Şimdi Ara

harry potter and the cursed child

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

malum harry potter ın 8.kitabı ingilizce versiyonu bu ay sonunda çıkacak. fakat internetten o kadar araştırmama rağmen bir türlü türkçe baskısının olup olmayacağı veya olacaksa ne zaman olacağını öğrenemedim. daha önceki baskılarının yapı kredi yayınları tarafından basıldığını bildiğimden buraya bir mail gönderdim. mail cevaplanırsa bu mesajı editlerim.
    bu arada sizlerin bir bilgisi varsa şayet paylaşmanızı rica ediyorum.

Harry Potter’ın 19 yıl sonrasını anlatan ve tiyatro oyununun senaryosundan oluşan Harry Potter ve Lanetli Çocuk kitabının kapak görseli ile çıkış tarihi duyuruldu!

Yapı Kredi Yayınları‘ndan çıkacak olan esere kavuşmamıza çok az kaldı. Hatta yarım ay bile beklemeyeceğiz. Çünkü 3 Kasım 2016 tarihi itibariyle raflardaki yerini almaya başlayacak. Daha öncesinde online kitap alışveriş sitelerinde ön siparişe açılacağını tahmin ediyoruz.

Bununla birlikte Türkçe kapak görseli de yine yayınevi tarafından sosyal medya hesaplarında duyuruldu. Orijinal basımla aynı tasarıma sahip olan kitap kapağında alt-orta kısımdaki Sevin Okyay ile Kutlukhan Kutlu‘nun çevirmen olduğunu belirten yazı ve YKY logosu haricinde herhangi bir farklılık göremiyoruz.
    Not: Alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemoberk -- 24 Ekim 2016; 3:29:21 >

• Bu konuyu ben de merak ediyorum. Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elbet olacaktır.
  • Tahminim 1 ay sürer. İnşAllah daha çabuk olur.

• Arkadaşlar bu kitap eyi anlatıyor ? Yani son kitapta roman bitmemişmiydi?

• melez 72 M kullanıcısına yanıt
    Hikaye tam olarak Harry’i son bıraktığımız yerden, yani Dokuz Üç Çeyrek Peronu’ndan çocukları uğurlarken kaldığımız yerden devam edecek. Cursed Child, iki bölümlük bir macera olacak, tiyatroda sergileneceği için ancak tek kitap olarak basılması planlanıyor.

Hikaye olarak da Harry’nin Hogwarts’a kabul almadan önceki yıllarını konu edinecek. Anladığımız kadarıyla bir noktada Lily ve James’le ilgili bir şeyler de göreceğiz, ama öncelikli olarak mevzu Harry’nin Dursley’lerle geçirdiği berbat yılları olacak.

Bu duyumların üzerine, 23 Ekim 2015 tarihinde hikayenin resmi sinopsisi yayınlandı. O da şöyle diyor;

“Harry Potter olmak her zaman zordur. Şimdi de kendisi Sihir Bakanlığı’nda çok çalışan bir memur, üç okul çağındaki evladın babası ve bir kocayken yine işler zor.

Harry ait olduğu yerde kalmayı reddeden geçmişiyle başa çıkmaya çalışırken, en genç oğlu Albus da hiç istemediği bir aile mirasıyla mücadele etmek zorunda. Geçmiş ve gelecek iç içe geçerken, hem baba hem de oğul rahatsız edici bir gerçeği öğrenecekler: Bazen karanlık hiç beklenmedik yerlerden gelir.”

Jk Rowling twitter adresinde özellikle belirtmiş ama. Geçmişe dair bir hikaye olmayacak diye. Benim bulduklarım bu kadar.

• maybe4you kullanıcısına yanıt
    ben de hary nin geçmişinden ziyade harry nin oğlu albus un başından geçenleri konu ediceğini duymuştum. yani harry nin geçmişini anlatıcağına dair iddialar eskidi sanırsam. tabi ben yanlış biliyorda olabilirim. zira tiyatro oyunu oynandı internettede spoiler lar geziyor ama ben kitabın heyecanını etkilemesin diye okumadım. çünki 7.kitabın özetini kitap henüz çıkmadan okuyup madara etmiştim. gene aynısı olsun istemedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nemoberk N kullanıcısına yanıt
    Evet sana katılıyorum da benim beklentim fazla yüksek değil. Harry Potter bitti denmişti sadece Harry Potter ansiklopedisi gelecekti o da yıllar sonra. Ama şimdi işler değişti. Sanki zorla yapılmış gibi. Ama yine de insan sevinmeden edemiyor Harry Potter devam ediyor diye.

• harry potter ı ilk defa duyduğum zaman 10 yada 11 yaşında idim şu an 27 yaşındayım düşünün yani. ilk defa hugo diye bir program vardı ondaki tolga abi bahsetmişti. tabi o zamanlar internet ne gezer. yeni kitabının çıkmasını beklerdim internet olmadığı için haberimiz olmazdı. bu yüzden her avm ye gittiğimde kitapçının vitrinine bakardım. hatırlıyorum da 3. kitabın çıkması için duğa ederek kitapçının vitrinine doğru yürüdüm. bir baktım ne göreyim gıcır gıcır yepisyeni harry potter ve azkaban tutsağı kitabı vitrinde bir sürü var.
    yani kısacası güzel günlerdi. daha sonra yüzüklerin efendisi gibi bir sürü kitap okudum. fakat aynı heyecanı alamadım. çünki harry potter kitaplarının şöyle bir özelliği vardı. hiçbir sayfası boş yere yazılmamıştı. bir sayfanın o kitap için çok önemsiz olan bir detayı bir sonraki kitabın ana konusu bile olabiliyordu. zira okuduğum hiç bi kitapta bu özelliği göremedim. kitapta herşey bir yapboz gibi birbirini tamamlıyordu. yani lost dizisindeki gibi gizem olsun diye bilinmeyen şeyler verip verip sonra hava da bırakmıyordu.
    bu yüzden harry potter ın yeri bende ayrı ve 27 yaşıma gelmeme rağmen 10 tane daha çıksın gene okurum.

• Vay be güzel anılar. Duygulandım hocam. Ben sonradan Harry Potter'in değerini anlayanlar grubundayım. O heyecanlı bekleyiş içinde olamadım. Aile, öğretmenler, çevre yüzünden ön yargı vardı fakat bunları aştım ve kitapların önemini, "Harry Potter'in önemini" anladım. Neyse konudan sapmayalım.

• Hikaye yeni bir hikaye, son kitapta kaldigi yerden devam edecek, gecmise dair bir hikaye degil ama gecmise donusler olacak. Meshur karakterlerimiz yine is basinda ama basrolde cocuklar olacak. Yanlislikla spoiler veririm diye cok fazla yazmak istemiyorum ama filmi cikacak olacak Fantastik Canavarlardan daha fazla ilgimi cekiyor bu kitap sonunu bildigim halde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk filmini bende çocukken izledim sonrasında her filmini heycanla bekledim bu kadar sevmemin sebebi sanırım filminde benle büyümüş olması. Türkçe ne zaman çıkar bilmiyorum da ingilizce alacağom sanırım beklemeyip

• bu kitap ciltili mı olucak yoksa çok kısa ökyü tarzındamı ... ve bu ay çıkmıyomuydu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SouthPark_Konsol delisi

bu kitap ciltili mı olucak yoksa çok kısa ökyü tarzındamı ... ve bu ay çıkmıyomuydu

31temmuzda ingilizce çıkacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemoberk

harry potter ı ilk defa duyduğum zaman 10 yada 11 yaşında idim şu an 27 yaşındayım düşünün yani. ilk defa hugo diye bir program vardı ondaki tolga abi bahsetmişti. tabi o zamanlar internet ne gezer. yeni kitabının çıkmasını beklerdim internet olmadığı için haberimiz olmazdı. bu yüzden her avm ye gittiğimde kitapçının vitrinine bakardım. hatırlıyorum da 3. kitabın çıkması için duğa ederek kitapçının vitrinine doğru yürüdüm. bir baktım ne göreyim gıcır gıcır yepisyeni harry potter ve azkaban tutsağı kitabı vitrinde bir sürü var.
    yani kısacası güzel günlerdi. daha sonra yüzüklerin efendisi gibi bir sürü kitap okudum. fakat aynı heyecanı alamadım. çünki harry potter kitaplarının şöyle bir özelliği vardı. hiçbir sayfası boş yere yazılmamıştı. bir sayfanın o kitap için çok önemsiz olan bir detayı bir sonraki kitabın ana konusu bile olabiliyordu. zira okuduğum hiç bi kitapta bu özelliği göremedim. kitapta herşey bir yapboz gibi birbirini tamamlıyordu. yani lost dizisindeki gibi gizem olsun diye bilinmeyen şeyler verip verip sonra hava da bırakmıyordu.
    bu yüzden harry potter ın yeri bende ayrı ve 27 yaşıma gelmeme rağmen 10 tane daha çıksın gene okurum.

Harry potterı ben de çok severim. Sevmemin nedeni ise kitapta kendimi bulmam ve hayal gücümü arttırması.

Harry potterı 11 yaşında tanıdım. Kitapta da 11 yaşında ezilmiş, fakir bir çocuk bambaşka bir evrene giriyor ve bir anda zengin, güçlü ve ünlü oluyor. Bu beni çok etkilemişti. Hala ara ara okurum kitapları. Tüm seriyi 8-9 kere okumuşumdur. Ancak;

Ancak bu seriyi bu kadar abartmak çok saçma. Hiçbir şey boşa yazılmamış, önemsiz bir konu başka kitapta ortaya çıkıyor falan.
    Harry potterın kurgusu zayıftır. Akıcıdır. Ancak zayıftır kurgusu.
    Bir tarafta hiç yoktan hayvan yaratabilirsin. Ancak yemek yaratamazsın. Son kitaba göre elinde varsa çoğaltabilirsin ancak yoktan yaratamazsın.
    Çok saçma değil mi?
    Komplike bir canlıyı yaratabilirken bir ekmek somunu yaratamıyorsun. Ayrıca çoğaltmanın da yaratmaktan farkı yok. Çoğaltabiliyorsan nasıl yaratamıyorsun?

Ayrıca istediğin kadar karmaşık bir madde yada malzeme yaratabilirken altın yaratamıyorsun. Hatta diğer madenleri altına çeviremiyorsun bile. Neden?

Bilmem kimin bilmem ne yasasına göre.

O kim ya?

Ayrıca söylediğin foreshadowing bütün güzel serilerde vardır. Bu serilerle harry potterı kıyaslamak o serilere zalimlik olur.

Ayrıca harry potter ve lotr kıyaslanıp, lotr yetersiz bulunup senin tabirinle "boş yazılmış" olduğuna ilk kez rastlıyorum. Lotr fantezi türünün ilkidir. Ondan öncesi yoktur. Tolkienin dediği gibi çocuk masalları fantezinin öncülüdür. Ancak Tolkienin dünyası bambaşkadır.

• Roman tarzımı olucak yoksa tiyatro oyunu olacağı için daha kısa bişimi gelir acaba ?
  • by-ko kullanıcısına yanıt
    Bence fantastik bir kitaba saçma demek yanlış. Çelişen yerler var demek de yanlış. Sonuçta zaten fantastik bir kitap. Öte yandan Harry Potter kendi türündeki birçok kitaptan daha akıcı olduğu için herkes için ayrı bir yeri vardır.

• Sadece tiyatro olacak diye biliyordum kitabı görünce çok sevindim umarım çabucak çevrilir. Bu serinin ben de yeri çok ayrı ( Eşimle tanışma sebebim diyebiliriz) o yüzden ne çıksa okurum gönül borcum var :)
  • Fantastik dünyaya ilgi var hocam belli nickten
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

Fantastik dünyaya ilgi var hocam belli nickten

biraz var evet ama orjinal nicki alamadık biri tee yıllar önce almış o yüzden böyle değişik bir e li yazmak zorunda kaldım :(
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.