Şimdi Ara

hatayda tıp mı egede diş mi SSli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
3.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sizce hangisi hatayda kesin değil ama gelme ihtimali yüksek
     hatayda tıp mı egede diş mi SSli

• Bence tıp oku.İlerde adam gibi çalışırsan okuduğun yerin bi önemi olmaz ve ileri sıralarda yerini alırsın
  • Zamska4 kullanıcısına yanıt
    6 yıl oku üstüne çalış uzmanlık yap falan sosyal yaşam olmaz gibime geliyor tıpta.birde tabi izmir çok cazip geliyor.sence hatay tıp gelir mi bu sıralamaya
  • Ege diş derim
    tabiki illada tıp var kafamda demiyorsan.yani bu ikileme düşen pek çok insan var eğer takıntınız yoksa illa tıp veya illa diş diye önce bi araştırın ikilem yaşadığınız bölümlerdeki üniversiteyi bana neler katabilecek deyin imkanları neler deyin.çünkü önünüzde Tus veyahut Dus sınavı var.ve öncelikle her iki mesleğinde zorluklarını araştırın ben bunu yapabilecekmiyim diye sorgulayın kendinizi. :)
  • alper95 A kullanıcısına yanıt
    bn 6 yıl okurum sosyal eylencem olmaz gezılecek veya gorulecek yenı yer ve mekan bana gore deıl dıyosan hatay demiosan ege diş 6yıl çekılmez ha diosan hataya gıderım 2 3senede yatay geçis yaparım orasını kendın bılırsın..
  • Antakyada Yaşıyorum pmyle sorularını alabirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim aslında direk cevap verdim ama şunları göz önüne almak gerekiyor

Nerede yaşıyorsun?
    Eğer İzmir dışında bi yerde yaşayıp İzmir'e gideceksen ailenin maddi durumuna bakman gerekecek.
    Hatay'a gideceksen de tabiki sosyal yaşam diye birşey olmaycak demek yanlış olur.Sadece büyük şehirlerdeki kadar olmaz.

Sıralamalarını bilmiyorum iki bölümde tutuyor diye düşünerek cevap verdim.

En önemlisi hangi mesleğin sana yakın olduğu bu tercihlerinle biliyorsun ki hayatının gidişatına yön vereceksin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu iş nasıl oluyor anlamıyorum yav:D benim ygs 4800. lysem senden yüksek hatta. ama ben 4800den 7500e düşüyorum sen 22binden 14bine çekiyosun

hocam ben olsam hatay tıp yazardım valla niy yalan söyliym.klişe olacak amatıp tıptır.hayat tıp hakkında bilgim yok.ama sen araştır öyle eğitiminde sorun yoksa sosyal çevre olayını falan düşünme derim
  • şöyle sıralamam olacaktı hiç düşünmeden ege diş yazardım. benim de mf3 18.100 . sene başından beri ege diş istiyordum
  • ege diş
  • Hatay Mustafa Kemal üniversitesinde tıp okuyorum. 14300 gibi bi dereceyle girdim. Geçen sene mühensilik isterken aile baskısıyla geldim. Bu sene de sınıfta kaldım. Gelirsen sınıf arkadaşı oluruz ki gelme bence. Şöyle biraz bahsedeyim. Hatay düşünen başka arkadaşlarda bilgi sahibi olsun.

Öncelikle üniversite çok kötü konumlandırılmış bir yerde. Ne Hataya yakın ne İskenderuna. Üniversite çevresinde öğrenciler için yapılmış bir kaç tane içi bomboş disko dışında bildiğin köyde bulnmakta. Ciddi anlamda köy. Serin yol Zülüflühan köyü. Polise değil Jandarma bağlıyız. Etrafta inek besiciliği yapan bir çok köylü görebilirsin. Ben evde kaldım bu sene. Evim tüm sene boyunca 4 tane ineğe manzaralıydı.

Üniversite içerisi toprak. Her taraf toprak. Zihninizdeki üniversite tanımı yeşillik ve çimen ama Hatayda her yer toprak. Kampüs kısmen yeni yapılmaya başlandığı için bi en az 1-2 sene daha böyle gider gibi.

Ayda 2-3 kez merkeze 1 kez falan da iskenderuna gideriz ki biz çok gezenlerden sayılırız. Yani özetle hayatının çok çok büyük bir kısımı bu köyde geçecek. Toplam 2-3 pastane 2-3 playstation cafe 2-3 alkollü mekan ve sürüsüne öğrenci apartı.

Üniversitenin diğer bölümlerine baktığın zaman 400.000 derecelik bölümler mevcut. Yani genel olarak (çoğu üniversitede tıp okuyanlar için) olduğu gibi diğer hiç bir bölümle arkadaşlık kurma şansın olmuyor. Diş fakültesiyle aynı binada olmamızın avantajıylaçok az da olsa onlarla samimiyiz denebilir. Onun haricinde üst sınıflarla da muhabbetin merhabanın üstüne çıkmayacağı için 200 kişilik arkadaş grubunla 6 sene boyunca okumak durumundasın. Liseden hallice.

Devam zorunluluğu resmi olarak olsada hocalar çok sıkıntı etmiyor. Ben bu sene derslerin %15 ine falan girmişimdir en fazla.

Okul saat 5 te biter 1 de biter kimsenin pek umrunda değil okul biter herkes evine ya da yurduna döner. Kampüs hayatı adına hiç bir şey yok. Ancak üniversite içine 3 bin kişilik harbi büyük bir yurt yapımı var inşaat halinde. Ondan sonra belki bir miktar kampüs hayatı olabilir.

Özetle şu an için lise gibi bir yer. Gidersin okula -ki çoğu zaman gitmem ben- sıkıcı sıkıcı ders dinlersin. Hocaların çoğu ya çok gençtir ya da çok yaşlı. Yani ya ölene kadar hatayda kalacam diyenler burdadır ya da hatayı bir basamak olrak görenler. Biraz başarılı olan hocalar ayrılıp giderler (hacettepedir adanadır). Bu sene dersimize bir tane professör girmedi. Hepsi yard doc. doc.

Sıkıcı olan dersler biter ne yapalım diye düşünmezsin çünkü etrafta kimse bir şey yapmaz (bu bir genellemedir. istisnalar tabiki vardır). Evine yurduna geçersin.

Onun dışında hatay öğrenci için çok güzel memleket olmasa da insanı gerçekten çok şahanedir. Şu aralar etraf suriyeli kaynıyor olsada yerli halkı esnafı falan gerçekten çok iyi insanlardır. Sivas-kayseri gibi değildir. Yani alkol içeceksen içersin ver garipsenmezssin. Oruç tutmayacaksan tutmazsın. Çok kozmopolitik bir yer hatay. Mardin V2 diyebiliriz. Dünyada 3 dinin de beraber yaşayabildiği çok ender yerlerden. Bu beraber yaşama hayatıda hataylılara faklı inançlara saygıyı bir hayat tarzına dönüştürmüş diyebiliriz.

Son olarak üstte yazdıklarım 2013-2014 eğitim dönemi için yazılmıştır. Biliyorum bu yazılara çok sonra da araştırıken denk geliyorsunuz. Belki 2-3 sene sonra kampüs daha cıvıl cıvıl bir yer olabilir çünkü inşaat ve projeler var ancak şu an itibariyle liseden farkımız yok diyebilirim.

İzmire gideip diş okursan Türkiyede bir öğrenci için en çok olmak istenecek 4 şehir sırasıyla İstanbul-İzmir-Eskişehir-Ankara yken sen en iyi 2. şehirde olursun. Her açıdan her türlü olasılığa sahip olursun falan işte. İzmir yani.....

Öğrenci hayatı olarak Hatayda tatmin olma şansın yok. Ama her türlü zorluğa rağmen idalist bir şekilde dohtor olacam dersen bekleriz ancak ne ideallerle tıp okuyup tüm hayatı boyunca pişmanlık duyanlar var bilemezsiniz (google dan biraz araştırırsanız kolayca bulabilirsiniz aslında).

Diş hakkında eğer diş tıpın bir alt bölümü olsaydı en yüksek TUS puanına sahip olurdu diye bir söz var. Rahat bir meslek sayırılır ve eğer belli bir isim yapabilirsen çok rahat doktordan çok para kazanırsın.

Ayrıca tıp kazanmak okumanın yanında gerçekten çok kolay. Bu tercihi tıpı ne kadar çok istediğine bakarak yap. Eğer gerçek ama gerçketen istiyorsan yaz aksi halde okurken çok pişman olacağın garanti ama çok istmiyorsan tüm hayatın boyunca pişman olursun.

Bu puana tıp gelıyomu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LoRdS31 kullanıcısına yanıt
    öncelikli zahmet edip cevapladığın için teşekkürler.Başta söylemeyi unutmuşum bende hatayda yaşıyorum.Üniversitenin yeri gerçekten berbat.Eğer burası tutmasa zaten ege dişe gidecem yani sırf kendi şehrim tutuyor diye tıp düşünüyorum.Aileden çok baskı var burayı yaz diye.Tıp daha prestijli falan diye konuşuyorlar.Çok kararsız kaldım.
  • kontenjanlar azda olsa arttı geçen seneye göre 500 kişi gerideyim.Gelme ihtimali var
  • Zamska4 kullanıcısına yanıt
    Hatayda(antakya) yaşıyorum arkadaşlarla bile gidip gezecek yer bulamıyoruz artık şehirden hepimiz sıkıldık.Baştan beri ege diş diyordum ama kendi şehrimde tıp gelme ihtimali olunca tabi bir tıp baskısı oluştu
  • up
  • Zaten o şehirde yaşadığın için bence kolaylık olur.Tabi biraz da senin isteğine bağlı önemli olan şehir mi meslek mi ?
    hatay bu aralar karışık dostum.şehirde türkten çok suriyeli var onlarla uğraşılmaz. ege diş yaz mis gibi oku izmirde.
  • TIP TABI ENDOKRINOLOJİ UZMANI OL
  • Tıp

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.