Şimdi Ara

Hatsan Mod 125 Sniper aldım (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
760
Cevap
26
Favori
178.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tüfeğinin markasını modelini söylersen sana daha rahat yardımcı olabilirim ama ben saçmalarımıhttp://www.avfuari.com/Sacma-BB-Pellet,LA_220-2.html#labels=220-2 genellikle bu siteden alıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToTeM

quote:

Orijinalden alıntı: s_mail

Aslında haklısın 4x32 ile o mesafede kola şişesi nasıl görülür bende merak ediyorum. ama silahın potansiyeli var orası bir gerçek.

Hatsan Mod 125 eğer ki ital bir silah örneğin Diana, Weihrauch, Air Arms veyahuy Gamo kalitesinde üretilseydi şu an dünyanın en güçlü yaylıları arasında ilk 10 da yarışırdı.

Ben kesinlikle Mod 125 / 135 / Torpedo gibi silahlara "kuvvetsiz" diyemem. Bahsi geçen Hatsan yaylıları geçtim 150 mt yi 300 mt den dahi rahatlıkla bir şişeyi kırabilecek güçtedir fakat mühim olan taktir edersiniz ki o mesafeye pelleti ulaştırmaktan ziyade hedefi vurabilmektir. 4x32 ile vurulamaz mı? Elbette vurulur ama ben o vuruşa "es kaza vuruş" derim.

Hayır Hatsanı geçtim en kaliteli yaylılarla dahi 150 mt mesafe ciddi bir mesafedir. Yaylıyıda geçtim, Pcp ve 16x / 24x / 32x zoom a sahip 500$ üstü fiyatlara satılan dürbünler ile dahi 150 mt lafı edilecek ve konuşulacak bir mesafedir. Denemesi bedava ve çok basit. Vurmak adına değil sadece mesafeyi görmek için bir kola şişesini 150 mt uzaklığa koyun ve dönüp bir bakın, o zaman demek istediğim dahada açıklayıcı olur.

Bahsi geçen arkadaş eğer ki "arkadaş ben Fx Gladiator ile 150 mt den 50 kuruş grupman yapıyorum" deseydi o zaman belki inandırıcı olurdu. Bu havalı silah hobisini ortalama 20 senedir belki 100 den fazla değişik silahla yapan birisi olarak söyleyebilirim ki; insanlar ellerindeki tüfekleri çok küçümsediklerinden genelde mesafeyi abartırlar.

Mod 125 veya onun %75 i kadar güçlü bir yaylı silah 50-100mt mesafeden bir insanın hayati bir organına isabet ederse zaten öldürebilme gücüne sahiptir.

Bence "ben şişe patlattım, ben onu deldim" diyeceğimize "ben şu büyüklükte grupmanı şu mesafeden çıkartıyorum" demek ve resimlemek daha gerçekci veya daha belirleyici olur.

Sürç-i lisan ettik ise affola ...

askerdeki grupmanlarım aynı delik olmasına rağmen mod 125 ile bir türlü yapamadım. acaba yaylının karakterinden dolayı farklı bir şekilde mi tutmak gerekir.? sağ ile atan birinin sol eliyle silahı nerden nasıl kavraması gerekir?
    Soru güzel :D
  • quote:

askerdeki grupmanlarım aynı delik olmasına rağmen mod 125 ile bir türlü yapamadım. acaba yaylının karakterinden dolayı farklı bir şekilde mi tutmak gerekir.? sağ ile atan birinin sol eliyle silahı nerden nasıl kavraması gerekir?
    Soru güzel :D

"Her yiğidin yoğurt yiyişi varklıdır" derler ya, aynı şekilde nişancılıkta farklılıklar gösterir. Tek gerçeği göz, gez, arpacıktır ve gerisi atıcıya kalır.

Ben şu şekilde atış yapıyorum; ilk önce kaba taslak bir nişan alıyorum, sonrasında derin bir nefes alıp ardından tetik düşürüyorum (istinat boşluğunu alıyorum) ve tuttuğum nefesi hafiften bırakaraktan tetiği eziyorum. Genelde birçok kişide benim gibi yapar ama vuracağınıza inanmadığınız sürece tetiği ezmeyin. Eğer vuracağınıza inanıyorsanız zaten vurursunuz.

25 mt mesafeyi aşan durumlarda Mod 125 ile değil, hangi yaylı havalı veya ateşli silahla atarsanız atın tek delik yapmak extra maharet gerektirir. Yani üzülmenizi veya "ben kötüyüm" demenizi gerektiren bir durum yok.

Ne zaman ki Pcp ye geçer ve 25 mt den iyi bir dürbün ve iyi bir pellet ile tek delik yapamazsınız işte o zaman üzülebilirsiniz.

"Pcp" dediysem Hatsanın Pcplerini saymıyorum. "İyi pellet" dediysem Gamo pelletleri falan saymıyorum : ) ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 20 Şubat 2013; 12:50:29 >
  • peki maksat muhabbet olsun diye bir şey söyleyeyim. youtube tan pcp atışlarına bakıyorum. scope cam ile adamın nereye nişan aldığını ve tüfeğin salınımını net izleyebiliyorum. lakin pcp atışını yaptığında ne titreme var ne ses nede nişan hattının bozulması var. kısacası pcp kullananlar yaylılara göre hiç zahmet çekmeden hedefi tam 12 den vurabiliyorlar. acaba pcp ciler kendilerine neden iyi atıcı diyorlar ? :D
    ne dürbün ayarı bozuluyor ne tüfek çok ağır nede atış anında sarsıntı yapıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: krl51

tüfeğinin markasını modelini söylersen sana daha rahat yardımcı olabilirim ama ben saçmalarımıhttp://www.avfuari.com/Sacma-BB-Pellet,LA_220-2.html#labels=220-2 genellikle bu siteden alıyorum

HATSAN MOD 125 SNIPER 5.5 KARDEŞİM SEN NE MARKA MODEL SAÇMA KULLANIYORSUN
  • SAYIN FORM ÜYELERİ BENDE HATSAN MOD 125 SNIPER 5.5 VAR DÜRBÜN AYARI İÇİN DAMPA AYAK ŞART SANIRIM BİR ARAŞTIRMA YAPTIM ŞU SİTENhttp://www.hepsiburada.com/liste/crosman-25m-dampa-ayak-155195/productDetails.aspx?productId=outmy204&categoryId=1306918&SKU=OUTMY204&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3doutmy204%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dDAMPA%255cu0020AYAK%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch 50 TL CİVARI BİR AYAK BULDUM BU BENİM İŞİMİ GÖRÜRMÜ KALİTESİ FALAN NASIL KULLANAN VARMI YARDIMCI OLURSANIZ BAŞKA BİR MARKADA VARSA BİLGİSİNİ SİZLERDEN RİCA EDİYORUM.....
    SAYGILAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: EFE_BOZKURT38

SAYIN FORM ÜYELERİ BENDE HATSAN MOD 125 SNIPER 5.5 VAR DÜRBÜN AYARI İÇİN DAMPA AYAK ŞART SANIRIM BİR ARAŞTIRMA YAPTIM ŞU SİTENhttp://www.hepsiburada.com/liste/crosman-25m-dampa-ayak-155195/productDetails.aspx?productId=outmy204&categoryId=1306918&SKU=OUTMY204&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3doutmy204%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dDAMPA%255cu0020AYAK%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch 50 TL CİVARI BİR AYAK BULDUM BU BENİM İŞİMİ GÖRÜRMÜ KALİTESİ FALAN NASIL KULLANAN VARMI YARDIMCI OLURSANIZ BAŞKA BİR MARKADA VARSA BİLGİSİNİ SİZLERDEN RİCA EDİYORUM.....
    SAYGILAR

Linkteki dampa ayak değil. tek ayak diye geçiyor bende de bundan var.
  • quote:

peki maksat muhabbet olsun diye bir şey söyleyeyim. youtube tan pcp atışlarına bakıyorum. scope cam ile adamın nereye nişan aldığını ve tüfeğin salınımını net izleyebiliyorum. lakin pcp atışını yaptığında ne titreme var ne ses nede nişan hattının bozulması var. kısacası pcp kullananlar yaylılara göre hiç zahmet çekmeden hedefi tam 12 den vurabiliyorlar. acaba pcp ciler kendilerine neden iyi atıcı diyorlar ? :D
    ne dürbün ayarı bozuluyor ne tüfek çok ağır nede atış anında sarsıntı yapıyor...

Şöyle söyleyelim, zaten Pcp kullananlar "ben iyi atıcıyım" demez : ). Fakat 200+ mt. grupmanlar yaparlar ve grupman iyise o zaman "iyi nişancı" demek kişinin taktirine kalmıştır.

Bana göre 50 / 100 mt mesafeden iyi bir Pcp ile 1 / 5 kuruşlık grupman çıkaran birisi iyi bir nişancıdır. Ayrıca unutmamak lazım ki pellet seçimi, dürbün seçimi, silah seçimi, kullanılan basınç aralıkları nişancının atışını büyük ölçüde etkilemktedir. Aynı zamanda zoom oranı büyüdükcede titreme artar ve nefese çok dikkat edilmesi gerekir.

Ayrıca uzun zamandır Pcp kullanan birisi Mod 125 ile öyle kolay kolay attığını vuramaz diye tahmin ediyorum. Pcp ler zaten grupman silahlarıdır ve iyi bir Pcp sahibide bunun bilincinde olmalıdır. Dünyanın en iyi Pcpsini kullanan birisi 25 mt den kötü pellet ile 1 tL grupman bile yapamazken, Hatsan At 44 ve iyi pellet ile bir başkası 25 mt. tek delik yapıyor : ).

Yukarıda yazdığım herşey birbiriyle bağlantılıdır. Fakat bir gerçekte var ki öyle filmlerdeki imrenilecek kadar iyi ve "Wuaaww" dedirten bir nişancı olmak için, çalışmaktan ziyade nişancı olarak doğmak gerekiyor.

Örneğin sene 1809 da (yanlışım olabilir lütfen düzeltin) İngiliz ordusunda bulunan İrlandalı bir asker olan Plunkett (kendisi idolümdür) 600 Mt. mesafeden (taktir edersiniz ki neredeyse 2 asır öncenin teknolojisi) Baker marka bir tüfekle Fransız bir generali vurmuştur ve arkadaşlarının "tesadüf, şans" demesi üzerine Fransız generalin yanına gelen yaverinide aynı mesafeden vurmuştur. Herkez farklı düşünebilir ama böyle çok örnek var tarihde ve bu örnekler bana Plunkett in nişancı olmuş değil doğmuş olduğunu gösteriyor.

Sürç-i lisan ettikse affola ...
  • quote:

quote:

peki maksat muhabbet olsun diye bir şey söyleyeyim. youtube tan pcp atışlarına bakıyorum. scope cam ile adamın nereye nişan aldığını ve tüfeğin salınımını net izleyebiliyorum. lakin pcp atışını yaptığında ne titreme var ne ses nede nişan hattının bozulması var. kısacası pcp kullananlar yaylılara göre hiç zahmet çekmeden hedefi tam 12 den vurabiliyorlar. acaba pcp ciler kendilerine neden iyi atıcı diyorlar ? :D

Şöyle söyleyelim, zaten Pcp kullananlar "ben iyi atıcıyım" demez : ). Fakat 200+ mt. grupmanlar yaparlar ve grupman iyise o zaman "iyi nişancı" demek kişinin taktirine kalmıştır.

Bana göre 50 / 100 mt mesafeden iyi bir Pcp ile 1 / 5 kuruşlık grupman çıkaran birisi iyi bir nişancıdır. Ayrıca unutmamak lazım ki pellet seçimi, dürbün seçimi, silah seçimi, kullanılan basınç aralıkları nişancının atışını büyük ölçüde etkilemktedir. Aynı zamanda zoom oranı büyüdükcede titreme artar ve nefese çok dikkat edilmesi gerekir.

Ayrıca uzun zamandır Pcp kullanan birisi Mod 125 ile öyle kolay kolay attığını vuramaz diye tahmin ediyorum. Pcp ler zaten grupman silahlarıdır ve iyi bir Pcp sahibide bunun bilincinde olmalıdır. Dünyanın en iyi Pcpsini kullanan birisi 25 mt den kötü pellet ile 1 tL grupman bile yapamazken, Hatsan At 44 ve iyi pellet ile bir başkası 25 mt. tek delik yapıyor : ).

Yukarıda yazdığım herşey birbiriyle bağlantılıdır. Fakat bir gerçekte var ki öyle filmlerdeki imrenilecek kadar iyi ve "Wuaaww" dedirten bir nişancı olmak için, çalışmaktan ziyade nişancı olarak doğmak gerekiyor.

Örneğin sene 1809 da (yanlışım olabilir lütfen düzeltin) İngiliz ordusunda bulunan İrlandalı bir asker olan Plunkett (kendisi idolümdür) 600 Mt. mesafeden (taktir edersiniz ki neredeyse 2 asır öncenin teknolojisi) Baker marka bir tüfekle Fransız bir generali vurmuştur ve arkadaşlarının "tesadüf, şans" demesi üzerine Fransız generalin yanına gelen yaverinide aynı mesafeden vurmuştur. Herkez farklı düşünebilir ama böyle çok örnek var tarihde ve bu örnekler bana Plunkett in nişancı olmuş değil doğmuş olduğunu gösteriyor.

Sürç-i lisan ettikse affola ...

slm totem kardesm yine ben kusura bakma biraz başını ağrıtacağım :) Öncelikle diyeceğim şu dediğin gibi 'tahribat istiyosan 50-70 mt mesafe yeter diyosan hatsan alabilirsin rahatlıkta bahsi geçtiği gibi kırılma bozulmuyo' gibisinden konusmalarını ciddiye aldım gittim mod 125 sniper i aldım 425 liraya optima 3x9x44e dürbün ile. diyeceğim şu ki dürbün yeterli mi kayma bozulma olur mu? 2. olarak dampa ayak burada bulamadım ve bulduklarım 125 liradan aşağı değildi o kadar para vermk istemiyorum tek parça ayak alacağım yatagun marka yükseklik ayarlı 45 lira sence bu locktitte ile kullanırsam dürbünü sabitleyebilirmiyim dürbünü takmadan da araya ince bi lastikte saracağım darbeyi biraz daha emsin diye o şekilde dürbünü bozmadan kullanma şansım var mı ? 2. olarak şu ucunda bakır bilye gibi olan palletler var tam sivri değil ama sarı bilye var o paletler nasıl bi bilgin var mı ayrıca gamo hunter alacak arkadaşlara tavsiyem 3-5 liralıklarla aynı diyebilirim. o sivri uç değilde ucunda bilye olan nasldır ? bi de ben bi video da izlemiştim ucu düz merminin daha uzağa gittiği yazıyodu hatsanın açıklamasını yapan bi video da youtube de bi kaç arkadaş da mesafesi ksa yazmış doğrumu tabi doğru atış mesafesi boş atış değil ? cvplayabilirsen sevinirim özellikle dürbün olayını
  • quote:

Orijinalden alıntı: djkabus46

slm totem kardesm yine ben kusura bakma biraz başını ağrıtacağım :) Öncelikle diyeceğim şu dediğin gibi 'tahribat istiyosan 50-70 mt mesafe yeter diyosan hatsan alabilirsin rahatlıkta bahsi geçtiği gibi kırılma bozulmuyo' gibisinden konusmalarını ciddiye aldım gittim mod 125 sniper i aldım 425 liraya optima 3x9x44e dürbün ile. diyeceğim şu ki dürbün yeterli mi kayma bozulma olur mu? 2. olarak dampa ayak burada bulamadım ve bulduklarım 125 liradan aşağı değildi o kadar para vermk istemiyorum tek parça ayak alacağım yatagun marka yükseklik ayarlı 45 lira sence bu locktitte ile kullanırsam dürbünü sabitleyebilirmiyim dürbünü takmadan da araya ince bi lastikte saracağım darbeyi biraz daha emsin diye o şekilde dürbünü bozmadan kullanma şansım var mı ? 2. olarak şu ucunda bakır bilye gibi olan palletler var tam sivri değil ama sarı bilye var o paletler nasıl bi bilgin var mı ayrıca gamo hunter alacak arkadaşlara tavsiyem 3-5 liralıklarla aynı diyebilirim. o sivri uç değilde ucunda bilye olan nasldır ? bi de ben bi video da izlemiştim ucu düz merminin daha uzağa gittiği yazıyodu hatsanın açıklamasını yapan bi video da youtube de bi kaç arkadaş da mesafesi ksa yazmış doğrumu tabi doğru atış mesafesi boş atış değil ? cvplayabilirsen sevinirim özellikle dürbün olayını

Selamlar, elimden geldiğince cevapmalaya çalışayım.

3x 9*44 dürbün oldukca yeterli ve güzel bir objektif çapına sahip (sınırda). Normalde yaylı ve nitro pistonlu havalı silahlarda zaten maximum objektif çapı 44mm olmalıdır ve atış yapılacak mesafeler için 9x zoom oldukca yeterlidir. Zaten dünyanın en iyi nişancıları 10x zoom u geçmeden atış yaparlar.

Fakat dürbün Mod 125 veya başka bir Magnum sınıfı yaylı için ağır bir dürbün. Kauçuk destekli tek parça bir ayakla belki kurtarabilirsin ama yaylı pistonlu silahlar salınım yaparak teptiği için Lock tite tutmaz. Lock tite yapısı itibarıyla sürüldükten birkaç saat sonra sertleşir ve elastiki bir yapısı yoktur bu sebepten çatlayarak kırılmaya başlar dolayısıyla kızak kayar. Bence maceraya gerek yok; Yatagun marka dampa oldukca kaliteli ve ben 2000 atış tekrar sıfırlama gereği duymadan kullandım ve fiyatı 90 tL. Sportmatch DM60 da çok kaliteli bir dampadır ama Yatagun varken o kadar para vermek gereksiz.

Küt burunlu pelletler genelde müsabakalarda karton hedeflere atış yapmak için kullanılır ve airodinamic sebeplerden ötürü son ulaştığı mesafe kubbe uçlu pelletlere göre daha azdır. Uzak mesafe ve tahribat için en uygun pelletler genelde kubbe başlı pelletlerdir. Biraz abartıp kubbe başlı pelletlerin ucu hafif çukur olanlarından da alınabilir (tahribat için biçilmiş kaftandır).

En iyi pellet markalarını ben sırasıyla sayayım ama baştan söyleyelim oldukca tuzludurlar. Fx, Air Arms, RWS, Crossman (orjinal) oldukca iyi pelletler çıkartır. Gamo pellet kullanmaktansa İnce Memet alırım : ). Ben pellet olarak Fx 16 grain başta olmak üzere Air Arms ve Hatsan JSB Exact Jumbo 18,13 grain kullanıyorum. 4,5mm olarakda RWS Superdome 8.3 grain kullanıyorum. Bu güne kadar bu pelletler beni hiç üzmedi.

Ucunda bilye olan pelletlerin özelliği şudur; ucunda bakır olduğu için pelletin mukavemeti çok yüksektir ve dolayısıyla deliciliği üst seviyededir. Gel gelelim pelletteki herhangi bir defo sebebiyle eğer ucundaki bakır bilye atış esnasında namlu içerisinde düşerse namludaki yiv/set e zarar verecektir. Kaliteli bir namlu örneğin Lothar Walther bu olaya belki dayanabilir ama devamında sanmıyorum ki dayansın. Ayrıca Mod 125 in etki mesafesinden hangi pelletle atarsanız atın, isabet ettiği şeyi zaten delip geçecektir yani bakır bilyeli pelletlere gerek yok.

Umarım sorularınızı yanıtlayabilmişimdir ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 20 Şubat 2013; 21:46:58 >
  • Arkadaşlar 125'im bugün elime ulaştı ve 3-5 deneme atışı yaptım ve aklımdan geçenleri size yazıyorum

125'i daha önce gerçek'de görmemiş benim gibi arkadaşlar için diyorum kesinlikle internetdeki görseller ve gerçeğin arasında gerçekten etkileyici farklar var özellikle boyutları

125 tasarım olarak göze gerçekten hitap ediyor elinize aldığınızda'da bu değişmiyor 125 gerçekten ağır hele'ki dürbün ile resmen 5kg civarına geliyor ve yayı inanılmaz sert ilk denememde 4. veya 5. sefer'de 125'i kıra bildim

Tüfek gerçekten çok güçlü bunu yayın sertliğin'den ve tüfeğin tepmesinden anlayabiliyorsunuz,
    ses konusunda ise bir havalı tüfekten beklenilecek seste ne çok fazla ne çok az hele'ki ucundaki kocaman susturucu işe yarıyor ağır olduğu içinde ayakta nişan almak biraz zor geliyor ve kollar yorgun ve alışmamış olacağı için pek iyi performans gösterememek muhtemel fakat daha sonra o kadar'da sorun olmuyor

Ürünün yanında gelen hediyelerden bahsedecek olursak bipod gerçekten kötü plastik mazeme'den yapılmış 125'i bıraktığınızda anında yan dönüveriyor

Dürbün belkide hediyeler arasındaki en iyisidir optima marka 3-9x44e kodlu dürbün piyasa fiyatı 150tl henüz ayarlarını yapmadım nasıl performans vereceğini bilmiyorum dürbün ile ilk denememde hedefi sektirdiğim gibi birde burnuma çarptım hevesim kaçtı bir daha uygun zaman bulunca iyice suyunu çıkaracağım neyse ama gayet sağlam ve kaliteli duruyor hediyeler arasında birde dürbünlü tüfek kılıfı ne çok kaliteli nede çok uyduruk orman kamuflaj tasarımlı tüfeği dürbünü saçmaları ve bipod'u alabiliyor

Saçma konusu açılmışken 125'in yanında birde 1 kutu saçma hediye'si ben muhtemelen ince memet markalı dandik bir saçmadır diye ayrıca 2 adet Gamo magnum pro 5.5mm saçma almıştım fakat gelince gördüm'ki 3. saçmada magnum pro çıktı 2 adet gamo saçma hariç diğer saydığım tüm şeyler dahil olarak internet üzerinden siparişimi yaptım ve 425tl ödedim

Bu arada arkadaşlara sormak istiyorum bu tüfeği kılıfıyla beraber yolcu otobüs minibüslerinde sorunsuzca taşıyabilir miyim eğer jandarma veya başka bir güvenlik birimleri sorun çıkartabilir'mi ?

editt: Video' ve fotoğraflar yakında gelecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deagles48 -- 22 Şubat 2013; 2:11:07 >
  • quote:

quote:

3x 9*44 dürbün oldukca yeterli ve güzel bir objektif çapına sahip (sınırda). Normalde yaylı ve nitro pistonlu havalı silahlarda zaten maximum objektif çapı 44mm olmalıdır ve atış yapılacak mesafeler için 9x zoom oldukca yeterlidir. Zaten dünyanın en iyi nişancıları 10x zoom u geçmeden atış yaparlar.

Fakat dürbün Mod 125 veya başka bir Magnum sınıfı yaylı için ağır bir dürbün. Kauçuk destekli tek parça bir ayakla belki kurtarabilirsin ama yaylı pistonlu silahlar salınım yaparak teptiği için Lock tite tutmaz. Lock tite yapısı itibarıyla sürüldükten birkaç saat sonra sertleşir ve elastiki bir yapısı yoktur bu sebepten çatlayarak kırılmaya başlar dolayısıyla kızak kayar. Bence maceraya gerek yok; Yatagun marka dampa oldukca kaliteli ve ben 2000 atış tekrar sıfırlama gereği duymadan kullandım ve fiyatı 90 tL. Sportmatch DM60 da çok kaliteli bir dampadır ama Yatagun varken o kadar para vermek gereksiz.

Küt burunlu pelletler genelde müsabakalarda karton hedeflere atış yapmak için kullanılır ve airodinamic sebeplerden ötürü son ulaştığı mesafe kubbe uçlu pelletlere göre daha azdır. Uzak mesafe ve tahribat için en uygun pelletler genelde kubbe başlı pelletlerdir. Biraz abartıp kubbe başlı pelletlerin ucu hafif çukur olanlarından da alınabilir (tahribat için biçilmiş kaftandır).

En iyi pellet markalarını ben sırasıyla sayayım ama baştan söyleyelim oldukca tuzludurlar. Fx, Air Arms, RWS, Crossman (orjinal) oldukca iyi pelletler çıkartır. Gamo pellet kullanmaktansa İnce Memet alırım : ). Ben pellet olarak Fx 16 grain başta olmak üzere Air Arms ve Hatsan JSB Exact Jumbo 18,13 grain kullanıyorum. 4,5mm olarakda RWS Superdome 8.3 grain kullanıyorum. Bu güne kadar bu pelletler beni hiç üzmedi.

Ucunda bilye olan pelletlerin özelliği şudur; ucunda bakır olduğu için pelletin mukavemeti çok yüksektir ve dolayısıyla deliciliği üst seviyededir. Gel gelelim pelletteki herhangi bir defo sebebiyle eğer ucundaki bakır bilye atış esnasında namlu içerisinde düşerse namludaki yiv/set e zarar verecektir. Kaliteli bir namlu örneğin Lothar Walther bu olaya belki dayanabilir ama devamında sanmıyorum ki dayansın. Ayrıca Mod 125 in etki mesafesinden hangi pelletle atarsanız atın, isabet ettiği şeyi zaten delip geçecektir yani bakır bilyeli pelletlere gerek yok.

Hocam ben burada yalan söylemedim size, bu video işi kafama yattı. İşten güçten vakit bulabilirsem göle gidipte deneme yapıcağım ve bu sırada videoyada çekiceğim 50-60tane sallıyorum anca tutuyor o mesafeye :) Yoksa 50-60 metreye falan rahat vurabiliyorum ..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EFE_BOZKURT38

SAYIN FORM ÜYELERİ BENDE HATSAN MOD 125 SNIPER 5.5 VAR DÜRBÜN AYARI İÇİN DAMPA AYAK ŞART SANIRIM BİR ARAŞTIRMA YAPTIM ŞU SİTENhttp://www.hepsiburada.com/liste/crosman-25m-dampa-ayak-155195/productDetails.aspx?productId=outmy204&categoryId=1306918&SKU=OUTMY204&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3doutmy204%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dDAMPA%255cu0020AYAK%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch 50 TL CİVARI BİR AYAK BULDUM BU BENİM İŞİMİ GÖRÜRMÜ KALİTESİ FALAN NASIL KULLANAN VARMI YARDIMCI OLURSANIZ BAŞKA BİR MARKADA VARSA BİLGİSİNİ SİZLERDEN RİCA EDİYORUM.....
    SAYGILAR

Linkteki dampa ayak değil. tek ayak diye geçiyor bende de bundan var.

doğrudur bu iş görürmü sen memmunmusun dürbün ayarı falan bozuluyor mu onu almanla almadan önce fark varmı
  • bu iş görmez orjinal dampa ayak almadığın sürece randıman alamazsın yanlız dampa ayaklarda 90 lira gibi bi fiyatlardan başlıyor ben140 lira gibi bi rakama almıştım
  • quote:

quote:

tşk ederim ya burda dampa ayak malesef yok yatagunun sitesinde var ama ordada gördüğüm en ucuz 170 acaba aldığın ayağın linkini vercebilir misin bende senin sipariş ettiğin yerden edeyim
  • quote:

tşk ederim ya burda dampa ayak malesef yok yatagunun sitesinde var ama ordada gördüğüm en ucuz 170 acaba aldığın ayağın linkini vercebilir misin bende senin sipariş ettiğin yerden edeyim

Benim kullandığım ayak bu;http://www.yatagun.com.tr/detay.asp?YataGun_Dampa_Mount=&ID=141
  • tmm saol bulamazsam artık bundan alacam

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deagles48 -- 22 Şubat 2013; 23:41:46 >
  • Arkadaslar bugün 125 ile kabaca 150 tane atış yaptık atışların yarısı optima x44 dürbünü ayarlamakla gecti fakat o kadar uğrasa değdi ve gercekten hedeflediğimiz yere vurmaya başardık taaki sonlara doğru dürbün saçma sapan bir hal alana kadar daha sonra fark ettik'ki vidalar gevşiyor dürbünü tüfeğe monte etmek icin kullandigimiz seyler gevşemiş neyse onları bozuk para ile bile sorunsuzca sıkabiliyorken oda ne dürbünü saran onu tüfeğe monte etmemiz için gerekli halkalarin vidalar yani alyan vidalarda gevşemiş ve yanımızda alyan vida yok düzeltmiyoruz dürbün var kullanamıyoruz çok kötü bir durum

Özetle: kesinlikle dampa şart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deagles48

Arkadaslar bugün 125 ile kabaca 150 tane atış yaptık atışların yarısı optima x44 dürbünü ayarlamakla gecti fakat o kadar uğrasa değdi ve gercekten hedeflediğimiz yere vurmaya başardık taaki sonlara doğru dürbün saçma sapan bir hal alana kadar daha sonra fark ettik'ki vidalar gevşiyor dürbünü tüfeğe monte etmek icin kullandigimiz seyler gevşemiş neyse onları bozuk para ile bile sorunsuzca sıkabiliyorken oda ne dürbünü saran onu tüfeğe monte etmemiz için gerekli halkalarin vidalar yani alyan vidalarda gevşemiş ve yanımızda alyan vida yok düzeltmiyoruz dürbün var kullanamıyoruz çok kötü bir durum

Özetle: kesinlikle dampa şart

ben tek ayak + stoper kullanıyorum. dürbün gevşemiyor ama atışlarımız bir türlü istediğim noktaya gitmiyor gerçi peletler dandik 250 tanesi 3.5 tl olan ince memetin sorun peletlerimde olabilir. Dün dürbünü söktüm arpacıkı ayarladım ve attım gerçekten daha eğlenceli daha iyi atışlar yapılıyor. tabi dürbünsüz silah soyulmuş hıyara benziyor :D
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.