Şimdi Ara

Harry Potter ve Felsefe Taşı Yardım!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2-3 gün önce HepsiBurada.com'dan Harry Potter ve Felsefe taşı kitabını aldım ve şimdiye kadar 120 sayfa oldu.

Merak ettiğim bişey var; 120 sayfa oldu ve hemen hemen filmle birebir aynı kitap, yani olaylar vs.. ben biraz daha ayrıntılı bir anlatım bekliyordum.

Net'ten ufak çaplı bir araştırma yaptım ama detaylı bilgiye ulaşamadım, bendeki kitabın sayfa sayısı:274 ama daha eski basımlarda sayfa sayısı:353. Ayrıca Sırlar odası'ndada bazı basımlar 403 sayfa bazıları ise 314 sayfa.

Acaba diyorum YKY daha sonradan kitabın sayfa sayınımı azalttı yoksa kısaltılmış bir versiyon falanmı var ?

Bütün seriyi okumayı düşündüğüm için, doğru düzgün bi yapmak istiyorum

Yardımlar için şimdiden teşekkürler

• Benim 2001 yılında aldığım kitabın sayfa sayısı 353
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eric Clapton-

Benim 2001 yılında aldığım kitabın sayfa sayısı 353

O zaman gidip kitapçılarda 353 sayfalıkmı aramam gerekiyor?
  • İlk 2 kitapta filmlere göre çok fazla ayrıntı veya farklı yerler yok yanlış hatırlamıyorsam Sayfa sayısı bendede 353
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert_39

quote:

Aldığın kitap derleme muhtemelen. Ayrıntıları önemli, kaçırmak istemiyorum dersen arasan daha iyi olur
  • quote:

quote:

quote:

Aldığın kitap derleme muhtemelen. Ayrıntıları önemli, kaçırmak istemiyorum dersen arasan daha iyi olur

Film,Dizi,Kitap izlerken veya okurken ayrıntılara çok önem veririm. Zaten film yeterli gelmediği için kitabı okumaya başladım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Film,Dizi,Kitap izlerken veya okurken ayrıntılara çok önem veririm. Zaten film yeterli gelmediği için kitabı okumaya başladım.

O zaman aramaya başlasan iyi olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O zaman aramaya başlasan iyi olur

O zaman direk Beyazıt'a kitapçılara gitmek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Mahlegan

ankakuşu yoldaşlığı 766 sayfa bendekinde.

Onunda galiba 1114 sayfa olması lazım ama
  • Eski basımlarda, yazılar büyük olduğundan sayfa sayısı artmıştır, ondan sayfa sayısı çoktur. Zaten filmin yönetmeni yanılmıyorsam 3. filmden sonra değişiyor, 3. kitaptan sonraki kitaplardaki ayrıntılarda filmde yok. Yani gönül rahatlığıyla okuyabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoRioN

Eski basımlarda, yazılar büyük olduğundan sayfa sayısı artmıştır, ondan sayfa sayısı çoktur. Zaten filmin yönetmeni yanılmıyorsam 3. filmden sonra değişiyor, 3. kitaptan sonraki kitaplardaki ayrıntılarda filmde yok. Yani gönül rahatlığıyla okuyabilirsin.

Eminmisiniz çünkü ben çok kararsız kaldım hatta bugun ilkokulda okuyan kuzenime verdim kitabı, haftasonu beyazıt'tan alıcam diye
  • İlk 3 kitapta film ve kitap arasında pek bir fark yok. bendeki kitap 274 sayfa(29. basım - 2009) ilk basımlar sayfa sayısı yüksek sonraki basımlarda 50-60 sayfalık bir oynama var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne bekliyordun ki filmde dışında şeyler kitaba göre iyi uyarlanmıştı film hemde.Ayrıca 300 üstü olması lazım ayrıca Zümrüdüanka'da 1000'i geçiyor.

Ayrıca 1.kitap içlerinden en az sayfaya sahip olan kitap çok fazla bir şey barındırmıyor 4 ve sonraki kitaplarda çok bölümler var.Neyse devam et kitapları okumaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 16 Aralık 2011; 21:39:18 >
  • sırlar dünyasında Hermonie hastaneden pijamalarıyla çıkıyordu.Filmde kıyafetleri giyinmiş geliyor.

Azkabandan Hagrid çıktığında Harry ve Ron'u sırtına alıyordu filmde sadece sarılıyorlar.

Böyle ayrıntılar kitapta daha hoş oluyor.Kitap her zaman daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrDraius

İlk 3 kitapta film ve kitap arasında pek bir fark yok. bendeki kitap 274 sayfa(29. basım - 2009) ilk basımlar sayfa sayısı yüksek sonraki basımlarda 50-60 sayfalık bir oynama var.

Çok ufak, tefek farklar var okurken farkettim ama benim takıldığım nokta niye 70 sayfalık bir fark var
  • yazı puntoları eskiş mkitaplarda deve gibiydi arkadaşım puntolar küçülünce haliyle bir sayfaya daha fazla ayrıntı girdiği için sayfa daha az oluyor
  • 3. filme kadar kitapla birebir olmasada yakın bir şekilde götürüyorlardı filmleri. 3. filmle beraber kitaptan ayrı filmler çekmeye başladılar tam anlamıyla. Kitaplardan aldığın zevkten sonra filmlere lanet okuyacağına emin olabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.