Arkadaşlar ben bana gelen 2 ad. trafik cezasını yanlışlıkla kardeşimin trafik cezası olduğunu düşünerek onun plakasına beyanlı olarak internet üzerinden yatırmışım. Şuan bu borçlar benim üzerimde görünüyor ama dekontta makbuz numaraları var eğer bu dekontla vergi dairesine gidersem benim borç silinir mi yada yatırdığım parayı geri alma gibi bir ihtimalim var mı?
sayın arkadaşım, aynı hatayı ben de yaptım. adıma fotoğraflı olarak gönderilen cezayı ödemek üzere 16 kasım 2012' de garanti bankası internet bankacılığını açtım. plakayı yazdım ki, ne göreyim elimdeki makbuzda yer alan borç görünmediği gibi 2 tane daha ceza var. birisi 90 tl, birisi 560 tl. ikisi de anapara ve gecikme faizleriyle bu meblağa ulaşmış. panikle hemen ödedim. daha sonra bana tebliğ edilmediğini söyleyerek itiraz etmeye karar verdim. dekontlarından çıktı aldığımda gördüm ki, 560 tl' lik ceza ben arabayı almadan 5 yıl önce kesilmiş, yani bana ait değil. ben de hemen arabayı sıfır olarak anahtar teslim satan Honda Cem' e başvurdum. görevli Duygu hanım hemen dilekçemi alıp daha önceki trafik işlemlerimi de hallettirdikleri müşavirlik firması arslan müşavirlik' e gönderdiler. günler geçti arayan soran yok. aradım ah ben de sizi arayacaktım. dekontun aslını getireceksiniz dedi. tabi dedim, götürdüm. bekliyorum haber yok. tekrar aradım. sevgili duygu hanım ah iyi ki aradınız arslan müşavirlik dedi ki, vergi dairesindeki memur "bankadan yanlışlıkla 560 lira yatırdığına dair yazı alsın halledieriz" demiş. ben bankaya gideymişim yanlışlıkla yatırdığıma dair yazı alay mışım. mutlaka "yanlışlıkla" ifadesi olmalıymış, yoksa kabul edilmezmiş dedi. beni banka memuru karşısında salak, geri zekalı bir duruma düşürmek istediklerinden emin olmama rağmen gittim. ve garanti bankasının en salak müşterisi olarak çıktım. tabi ki vermediler. size ancak falan günde 560 tl internet bankacılığı aracılığıyla yatırılmıştır diye yazarız dediler. makbuzda da aynı bilgi var zaten ama bu yazıyı aldım. bu arada kardeşim halimi görüp sinirlendi ve honda cem' i arayıp fırçaladı. ama bana mısın demediler. yine hiç ses yok. tüketici hakem heyetine sorduk, savcılığa başvurun demiş. sanki biz bilmiyoruz. savcılığa başvuracaksam sen ne işe yarıyorsun. benim bu kadar parayı durduk yere ödememe yol açan herkesin allah belasını versin. depresyona girdim vallahi. cezanın olup olmadığı iyi araştırmayan Honda Cem'in, ve arslan müşavirliğin, cezayı kesenin, makbuzu ulaştırmayanın, makbuzu sisteme geç kaydedenin, Garanti bankasının trafik cezası ödeme bölümünde, cezayı ödemeden önce ceza detaylarının görülmesi gerektiğini düşünmeyen bilgisayar programcısının, topunun allah müstehakını versin. sorunuza cevap vermedim ama şu anda yaşadığım sorunuma yanıt ararken içimi döktüm. nereye kime gideceğimi bilmiyorum. en başta, parayı alamazsınız ama bir sonraki yılın bandrolüne mahsup edilir denmişti. bunu sağlayan birisi var mı? bilgi verirse çok sevinirim.