Şimdi Ara

Hatsan Mod 125 Sniper aldım (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
760
Cevap
26
Favori
178.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu başlığı okuduktan sonra içimdeki havalı tüfek sevgisdi yeniden debreşti :) pek fazla bilgim yok ama bana kısaca bilgi verecek arkadaşlar varmı neden mod 125 mesela bunların pistonlusu var pcp var vs bunlkardan kısaca bahsedebilirmisiniz.birde benim aklımda da HATSAN PİSTONLU HAVALI TÜFEK DOMİNATÖR 200W modeli var siz ne dersiiniz düşünceleriniz nedir beni yönlendirirseniz çok sevinirim
    şimdiden yol gösteren tüm arkadaşlara teşekkürü borç bilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: alemm45

Arkadaşlar bu başlığı okuduktan sonra içimdeki havalı tüfek sevgisdi yeniden debreşti :) pek fazla bilgim yok ama bana kısaca bilgi verecek arkadaşlar varmı neden mod 125 mesela bunların pistonlusu var pcp var vs bunlkardan kısaca bahsedebilirmisiniz.birde benim aklımda da HATSAN PİSTONLU HAVALI TÜFEK DOMİNATÖR 200W modeli var siz ne dersiiniz düşünceleriniz nedir beni yönlendirirseniz çok sevinirim
    şimdiden yol gösteren tüm arkadaşlara teşekkürü borç bilirim

Şuan vaktim olmadığı için ayrıntılı açıklama yapamıyacağım ama forumda bu tarz havalı silahlar hakkında bolca bilgi mevcut. Sormadan önce biraz araştırın derim ben :) İyi forumlar
  • arasıra gaza geldikçe atış yapmak için stoeger x20 en ideal yaylı tüfektir. Ses istemiyorum derseniz suppressor modeli iht,yacınızı karşıalr. Kesinlikle 4,5 almalısınız ama.üstündeki dürbünde gayet iyidir.Hafiftir, kolay kurulur.
  • Bu hafta bende gungorav.com sitesinden hatsan mod 85 ile 3-9x32 dürbün sipariş ettim .Güngör Bey aksam elinde 5.5 mm olmadığını farkedip beni aradı 4.5 göndereyim mi dedi .Bende 5.5 mm istediğimi söyledim ve 70-80 lira daha pahallı olan hatsan mod 85 sniper modelini fark ücret almadan gönderdi .Teşekkürler Güngör Av...
  • arkadaşlar optima 3.9x44 te dampa ayak warmı yoksa ayriyeten almak lazımmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: lehakula1

arkadaşlar optima 3.9x44 te dampa ayak warmı yoksa ayriyeten almak lazımmı

yav komik gelicek ama ben mod 125 sniperi dampasız kullanıyorum hç bi sorun olmadı şimdiye kadar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Deniz*

quote:

yav komik gelicek ama ben mod 125 sniperi dampasız kullanıyorum hç bi sorun olmadı şimdiye kadar :)

sendedemi optima 3.9x44 var
  • quote:

quote:

quote:

Square 4x32 var bende :) tüfeği ayrı aldım dürbünü ayrı aldım kutusuyla tüfeği 350ye aldım 6 taksit. ( kutuda bipod + askı vardı ) dürbünüde 50 80 tl arası bi fiyata almıştım net hatırlamıyorum :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Square 4x32 var bende :) tüfeği ayrı aldım dürbünü ayrı aldım kutusuyla tüfeği 350ye aldım 6 taksit. ( kutuda bipod + askı vardı ) dürbünüde 50 80 tl arası bi fiyata almıştım net hatırlamıyorum :)

iyi toplamışsın kardeş sen tüfeği ben bi hesap çıkardım 841 tl
  • Merhabalar Bu Mod 125 Sniper Tüfeği Yeni Başlıyacak Olan(Tecrübe Sıfır)Arkadaşa(Ben Oluyorum)Önerilir Mi? Tepme Olayı Var Mı? Varsa Ne Kadar? Birde Yaş Sınırı Var Mı? Teşekkürler Cevaplar İçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaNr -- 28 Ocak 2013; 4:04:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustafaNr

Merhabalar Bu Mod 125 Sniper Tüfeği Yeni Başlıyacak Olan(Tecrübe Sıfır)Arkadaşa(Ben Oluyorum)Önerilir Mi? Tepme Olayı Var Mı? Varsa Ne Kadar? Birde Yaş Sınırı Var Mı? Teşekkürler Cevaplar İçin.

Hatsan mod 125 sniper'de Quatro sas tepme emici sistem var. Yani dürbünle gözünün arasında en az 1-2 cm mesafe olsun kurşunu sıktığında gözüne çarpmaz. ( Birebir denedim tecrübeyle sabittir :) )
    Tepme diye birşey yok ama ayakta atış yaparken 100ü geçince yoruyor beni ( 1.76 boy 58kgyim ) tabi ben zayıfım ondan olsa gerek ama yanlış hatırlamıyorsam 5 kg civarı bi ağırlığı var tüfeğin ama yere yatıp sıkmanın zevki çok çok ayrı :)
    Sanırım çok konuştum. kısacası tepme hiç yok denilcek kadar az. ( Tepmeyen tüfek bişeye yaramaz ki gerçek tüfek hissi bile yaratmaz. ) vesselam ..
  • quote:

Merhabalar Bu Mod 125 Sniper Tüfeği Yeni Başlıyacak Olan(Tecrübe Sıfır)Arkadaşa(Ben Oluyorum)Önerilir Mi? Tepme Olayı Var Mı? Varsa Ne Kadar? Birde Yaş Sınırı Var Mı? Teşekkürler Cevaplar İçin.

Tecrübe sıfır demişsin. Arazide seni çok yorar bu tüfek ayrıca tahminimce en az 14-15 yaşlarında olmalısın kullanabilmek için. :) vesselam ..
  • quote:

quote:

Tecrübe sıfır demişsin. Arazide seni çok yorar bu tüfek ayrıca tahminimce en az 14-15 yaşlarında olmalısın kullanabilmek için. :) vesselam ..

Hocam Yardımların İçin Teşekkürler Yaş 17 O Kadar Ufak Değiliz Bizim Buraların Arazisi Uygun Ama Öyle Devamlı Kalkıp Ayağa Sıkmayacağım Zaten İlk Veya Orta Sayfalarda Bir Amca Keskin Nişancı Pozisyonunda Atıyordu Genellikle O Pozisyon da Hedeflerde Çalışırım Biraz Sonra Tüfekle Bizim Köyün O Taraflar da Merkez(İlçe)de Dağlık Yapıya Sahip (Bilecik/Gölpazarı) Olduğu İçin Çalışmam Kolay Olur O Yüzden Sıkıntı Olmaz Neredeyse Boylarda Aynı (1.73(4))Arasıyım Bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaNr -- 28 Ocak 2013; 21:46:04 >

• İYİ AKŞAMLAR SAYFALARCA YORUMLARI SIKILMADAN İZLEDİM BEN DE DE BU SEVDA BİR ANDA BAŞLADI İLK BAŞTA HİÇBİR FİKRİM YOKTU TÜFEK OLSUNDA DERKEN BİRAZ ARAŞTIRMA YAPINCA GÖRÜNÜŞÜ VE YORUMLARA BAKARAK HATSAN 125 SNİPER ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.
    ANLADIĞIN KADARIYLA BU ÜRÜNÜ NAMLUDAN KIRARAK KURUYORUZ BAŞKA HERHANGİ BİR HAVA TÜPÜNE FALAN İHTİYAÇ YOK (VARSA YANLIŞIM DÜZÜLTİN) GÜCÜ FALAN İYİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. KARAR AŞAMASINDAYIM BİR KAÇ SORUM OLACAK BİLİGİSİ OLANDAN RİCA EDİYORUM.

1- CALİBREYE GÖRE FİYAT DEĞİŞİYORMU
    2- KURULUMUNU KENDİMİZMİ YAPIYORUZ BAYİ Mİ
    3- DEVAMLI BAKIMLARI(YAĞLAMA VS.) NASIL YAPILIR KOLAYMI SÖKME TAKMA İSTER Mİ
    4- BİR SORUN OLDUĞUNDA BAYİ İLEMİ YOKSA DİREK FİRMA İLEMİ İRTİBATA GEÇİYORUZ SORUNU NE SÜREDE NE KOŞULLARA GÖRE TEDAVİ EDİYORLAR.
    5- KULLANIM ÖMRÜ VARMI , KULLANIŞLIMI
    6- DEVAMLI TÜP DEĞİŞİMİ PARÇA DEĞİŞİMİ VARMI
    7- TAM AYAR YAPMAK ZORMU KENDİMİZMİ YAPIYORUZ SERVİSE FALANMI GÖNDERİYORUZ.
    8- ÜRÜNÜ ALDIĞIMIZDA YANINDA NE VERİYORLAR (ÇANTA, KAYIŞ,DÜRBÜN, MERMİ ) BUNLAR VARMI?

UZUN LAFIN KISASI YAKININIZ ALACAK OLSA GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TAVSİYE EDERMİSİNİZ.

SABIRSIZLIKLA CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM İLGİLENELERE ÇOK TEL,ŞEKKÜR EDİYORUM :D
  • Hocam öncelikle merhabalar. Elimden geldikçe sorularını cevaplamaya çalışıcağım..

1> Bildiğim kadarıyla kalibreye göre fiyat değişmez ama bazı internet sitelerinde yüksek kalibre almak istersen +50 tl veriyorsun yani şöyle anlatıyım 4.5 alıcaz diyelim 5.5 alman için extra 50tl vermelisin tabi bu bazı yerlerde geçerli.
    2> Tüfeği sana kutusuyla hazır halde veriyorlar.
    3> Tüfeği söküp ne yapıcaksın hocam sen ? İşin eri değilsen bütün tüfekleri açıp kapatmak zordur. Yağlamasınıda tüfeği kullanırken yapıcaksın misal 1.000 atış yaptın bi yağlıycaksın komple demir yerlerini. ( Bu arada silah yağı 2lira )
    4> Bi sorun olduğunda bayiye giderek durumu arz et onlarda hatsanın servisine göndericekler yada sana sıfır silah verirler büyük ihtimalle.
    5> Kullanım ömrü yok ama birkaç yılda bi tüfeğin yayı gevşediğinde değiştirirsin eğer sıfır aldıysan servisine gönderirsin en fazla 15 liraya yaparlar.
    6> Devamlı değiştirebiliceğin tek şey saçmadır :) Tüfeği kır saçmayı koy kapat. Budur yani başka bişeyi yok hava tüpü tarzı birşey yok bu hatsan mod 125sniper modelinde. Hava tüplü havalı silahlarda vardır sadece.
    7> Tam ayar dediğin tüfeğin sıfırlaması sanırım? Gayet basit. Kendin yapamasan bile bi av bayisine gittiğinde lazerle ayarlayıp verirler sana en fazla 5 lira tutar bu işlem. Hatta kendin yap çok basit :)
    8> Ürünü aldığında sana sadece bi kutu verilir. Bu kutunun içeriğide şöyledir, Hatsan mod 125 Sniper, Bipod, Kayış ( +Garanti belgesi ) Dürbünü ayrı alıcaksın ama bazı yerlerde tüfekle dürbünü birlikte satarak tüfeğin fiyatını düşürmüş gibi göstermeye çalışıyorlar mesela benim aldığım zaman tüfek fiyatı 425tl idi. 6 Taksit ile tüfeği 350liraya aldım ( dürbünsüz ) Dürbünü gittim başka bir yerden aldım ( Square 4x32 75tl ) Taksitleride bitti :)

Uzun lafın kısası gönül rahatlığıyla tavsiye ederim kendimde kullanıyorum hatta :) Herhangi problemde bi mesaj uzağındayım ..
  • quote:

Hocam öncelikle merhabalar. Elimden geldikçe sorularını cevaplamaya çalışıcağım..

1> Bildiğim kadarıyla kalibreye göre fiyat değişmez ama bazı internet sitelerinde yüksek kalibre almak istersen +50 tl veriyorsun yani şöyle anlatıyım 4.5 alıcaz diyelim 5.5 alman için extra 50tl vermelisin tabi bu bazı yerlerde geçerli.
    2> Tüfeği sana kutusuyla hazır halde veriyorlar.
    3> Tüfeği söküp ne yapıcaksın hocam sen ? İşin eri değilsen bütün tüfekleri açıp kapatmak zordur. Yağlamasınıda tüfeği kullanırken yapıcaksın misal 1.000 atış yaptın bi yağlıycaksın komple demir yerlerini. ( Bu arada silah yağı 2lira )
    4> Bi sorun olduğunda bayiye giderek durumu arz et onlarda hatsanın servisine göndericekler yada sana sıfır silah verirler büyük ihtimalle.
    5> Kullanım ömrü yok ama birkaç yılda bi tüfeğin yayı gevşediğinde değiştirirsin eğer sıfır aldıysan servisine gönderirsin en fazla 15 liraya yaparlar.
    6> Devamlı değiştirebiliceğin tek şey saçmadır :) Tüfeği kır saçmayı koy kapat. Budur yani başka bişeyi yok hava tüpü tarzı birşey yok bu hatsan mod 125sniper modelinde. Hava tüplü havalı silahlarda vardır sadece.
    7> Tam ayar dediğin tüfeğin sıfırlaması sanırım? Gayet basit. Kendin yapamasan bile bi av bayisine gittiğinde lazerle ayarlayıp verirler sana en fazla 5 lira tutar bu işlem. Hatta kendin yap çok basit :)
    8> Ürünü aldığında sana sadece bi kutu verilir. Bu kutunun içeriğide şöyledir, Hatsan mod 125 Sniper, Bipod, Kayış ( +Garanti belgesi ) Dürbünü ayrı alıcaksın ama bazı yerlerde tüfekle dürbünü birlikte satarak tüfeğin fiyatını düşürmüş gibi göstermeye çalışıyorlar mesela benim aldığım zaman tüfek fiyatı 425tl idi. 6 Taksit ile tüfeği 350liraya aldım ( dürbünsüz ) Dürbünü gittim başka bir yerden aldım ( Square 4x32 75tl ) Taksitleride bitti :)

Uzun lafın kısası gönül rahatlığıyla tavsiye ederim kendimde kullanıyorum hatta :) Herhangi problemde bi mesaj uzağındayım ..

bir soruda ben sorayım :D

geçenlerde bir av bayiine gittim ellerinde hatsan 125 vardı sniper olmayan modeli. rica ettim tüfeğin sesini duyabilirmiyim diye. bana sesi oldukça fazla geldi. resmen bir mantar tabancası gibiydi. acaba bu sniper modellerinde ses çok düşük mü? ben ev içinde de kısa mesafeden atış yapmak isteyen birisiyim. bahçemizde var ama kış günü evde atış yapmak isterdim doğrusu.

link şurda ki youtube linkinde tam 4. dk sında adam sıkıyor ama çok yüksek bir ses çıkmıyor. acaba orjinal sesi bu mu?
  • Hocam açık havada tüfek sıkmayla kapalı bi ortamda tüfek sıkmanın sesi arasında fark olur tabi. Mod 125 sniperde sustrucu var düz 125 görmedim ben ama tüfeğin sesi çok çıkmıyor. Bu arada evde kullanılcak tek silah boncuklu silahtır. Evde oynamak için tüfek istiyorsan havalı&ateşli silahlardan uzak durmalısın
  • Evet videodakinin aynısı :) Özele gel sana iletişim adresimi veriyim burdan zor oluyor :)
  • Videodaki gibiyse sesi azmış :D benim duyduğum ses çok çok yüksekti demek ki sniper modelindeki moderatör sesi baya azaltıyormuş. kısacası alınır. her türlü ikinci el alışına açığım :D
  • Arkadaşlar mod 125 sniper 5,5 alalı bayağı oldu ama yoğunluktan size yaşadıklarımızı anlatamadık. öncelikle yanında gönderdikleri ince memet midir nedir o dabolleri soba ateşinde eriterek çok eğlendim ardından alman yapımın 2 farklı model diabol aldım ve emin olun paranın hakkını veriyorlar. Özerinde gelen optima dürbünü bir dama ayak yardımıyla bağladım ama uzak mesafede sıfırlayana kadar canım çıktı ilk atışları takip edebilmek için 175 metredeki hedefin arkasına çarşaf germem gerekti. Sonra profesyonel bir dürbünü (adını vermeme gerek yok arkadaşlar piyasada maalesef bulunmuyor) mafsallı ayak ile tüfeğe iyice sabitledim. sonra diğer silahlarımdan artık duran ve aslen ateşli silahlar için imal edilmiş olan bir bipotu biraz sünger ve bol sabır ile namluya sabitledim 20-25 atımda silahı 150 metreden bozuk parayı vurabilecek şekilde sıfırladım. ilk 2 atış gayet saçma gidiyor ancak diaboller çok istikrarlı. Bu sıfırlamayı yerde kar varken 2 derecede yaptığım için ertesi gün 5 derecelik sıcaklık farkında 9-10 cm yukarı 4 cm sola aldım. atış çok istikrarlı diaboller 2,5+3 cm lik bir dairede toparlandı. ama henüz çözemediğim bir sebepten bazı atışlar hedefe bile varmadı.(Bu arada atış yaptığım yer bir vadinin iki yanı ama kesinlikle 0 rüzgar vardı.
    Atışlarımı yaptığım hedef kağıdını bilgisayardan çıkarttım ve mobilya yapımında kullanılan plakalardan birine yapıştırdım hedefte diabollerin etkisini görünce canlı da deneme arzum oluşmadı değil :)
    neyse 2 gün sonra pinpoint denilen delici mermiler (2 farklı tür diabol kullandım biri sabot denilen ucu iğne gibi olan ötekisinin üzerinde tavşan resmi olan magnum hunter) ile ölü bir hayvan üzerinde çeşili mesafelerden atışlar yaptım. En yakın atışım olan 20m (ki avda daha yaklaşmanız imkansız) hayvanın kaburga kemiklerinden geçerek içine ulaştı 9 cm lik bir delik açtı (ölçümler harbi çubuğuyla yapıldı) kaba etine atılınca 5,5 cm içeri girdi her atıcının yapacağı gibi kafaya atılınca kemiğe saplanıp kaldı biri de göz çukurundan girdi ama onu sonra bulamadım. Bu arada magnumla yaptığım bir güç denemesinde 3 mermi isabeti ile 1 tl lik bozuk paranın içini çıkartmayı başardım 27 adımdan :)

Sonuç olarak arkadaşlar
    silahın atışı çok istikrarlı başka silahla 150 metreden sıfırlama yapabilmek imkansız sayılır ama çok çok iyi bir dürbünle oluyor :) Optima ile o mesafeye bakınca maalesef kağıdın üzerindeki işaretler bile görünmüyor.
    dampa ayak kullanmadım mafsal kullandım ama benim dürbünde modüler denlen sabitleme sistemi olduğundan.
    Paraya kıyın mermi alın zevk alın özellikle bakır mermiler süper
    asla canlıya atmayın öldürmez hayvana yazık edersiniz be muhtemelen açlık ve soğuktan ölen hayvana attım ona bile acıdım (zaten sonra da gömdük hayvanı)
    iyi ki 5.5 lik almışım herkese tavsiye ederim.
    hergün 20-30 atım yapınca kollanrınız alışıyor hiç korkmayın

optima ile yapılacak atışları videoya çekicem ama muhtemelen ilkbahara kalır çünkü susturucu yine kırılacak diye çok korkuyorum
    birde en güzelini en sona sakladım atış yapmadan önce mermiyi çok ince BAKIM YAĞINA batırın atışlar acayip güzel oluyor. AMA HER ATIŞTAN SONRA HARBİ ÇEKİN

Arkadaşlarıma iyi eğlenceler ustalarıma saygılar
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.