Şimdi Ara

Hasarsızlık İndirimi Nasıl Oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
15.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vw marka aracımı güneş sigortadan kasko yaptırdım. bir yıl sonra aracımı sattım renault marka araç aldım. yeni aracı anadolu sigortadan kasko yaptırdım. eski araçtan dolayı hasarsızlık indirimi alabilir miyim?
    ayrıca kullandığım aracı en fazla iki yıl kullanıp satıyorum. bu durumda hasarsızlık indirimi nasıl olacak. çünkü araç ve kasko şirketi değişiyor doğal olarak.

• quote:

Orjinalden alıntı: senolakp

vw marka aracımı güneş sigortadan kasko yaptırdım. bir yıl sonra aracımı sattım renault marka araç aldım. yeni aracı anadolu sigortadan kasko yaptırdım. eski araçtan dolayı hasarsızlık indirimi alabilir miyim?
    ayrıca kullandığım aracı en fazla iki yıl kullanıp satıyorum. bu durumda hasarsızlık indirimi nasıl olacak. çünkü araç ve kasko şirketi değişiyor doğal olarak.

Merhaba,

Hasarsızlık indirimi aslında araca değil kişiye verilen bir haktır. Araç değişikliği yapsanız da hakkınız yeni araç için devam eder. Şirketten şirkete değişen ara verme zamanını aşmadığınız sürece bu haktan yararlanabilirsiniz. Benim acenteliğini yaptığım Anadolu Sigorta da bu süre 6 aydır. 1 ay olan şirketler de vardır. Geçenler de bir müşterimin %65 lik hasarsızlık indirimi sebebi ile sıfır aldığı 44.000 TL lik aracına çıkan fiyat 450 TL oldu. Normal de 1.000 tl nün üstünde çıkan bir fiyat olması gerkiyordu.

saygılarımla,

www.limonsigorta.com

• benim şu an kullandığım ve 4 yıllık hasarsızlık indirimiyle kaskolu aracım var. yeni bir araç satın aldım (eski aracım hala duruyor) eski aracımdaki hasarsızlık indirimli kasko yu yeni aracıma gecirebilirmiyim eski aracımada tekrar ayrı bir kasko yaptırabilirmiyim. saygılarımla
  • quote:

Orjinalden alıntı: oluşumbilgi

quote:

Orjinalden alıntı: senolakp

vw marka aracımı güneş sigortadan kasko yaptırdım. bir yıl sonra aracımı sattım renault marka araç aldım. yeni aracı anadolu sigortadan kasko yaptırdım. eski araçtan dolayı hasarsızlık indirimi alabilir miyim?

Merhaba,

Hasarsızlık indirimi aslında araca değil kişiye verilen bir haktır. Araç değişikliği yapsanız da hakkınız yeni araç için devam eder. Şirketten şirkete değişen ara verme zamanını aşmadığınız sürece bu haktan yararlanabilirsiniz. Benim acenteliğini yaptığım Anadolu Sigorta da bu süre 6 aydır. 1 ay olan şirketler de vardır. Geçenler de bir müşterimin %65 lik hasarsızlık indirimi sebebi ile sıfır aldığı 44.000 TL lik aracına çıkan fiyat 450 TL oldu. Normal de 1.000 tl nün üstünde çıkan bir fiyat olması gerkiyordu.

saygılarımla,

www.limonsigorta.com

Peki bu 450 TL ödeyen kişi 2. arabasını alsa ruhsat o kişiye ait olsa yine hasarsızlık indirimi olur mu?

• farklı sigorta şirketinden kasko yaptırdım şu anda.
    bu durumu nasıl çözebilirim?
    diğer sigorta şirketinden herhangi bir evrak almam gerekir mi?
  • farklı sigorta şirketinden kaskonuzu yaptırırsanız diğer araçtaki hasarsızlık indiriminiz yeni aracınıza geçmez üstelik kaskonuzu yaptırdığınız acenteye gitmeniz gerekli acenteye ulaşamıyorsanız aynı şirketin genel merkezine gideceksiniz oradan size araç değişikliği ekbelgesi yapılacak eski aracınızın kasko bitiş süresi geçerli olacak eski kaskonuzun süresi ne zaman bitiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkseed -- 21 Haziran 2009; 3:20:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkseed

farklı sigorta şirketinden kaskonuzu yaptırırsanız diğer araçtaki hasarsızlık indiriminiz yeni aracınıza geçmez üstelik kaskonuzu yaptırdığınız acenteye gitmeniz gerekli acenteye ulaşamıyorsanız aynı şirketin genel merkezine gideceksiniz oradan size araç değişikliği ekbelgesi yapılacak eski aracınızın kasko bitiş süresi geçerli olacak eski kaskonuzun süresi ne zaman bitiyor?

Bilgiler yanlış.

Hasarsızlık indirimi sadece kasko şirketinin içinde çalışmıyor.

Ben A kasko firmasından B kasko firmasına geçiş yaparken de bu indirimi kullanabiliyorum.

Bu her koşulda böyledir.

Şu ana kadar aksini yaşamadık.

En son axa oyaktan koç alianza geçmiştik.

İndirimde aynen geçti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hasarsızlık indirimi poliçe süresi dolduğu zaman farklı sigorta şirketlerinden devam eder biz bunu senelerdir yapıyoruz zaten arkadaş yeni araç almış eski kaskosu şu anda devam ediyorsa yeni araca geçirmek için araç değişikliği ek belgesi yapılacak bu ek belgeyi sadece kaskosunu yaptığı acente yapabilir arkadaşın eski aracındaki kasko poliçesi devam ediyormu ilk önce bunu bilmemiz gerekli.
  • eski kasko poliçem devam ediyor. 1-2 gün içinde aracın satışını vereceğim. Yeni aracı aldım fakat abim benim bilgim dışında farklı bir şirketten kaskosunu yaptırmış. Herhangi bir indirim falan da yapılmamış. Ne yapabilirim?
  • yeni kaskonu hemen iptal ettirip, eski aracının üstündeki hasarsızlık indirimi ile tekrar yaptırabilirsin. Farklı şirketten oluşu hakkını öldürmez.
  • Tabii şöyle bir ayrıntıyı unutmamak gerekir. Eski poliçeye araç değişikliği ile yeni araç zeyili yapılmalıdır. Bu eski poliçedeki tüm indirim haklarının yeni araca geçmesi demektir. Ve sadece aynı şirkette ve aynı acentede yapılabilr. Böyle yapılmazsa eğer, yeni poliçenin kademesi değil bir önceki kademe geçerli olacaktır. Ayrıca bir önceki poliçenin bitiş tarihinden sonra geçen süre bir çok şirketin, hasarsızlık hakkını öldürdüğü süreden çok olabilir. 1 veya 6 ay gibi değişik süreler uygulanmaktadır.
    Kısacası, zeyil yapıldığında, sadece araç değişikliği yapılır. Tarihler, haklar herşey sabit kalır.

www.limonsigorta.com

• Sayın oluşumbilgi;

Size iki sorum olacak.

1-Hasarsızlık oranı yıldan yıla nasıl değişiyor?(ilk yıl 30 ikincinciyıl 10 vs...)

2- Yapılan bir kaza durumunda bütün hasarsızlık indirimi mi yanıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnreaCHaBLe

Sayın oluşumbilgi;

Size iki sorum olacak.

1-Hasarsızlık oranı yıldan yıla nasıl değişiyor?(ilk yıl 30 ikincinciyıl 10 vs...)

Bu soruları bende merak ediyorum, bilgilendirirseniz sevinirim.

Özellikle şunu eklemek isterim, diyelim ki araç 2009 ilk kaskosu yapıldı! 1000 TL
    2010 da %30 hasarsızlık indirimi mi olacak! yani 700 TL

Allah korusun hasar olupta kasko bozulunca indirim hakkı tamamen mi kaybolur (tekrar 1000 TL mi?)
    yoksa ikinci yıla bir alt kademe olan %15 den mi (850 TL) indirim yapılır...

• quote:

Orijinalden alıntı: webcin

quote:

Orijinalden alıntı: UnreaCHaBLe

Sayın oluşumbilgi;

Size iki sorum olacak.

Bu soruları bende merak ediyorum, bilgilendirirseniz sevinirim.

Özellikle şunu eklemek isterim, diyelim ki araç 2009 ilk kaskosu yapıldı! 1000 TL
    2010 da %30 hasarsızlık indirimi mi olacak! yani 700 TL

Allah korusun hasar olupta kasko bozulunca indirim hakkı tamamen mi kaybolur (tekrar 1000 TL mi?)
    yoksa ikinci yıla bir alt kademe olan %15 den mi (850 TL) indirim yapılır...

Selamlar,

aracımın kasko zamanı geldi ve ilk hasarsızlık indirimi olarak %30 indirim aldım. Normalde gecen sene 1650 TL odedigim aracımın kaskosuna bu sene %30 indirim ile 1155 Tl odemem gerekiyordu. Ancak Sigorta firmaları o kadar uyanık ki :) fiyatlarına yada "% çarpanlarına" farklı degerler uyguladaıklarından ben bu sene aracımın kaskosuna 1350 TL oduyorum. :)

Yani belirtilen indirimleri hiç bir zaman alamıyoruz.

• Eleştirilerde haklısınız fakat bahsetmiş olduğunuz uygulamanın yürütülebilmesi için hasarsızlık indirimi olmayan araçların priminin çok yüksek çıkması gerekir. Şirketler uygulamayı tersine çevirdi şöyle ki; artık hasarsızlık indiriminiz varsa priminizin yükselmesini engelliyor. Kimse %50 hasarsızlık indirimi kazandığı zaman primde %50 azalma beklemesin. Bu olay artık priminizin %50 artmasını engeller duruma geldi. Tabi buna karşılık olarak da hasarsızlık koruma veriliyor, yani hasar yaptığınızda hasar tutarına bakılmaksızın indirim kademeniz ya aynı kalıyor ya da bir alt seviyeye indiriliyor, 2. hasarınızda ise sıfırlanıyor. Tabi çoğu şirkette bu şekilde uygulanıyor, poliçenizi okumanızda fayda var. (axa,eureko,ergo,allianz benim bildiklerim)
  • Sigorta Şirketlerinin % olarak belirttiği hasarsizlik indirim olanları nedense hiçbir zaman benim yaptığım hesaplarla tutmuyor. Herkes bulmuş bir yolunu bizleri kandırıyor. Şu kadar indirim diyorlar ama nedense bir türlü aynı orandan aynı fiyatı hesaplayamıyoruz.
  • kaskodan ücret talep etmeden, yetkili servislerde kendi yaptırdığımız onarımlar kayıtlarda olduğundan kasko hasarsızlığına etkisi olabilir mi? olmaması lazım gerçi ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fremdsprache

kaskodan ücret talep etmeden, yetkili servislerde kendi yaptırdığımız onarımlar kayıtlarda olduğundan kasko hasarsızlığına etkisi olabilir mi? olmaması lazım gerçi ama...

Olmaz...Hasarsızlık indirimi dedikleri bir hasar oluştuğunda kaskoyu devreye sokarak cepten para harcamadan yapılan onarımlar...Siz cepten harcadıysanız hasarsızlık indiriminiz düşmez...Diye biliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

quote:

kaskodan ücret talep etmeden, yetkili servislerde kendi yaptırdığımız onarımlar kayıtlarda olduğundan kasko hasarsızlığına etkisi olabilir mi? olmaması lazım gerçi ama...

Olmaz...Hasarsızlık indirimi dedikleri bir hasar oluştuğunda kaskoyu devreye sokarak cepten para harcamadan yapılan onarımlar...Siz cepten harcadıysanız hasarsızlık indiriminiz düşmez...Diye biliyorum...

teşekkürler.

bu durumda aksigorta'nın muafiyetli sigorta diye bir seçeneği varmış, 500 tl ye ya da 1000 tl ye kadar masrafı kendimiz ödüyormuşuz, kasko ücreti bayağı indirimli oluyor, ama tabii aksigorta'ya karar verilirse seçilebilir sanırım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

quote:

teşekkürler.

bu durumda aksigorta'nın muafiyetli sigorta diye bir seçeneği varmış, 500 tl ye ya da 1000 tl ye kadar masrafı kendimiz ödüyormuşuz, kasko ücreti bayağı indirimli oluyor, ama tabii aksigorta'ya karar verilirse seçilebilir sanırım.

Muafiyetli aracınızın mevcut değerinin %1 lik kısmı yada %2 lik kısmına muafiyet uygulanmaktadır.
    Araç değeri 40.000TL %1-400 TL
    %2-800TL her hasarda seçtiğiniz muafiyet oranındaki rakamlara göre belli bir ücret ödüyorsunuz.

1000 liralık hasarda %1 muafiyetle 400 lirasını kendi cebinizden ödersiniz geri kalanını kaskonuz öder.

Ak sigortaya has değil çoğu firmada bu uygulama mevcut.

%1 muafiyetle:%20 indirim
    %2 muafiyetle :%40 indirim alırsınız

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.