Şimdi Ara

HASARLI ARAÇ İÇİN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlarım geçenlerde hasar kayıtlı bir Mercedes A180'e rastladım. Çok hoşuma gitti ve araca gidip bir bakayım dedim. Araç 4 adet kazaya karışmış ve hepsi karşı tarafın suçuymuş bu nedenle aracın tüm parça değişimleri, bakımı, yapımı, onarımı sigorta tarafından Mercedes Mengerler'de (Yetkili Servisi) yapılmış. Aracın ağır hasar kaydı veya pert kaydı yok fakat yetkili serviste yapıldığı, mercedes olduğu ve dört farklı kazadan dolayı tamir yapıldığı için sanırım 32 bin TL tutmuş tüm masraflar.
    Araç sol ön tekerleğin oradan, sağ kısmın tam ortasından, sol arka tekerleğin oradan ve sağ arka tekerleğin oradan hasar almış. Sağ orta kısım hariç diğerleri ufak kazalar. Aracın kaportasında, kaputunda, ön kısmında, arka kısmında, kaputun altında herhangi bir sorun ve değişen yok. Hasarlar hep yandan. Aracın 1 yıllık 1440 liraya yapılmış kaskosu var. Ki adam ağır hasar kayıtlı ya da pert kayıtlı arabaya kasko yapmazlar, yapan olursa da 4 bin 5 bin lira para alır demişti. Aşağıda aracın değişen parçaları ve boyalarını da bir resimle göndereceğim.

Şimdi size sorum bu araç alınır mı? Ben almak istiyorum fakat sorun çıkarır mı düşüncesindeyim bu yüzden size danıştım. Yardımlarınızı ve geri dönüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

HASARLI ARAÇ İÇİN YARDIM

• Hocam servis bakımlı bi araçsa alınır. Normalde hasarsızları ile aradında nekadar fiyat farkı var ??siz kaça anlaştınız o önemli

Bide şase ve direklere bakmak lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reallist55 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu aracın hasarsız olanlarının fiyatı 83-85 bin civarında. Biz 70'e anlaştık gibi ama ben 68'e doğru zorlarım. Direklerde eğilme yok ve şase de sorun yok demişti. Fakat ben almayı kesinleştirirsem eğer bir de expertize sokacağım.
  • Airbagler ve direkler şaseler sağlamsa 68den fazla verme
    Alınır yani o şartlarda

• reallist55 kullanıcısına yanıt
    Ön ve sol kısmın airbagleri açılmamış fakat sağ kısımdan darbe yediği için sağ tarafın airbagleri açılmış. Onlar da zaten kapı ile birlikte değişmiş.
  • daha önce hasarlı arac alip toplayip kullandım ve bu işlere merakim var. agir hasar kaydi olmasa bile arac bedelinin neredeyse yarisi kadar parca parca hasar kaydi var yazmisiniz. bence temizi ile arada %25 veya daha fazla iskonto yoksa kesinlikle girmeyin.

• helpgod kullanıcısına yanıt
    Fakat Mercedesi yetkili servisinden yaptırmak tuzlu bir iş değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kalama kullanıcısına yanıt
    yani???

O yüzden 32 bin tl mercedes için çok abartılacak bir şey mi?
  • Hocam ederi 65 ama yinede sen bilirsin çok begendiysen az daha fazla verebilirsin. Direk ve şase ye iyice baktir. Ayrıca bir sigortaciya ruhsatın resmini gönder sorgulasin, saticinin sözüyle is yapma canin yanar

32.000 hasar kaydi cok tabi.araba zaten 80 civari diyorsunuz %40 hasarli arac alinir mi alinir ama 60 bin ustune 1 kurus vermem ben olsam.siz de vermeyin. zaten inanin 60 bile veren olsa adam ceketini alir cikar arabayi verir. 22 yillik ehliyetim var defalarca araba alip sattim ozel ilgi alanim bmw. bu tip araclarda zaten alici korkuyor bozulursa ne yaparim diye. tramer sorgusunda 2 tane 1.000 tl çıkınca adamin yuzu degisiyor. siz bu kadar hasar gecmisi olan araca bu kadar onem vermeyin cok uzulursunuz. aracin iki yani islemli. daha ne kalmis ki. tek nokta hasarli olsa neyse diycem ama araba carpisan oto gibi olmus. bana kizmayin yasinizi da bilmiyorum ama hic mi etrafınızda buyugunuz yok size yol gösterecek.yapmayın allah askina. hasarli arac fikri akliniza yattiysa halihazirda hasarli alip siz onarimini yaptirin iciniz rahat olsun.

Alınacak veya kızacak bir şey yok. Yaşım yirmi ve yaşınızın benden büyük olduğuna eminim. Bu konuda tecrübesiz olduğum için ve etrafımda da bu konuda çok bilgili olan biri olmadığı için buraya konu açtım ve sizlere danıştım. Yorumlarınız ve fikirleriniz bu konuda bir şeyler öğrenmem adına gayet önemli. Yazdıklarınızla da şuanda arabayı alma sevdamdan vazgeçmiş bulunmaktayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalama -- 15 Kasım 2016; 21:42:35 >
    demek istedigim suydu bir hata yapmak uzeresiniz ve yasin verdigi heyecanla bunu fark edemeyebilirsiniz buna vurgu yapmak istedim. hasar gecmisi olan bu araba icinize sindiyse alin ama 60 bin uzerinde bir fiyata asla degil. niyetiniz varsa sahibine direkt 60 teklif edin isine gelirse artik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpgod -- 15 Kasım 2016; 22:00:21 >
  • 50 lira üstüne bir kuruş vermem.

32 binlira hasar kaydı diyorsun. o kayıt neyden oldu parça parçada olsa ? far değişmiştir radyator motor aksamı pompalar dıreksıyon kutusnu zaten bu kadar hasar aldıysa dıreklerde felanda oynama vardır aracın sasısınde sıkıntı olabılır satıcının her dedıgıne ınanmamak gerek
    Şase direklerde podyalarda sıkıntı yoksa servis bakimliysa alinir zaten önde boya yoktu sanirim podya temizdir
    Uzun sure bincekseniz alinir
    Sigorta kasko cok cikabilir

• şimdi buradaki bilgisizlere soracak olursan hiçbir şey alamazsın, çok boş adam kaynar burası

konuya gelirsek de yetkili serviste işlemi yapılan aracın hasar kaydı çok olur, bunun nedeni tamir edilebilecek parçalar tamir edilmez yenisiyle değişir, kaporta parçalarından tut airbag veya içerideki plastik parçalara kadar hatta koltuktaki hasara kadar herşey yenisiyle değişir, yani en basitinden bir airbag dışarıda 500-1500 lira arası göğüs kaplama ve tamirle halledilebilirken yetkili serviste 10 bin lirayı geçebilir

yani fiyat avantajı varsa ki 85 lik aracı 70 e almak gayet avantajlı, bu şekilde araç alınır, yetkili serviste yapılmış aracın hiçbir şeyinden korkmana gerek yoktur, hatta 5-6 bin lira hasar kaydı olup da dışarıda yapılan bir aracı almaktansa 30 bine yetkili serviste yapılmış aracı almak çok daha mantıklıdır al satçı değilsen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.