herkese merhaba..ben philipsin 500 gb boyutunda bır hddsini kullanıyorum.aldıgımdan bu yana da hıcbır sorunla karsılasmamıstım.süreklı takılıdır zaten.ne kablosuyla gırısıyle oynayan olur ne de alınıp bı yere goturulur..cihaz acılırken tiz bır sesle acılır sonrasında bu ses gıttıgınde de zaten pc de gorulur hemen.aldıgımdan berı bu boyle oldu.1 hafta once bu ses degıstı.ses takılı kalmaya basladı..acılmadı.pc de kesınlıkle cıhazı gormemeye basladı.once adaptorundendır dedıler gıttım 35tl ye adaptorunu aldım.baktım kı ses aynı sorunda cozulmedı.aldım vıdalarını soktum dırek ıcını cıkardım ve masa ustu bı pcnın kasasına taktım.pc acılırken hata verdı.sonrasında acıldı ve pc de kesınlıkle cıhazı gormedı bıle..ıcınde 450 gb fılm ve 2004ten bu yana butun fotolarım mevcut oldugundan benım cok degerlı verılerımı kurtarabılmek..kurtarma ısını profesyonel olarak yapan fırmalarla konustum.ortalama 600tl fıyat ıstenıyor kurtarma ıslemı ıcın.o careye basvurmadan once son umut olarak buraya yazmak ıstedım.belkı yardımcı olan bır arkadas cıkar dıye..sımdıden tesekkur edıyorum..
diskinde kafa vurmaya başlamış. Melsef bu durumda sana yapıcak birşey kalmıyo.Eğer yazılımsal bir soun olsaydı kendi çabalarınla belki kurtarabilirdi. Profoyonel firmaya göndermeden o firmayıda iyi araştır. Prof gibi görünen ama amatör o kadar çok firma var ki.