Şimdi Ara

Hatsan Mod 125 Sniper aldım (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
760
Cevap
26
Favori
178.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gecen ay bende uzun araştırmadan sonra hatsan mod 125 sniper aldım gayette memnunum tek sıkıntım kullanacagım sacma turu elımde 3 cesıt farklı sekıllerde sacma mevcut ama daha ıyı yada daha uygunu var mıdır onu merak edıyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deagles48

Yatagun dampa hakkındaki ilk görüşlerim bildireyim dürbünü monte edeceğimiz yerin vidaların 2 tanesi yalama oldu çok kolay yalama olabiliyor bundan pek hoşnut olduğumu söyleyemem yataguna mail atıp bu duruma kendilerini bildireceğim bakalım ne sonuc alacağız

Birde eski dürbün ayakları ile Namudaki kırmızı şeyi gormezdim fakat dampa ile görebiliyorum ilginç

Olayı yataguna e posta ile dün bildirdim ve biraz önce cevap geldi kendilerinden kendileri bu sorunu yanlış vidalamadan oluştuğunu söylüyor artık nasıl yanlış vidalama olabilir'ki alyan ile sıkılan vidalar'da...

Neyse işin iyi tarafı sadece kargo ücretini ödemek şartı ile istediğim kadar vidayı bana gönderebileceklerini söyledi yatagun ama hala düşünmüyor değilim acaba sportsmach'mi alsaydım diye :D

yatagun isini son derece duzgun ve kaliteli yapan bir firmadir.sen acemice vidayi cok sikarsan kaymasin diye olacagi budur. cok sikmana gerek yoktur. yatagunin sports mach den asagi kalir bir kismi yoktur. haa sen bi diana 460 magnum,hw97 kullanirsin ozaman dusunulebilinir ama dampaya tufegin kadar para vermek cok sacma.

saygilar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: djkabus46

quote:

Orijinalden alıntı: s_mail

quote:

Arkadaslar bugün 125 ile kabaca 150 tane atış yaptık atışların yarısı optima x44 dürbünü ayarlamakla gecti fakat o kadar uğrasa değdi ve gercekten hedeflediğimiz yere vurmaya başardık taaki sonlara doğru dürbün saçma sapan bir hal alana kadar daha sonra fark ettik'ki vidalar gevşiyor dürbünü tüfeğe monte etmek icin kullandigimiz seyler gevşemiş neyse onları bozuk para ile bile sorunsuzca sıkabiliyorken oda ne dürbünü saran onu tüfeğe monte etmemiz için gerekli halkalarin vidalar yani alyan vidalarda gevşemiş ve yanımızda alyan vida yok düzeltmiyoruz dürbün var kullanamıyoruz çok kötü bir durum

Özetle: kesinlikle dampa şart

ben tek ayak + stoper kullanıyorum. dürbün gevşemiyor ama atışlarımız bir türlü istediğim noktaya gitmiyor gerçi peletler dandik 250 tanesi 3.5 tl olan ince memetin sorun peletlerimde olabilir. Dün dürbünü söktüm arpacıkı ayarladım ve attım gerçekten daha eğlenceli daha iyi atışlar yapılıyor. tabi dürbünsüz silah soyulmuş hıyara benziyor :D

arkadaşlar palet seçimi çok önemli fx gibi markalara verecek paranız yoksa gamo hunteri kullandım şahsen 5 para etmez 10 attığmın 4 ü başka yere gidiyo ama 70 mt gibi mesafe yeter derseniz bence hatsan pointed pallets 14 grains e bakmanızı öneririm 300 lü 10 lira ve 10 atıştan 1 yda2 si sapıyo oda belki benden kaynaklanıyodur.çok yumuşak bi palet ama silahtan çıkarken düzeliyo haliba ve tahribatida az sayılmaz bence diğer arkadaşlarda denesin denemeye değer şimdlilk 10 15 liralık paletler içinde gördüğüm en isabetlisi

fx pelletlar zannedilen gibi iyi pelletlar degildir nerden mi biliyorum cunku daha once 60 cesit pellet kullandim
    en iyi pelletlar: rws,h&n,jsb,crossman dir. fx ve aa nin peletlarini tavsiye etmem
  • Güncel

Neredeyse 1 kutu(200 adet) gamo paleti bitirdim dampayı taktıktan sonra kutunun çeyreği dürbünü sifirlamak ile bitti zaten sifirlamayi 15-20 metreden ilk önce zoom'suz kaba taslak denemelerin ardından dürbünü full zoom'da daha detaylı bir sekilde sifirlamasini yaptım sifirlamayi yaparken kalın bir mermer taş kullandım palet izleri mermerde çok belirli oluyor tek kötü yani paletlerin sekmesi ve onları bulamamam

Dampa hakkında yorumlarımı anlatayım

Arkadaslar dampa kesinlikle çok fark ediyor dediğim gibi neredeyse 1 kutu paleti bitirdim ve sadece 1 defa dampayi taktigimda sifirlamayi yaptim şuanda 25kr metal parayi 15 metreden tek denemede vurabiliyorum zaten 15 metre bu tufek icin pek bir sey degil örnek vermek icin soyledim özellikle mod 125 gibi bir tüfekte veya bu tarz Magnum yayli tüfek alacak arkadaslar için söylüyorum eğer dürbün kullanma gibi bir niyetiniz varsa kesinlikle dampa almalısınız iki parça ayak tek parça ayaklar ile bu tarz Magnum tarzı tepmesi bol olan tüfeklerle kullanırsanız dürbünü tüfeğin üzerinde durdurmazsınız stabil gözükse bile sürekli ayarı bozulacaktir

Dürbünün ayarıni değiştirmeden 90-100 metreden 1lt kola şişesini desteksiz 1. veya 2. denemede vurabiliyorsunuz mod 125 gercekten güçlü bir tüfek aynı mesafeden iç ice gecmiş 2 eski demir tenekeyide deliyor fotograf ve videolarda mevcut eve geçince onlarıda yükleyeceğim

Özet: Dampa işe yarıyor hemde çok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deagles48 -- 25 Mart 2013; 1:57:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel: Video ve Fotoğraflar eklendi..

Hatsan Mod 125 Sniper aldım

Sırası ile
    Bana ait olan Mod 125
    Kuzenime ait olan eski mod 40
    Ve dayıma ait olan kendisinin 13-14 yaşlarında almış olduğunu (şuanda kendisi otuz yaşlarının sonunda) modelini bilmediğimiz belki'de hatsan'ın ürettiği ilk modellerden birisi tüfeğin yaşı 20 veya 30 arasında olmalı ve hala çalışıyor.

Tam bir Hatsan Family olduk :P

Neyse sözü fazla uzatmadan video'ya geçelim video'yu kendi dropbox alanıma yükledim aşağıya linkini ekliyorum oradan izleyebilirsiniz video çekimini dayım üstlenmiştir kendisi benim telefonuma pek alışık olmadığı için arada parmağı kamerayı kapatabiliyor :D

https://www.dropbox.com/s/ezmlbi5m48swspc/IMG_2079.mp4

MOD 125 gerçekten güçlü bir tüfek tek sorunu ise onu dizginlemek
  • quote:

Güncel: Video ve Fotoğraflar eklendi..

Sırası ile
    Bana ait olan Mod 125
    Ve dayıma ait olan kendisinin 13-14 yaşlarında almış olduğunu (şuanda kendisi otuz yaşlarının sonunda) modelini bilmediğimiz belki'de hatsan'ın ürettiği ilk modellerden birisi tüfeğin yaşı 20 veya 30 arasında olmalı ve hala çalışıyor.

Neyse sözü fazla uzatmadan video'ya geçelim video'yu kendi dropbox alanıma yükledim aşağıya linkini ekliyorum oradan izleyebilirsiniz video çekimini dayım üstlenmiştir kendisi benim telefonuma pek alışık olmadığı için arada parmağı kamerayı kapatabiliyor :D

çok güzelmiş eline sağlık
    bende de mod 125 snıper var dediğin gibi zapdedemiyorum. özellikle dürbünü sanırsam sende dampa var markası nedir bende düşünüyorumda ayrıntılı bilgi verebilirmisin.
  • arkadaşlar sizlere bir şey danışacaktım.
    ben de mod 125 snıper var 3 aydır kullanıyorum dürbünüm de var optima 3-9*44 e 2 ayağı var ama sıfırlıyorum. bir kaç gün sonra kayıyor ayar bozuluyor ben dürbünü 2 ayaklı kullanıyorum 2.000 atış yaptım görünürde bir şey yok ama dürbüne zarar vermişmiyimdir. dampa almayı düşünüyorum. deneyimli arkadaşlar bir bilgi verirse derhal dampa alayım dürbüne verdiğim para boşuna gitmesin....
  • quote:

Orijinalden alıntı: EFE_BOZKURT38

arkadaşlar sizlere bir şey danışacaktım.
    ben de mod 125 snıper var 3 aydır kullanıyorum dürbünüm de var optima 3-9*44 e 2 ayağı var ama sıfırlıyorum. bir kaç gün sonra kayıyor ayar bozuluyor ben dürbünü 2 ayaklı kullanıyorum 2.000 atış yaptım görünürde bir şey yok ama dürbüne zarar vermişmiyimdir. dampa almayı düşünüyorum. deneyimli arkadaşlar bir bilgi verirse derhal dampa alayım dürbüne verdiğim para boşuna gitmesin....

Yatagun veya Sportsmach dampa alabilirsiniz 2 side neredeyse hemen hemen aynı dampa'yı iyi sıkı bir şekilde montaj yaptıktan ve dürbünün sıfırlamasını iyi yaptıktan sonra ayarınız kolay kolay bozulmuyor ben 200 adet palet harcadım dampa'yı taktıktan sonra ve hala dampa'yı takınca yaptığım ayar ile duruyor bir kaç post yukarıda dampa hakkındaki görüşlerim'de mevcut
  • quote:

Güncel: Video ve Fotoğraflar eklendi..

Sırası ile
    Bana ait olan Mod 125

Hocam videoya tıklayınca siyah bir ekran geliyor seste var ama görüntü yok neden acaba?
  • quote:

quote:

Yatagun veya Sportsmach dampa alabilirsiniz 2 side neredeyse hemen hemen aynı dampa'yı iyi sıkı bir şekilde montaj yaptıktan ve dürbünün sıfırlamasını iyi yaptıktan sonra ayarınız kolay kolay bozulmuyor ben 200 adet palet harcadım dampa'yı taktıktan sonra ve hala dampa'yı takınca yaptığım ayar ile duruyor bir kaç post yukarıda dampa hakkındaki görüşlerim'de mevcut

çok teşekkür ederim
    üstteki yorumunuzu beğeni ile okudum.
    nereden alabilirim üstad fiyatları ne kadardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efedokmeci

quote:

quote:

quote:

Arkadaslar bugün 125 ile kabaca 150 tane atış yaptık atışların yarısı optima x44 dürbünü ayarlamakla gecti fakat o kadar uğrasa değdi ve gercekten hedeflediğimiz yere vurmaya başardık taaki sonlara doğru dürbün saçma sapan bir hal alana kadar daha sonra fark ettik'ki vidalar gevşiyor dürbünü tüfeğe monte etmek icin kullandigimiz seyler gevşemiş neyse onları bozuk para ile bile sorunsuzca sıkabiliyorken oda ne dürbünü saran onu tüfeğe monte etmemiz için gerekli halkalarin vidalar yani alyan vidalarda gevşemiş ve yanımızda alyan vida yok düzeltmiyoruz dürbün var kullanamıyoruz çok kötü bir durum

ben tek ayak + stoper kullanıyorum. dürbün gevşemiyor ama atışlarımız bir türlü istediğim noktaya gitmiyor gerçi peletler dandik 250 tanesi 3.5 tl olan ince memetin sorun peletlerimde olabilir. Dün dürbünü söktüm arpacıkı ayarladım ve attım gerçekten daha eğlenceli daha iyi atışlar yapılıyor. tabi dürbünsüz silah soyulmuş hıyara benziyor :D

arkadaşlar palet seçimi çok önemli fx gibi markalara verecek paranız yoksa gamo hunteri kullandım şahsen 5 para etmez 10 attığmın 4 ü başka yere gidiyo ama 70 mt gibi mesafe yeter derseniz bence hatsan pointed pallets 14 grains e bakmanızı öneririm 300 lü 10 lira ve 10 atıştan 1 yda2 si sapıyo oda belki benden kaynaklanıyodur.çok yumuşak bi palet ama silahtan çıkarken düzeliyo haliba ve tahribatida az sayılmaz bence diğer arkadaşlarda denesin denemeye değer şimdlilk 10 15 liralık paletler içinde gördüğüm en isabetlisi

fx pelletlar zannedilen gibi iyi pelletlar degildir nerden mi biliyorum cunku daha once 60 cesit pellet kullandim
    en iyi pelletlar: rws,h&n,jsb,crossman dir. fx ve aa nin peletlarini tavsiye etmem

bnce gördüğüm en iyi H&N tabbit magnm şimdilik ama dediğim gibi herkes idda ediyo ki gamo iyi bence çok isbetsiz bi palet şahsen ben o paletle silahın gez göz ayarını yapamadım ne zamanki gittim deneme amaçlı hatsan pointed pallets aldım her attığım aynı yere gitmeye başladı ve dürbün ayarım 1 saat sürmeden yaptım kısa mesafe 10 - 25 mt mesafe denemem de küçük 5 kuruşluk büyüklüğünde yuvarlak çizdim 5 atışımın 3 ü tam 12 den oldu gamonun sivri uçlusu 5 para etmez bi de hunter modelini deneyecem ucu oval olan hunter modelimi ne ama ben hala idda ediyorum ki gamonun sivri uçlu paletini 1 liraya satsınlar almam nokta atışı yapmayı deneyin anlarsınız
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bnce gördüğüm en iyi H&N tabbit magnm şimdilik ama dediğim gibi herkes idda ediyo ki gamo iyi bence çok isbetsiz bi palet şahsen ben o paletle silahın gez göz ayarını yapamadım ne zamanki gittim deneme amaçlı hatsan pointed pallets aldım her attığım aynı yere gitmeye başladı ve dürbün ayarım 1 saat sürmeden yaptım kısa mesafe 10 - 25 mt mesafe denemem de küçük 5 kuruşluk büyüklüğünde yuvarlak çizdim 5 atışımın 3 ü tam 12 den oldu gamonun sivri uçlusu 5 para etmez bi de hunter modelini deneyecem ucu oval olan hunter modelimi ne ama ben hala idda ediyorum ki gamonun sivri uçlu paletini 1 liraya satsınlar almam nokta atışı yapmayı deneyin anlarsınız

gamo konusnda aynen size katiliyorum.size onerecegim pellet jsb 15 graindir
  • quote:

quote:

quote:

çok teşekkür ederim
    üstteki yorumunuzu beğeni ile okudum.
    nereden alabilirim üstad fiyatları ne kadardır.

http://www.yatagun.com.tr/detay.asp?YataGun_Dampa_Mount=&ID=141

• teşekkür ederim. 2 konu da daha bilginizi rica edecektim.
    1) tüfeğimin yanak dayadığımız indirilip kaldırılabilen yer gevşiyor açıp baktım o demirleri tutan plastikler parçalanmış neden oldu aceba sizde de oldumu böyle birşey ne yapabilirim.
    2) sorum paletler hakkında olacaktı ben şimdiye kadar ince mehmet,gamo,crosman gibi markaları kullandım pekte randıman alamadım. bana bunlardan bir model yada başka bir marka tavsiye edermisiniz. saygılar...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

gamo konusnda aynen size katiliyorum.size onerecegim pellet jsb 15 graindir

valla bilmiyorum onu denemedim ama hatsandan şu an için memnunum uzak mesafe denemedim ama 50 ye kadar gayet iyidi fazlasındada sorun olacağını sanmıyorum
  • Gamo pelletlerin kötü olduğunu ben zaten daha önceki yazılarımda çokca dilegetirdim. Fakat @efedokmeci nin dediği gibi Fx ve AA pelletler kötü değildir. AA tartışılabilir ama Fx tartışılmaz.

Bunun dışında RWS nin de iyi olduğu açık zaten üreticilerinden de bunu anlayabiliriz. Fakat bir gerçekte var ki her tüfek her pelleti sevmeyebilir. Örneğin bendeki yaylılardan biri olan Hunter 1250 Fx ve AA ile çok iyi sonuç çıkartırken diğer bir yaylım 460 Magnum H&N ve nedendir bilmem ama Jet pelletleri çok seviyor. Ayrıca pellet seçimi yiv / set, namlu türü ve markası ve en önemlisi kullanıcıylada 1. dereceden alakadardır. Yani "şu pellet kötüdür" demek için ilk önce pellet seçimi yapılacak olan tüfeği denemek lazım. Bu ateşli silahlarda da böyledir, havalılardada.

Ben daha öncede söylediğim gibi Gamo MD 9x40 + Hunter 1250 + Fx veya AA mühimmat ile 100 mt den soda şişesi falan vurabiliyorum. Pcp de ise AA510 ve JSB 18 grain ile 50 mt den 25 / 50 kuruşluk grupman çıkartabiliyorum. Tabii Pcp de Fx lede iyi sonuçlar çıkıyor fakat benim AA510 tüfeğim JSB pelleti daha çok seviyor. Arkadaşımın Fx T12 tüfeği ise RWS pellet seviyor.

Bu örnekler çoğaltılabilir. Fakat as olan insandır bunuda unutmamak lazım : ) ...
  • bende de var hatsan 125 snıper 5.5 uzerıne bırde lazer almıştım kutusu faturası duruyor 8 aylık falanolmalı 350 tl satabılırmıyım
  • quote:

teşekkür ederim. 2 konu da daha bilginizi rica edecektim.
    1) tüfeğimin yanak dayadığımız indirilip kaldırılabilen yer gevşiyor açıp baktım o demirleri tutan plastikler parçalanmış neden oldu aceba sizde de oldumu böyle birşey ne yapabilirim.
    2) sorum paletler hakkında olacaktı ben şimdiye kadar ince mehmet,gamo,crosman gibi markaları kullandım pekte randıman alamadım. bana bunlardan bir model yada başka bir marka tavsiye edermisiniz. saygılar...

O ayarlanabilir yanak dayama yükseklik ayar vidalarını eğer yanak dayama yüksek konumdaysa bende bir türlü sabitleyemedim hep belli bir atıştan sonra yerinden çıktı bende normal en alçak pozisyonda kullanıyorum artık

Palet olarak ben bugüne kadar sadece Gamo kullandım şimdi birde pro mach küt uçlu olanından aldım 125'in gücü ve yakın mesafedeki tahribatı görmek için 125'in en iyi Gamo ile anlaştığını söylüyorlar ne derece doğru bilmiyorum fakat diğer markaların paletleri bana biraz'da pahalı geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deagles48 -- 1 Nisan 2013; 22:30:56 >
  • quote:

quote:

teşekkür ederim. 2 konu da daha bilginizi rica edecektim.

O ayarlanabilir yanak dayama yükseklik ayar vidalarını eğer yanak dayama yüksek konumdaysa bende bir türlü sabitleyemedim hep belli bir atıştan sonra yerinden çıktı bende normal en alçak pozisyonda kullanıyorum artık

Palet olarak ben bugüne kadar sadece Gamo kullandım şimdi birde pro mach küt uçlu olanından aldım 125'in gücü ve yakın mesafedeki tahribatı görmek için 125'in en iyi Gamo ile anlaştığını söylüyorlar ne derece doğru bilmiyorum fakat diğer markaların paletleri bana biraz'da pahalı geliyor

evet dediğiniz gibi ayarını yükselttikçe daha çabuk gevşiyor düzen tutmuyor böyle bir düfek yapıyorlar bunları tahmin edip gidermeleri lazım ama öyle değilmi

bende gamonun dıablo olanı kullanıyorum ucu düz fena gibi gelmiyor ama sıkıntı yaşıyorum dürbünden mi paletten mi çözemedim dürbüne bir dampa alıp bakacağım sonrada palet konusunu ele alacağım yoksa hiç zevk alamıyorum. JSB h&n bunlardan birini deniyeceğim çok güzel diyorlar.

ha birde palet konusu açılmış ken bu paletlerin grain denilen farklı farklı değişen türleri var bu grain yüksek olan mı iyidir düşük olanmı aceba ne demek oluyor. ne işe yarıyor son olarakta bu takılıyor kafama
  • quote:

ha birde palet konusu açılmış ken bu paletlerin grain denilen farklı farklı değişen türleri var bu grain yüksek olan mı iyidir düşük olanmı aceba ne demek oluyor. ne işe yarıyor son olarakta bu takılıyor kafama

1. olarak ucu düz pelletlerin etki mesafesi airodinamik sebeplerden ötürü tahribatları ile doğru orantılı olarak kısadır. Bu sebepten eğer ki hedef kağıdına atış yapmıyorsanız tavsiyem küt uçlu pellet den şaşmamanızdır.

Grain meselesine gelecek olursak. Magnum sınıfı yaylılar örneğin Hatsan Mod 125 / 135 / 155 için en az 16 grain kullanmanızda fayda vardır. Daha hafif pellet kullanırsanız penetrasyon sebebiyle şaşmalar olacaktır. Silah çok kuvvetli olduğundan hafif pellet kullanmak doğru değil. En yüksek ise 19 / 21 grain kullanılmalı. Daha üstü grain pelletler güçlü Pcp ler baz alınarak üretilmiştir. Örneğin 21 grain üstü herhangi bir pellet ile kullandığınız silahınızın yay ömrü ve keçe ömrü dahada kısa olacaktır. Çünkü pelleti atmakta zorlanacaktır.

Yukarıdaki sebeplerden ötürü kutu üzerinde grain belirtilmeyen pelletleri almaktan ve kullandığınız havalı yaylı ve magnum sınıfı ise 16 grain altı 21 grain üstü pelletleri almaktan kaçınmalıyız ...
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.