Şimdi Ara

Hatsan Mod 125 Sniper aldım (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
760
Cevap
26
Favori
178.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: s_mail

quote:

Orijinalden alıntı: Deagles48

Arkadaslar bugün 125 ile kabaca 150 tane atış yaptık atışların yarısı optima x44 dürbünü ayarlamakla gecti fakat o kadar uğrasa değdi ve gercekten hedeflediğimiz yere vurmaya başardık taaki sonlara doğru dürbün saçma sapan bir hal alana kadar daha sonra fark ettik'ki vidalar gevşiyor dürbünü tüfeğe monte etmek icin kullandigimiz seyler gevşemiş neyse onları bozuk para ile bile sorunsuzca sıkabiliyorken oda ne dürbünü saran onu tüfeğe monte etmemiz için gerekli halkalarin vidalar yani alyan vidalarda gevşemiş ve yanımızda alyan vida yok düzeltmiyoruz dürbün var kullanamıyoruz çok kötü bir durum

Özetle: kesinlikle dampa şart

ben tek ayak + stoper kullanıyorum. dürbün gevşemiyor ama atışlarımız bir türlü istediğim noktaya gitmiyor gerçi peletler dandik 250 tanesi 3.5 tl olan ince memetin sorun peletlerimde olabilir. Dün dürbünü söktüm arpacıkı ayarladım ve attım gerçekten daha eğlenceli daha iyi atışlar yapılıyor. tabi dürbünsüz silah soyulmuş hıyara benziyor :D

Dostum o saçmaları 125 ile kullanma ben Gamo'Magnum kullanıyorum hem hesaplı hemde iyi 250tane var içerisinde ve 8tl

Bu arada sıfırlama için hedef kağıdı hazırlayıp onun üzerinde deneme atışı yaparak doğru ayarları bulmak en iyi yol ben öyle yaptım Nisan aldığım yere vurabiliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: s_mail

quote:

Arkadaslar bugün 125 ile kabaca 150 tane atış yaptık atışların yarısı optima x44 dürbünü ayarlamakla gecti fakat o kadar uğrasa değdi ve gercekten hedeflediğimiz yere vurmaya başardık taaki sonlara doğru dürbün saçma sapan bir hal alana kadar daha sonra fark ettik'ki vidalar gevşiyor dürbünü tüfeğe monte etmek icin kullandigimiz seyler gevşemiş neyse onları bozuk para ile bile sorunsuzca sıkabiliyorken oda ne dürbünü saran onu tüfeğe monte etmemiz için gerekli halkalarin vidalar yani alyan vidalarda gevşemiş ve yanımızda alyan vida yok düzeltmiyoruz dürbün var kullanamıyoruz çok kötü bir durum

Özetle: kesinlikle dampa şart

ben tek ayak + stoper kullanıyorum. dürbün gevşemiyor ama atışlarımız bir türlü istediğim noktaya gitmiyor gerçi peletler dandik 250 tanesi 3.5 tl olan ince memetin sorun peletlerimde olabilir. Dün dürbünü söktüm arpacıkı ayarladım ve attım gerçekten daha eğlenceli daha iyi atışlar yapılıyor. tabi dürbünsüz silah soyulmuş hıyara benziyor :D

Dostum o saçmaları 125 ile kullanma ben Gamo'Magnum kullanıyorum hem hesaplı hemde iyi 250tane var içerisinde ve 8tl

Bu arada sıfırlama için hedef kağıdı hazırlayıp onun üzerinde deneme atışı yaparak doğru ayarları bulmak en iyi yol ben öyle yaptım Nisan aldığım yere vurabiliyorum

Evet sıfırlama kağıdı üzerine atışlarımı yapıyorum. Ben halende olayın ayakta bittiğine inanıyorum. Belkide dürbün bozuktur tabi deneyebileceğim başka bir dürbün olduğu için bilmiyorum. Sen ne yaptın dampa mı kullanıyorsun yoksa çift ayakla devam mı ediyorsun?
  • Hala çift ayakla devam ediyorum hersey stok bugün bayagi sıktım su para ile sıkılabilen vidaları paranin gireceği deliklere kadar vida çıktı para girmiyor yani artık Yinede arada bir kontrol ediyorum gevşeye biliyor dampa alana kadar böyle idare edeceğiz sanırım

• quote:

Hala çift ayakla devam ediyorum hersey stok bugün bayagi sıktım su para ile sıkılabilen vidaları paranin gireceği deliklere kadar vida çıktı para girmiyor yani artık Yinede arada bir kontrol ediyorum gevşeye biliyor dampa alana kadar böyle idare edeceğiz sanırım

Loctite sürün eğer vida gevşeme probleminiz varsa. Ben genelde sanayiden alıyoruım. Sanayide ucuzdur (3-5 tL) ama yapı marketlerde de bulunur fakat biraz pahalı (11-12 tL). En yüksek sertlikte olanını almak istediğinizi söyleyin ona göre verirler. Vidaları sökün, biraz Loctite a buladıktan sonra tekrar sıkın ve 1-2 saat dokunmayın. Sonra sertleşecektir ve eğer ayakta kayma yoksa ve sadece vida gevşemesi varsa sorununuz çözülmüş olur ...
  • Dostum peki 3-9x44 optima dürbüne hangi marka ve model dampa tavsiye edersin çünkü dürbünün ayarı çok çabuk bozuluyor ne kadar sağlam monte etsekte olmuyor belli bir atistan sonra hedefledigim yeri vuramiyorum durbunun stok bağlama aparatlari darbeyi aynen dürbüne iletiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deagles48 -- 26 Şubat 2013; 23:11:33 >
  • Edit; Çift mesaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deagles48 -- 26 Şubat 2013; 23:09:20 >
  • quote:

Dostum peki 3-9x44 optima dürbüne hangi marka ve model dampa tavsiye edersin çünkü dürbünün ayarı çok çabuk bozuluyor ne kadar sağlam monte etsekte olmuyor belli bir atistan sonra hedefledigim yeri vuramiyorum durbunun stok bağlama aparatlari darbeyi aynen dürbüne iletiyor

Benim en çok beğendiğim ve tekrar alacak olsam şaşmayacağım tek dampa yurdum malı olan Yatagun dampa olur. Tabii kimisi 2 katı rakamlara SportsMach DM60 falan da tercih edebiliyorlar. Bende kullandım SmortsMach dampa ve oldukca beğendim fakat birisi 90 tL birisi 200 tL ve bence 90 tL ye aldığım Yatagun Dampa da 200 tL lik olanla aynı işi görüyor ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToTeM

quote:

Dostum peki 3-9x44 optima dürbüne hangi marka ve model dampa tavsiye edersin çünkü dürbünün ayarı çok çabuk bozuluyor ne kadar sağlam monte etsekte olmuyor belli bir atistan sonra hedefledigim yeri vuramiyorum durbunun stok bağlama aparatlari darbeyi aynen dürbüne iletiyor

Benim en çok beğendiğim ve tekrar alacak olsam şaşmayacağım tek dampa yurdum malı olan Yatagun dampa olur. Tabii kimisi 2 katı rakamlara SportsMach DM60 falan da tercih edebiliyorlar. Bende kullandım SmortsMach dampa ve oldukca beğendim fakat birisi 90 tL birisi 200 tL ve bence 90 tL ye aldığım Yatagun Dampa da 200 tL lik olanla aynı işi görüyor ...

Dostum bahsettiğin şey bumu'dur

http://www.yatagun.com.tr/detay.asp?YataGun_Dampa_Mount=&ID=141
  • quote:

Evet ...
  • quote:

quote:

Evet ...

Cevabınız için teşekkür ederim dampa'yı sipariş verdim tüfek şuanda kabaca 200-250 atışta şuana kadar dampasız kullandım optima dürbünü umarım bir zarar vermemişimdir gerci sorun yok gibi duruyor dürbünü iyice sabitlemek için vidaları o dönen şeylerin üstüyle eşit seviyeye gelecek kadar sıkmıştım umarım dürbün takılan yerleride gevip bozmamışımdır birde aklımda bakım konusu var kaç atıştan sonra bakım yapmak gerekir bakım yapmam için nelere ihtiyacım var bakım nasıl ve nerelere yapılır

Kuzenimin 15 yıllık modelini bilmediğim hatsan tüfeği ile benim 125 yan yana
     Hatsan Mod 125 Sniper aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deagles48 -- 28 Şubat 2013; 16:06:52 >
  • quote:

Cevabınız için teşekkür ederim dampa'yı sipariş verdim tüfek şuanda kabaca 200-250 atışta şuana kadar dampasız kullandım optima dürbünü umarım bir zarar vermemişimdir gerci sorun yok gibi duruyor dürbünü iyice sabitlemek için vidaları o dönen şeylerin üstüyle eşit seviyeye gelecek kadar sıkmıştım umarım dürbün takılan yerleride gevip bozmamışımdır birde aklımda bakım konusu var kaç atıştan sonra bakım yapmak gerekir bakım yapmam için nelere ihtiyacım var bakım nasıl ve nerelere yapılır

Kuzenimin 15 yıllık modelini bilmediğim hatsan tüfeği ile benim 125 yan yana

Rica ederim. Ben tüfeğimi 500 atışta bir olmak üzere Fx temizlik keçesiyle bir kere temizliyorum ve yeterli geliyor. 2000 / 3000 atışta bir de komple bakım adına, yeşil gres yardımı ile yağlamak yeterli oluyor ve keçelerinede bakmak lazım tabii ki. Kuzeninizin tüfeği yanlış görmüyorsam Hatsan Mod 40 ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 1 Mart 2013; 18:42:19 >
  • Yeni bir kaç hasar testi SS'leri

4.5mm vs 5.5mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deagles48 -- 16 Mart 2013; 23:51:40 >
  • arkadaslar ben bugun hayatımda ılk defa atıs yaptım ve cok hosuma gıttı snıper ısı muthıs bı tufektı 10 lu sarjor tek atıs sonra tekrar kurma kolunu cekıp atıyorsun falan.1400 tl ye almıs arkadas ama benım en fazla 500tl butcem var.

sızce ne almalıyım hatsan 125 snıper sanırım guzel gıbı.

ama ben bıseyı merak edıyorum bız bugun 10 atıs ta bır hava doldurduk butun sılahlar boylemı havalı demek bumu oluyor.ayrıca bu sılahların omru kac atıslıktır. eger sureklı hava doldurulacaksa bız bunu nerden ve kac paraya temın edebılırız

lutfen benı aydınlatın :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildirim2361

arkadaslar ben bugun hayatımda ılk defa atıs yaptım ve cok hosuma gıttı snıper ısı muthıs bı tufektı 10 lu sarjor tek atıs sonra tekrar kurma kolunu cekıp atıyorsun falan.1400 tl ye almıs arkadas ama benım en fazla 500tl butcem var.

sızce ne almalıyım hatsan 125 snıper sanırım guzel gıbı.

ama ben bıseyı merak edıyorum bız bugun 10 atıs ta bır hava doldurduk butun sılahlar boylemı havalı demek bumu oluyor.ayrıca bu sılahların omru kac atıslıktır. eger sureklı hava doldurulacaksa bız bunu nerden ve kac paraya temın edebılırız

lutfen benı aydınlatın :d

Pcp silahlara veya Co2 lere hava doldurmak gerekir. Mod 125 ve benzeri tek kırma tüfekler zaten kurma sistemi ile tek atışlık gerekli olan havayı üretir.

Anladığım kadarıyla siz Pcp bir silah kullanmışsınız ve gerekli basıncı sağlamak adına 10 atışta bir hava doldurmuşsunuz. Aslında regülatörlü veya büyük tüp hacimli Pcplerin bazısına 100-200 atışta bir hava doldurmak kafiidir. Anladığım kadarıyla kullandığınız silah Hatsan BT-65 olabilir. Bt-65 ler güç ayarına bağlı olarak maximum 20 atış yapabiliyor tekrar hava gereksinimi duymadan.

500 lira bütcenizi Hatsan dan daha üst kalite 2. el bir yaylıda değerlendirmenizi öneririm. 2. elleri araştırın, bulduğunuz markalarla ilgili yardımcı olmaya çalışırım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 2 Mart 2013; 21:09:04 >
  • totem

markasını bılmıyorum sılahın ama dedıgım gıbı bız hava dolduruyorduk.ben bu hava ısını sevmedım ona alternatıf bısey varmı yaylı dedıgınız sılahlarda sanırım hava ısı yok bu sılahlar kac mermılık yanı her atısta bır kırıp mı yapıyoruz yoksa pcp ler gıbı 10 atıslık mı.sızın yonlendırecegınız guzel bısey varmı snıper olacak yalnız
  • quote:

totem

markasını bılmıyorum sılahın ama dedıgım gıbı bız hava dolduruyorduk.ben bu hava ısını sevmedım ona alternatıf bısey varmı yaylı dedıgınız sılahlarda sanırım hava ısı yok bu sılahlar kac mermılık yanı her atısta bır kırıp mı yapıyoruz yoksa pcp ler gıbı 10 atıslık mı.sızın yonlendırecegınız guzel bısey varmı snıper olacak yalnız

Yaylı silahlar tek atışlıktır, şarjör olayı yok. Sniper dan kastınız nedir tam olarak anlayamadım ama havalı silahların birçoğu zaten aynı tarzdır. Eğer kastınız dürbün ise tabii ki o konuda da yardımcı olmaya çalışırım ama öncesinde alınacak olan silahı bulmak lazım ...
  • quote:

totem

Dostum bu arada hiç bir yaylı pcp kadar rahat olmayacaktır 125 sniper kurma yayını kurmak için neredeyse 80-90kg bir güçle çekmek lazım ki her atıştan sonra....

Ayrıca tüfeğin ağırlığı'da 4kg olduğunu unutmayalım birde dürbün ile neredeyse 5kg'a yaklaşıyor açıkça söylemek gerekirse barutlu yani fişekli tüfekler bile 2-3kg arası oluyor ve o barutun patlamasına dayanabiliyor iken bizim havalılar'da neden bu kadar fazla çelik kullanıldı anlamıyorum
  • quote:

Dostum bu arada hiç bir yaylı pcp kadar rahat olmayacaktır 125 sniper kurma yayını kurmak için neredeyse 80-90kg bir güçle çekmek lazım ki her atıştan sonra....

Ayrıca tüfeğin ağırlığı'da 4kg olduğunu unutmayalım birde dürbün ile neredeyse 5kg'a yaklaşıyor açıkça söylemek gerekirse barutlu yani fişekli tüfekler bile 2-3kg arası oluyor ve o barutun patlamasına dayanabiliyor iken bizim havalılar'da neden bu kadar fazla çelik kullanıldı anlamıyorum

Hatsan BT-65 4.1 kg. ve bir Pcp. Söylediğiniz doğru olabilir "hiçbir yaylı bir Pcp kadar rahat olamaz". Fakat o da şu şekilde oluyor "ne kadar ekmek o kadar köfte" misali. Eğer 1,500 verirseniz Hatsan BT-65 alır dürbünle birlikte 5 kg kullanırsınız ama geçerde 3,500 / 4.000 tL verirseniz Fx, Daystate, Falcon falan alır 2,5 / 3kg bir tüfek kullanırsınız. Tabii rahatlıkta sınır yok, bu seferde pompa istemez Scuba tüp isteriz ki oda + 600 tL : ).

Yaylı pistonlu tüfekler yivsiz av tüfeklerine göre ağırdır. Sebebi ise; yivsiz av tüfeklerinin 1. olarak namlu kalınlıkları daha azdır. Bunun yanı sıra yaylı pistonlularda yay + piston + piston yuvası extra olarak bir ağırlık katar kullanılan tüfeğe ve inanın o pistonu tüfeğin içinde tutmak 12 cal. bir fişeyi namluda tutmaktan çok daha zordur ve bu sebepten kullanılan malzemede ona göre daha kalın olmak zorunda. Bakınız; nitro pistonlu yeni havalı silahlar yaylı pistonlulara göre daha hafiftir. Örneğin benim kullanmakta olduğum Gamo Hunter IGT 2.9 kg. Sanırım bu birazda üreticinin teknolojisiyle ilgili : ).

Teknoloji demişken, Hatsan daki teknoloji İsveçli silah üreticilerinde yok ama birazda mühendislik ve elindeki imkanları kullanmakta önemli sanırım ...
  • quote:

quote:

Hatsan BT-65 4.1 kg. ve bir Pcp. Söylediğiniz doğru olabilir "hiçbir yaylı bir Pcp kadar rahat olamaz". Fakat o da şu şekilde oluyor "ne kadar ekmek o kadar köfte" misali. Eğer 1,500 verirseniz Hatsan BT-65 alır dürbünle birlikte 5 kg kullanırsınız ama geçerde 3,500 / 4.000 tL verirseniz Fx, Daystate, Falcon falan alır 2,5 / 3kg bir tüfek kullanırsınız. Tabii rahatlıkta sınır yok, bu seferde pompa istemez Scuba tüp isteriz ki oda + 600 tL : ).

Yaylı pistonlu tüfekler yivsiz av tüfeklerine göre ağırdır. Sebebi ise; yivsiz av tüfeklerinin 1. olarak namlu kalınlıkları daha azdır. Bunun yanı sıra yaylı pistonlularda yay + piston + piston yuvası extra olarak bir ağırlık katar kullanılan tüfeğe ve inanın o pistonu tüfeğin içinde tutmak 12 cal. bir fişeyi namluda tutmaktan çok daha zordur ve bu sebepten kullanılan malzemede ona göre daha kalın olmak zorunda. Bakınız; nitro pistonlu yeni havalı silahlar yaylı pistonlulara göre daha hafiftir. Örneğin benim kullanmakta olduğum Gamo Hunter IGT 2.9 kg. Sanırım bu birazda üreticinin teknolojisiyle ilgili : ).

Teknoloji demişken, Hatsan daki teknoloji İsveçli silah üreticilerinde yok ama birazda mühendislik ve elindeki imkanları kullanmakta önemli sanırım ...

Hocam siz neden hatsanı sevmiyorsunuz ? Her fırsatta laf sokma çabası içindesiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Deniz*

Hocam siz neden hatsanı sevmiyorsunuz ? Her fırsatta laf sokma çabası içindesiniz.

Ben Hatsana laf sokma çabası içerisinde değilim. Siz sanırım farklı bir çerçeveden bakıyorsunuz olaylara ki böyle düşünmüşsünüz.

Ayrıca inanın eğer "laf sokma çabası" içerisinde olsam bundan 10-15 sene öncesinde Kemalpaşaya bağlı kazalarda ikamet eden köylü halka üretimi arttırmaları için kilolarca silah tetiği yaptırırken şu an dünyada adı olan bir firma olmalarının uzun uzadıya hikayesini anlatırdım.

Siz biliyor musunuz ki Hatsan firması elindeki fason malları biz Türk halkına satarken, ithal silahlarla yarışabilecek kalitedeki silahlarını yurt dışı piyasasına sunuyor?

Ayrıca her fırsatta söylediğim "fiyat performans bakımından iyi bir tercih" kısımlarını kaçırıyorsunuz. Bence sizin benim yazdıklarımı yanlış anlama çabanız var. O kadar satır içerisinde yer alan bilgilerden çekip çıkardıklarınız enteresan.

Bence bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. Ayrıca halen sizin 150 mt. den şişe vurma videonuzuda dört gözle bekliyoruz ...
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.