herkese iyi akşamlar; arkadaşlar laptopumu işte ve evde kullanıyorum bugün işe getirdiğimde ise f: olarak gözüken harici hdd g: olarak gözktü ve f: olarak cd sürücüsü gözüküyor aynı zamanda e:sürücüsünde dvd yazıcı var yalnız tek cd sürücüm var yani f: sürücüsü aslında yok ama cd sürücü olarak gözükmekte şimdi ben bu f olarak gözüken cd sürücüyü iptal edip yani sistemden silip g olarak gözüken harici hdd yi tekrar f nasıl yaparım. biraz karışık oldu ama kusura bakmayın.ben denetim masasında ve aygıt yöneticinden çözmeye çalıştım mesela bilgisayarımı açtığımda f: olarak gözüken cd sürücü aygıt yöneticisinde gözükmüyor.vista home baic kullanıyorum.
Bilgisayarım > sağ tuş > yönet > Disk Yönetimi ile yapabilirsin... Disk Yönetimi: Disk Yönetimi ek bileşenini bölümler ve birimler oluşturmak, bunları biçimlendirmek ve sürücü harfi atamak gibi diske ilişkin görevleri gerçekleştirmek için Windows XP ile kullanabilirsiniz.
Bilgisayarınıza disk eklemeden önce, Denetim listesi: Yeni disk ekleme bölümüne bakın. Disk Yönetimi'ni kullanma ile ilgili öneriler için, En iyi yöntemler bölümüne bakın. Belirli görevlerle ilgili yardım için, bkz: Nasıl yapılır?. Genel arka plan bilgileri edinmek için, bkz: Kavramlar. Sorun çözme yönergeleri için, Sorun Giderme konusuna bakın.
nihat cevabın için teşekkürler öncelikle ; disk yönetimi ile denedim ama sürücü adı değiştirmeye geldiğimde f seçeneği yok f olarak gözüken cd sürücüsü ise burada gözükmüyor sadece bilgisayarımda gözüküyor ben f olarak gözüken cd sürücüyü sistemden silmek istiyorum sonrada hdd y f yolu vermek tekrar teşekkürler