Şimdi Ara

Hat değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Forumda yeniyim hatalar olursa affedin.
    TurkNet kullanmaktayım, 35mbps'e kadar vdsl diye paket aldık. Neyse 20 den aşşağı düştüğünü hiç görmedim. Sorunum şu arkadaşlar, Elektrik gidip geldiği zaman İnternetim 25mbps oluyor speedtestte 25 çıkıyor. Fakat sonra kendi kendine 20 ye düşüyor. Sanki kutudan sabitlenmiş gibi bir his var içimde çünkü modemi kapatıp açıyorum falan sürekli 20 hep 20 oluyor.Kocaeli'nin bir köyünde kalıyorum VDSL hat sadece 2 kişide var. Biri bende diğeri de bir arkadaşta.Onda sorun yok 3.5 mb hızla download yapıyor.Şehir merkezine uzaklığım 33km. Ankastre kutusuna uzaklığım 50 metre.
    Destek kaydı oluşturdum saha ekiplerine iletildi diye bilgi geldi.
    Hat değerlimi bırakıyorum bilgisi olan yardımcı olursa çok makbule geçer.

Hat değerleri

• Resimdeki hat değerlerine göre alabileceğiniz max hız 19-20mbps olarak gözüküyor. Hat zayıflaması biraz yüksek. İç tesisat kablosu ne durumda acaba? Eski bir kablo mu? Yoksa bina içi tesisat mı kullanıyorsunuz?

Ayrıca buradan sorgulama yaptığınızda kaç mbps çıkıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 5 Mayıs 2020; 16:54:7 >
  • nomadio N kullanıcısına yanıt
    Yorum için teşekkür ederim, 2016 yılında ilk internet bağlandı TTNET tarafından. Yani bütün kabloları onlar çekti.
    Şuan yaptığım testte Download:19.26Mbps- Upload:5.537Mbps- Ping-13ms
  • quote:

Orijinalden alıntı: nomadio

Resimdeki hat değerlerine göre alabileceğiniz max hız 19-20mbps olarak gözüküyor. Hat zayıflaması biraz yüksek. İç tesisat kablosu ne durumda acaba? Eski bir kablo mu? Yoksa bina içi tesisat mı kullanıyorsunuz?

Ayrıca buradan sorgulama yaptığınızda kaç mbps çıkıyor?
    Telekom ekibinden mesaj geldi.
    İş Emri Durum Açıklama : Arızanız gerekli kontrol ve işlemler sonucunda çözümlenmiştir
    Log : DAĞITIM KUTUSUNDA DEVRE DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMIŞTIR
    İşlem Sonuç Kodu : TT Sorumluluğunda Giderildi
    İşlem Sonuç Grubu : TT Sorumluluğunda Giderildi
    Bunu yazmışlar. Ama yine aynı modemi kapatıp açtım 20mbps

Arıza kaydı teyit aşamasında Teknik Durum Bilgileri
    Hat Fiziksel Durumu : AÇIK
    Hat Yönetimsel Durumu : AÇIK
    NmsHızProfil : 26624/6144.PRF
    Upload Çıkış Gücü : 6.5
    Download Çıkış Gücü : 13.5
    Upload Kapasite Hızı : 10977 kbps
    Download Kapasite Hızı : 21541 kbps
    Upload Mevcut Hızı : 6140 kbps
    Download Mevcut Hızı : 20323 kbps
    Upload Noise Margin : 15.4 dB
    Upload Attenuation : 31.5 dB
    Download Noise Margin : 8.9 dB
    DownloadAttenuation : 21.4 dB

• Altyapıda 35 verecek bir kapasite yok sanki. Siz isterseniz yine de iç tesisatı bir kontrol edin. Zayıflama azalırsa 24mbps zorlayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NT2L

Altyapıda 35 verecek bir kapasite yok sanki. Siz isterseniz yine de iç tesisatı bir kontrol edin. Zayıflama azalırsa 24mbps zorlayabilir.
    illa 35 değil hocam 24 de olur. İç tesisatı nasıl kontrol edebilirim ? Ne yapmam gerekiyor
  • Murat4114 M kullanıcısına yanıt
    En basit yöntem;
    Ankastre kutunuza direk modeminizi bağlayıp değerleri gözlemleyin. Artış olursa iç tesisatı yenilersiniz.

35 alacağını sanmıyorum, dediğim gibi hat zayıflaması azalırsa 24 zorlayabilir.
  • quote:

En basit yöntem;
    Ankastre kutunuza direk modeminizi bağlayıp değerleri gözlemleyin. Artış olursa iç tesisatı yenilersiniz.

35 alacağını sanmıyorum, dediğim gibi hat zayıflaması azalırsa 24 zorlayabilir.
    Hocam zaten direkten gelen kablo direkt olarak modeme bağlı herhangi bir splitter falan yok.
    Kablo sağlamsa, kısaca sizin hattınız VDSL kaldırmaz diyebiliriz hocam.
  • quote:

Kablo sağlamsa, kısaca sizin hattınız VDSL kaldırmaz diyebiliriz hocam.
    Anladım teşekkür ederim peki elektrik gidip geldikten sonra 25mbps olmasının sebebi nedir ? Bu çok garip :D
    Çok basit. Elektrik yeni geldiğinde sizin modeminiz ilk bağlanan modemlerden oluyor. Sonrasında diğer abonelerde bağlanınca kapasiteniz eski haline dönüyor. Sahadaki klasik kapasite sorunları.

Eğer ileride Telekom VDSL2+ ve Vectoring e geçerse bu tarz sorunlar yaşanmayacak.
  • Bu siteden sorgulama yaptığınızda kaç mbps çıkıyor?

www.milleni.com.tr
    Fiber İnternet Altyapı Sorgulama ve Fiber İnternet Nerede - Millenicom
    https://www.milleni.com.tr/fiber-nerede
  • quote:

Bu siteden sorgulama yaptığınızda kaç mbps çıkıyor?

www.milleni.com.tr
    Fiber İnternet Altyapı Sorgulama ve Fiber İnternet Nerede - Millenicom
    https://www.milleni.com.tr/fiber-nerede
    Hocam 45 mbps çıkıyor.

• Merhaba, göndermiş olduğunuz verilere göre altyapınız 21 Mbps' te kadar destekliyor ve bu değerlere göre aldığınız hızda bir sorun bulunmuyor.
    Direkten gelen kabloda bir sıkıntı olabilir. Bunu yeni sağlam bir kablo ile(cat6) değiştirmeniz hat değerlerinizin yükselmesine ve haliyle de hızınızın yükselmesine fayda sağlayabilir. Kesin bir şekilde fayda sağlayacağını bilemeyiz ancak denemekte fayda var. Modemi direkteki hatta bağlayıp test edebilsek o kablonun ne durumda olduğunu anlardık ancak bu da pek mümkün değil. Ayrıca direkte yapılan kablo bağlantısı da hasar görmüş olabilir. Yeni kablo ile değiştirildiğinde o bağlantı da yeniden gözden geçirilir, sağlam şekilde yapılır.

Ancak ilk olarak şunu öğrenmemiz gerekiyor; direkten gelen kablo telekom şebeke kablosuysa(genelde siyah kalın kablo olur) ve binaya kadar gelip oradan sizin hattınıza yapılan ekle modeme bağlanıyorsa bunu Türk Telekom'a bildirmeniz gerekiyor. Kabloyu onlar kontrol etmeli, yenilemeli. Bunu yaptırabilmek için ilçe telekom müdürlüğüne dilekçe vermeniz gerekiyor. "Direkten gelen ve hasar görmüş olan abone telimin yenilenmesini ve direkteki şebekenin kontrol edilmesini talep ediyorum" şeklinde bir dilekçe yazabilirsiniz.

Direkten gelen kablo normal iki damarlı DSL kablosu ise bu kablo sizin sorumluluğunuzdadır. Bu kabloyu da cat6 kablo ile değiştirmeniz fayda sağlayabilir. Kablo direkteki hattan hiç ek yapılmadan modeme gelir, aradaki kayıplar sıfıra indirilir. Herhangi bir elektrikçi ile görüşerek bu kabloyu cat6 kablo ile yeniletebilirsiniz.

Elektrikçi de eğer direkteki kabloya müdahale etmezse yine ilçe telekom müdürlüğüne dilekçe vermeniz gerekiyor. Bu sefer "Direkteki telefon şebekesinin kutu olarak binama taşınmasını talep ediyorum" şeklinde bir dilekçe yazıp şebekeyi binanıza taşıtabilirsiniz. Ondan sonrası da artık sizin sorumluluğunuzda olur, istediğiniz kabloyu modeme çekip kullanabilirsiniz.

• quote:

Direkten gelen kabloda bir sıkıntı olabilir. Bunu yeni sağlam bir kablo ile(cat6) değiştirmeniz hat değerlerinizin yükselmesine ve haliyle de hızınızın yükselmesine fayda sağlayabilir. Kesin bir şekilde fayda sağlayacağını bilemeyiz ancak denemekte fayda var. Modemi direkteki hatta bağlayıp test edebilsek o kablonun ne durumda olduğunu anlardık ancak bu da pek mümkün değil. Ayrıca direkte yapılan kablo bağlantısı da hasar görmüş olabilir. Yeni kablo ile değiştirildiğinde o bağlantı da yeniden gözden geçirilir, sağlam şekilde yapılır.

Ancak ilk olarak şunu öğrenmemiz gerekiyor; direkten gelen kablo telekom şebeke kablosuysa(genelde siyah kalın kablo olur) ve binaya kadar gelip oradan sizin hattınıza yapılan ekle modeme bağlanıyorsa bunu Türk Telekom'a bildirmeniz gerekiyor. Kabloyu onlar kontrol etmeli, yenilemeli. Bunu yaptırabilmek için ilçe telekom müdürlüğüne dilekçe vermeniz gerekiyor. "Direkten gelen ve hasar görmüş olan abone telimin yenilenmesini ve direkteki şebekenin kontrol edilmesini talep ediyorum" şeklinde bir dilekçe yazabilirsiniz.

Direkten gelen kablo normal iki damarlı DSL kablosu ise bu kablo sizin sorumluluğunuzdadır. Bu kabloyu da cat6 kablo ile değiştirmeniz fayda sağlayabilir. Kablo direkteki hattan hiç ek yapılmadan modeme gelir, aradaki kayıplar sıfıra indirilir. Herhangi bir elektrikçi ile görüşerek bu kabloyu cat6 kablo ile yeniletebilirsiniz.

Elektrikçi de eğer direkteki kabloya müdahale etmezse yine ilçe telekom müdürlüğüne dilekçe vermeniz gerekiyor. Bu sefer "Direkteki telefon şebekesinin kutu olarak binama taşınmasını talep ediyorum" şeklinde bir dilekçe yazıp şebekeyi binanıza taşıtabilirsiniz. Ondan sonrası da artık sizin sorumluluğunuzda olur, istediğiniz kabloyu modeme çekip kullanabilirsiniz.
    Hocam yorumunuz için teşekkür ederim.
    Bu çektiğim siyah kablo direkt olarak kutudan benim modeme geliyor. Ve TTNET ekibi ucunu böyle yaptı DSL kablosu çıkartıp gitti. Yıllardır böyle kullanıyorum. RJ45 değiştirdim sadece 1 sene önce. Onun dışında kabloda hiçbir işlem yapılmadı.Yoğun kar yağışı yüzünden kablo koptu ve tekrardan sıfırdan kablo bağladılar.
    Hat değerleri Hat değerleriHat değerleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat4114 -- 6 Mayıs 2020; 18:24:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, göndermiş olduğunuz verilere göre altyapınız 21 Mbps' te kadar destekliyor ve bu değerlere göre aldığınız hızda bir sorun bulunmuyor.
    Benim anlamadığım şey 25 oluyor sonra düşüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.