Dostlarım geçenlerde hasar kayıtlı bir Mercedes A180'e rastladım. Çok hoşuma gitti ve araca gidip bir bakayım dedim. Araç 4 adet kazaya karışmış ve hepsi karşı tarafın suçuymuş bu nedenle aracın tüm parça değişimleri, bakımı, yapımı, onarımı sigorta tarafından Mercedes Mengerler'de (Yetkili Servisi) yapılmış. Aracın ağır hasar kaydı veya pert kaydı yok fakat yetkili serviste yapıldığı, mercedes olduğu ve dört farklı kazadan dolayı tamir yapıldığı için sanırım 32 bin TL tutmuş tüm masraflar. Araç sol ön tekerleğin oradan, sağ kısmın tam ortasından, sol arka tekerleğin oradan ve sağ arka tekerleğin oradan hasar almış. Sağ orta kısım hariç diğerleri ufak kazalar. Aracın kaportasında, kaputunda, ön kısmında, arka kısmında, kaputun altında herhangi bir sorun ve değişen yok. Hasarlar hep yandan. Aracın 1 yıllık 1440 liraya yapılmış kaskosu var. Ki adam ağır hasar kayıtlı ya da pert kayıtlı arabaya kasko yapmazlar, yapan olursa da 4 bin 5 bin lira para alır demişti. Aşağıda aracın değişen parçaları ve boyalarını da bir resimle göndereceğim.
Şimdi size sorum bu araç alınır mı? Ben almak istiyorum fakat sorun çıkarır mı düşüncesindeyim bu yüzden size danıştım. Yardımlarınızı ve geri dönüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
araçta 32 bin TL hasar kaydı var diyorsunuz,
aracın kendisi ne kadar?
Aracı görmedim bilmiyorum ama arkadaşımda c180 var 2012 model. Yolda köpeğe çarptı. Sol far, panjur ve tampon sis farlarıyla beraber değişti. Şuan araçta 14.000 TL hasar kaydı var.
Mercedes için 32.000 TL çok yüksek bir tutar değil bence. Tabi alacağın araç fiyat olarak hatrı sayılır derecede uygunsa al.