Şimdi Ara

HAsarsızlık indirimini bozmayan istisnalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
8.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben aracımı geçen sene aldım ve HDI sigortadan kasko yaptırdım. 2 tekerimi kestiler parasını kaskodan aldım. 500 ytl ye kadar hasarsızlık bozulmadıı için bu sene de yüzde 30 indirimle 790 ytl ye yine HDI sigortaya yaptırdım. tabi bizim acenta lastikleriniz hasarsızlığı bozdu fln dediysede sonradan bölge md lüğü işi çözdü. acenta kaskoyu yaparken 500 ytl fln diyodu sene sonunda caymaya kalktı o olaydan ama caydırmadım. her neyse.. şu an da da tüm kasko şirketlerinde kasko bedelinin yüzde 5 i kadar hasarszlık bozulmama olyı var mı? ve ya HDI de varmı? acenta bu sene yok dedi..

tabi bu acentanın bi laf düzgün değil ki bu lafı düzgün olsun. inanmadım açıkcası. bana bilgi verir misiniz?

arkadşlar genel sigorta bilgileri olsun bu konumuz..

• Abim sigortacı ve ben aracımı ona kasko yaptırıyorum. Ona bir sorayım ben bu konuyu yarın unutmazsam.. bakalım ne der?
  • quote:

Orjinalden alıntı: üsküdar

HDİ sigortaya asla kasko yaptirmam!!!

gecen sene aracimla kaza yaptim!!
    HDİ sigortanin anlasmali servisine cektik aracimi! arabam 3-4 ay kadar servisde kaldi! sebebi HDİ nin parcalari temin edememesiymis!! 4 ay sonra aracimi aldim!

aradan 6-7 ay gecdi evime icra dairesinden odeme emri geldi!! tebligati acdim bi de ne goreyim! HDİ nin anlasmali servisi beni icraya vermis!! sebebi ise HDİ bunlara odeme yapmamis! bunlarda son care benden almak icin icra yoluna basvurmuslar!!

mahkemeye verecegimi soyledim!! ondan sonra isi cozduler!! ancak o kadar rezillik ve sitres yasamam bana kar kaldi

haklısın mutlaka bu olaylar her zaman oluyor. benim lastikleri kestiler 2 hafta içinde üstelik baya cazip şekilde ödememi yapmışlardı.. polis raporu ve fotoğraf yetmişti..

bana sorarsanda ALTINYILDIZ fabrika mağazasından takım elbise almayın rezillikti de işte esas amacım burda kasko hasarsızlıkları durumu. fikrini paylaştığın için teşekkür ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Abim sigortacı ve ben aracımı ona kasko yaptırıyorum. Ona bir sorayım ben bu konuyu yarın unutmazsam.. bakalım ne der?

yani kasko değeri 12 milyar aracın. yüzde beşi yani 600 milyona kadar bu aracın hasarsızlık indirimi bozuluyor mu durum nasıl oluyor hangi firmalar bu kapsamda? ilgin için tşk ederim.
  • çok iyi bilmiyorum ama yeni kanuna göre bazı kurallar değişmiş geçenlerde stepneyi sökmüşlerdi kaskodan yaptırdık sigorta sorumlusu
    artık paraya göre değilde (1300 ytl ye yaptırmıştım sigortayı masraflar 400 tyl tutuyordu) bazıkurallara göre değiştiğini söyledi ayrıntısını çok bilmiyorum ama ön camın dağılması gibi şeyler (yılda en fazla iki defa ) hasarsızlık indirimini bozmuyormuş
  • Oncamı değiştirdim Axa Oyak ile

Şehirler arası yolda kırılmıştı hasarsızlık gitmemişti hatırladıgım kadarı ile

Tutanak fln bile tuturmadım diye hatırlıyorum
  • camlar hasarsızlığı etkilemiyor. yılda 1 kere olması kaydıyla...
    ama bazı kasko firmaları kasko bedelinin belli bir yüzdesine kadar olan hasarlarda hasarsızlığı bozmuyorlar. poliçe yaptırırken bunun için ek prim talep ediyorlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasko onarım süresini en aza indirmek
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasanyy

camlar hasarsızlığı etkilemiyor. yılda 1 kere olması kaydıyla...
    ama bazı kasko firmaları kasko bedelinin belli bir yüzdesine kadar olan hasarlarda hasarsızlığı bozmuyorlar. poliçe yaptırırken bunun için ek prim talep ediyorlar...

ek prim.. galiba olay burda bitiyor.. birazdan acentamı arıyıp durumu öğrenicem daha sonrada bölge müdürlüğünü tabiki..

ön far...
    boyasız göçük 4 adet
    boyalı göçük 2 adet
    sigara yanığı..
    ön cam 2 adet

yıl bazında bunlar bnm kaskomda hasarsızlığı bozmuyor.. ayrıyetten ben yüzdelik dilime klafayı takmış durumdayuım..

• Bu AutoKing anlaşmalı kaskolar geçerli, arakdaş tamamen farklı birşey soruyor, yani lastik yarılıyor 500 ytlye kaskoya yaptırıyor ama hasarsızlık bozulmuyor,Bencede bunu öğrenmek lazım, adam durup dururken aynaya tekme atıp kırıyor, para ve
    receğime kaskodan hasarsızlık indirimim bozmadan yaptırırım değil mi?
    KoçAllianz da varmı bu özellik?

quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

quote:

Orjinalden alıntı: hasanyy

camlar hasarsızlığı etkilemiyor. yılda 1 kere olması kaydıyla...

ek prim.. galiba olay burda bitiyor.. birazdan acentamı arıyıp durumu öğrenicem daha sonrada bölge müdürlüğünü tabiki..

ön far...
    boyasız göçük 4 adet
    boyalı göçük 2 adet
    sigara yanığı..
    ön cam 2 adet

yıl bazında bunlar bnm kaskomda hasarsızlığı bozmuyor.. ayrıyetten ben yüzdelik dilime klafayı takmış durumdayuım..

• Abim Güneş sigortada çalışıyor, şube müdür ortağı gibi diyebilirim. Ona sordum, oto king gibi anlaşmalı yerlere yaptırıldığında kaskoya zarar gelmemekle birlikte normalde en ufak bir hasarda bile hasarsızlık bozuluyor dedi. Ama bu durum güneş sigorta için böyle.. diğer sigorta şirketlerinin bazılarında belli miktarlarda hasar olduğunda hasarsızlık bozulmuyor dedi..
    Abimin sigorta şirketi olmasına rağmen değiştirmeyi düşünmüyor değilim yani.. ufak tefek hasarları bile hasarsızlık indirimimiz bozulmasın diye cepten veriyoruz..
    bunu belli miktarlara kadar uygulayan kasko şirketlerine yönelmek lazım..
  • Autoking ayrı bir olay. Bir çok sigorta şirketinin sağlamış olduğu belli limtilerde ve belirli işlemler için(göçük,tampon düzeltme) sağladığı bir hizmet. Bu kapsamda autoking istasyonlarında yaptığınız tamirler için hasarsızlığınız bozulmuyor. Bunun dışında Axa oyak için geçerli olan güncel uygulamalarda
    bir defaya mahsus olmak üzere radyo-teyp hasarınız olması durumunda ve başkaca bir hasar talebiniz olmadıkça, indirim hakkınızı kaybetmezsiniz. bunun haricindeki hasar nedenleri dışında başka bir nedenden dolayı bir defaya mahsus olmak üzere tazminat ödenirse %30 - 40 - 50 - 60 oranındaki 'Hasarsızlık indiriminiz sıfırlanmıyor.' Hasarsızlık indiriminizin devamı bir alt orana indirilerek sağlanıyor. Yani %40 almanız gerekirken %30 alıyorsunuz.

Konuyu açan arkadaşa sorum şu. 500 ytl lastik yaptırdığını ve yeni poliçende %30 indirim aldığını söylüyorsun. Geçen seneki poliçen düz tarifedenmi yapıldı,yoksa hasarsızlık o poliçede de varmıydı. Eğer varsa hazarsızlığının %40 olması gerekirdi bu sene. bu şekilde bir uygulama ise axa oyak ve bir kaç şirkette bunu yapıyor. Güncel oalrak hdi sigorta'nın %5'e kadar hasarsızlık bozmama teminatı yok. Bunu 4 sene önce ray sigorta yapmıştı. 1500 ytl'ye kadar olan hasarlarda hasarsızlığı bozmuyordu. Fakat bu suistimal edildi. Aracında çizik bile olan hasarsızlık bozulmadığı için servise koştu,ve uygulama kaldırıldı. Şirketler bunu bildikleri için artık bu tür bir uygulamaya yanaşmıyorlar ve şuan için bunu yapan bildiğim bir şirket yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberti -- 4 Mart 2008; 17:34:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Abim Güneş sigortada çalışıyor, şube müdür ortağı gibi diyebilirim. Ona sordum, oto king gibi anlaşmalı yerlere yaptırıldığında kaskoya zarar gelmemekle birlikte normalde en ufak bir hasarda bile hasarsızlık bozuluyor dedi. Ama bu durum güneş sigorta için böyle.. diğer sigorta şirketlerinin bazılarında belli miktarlarda hasar olduğunda hasarsızlık bozulmuyor dedi..
    Abimin sigorta şirketi olmasına rağmen değiştirmeyi düşünmüyor değilim yani.. ufak tefek hasarları bile hasarsızlık indirimimiz bozulmasın diye cepten veriyoruz..
    bunu belli miktarlara kadar uygulayan kasko şirketlerine yönelmek lazım..

işte benim demek i,stediğim bu idi.. bu da ek primle oluyormuş mesela eniştemin aksigorta areacı 24 milyar BORA 1 milyar 200 milyona kadar hasarsızlığı bozulmuyormuş. 800 milyon hasar çıktı geçtiğimiz ay kaza yaptı. ahsarsızlığı bozulmadı. ama sanırım aksigorta ekprim alıyor bunun için..

• quote:

işte benim demek i,stediğim bu idi.. bu da ek primle oluyormuş mesela eniştemin aksigorta areacı 24 milyar BORA 1 milyar 200 milyona kadar hasarsızlığı bozulmuyormuş. 800 milyon hasar çıktı geçtiğimiz ay kaza yaptı. ahsarsızlığı bozulmadı. ama sanırım aksigorta ekprim alıyor bunun için..

Bu söylediğininde mini onarım dahilinde olduğunu ve autoking istasyonları için geçerli bir uygulama olduğunu zannediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: liberti

quote:

Bu söylediğininde mini onarım dahilinde olduğunu ve autoking istasyonları için geçerli bir uygulama olduğunu zannediyorum.

öyle olmadı.. 500 ytl malzeme 300 civarıda işçilik tutmuş. araba kaldırıma çıktı diğer aracın sıkıştırması sonucu.. rot kol koruyucu ve rot parçalrından bi kaçı değişmiş. yani açık açık autoking işi değil servis işi.. yüzde 5 ine kadar kasko karşıladıında hasarsızlıı bozmuyormuş aksigorta..

• Mesela benim poliçem aşağıda, Böyle bir durum yani aracın %5ine kadar bir hasarsızlıktan korunma olayı varmı?

Süper Oto Sigortası

Aracınızda başınıza gelebilecek bir sürü tehlike var. Çarpma, çarpılma, yanma... Halk hareketleri, terör... Sel ve su baskını... Hırsızlık... Üçüncü şahıslra karşı mali sorumluluk... Hatta aklınıza bile gelmeyecek başka riskler. Koç Allianz, aracınızı ve sizi, olası risklere karşı koruyor. Hasarınızı en hızlı şekilde gideriyor, kendinizi güvende hissetmeniz için farklı çözümler sunuyor.

Süper Oto Sigortası, risklere karşı eksiksiz güvence sağlıyor.

Süper Oto Sigortası, her türlü riske karşı otomobilinizin uğrayacağı zararları, Süper Oto Sigortası Poliçe Bilgileri Kitapçığı'nda kapsamlı olarak açıklanan koşullarla güvence altına alır.

Aracınızın trafiğe ilk çıkış tarihinden itibaren geçecek 1 yıllık süre içerisinde meydana gelebilecek ve aracın tamir kabul edemeyecek ölçüde zarar görmesi veya çalınması halinde peşin anahtar teslimi bedeli karşılanır.

Araca monte edilmiş standart dışı ses ve müzik cihazları belirli limitlerle güvence altındadır.

Özel otomobillerde poliçe ön yüzünde belirtilen ve poliçenin düzenlendiği tarihteki piyasa rayiç değerinden gösterilen araç ve standart aksesuarlar, hasar durumunda hasar tarihindeki piyasa rayiç değerine göre eksiksiz ödenir. Aracın standardının dışında ilave edilen aksesuarlar ise yıllık %20 artışa tabidir.

Aracın uğrayacağı kısmi zararlarda sigorta bedeli eksilmez.

İsteğe bağlı olarak deprem teminatı alabilirsiniz.

Yardım Hizmeti
    Bu hizmet bünyesindeki teknik, ferdi ve tıbbi teminatlar, poliçe kitapçığında belirtilen koşullar dahilinde Süper Oto Sigortası kapsamındadır. Teknik teminatlar, aracın çekilmesi, vinçle kurtarılması, aracın nakli, emanet ve muhafazası, profesyonel sürücü sağlanması, yedek parçaların gönderilmesinden oluşur.

Ferdi teminatlar, aracın kullanılamayışı nedeniyle söz konusu olan konaklama masraflarının karşılanmasından, daimi ikametgaha seyahat veya geri dönüş seyahatinden oluşur.

Tıbbi teminatlar ise yaralanma veya hastalık durumunda nakil veya geri dönüş seyahati, eşlik edenlerin nakli, refakatçi gönderilmesi ve acil mesajların iletilmesinden oluşur.

Kiralık Araç Hizmeti
    Koç Allianz Yardım Hizmeti'ne müracaat etmek önkoşuluyla aracın trafikte seyredemeyecek şekilde hasar gördüğü kazalarda, aracın servise çekilmesinin Koç Allianz Yardım Hizmeti tarafından sağlanması ve araç onarımının servise teslimini takip eden 24 saat içerisinde giderilememesi şartıyla yılda azami 2 kez ve yıllık 7 gün olmak üzere Kiralık Araç Hizmeti verilir. (Konaklama ve Geri Dönüş Seyahati Hizmeti'ni almayan sigortlılar bu hizmetten yararlanabilir.)

Hukuksal Koruma
    Araca bağlı veya sürücüden kaynaklanan hukuki uyuşmazlıklarda sigortalının korunması sağlanır(örneğin sürücü belgesinin kısıtlanması, kaldırılması, yeniden alınması ile ilgili dava ve avukatlık masrafları).

Genişletilmiş Sorumluluk Güvencesi
    Süper Oto Sigorta Poliçesi ile gerek siz başka aracı kullanırken karşı tarafa verilecek zararlar sonucu başınıza gelebilecek sorumluluklar güvence altındadır.

Ferdi Kaza
    Araçta seyahat eden sürücü ve yolcular kaza sonucu oluşan ölüm ve sürekli sakatlık hallerine karşı da teminat altına alınmıştır.

Güvenlik Sistemi ve Araç Kayıt Belgesi Teminatı

a.Kasko sigortalı olan aracın var olan anahtarlarından birinin çalınması, düşürülmesi, kaybedilmesi, yok olması gibi nedenler sonucunda aracın güvenliğinin sağlanabilmesi için yapılacak,

-Mevcut anahtar(lar)ın yeniden kopyalanması,

-Alarm veya immobilizer vb tür uyarı sistemlerinin kodlanması,

-Merkezi kilit ve/veya kontak setinin değiştirilmesi masraflarından dolayı,

b. Motorlu Araç Tescil ve/veya Motorlu Araç Trafik Belgesi ile aracın plaka levhalarının çalınması nedeniyle, bunların yeniden düzenlenmesi ve/veya temin edilmesi için sigorta ettiren/sigortalının yapacağı masraflar için; her bir olayda ve poliçe süresi içinde toplam en fazla 500 YTL'ye kadar teminat vermektedir.

İsteğe Bağlı Güvence
    Deprem ve yanardağ püskürmesi teminatı, isteğe bağlı olarak sigorta kapsamına dahil edilebilir.

Mini Onarım Hizmeti
    Koç Allianz Mini Onarım Hizmeti, kasko poliçenizin geçerlilik süresi boyunca aracınızın kaporta, boya, deri, vinil, kumaş, plastik aksamlarında oluşabilecek poliçenin ekinde belirtilen belirli ölçü ve adet limitleri dahilindeki küçük ölçekli hasarların Auto King Franchise Servis Organizasyonu Merkezlerinde bedelsiz olarak giderilmesi hizmetidir. Hasar onarımı için sigortalının kasko poliçesi ve sözlü beyanı yeterli olup, herhangi bir zabıt, tutanak veya ekspertiz gerekmemektedir. Bu hizmetimiz hasarsızlık indirimini etkilememektedir.

Hasarsızlık İndirimi
    1. yıl sonu yenilemede % 30
    2. yıl sonu yenilemede % 40
    3. yıl sonu yenilemede % 50
    4. yıl sonu yenilemede % 60
    5. yıl sonu yenilemede % 65

3, 4 ve 5 yıldan fazla hasarsızlık indiriminin kazanılmasından sonra meydana gelecek bir hasardan dolayı, hasarsızlık indiriminiz basamaklı olarak sürdürülür.

Ayrıca, kusurunuzun bulunmadığı kanıtlandığı takdirde, indiriminiz sonraki yıllarda da devam eder.

Sadece cam kırılması ile sınırlı kalan hasarlarda, sigorta kapsamındaki hasarsızlık indiriminiz yine de devam eder.

Süper Oto Sigortası ile sağlanabilen kişiye özel indirimler:

Sigortalı ya da sigortalıya ek olarak tek sürücü indirimi
    30 yaşından büyük ve en az üç yıllık sürücü belgesi olanlar için indirim
    Silahlı Kuvvetler mensupları ve eşlerine özel indirim
    Meslek indirimi

• evet bunun gibi. mesela kontak anahtarında 500 ytl hasarsızlığı bozmuyor bunu iyi biliyorum. bu ayrı bi kapsamda sanırım.

koç allianzın sağladığı tüm hakları bnm HDİ sigorta da kapsıyor. ilginçtir koç allianz en pahalısı bildiğim kadarıyla..
  • Ancak sadece kontak anahtarında 500 ytl ye kadar karşılıyor, ben aracın %5 değerinde bir hasarda sigorta öderse hasarsızlık varmı diye soruyorum,mesela aynaya gece biri tekme attı ne kadar 100 ytl, sigorta yaptırır ama hasarsızlık bozulmaz gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.