın. Ortadaki vida çok önemli, onu mutlaka tak çünkü hddnin dönmesi için yatak görevi görüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.