Şimdi Ara

HarmonyOS resmi olarak tanıtıldı: İşte Android rakibinin özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
5.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HarmonyOS resmi olarak tanıtıldı: İşte Android rakibinin özellikleri

Bugün yani 2 Haziran 2021 tarihinde Huawei, yazılım ekosisteminde yeni bir döneme girdi ve HarmonyOS işletim sistemini resmi olarak başlattı. ABD yasakları sonrasında Android işletim sistemini cihazlarında kullanması yasaklanan şirket, artık birçok ürün grubunda kendi HarmonyOS işletim sistemine geçiş yapacak.

Ayrıca Bkz.Huawei Watch 3 ve Watch 3 Pro tanıtıldı: HarmonyOS işletim sistemi ve eSIM desteği

HarmonyOS özellikleri

Huawei geliştirdiği mobil işletim sistemini "One as All, All as One" (Hepimiz Birimiz, Birimiz Hepimiz) sloganıyla lanse etti. Bu slogan, cihazların kullanıcı deneyimini kesintiye uğratmadan işbirliği yapmasını ve özellikleri birbirleriyle paylaşmasını sağlayan HarmonyOS'un dağıtılmış yeteneklerini tanımlıyor.

Huawei'ye göre HarmonyOS, Huawei'nin eksiksiz senaryo akıllı yaşam çözümünü güçlendiriyor ve aşağıdakiler dahil beş ana senaryo için tek duraklı bir çözüm olarak çalışıyor:

• Akıllı Ev

• Akıllı Ofis

• Akıllı Seyahat

• Spor

• Sağlık ve Multimedya Sistemleri

HarmonyOS, dağıtık teknolojinin kullanımıyla, kullanıcıların farklı türdeki cihazları tek bir cihaza bağlamasına ve onu Süper Cihaz haline getirmesine olanak tanıyor. Daha sonra kullanıcı, diğer uygulamaları açmadan veya cihazlara ayrı ayrı erişmeden bu tek Süper Cihazdan diğer bağlı tüm cihazları çalıştırabiliyor.

Tasarım: Android'den farkı

Dıştan bakıldığında HarmonyOS, Android'den çok iOS'a benziyor. Yarı saydam paneller ve yuvarlak simgeler içeren kontrol merkezi, yuvarlatılmış kenarlı widget'lar

HarmonyOS Sans yazı tipi ve akıcı animasyonları bunun için özel olarak tasarlanmış. Böylece yazılım, tüm uygulamalarda ve tüm cihazlarda tutarlı bir görünüm kazanıyor.

HarmonyOS 2'nin, EMUI'den önemli ölçüde daha düzgün çalıştığı belirtilmiş. Şirkete göre yeni işletim sistemindeki telefon, 36 aylık kullanımdan sonra bile okuma/yazma hızını yeni akıllı telefon seviyesinde koruyor.

İşlevselliğe gelirsek, HarmonyOS'un optimize edilmiş bir ana ekranı var, böylece uygulamaları yukarı kaydırarak, uygulamayı başlatmak zorunda kalmadan bilgileri veya hizmetleri gerçek zamanlı olarak görüntüleyen hizmet widget'ları oluşturabilirsiniz.

HarmonyOS'un 128KB ve üzeri belleğe sahip cihazlarda çalışabileceği belirtildi. Üstelik Huawei'ye göre yeni işletim sistemi Android ve diğer mobil platformlardan daha hızlı. Bellek dolduğunda performans düşüşünü en aza indirmek için özel araçlar geliştirilmiş. Arka planda çalışan uygulamaların da genel performansı etkilemediği belirtiliyor.

Ekosistem: Akıllı Ev Entegrasyonu

HarmonyOS ile aynı anda birden fazla cihaz üzerinde çalışmak tek bir cihaz üzerinde çalışmak kadar kolay.

Kontrol paneli yeniden tasarlandı. Artık, sürükle ve bırak bağlantı ve entegrasyonunu destekleyerek, kullanıcıların belirli senaryolara göre istenen cihazları özgürce bağlamasına olanak tanıyor. 

Yeni HarmonyOS Kontrol Merkezi, uygulamaları her birine yüklemek zorunda kalmadan cihazlar arasında kullanmanıza olanak tanır. Böylece, tüm olanaklar her zaman ve her yerde size sunulacaktır. İçinde bulunan "Süper Cihaz" sistemiye tüm ürünlerindeki görevleri görüntüleyebilirsiniz.

2021'de 300 milyon cihaz HarmonyOS çalıştıracak

Harmony destekli akıllı telefonlar, saatler ve tabletler, Windows'ta çalışan Huawei dizüstü bilgisayarlarla etkileşime girebiliyor. HarmonyOS eklentisi, Microsoft'un işletim sistemine de entegre edilmiş durumda.

Huawei, yıl sonuna kadar 200 milyon akıllı telefon ve 100 milyon üçüncü taraf cihaz olmak üzere toplamda 300 milyon cihazın HarmonyOS çalıştıracağını açıkladı.

• Evet... Şimdi Gerçekten Apple ürünlerine bir 'rakip' geldi kendi cihazları ve onlara ait donanımları için optimize edilmiş bir işletim sistemi. Pes etmeden devam ederlerse 5 yıl sonra belki de kalite, güvenlik ve kararlılık gibi konularda Apple'ı geride bırakabilirler. Ümit ederim ki Samsung da en kısa sürede kendi işletim sistemini ve eko sistemini oluşturur.
  • Bütün çinli markalar bu işletim sistemine geçerse , android biter. Geriye bir samsung kaldı.

• Kaynak kodları da paylaştı mı. en azından çekirdeği paylaşması gerekir.
    başarılar HarmonyOS. mutlaka denemek isterim

• HarmonyOS open source android zaten.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    HarmonyOS open source android e google olmadan huawei arayüzü giydirilmiş hali. Saçma bir şekilde farklı bişeymiş gibi tanıttılar çok ters bir politika.

• Harmony OS bir android çeşidi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benziyor mu yine her zaman ki gibi çalmış her şeyini appleın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • p50 serisi noldu ?

• oly1786 kullanıcısına yanıt
    Linux çekirdeği kullanıyor benzerlikleri normal 2 3 jenerasyon sonra adroidten iyice ayrılacaktır başlangıç için çok farklı bişi beklenemezdi zaten eğerki çinli firmalarda tutarsa adroid tahtını sallarlar.

• viper17 kullanıcısına yanıt
    Kaynak kodları görmeden bu söylemek imkansız. diyelim ki tasarımı kopyaladı. bire bir aynı görünüyor olsa bile kaynak kodları olmadan yanılgıya düşülür.

• Bire bir aynı görünse bile kopya denemez. var sayalım arayüz tasarım kodlarını android den aldı (alması gayet mantıklı) . çekirdek farklı ise bu android sayılmaz.

• ", 36 aylık kullanımdan sonra bile okuma/yazma hızını yeni akıllı telefon seviyesinde koruyor."

Bu doğru ise benim için en iyi özellik bu.

Android uygulamalarını çalıştırabilecek, eski android telefonlara güncelleme ile gelecek. Bootloader ı eski olan telefonlarda çalışacak ama android değil. Tamam.

Ben yazılımcıyım. Bunu arayüze bakarak çıkarmadım. Tüm geliştirici kiti android in kopyası. Pazarlama kısmı bunun tam tersini söylüyor, büyük bir hata.

• viper17 kullanıcısına yanıt
    bende yazılımcıyım. android uygulamalarını çalıştıramaz ise dünyanın en iyi işletim sistemini yazsın 20 yıldan önce ekosistem oluşturamaz. buda projenin çöpe gitmesi demek.

Bende yazılımcıyım ikinizde haklısınız. :)

• Çin çok büyük bir pazar, düşünün Apple için bile büyük ve vazgeçilmez bir pazar. ABD Huawei'yi işletim sistemi üzerinden engelleyerek Çin'e mağduriyet yaşattı ama Çin'e hamle yapma şansı tanımış oldu ve o da hamlesini yaptı. Eğer Çin tamamen kendi telefonları ile kendi işletim sistemine geçer ve dünyayı da peşinden sürükler ise bu büyük pazar ve kar kayıplarına sahip olacak ABD markaları için endişe verici sonuçlar doğuracaktır. Tıpkı artık Hollywood'un her filminde Çin'li bir yan karakter göstererek şirin gözüküp gişe hasılatında Çin'den medet umulduğu gibi bazı konularda da Çin'e göz yumacakları manasına gelebilir. Çin'liler de insan ve insan oğlu çok zorlu ve güçlü bir yaratık.

• Adamlar bildiğin custom rom yapmış işletim sistemi diye tanıtıyor. Şaka gibi Android üzerine kurulmuş buradakiler de Android biter diyor. Yahu he.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 36 aylık kullanımdan sonra hala akıcılığını koruyor denmiş de 36 ay kullanımı nasıl elde ettiniz :D?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.