Şimdi Ara

Harici HDD Tavsiyeleri - [ ANA KONU ] (212. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
4.561
Cevap
51
Favori
527.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar artık dvd ye müzik resim yazmaktan bıktım.Bundan 4 yıl önce samnsung 500 gb hdd almıştım.virüs felan girmiş iade edip paramı almıştım.O günden beri pek sıcak bakmıyorum bu harici disklere.bana ucuz yollu usb3'lü 150'i aşmıyacak 500 gb bile yeter bana. o düzeyde önerilerinizi bekliyorum.

İşin kötü tarafı yedek aldığımız bu aletlere ufak bir darbe,yere düşürme,yada virüs felan girince alın başınıza belayı.hiç güven vermiyor bu cihazlar bana.acaba blueray sürücü 1 2 cd almak mı daha mantıklı :) masaüstü pc olsa direk ona atardım hiç birşey olmazdı.

Geri kafalı düşünüyor olabilirim,ama bu harici disklerinde hiç garantisi yok veri saklama konusunda. Değerli görüşlerinizi önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih145306 -- 24 Temmuz 2014; 20:18:37 >
  • Arkadaşlar benim bilgisayarımda virüs olması söz konusu, Harici HDD aldığımda PC'e takınca doğrudan onada virüs bulaşırmı? Eğer virüs bulaşırsa Harici HDD'ler için özel virüs tarama programları varmı?
  • CoppeR. kullanıcısına yanıt
    Valla güzel kardeşim sakin windows xp felan takıyım deme.4 yıl önce samsung 500 gb lık vardı.arkadaşın xp'sine taktık virüsü kaptı ve içindekileri almak için günlerce uğraştım programlar felan denedim.onları aldım derken bu seferde cihaz bozuldu.bozulmasıda şöyle,cihazı takıyosun usb'Den ışığı yanıyor ses geliyor çalışıyor ama açılmıyordu.teknosa servise yolladı,adamlar yapamamış iade çeki vermişlerdi.

Bu aletleri usb bellek gibi ondan o pc'ye tammamak lazım. sadece kendi pc'nde kullanı tavsiye ederim.içinden birşey alacak olursanda usb belleğe atıp başka pc'lere öyle iletişim kurdur.heleki tv,dvd vs. gibi şeylere asla takma harici diskini.

Windows 7 ve 8 dışında sisteme takma,heleki orjinal olmayan sistemlere hiç takma.Param olsa gider 250 gb ssd alırım,laptoptan çıkan hdd'yede kutu alırım mis gibi kullanırım 500 gb diski.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih145306 -- 24 Temmuz 2014; 22:05:58 >
  • 500gb disk onerisi olan var mi
    fiyat onemli ancak birisi 20 tl coksa ama digerinden cok daha iyiyse onu da alabiliriz fiyat/performans ariyoruz
    usb 3 uyumlu olursa iyi olir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harddisk almaya karar verdim ama iki marka arasında kaldım bana yardım edin!!
    Seagate 1Tb Usb 3.0 Taşınabilir Harici Harddisk
    WD ELEMENTS 1 TB TAŞINABİLİR HARİCİ HARDDISK 3.0
    Benim düşündüğüm WD ama yine siz karar verin
  • Yurtdışından amazondan uygun fiyatlara getirebilirsiniz ben şunu aldım . Kargo dahil 115 dolar tavsiye edrim. Vtanda 320 liraydı..

Seagate Backup Plus Slim 2TB Portable External Hard Drive with Mobile Device Backup USB 3.0

www.amazon.com
    Amazon.com: Seagate Backup Plus Slim 2TB External Hard Drive Portable HDD Ã Black USB 3.0 for PC Laptop and Mac, 2 Months Adobe CC Photography (STDR2000100): Computers & Accessories
    http://www.amazon.com/gp/product/B00FRHTSK4/?ie=UTF8&camp=1789&creative=9325&linkCode=ur2&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER&linkId=YPDLE4H2D4KEOZWC

Bu konuda sorusu olan varsa yardımcı olurum

• bu tür ürünler amazonda mı yoksa ebay da mı uygun fiyatlı olur?
  • DarK PaSSenGeR kullanıcısına yanıt
    Ben ebaydan alışveriş yapmıyorum genelde çünkü satıcıların güvenilirliklerini bilemiyorum.Amazonun yukarıdaki üründe şuan kampanyası var ondan paylaştım.
  • ihtiyaci olana carrefour da 1 ve 2 tb lik hd. 169 ve 230 TL den Toshiba store e plus var. Ben dün 1 tb lik olani aldim . flaş diskle gecen gunlerime yaniyorum. üstelik 9 taksit... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: shutterbug

quote:

Orijinalden alıntı: fds14

hizlial kullanılmış ürün gönderiyor bir çok kişiye bunu yaptı ve yapıyor da bu yüzden bedava verse almam diyebileceğim bir yer.
    Tr de satılan suya, darbeye dayanıklı tek model SP Armor A80, onunda tasarımı ve diskin kalitesizliği olsun iade etmeme yetti. Kısacası ne alacağımı bilemiyorum, yurt dışından getirtmeyi düşünüyordum bu seferde gümrüğe takılma sorunu ihtimali çıktı.

Internette yazılan şikayetleri okudum. Bir kişinin videosu var. Ürün muhtemelen kullanılmış değil refurbished.

Alacağınız yere paketi gift/hediye diye işarettirirseniz gümrükten direkt geçer. Malın değeri 75 doların üstünde yazılmazsa gene problem olmaz. Gümrüğe takılsa bile dolar üzerinden %20 sini vergi olarak ödeyerek posta toplama merkezinden sorunsuz teslim alabilirsiniz.
    Yurtdışında alacağınız disklerin uluslararası garantisi yoktur. Bozulunca elinizde patlar. Aliexpres gibi yerlerden alınan disklerden mağdur olan çoktur.

Hocam refurbished ne demek?

Önerdiğiniz 1tb hard disk var mı ucuz yollu ve ya 500 GB?
    1TB'lik fiyatı 160 TL 2 TB fiyatı 220 TL hızlıalda. Hangisi daha mantıklı?

• @Arkadaşlar yeni pc aldım. HDD(usb 3.0) de ki verilerimi pc ye aktarırken ilk zamanlar çok iyiydi saniye de 60-70 mb ı buluyordu aktarım hızı ancak 2-3 gün geçince Pc den Hdd ye veri aktarırken başlarda hızlı aktarıyor ardından aktarım hızı 0'a düşüyor 5-10 dk hız 0 da bekledikten sonra hız normale dönüyor kısa bir süre sonra tekrar 0' a düşüyor. Dosya aktarımı tamamlanana kadar bu şekilde devam ediyor. Diğer Pc den Dosya aktarırken HDD ye normal aktarıyor ancak yeni aldığım pc de sonradan böyle bir olay oluştu. Çözüm için önerilerinizi bekliyorum..
  • arkadaşlar 101de 2 tane hdd giriyor pek bir bilgim olan konu değil ama ucuz olduğunu tahmin ediyorum arada 25 tl oynuyo çok özellik farkı varmı değer mi hangisini almam daha mantıklı.
  • Mypassport ultradan denk getirebilirsem burada alırım a101'den.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leo80

Hocam şu sony nasıldır ?http://www.gold.com.tr/sony-hd-e1p-1tb-2-5inc-usb-3-0-pembe-tasinabilir-disk_u

stokta yok diyor :)
  • Hepsiburada'dan 50 TL çek kazandım.

Aşağıdaki iki üründen hangisini alayım? Tam WD alacaktım Toshiba'yı gördüm. 500 GBlık microboxım var, ,içinde WD var, iyi. Diğeri de Japon malı.

Kararsız kaldım.

Toshiba Store Basics 1TB

WD Elements 1TB

• leo80 L kullanıcısına yanıt
    TOSHIBA HDTP110EK3AA STOR E PLUS 2 5 1TB SİYAH HDD
    Aynı Yerde ..

189TL

Yakarıda yazdım.... Aynısı carrefourda 169 TL...
    İlk hard diskim ...
    flash belleklerim 2 ila 16 GB arası 9 adet...
    Şimdi harddiski bunca yıldır niye almadım diye kafamı ekranlara vuruyorummmm :)
    (ekranlar sağlam)

Hız karşısında hazırola geçtim........

Düşün ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedreamms -- 14 Ağustos 2014; 22:01:40 >

• 2 TANE a101'e baktım getirmemişler hdd.
  • Ben Amazondan alacam geçen gün 99.99 dolardı WD 2 TB My passport ultra fakat WD in disklerinden
    çok şikayet okudum. Diyorlarki USB girişi kırılıyor ve disk kullanılamaz hale geliyor. O yüzden o diskten soğudum.

Seagate 2 TB Backup plus 99 dolar

www.amazon.com
    Amazon.com: Seagate Backup Plus Slim 2TB External Hard Drive Portable HDD Ã Black USB 3.0 for PC Laptop and Mac, 2 Months Adobe CC Photography (STDR2000100): Computers & Accessories
    http://www.amazon.com/Seagate-Backup-Portable-External-STDR2000100/dp/B00FRHTSK4/ref=lp_595048_1_9?s=pc&ie=UTF8&qid=1408056422&sr=1-9

hangisini alayım ? aslında görüntü olarak WD leri beğeniyorum. Burada aynı paraya 1 TB alabiliyoruz. Bazen öyle fiyatlar oluyorki amazonda
    2 tane 1 TB 95 dolar İşte kargo ne tutacak bir onu bilmiyoruz.

Bilgi
    Amazon (Prime ürünlerde sadece)
    Gümrük alınmaz bu ücrete 75 euro gümrük sınırı şayet alınacak olsada Amazon tüm bu paraları alış veriş yaparken sizden
    tahsil ediyor gümrük işlemlerinizide yapıyor. (Ben daha önce alış veriş yapmadım monitör vs alanlar bunu yaşadı)
    Belirtim yine söyleyim bu söylediklerim Prime ürünlerde geçerli zaten diğerleri Türkiyeye gönderilmez.

• Aynı ürün bizde 300 TL amazonda 99usd yani 200 TL.
    Aradaki fark vergiden mi kaynaklanıyor?

http://www.hepsiburada.com/liste/wd-elements-2tb-usb30-25-tasinabilir-disk-wdbu6y0020bbk-eesn/productDetails.aspx?productId=bd500551&categoryId=100225

www.amazon.com
    Amazon.com: WD 1TB WD Elements Portable USB 3.0 Hard Drive Storage (WDBUZG0010BBK-EESN): Electronics
    http://www.amazon.com/Elements-Portable-Drive-Storage-WDBUZG0010BBK-NESN/dp/B00CI3BLPA/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1408058259&sr=1-1&keywords=WD+Elements

• NVN kullanıcısına yanıt
    Evet malesef %25 ithalat vergisi var kabaca ithalat vergisi kdv nakliye hariç.
    ABD ithalat vergisi ihracat vergisi normal vergisi herşeyi içinde perakende fiyatı. %33 fark oluşuyor.
  • 
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.