Şimdi Ara

Harici Ses Kartı Cızırtı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler dilerim.

Harici bağladığım ses kartı ile prodüksiyon programları üzerinden kayıt alırken yaşadığım sorun hakkında yardım almak istiyorum.

Lenovo Legion Y520 performans bilgisayarım, Zoom H6 kayıt/ses kartı cihazım, M-Audio Code61 midi klavyem var. Kullandığım programlar Ableton Live Lite, Reason Lite 11, Pro Tools First ve crackli olarak kullandığım Cubase 5 var. Hepsinde yaşadığım sorun aynı.

Zoom H6 cihazımı bilgisayara ses kartı olarak tanıtıyorum. Midi klavyemle bilgisayara sinyal yollarken belirsiz aralıklarla anlık cızırtı sesleri geliyor. (Bu onboard ses kartını kullanırken de geçerli.) H6'nın mikrofonu ile ses kaydı alırken de aynı şekilde kaydın belirli kısımlarında anlık cızırtı sesi geliyor. H6 driverini kaldırıp tekrar kurdum, sürücülerim güncel.

Aynı sistemi ortalama bir bilgisayar üzerinde kurdum. İki bilgisayar da windows 10 işletim sistemine sahip. Bu bahsettiğim sorunların hiçbirini yaşamadım. Problemin benim bilgisayarımdan kaynaklandığını düşünüyorum doğal olarak fakat bu alanda çok tecrübesizim, sebebi ve çözümü hakkında fikir yürütemiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• Aynı mekanda bir bilgisayarda sorun varken diğerinde yoksa bu o bilgisayarın topraklaması, adaptörü, pili veya güç kaynağı ile alakalı olabilir. Bu cızırtı eğer parazit gibiyse yani elektrik ile alakalı ise elektriği filtre eden prizler işe yarayabilir. Bu sorunlar USB, PCIe gibi arabirimlerle de alakalı olabilir. Sonuçta seskartı kullanılıyorsa odada açık olan ışık, radyo dalgaları veya apartmanda birinin elektrik süpürgesi kullanması bile etkileyebilir.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Dediğiniz mantıklı geldi ve şimdi bilgisayarımı akım kontrol eden bir prize bağladım. Araştırır ve kurcalarken çözüm sayılabilecek bir durumla karşılaştım. Bilgisayarın uçak modu özelliğini açıp kablosuz ve bluetooth gibi birimleri devre dışı bıraktım ve bu şekilde %90 oranında sorunumda iyileşme sağladım diyebilirim. Bu şekilde çalıştığımda ses kaydımın çok nadir anlarında parazit duyarken midi klavye ile çalışmalarımda bu cızırtı sorununu sıfıra indirdim diyebilirim. Bilgisayarım sinyal dolaşımından etkilendiği için bu sıkıntıyı yaşıyorum sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop ses sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.