Şimdi Ara

Hatsan Mod 125 Sniper aldım (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
760
Cevap
26
Favori
178.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ToTeM

quote:

Orijinalden alıntı: Edeb'i Muamma

Soracaklarım var arkadaşlar. Bende bir alt model var. Sizde ki susturucu sağlam çalışıyor mu yoksa pek işe yaramıyor mu? Silahı alalı 8 ay oldu fakat bir temizlik vs yapmadım ne yapabilirim. Dürbün ayarını 100 metreye nokta atışı ayarladım. Baya uzun süre iyi gitti ama fün bir baktım ayar bozulmuş. Bu normal mi? Dampasız kullanıyordum o yüzden olabilir. Ama sas özelliği sayesinde dampa ya gerek yok diyorlar.

Hiçbir havalı silahta susturucu ateşlide olduğu gibi iş görmez. Yani "benim susturucum 10 numara ses kesiyor" diyenler yalan söylüyordur.

Havalı silahlarda ses mekanizmadan ve piston çarpmasından gelir ve bu sebeple gelen sesi susturucu kesemez. Susturucu ancak Sonik patlamaya erişebilen bir pelletin patlama anında oluşan sesini kesebilir ki, bu ses de zaten namlu içerisinde patlak vereceğinden dışa pek yansımaz. Sesi hiç mi kesmez? Elbet birazda olsa keser ama ekstra paralar vermeye değecek kadar değil.

Silahınızı alalı 8 ay olması değil kaç atış yaptığınız önemli. Eğer ki 2500 / 3000 atışa ulaştıysanız genel bir bakım yapmakta, keçeleri ve yayı kontrol ettirmekte fayda var. Yok da 500 / 1000 pellet attıysanız eğer, yapı marketlerden veya sanayiden WD40 alın ve silahınızı güzelce bir temizleyin. Metal korozyonunu önlemekte üstüne tanımam. Hatta tüfek kılıfınız yok ise bu korozyon hat safada olacağından haftada bir WD40 ile metal aksamı temizlemekte fayda var.

Namlu içi için ise özel keçeler satılıyor. Fakat bunada gerek yok, tüfeğinizi kurulu konuma getirin ve pelleti namluya sürmeden önce namlu içine WD40 sıkın. Ardından pelleti sürün ve ateşleyin, bu işlemi 3 kere tekrar edin. Namlu içini yeterince temizlemiş olursunuz. Yalnız sakın ama sakın namluya pellet sürmeden atış yapmayın. Aksi taktirde yayı kırabilirsiniz. Yaylı pistonlu havalılar ve Pcp ler ile boş atış yapmak silaha veya size zarar verebilir.

Dürbün ayarını tekrardan sayfalarca anlatmayacağım, forumda benzeri konular var araştrırsanız bulursunuz. Fakat bir püf noktasını söyleyim; 13 mt den sıfırladığınız bir dürbün ile 50 / 60 mt mesafeye nokta atışı yapabilirsiniz. Sıfırlama yaptığınız mesafeyi katlayarak nokta atışı yapılacak mesafe arttırılabilir ...

Cevabın için teşekkür ederim hocam. Başka bişey daha sorayım. Ben bundan hevesimi aldım 100 metre atışlarından bıktım sayılır mod 125 bile 200 metreden soda şişesini kıramıyor. Ben 600-700 metre atış istiyorum pahalı olacağını biliyorum 2000 e kadar razıyım. Böyle bir silah almam mümkün mü? Mümkünse yasal mı?
  • quote:

Cevabın için teşekkür ederim hocam. Başka bişey daha sorayım. Ben bundan hevesimi aldım 100 metre atışlarından bıktım sayılır mod 125 bile 200 metreden soda şişesini kıramıyor. Ben 600-700 metre atış istiyorum pahalı olacağını biliyorum 2000 e kadar razıyım. Böyle bir silah almam mümkün mü? Mümkünse yasal mı?

Türkiye' de 200mt. den Mod 125 ile soda şişesine isabet ettirebilen adam sayısı bir elin 5 parmağını geçmez. Onuda geçtim dünyada sayılıdır sanırım : ). Ayrıca Mod 125 200 değil 300 mt den de soda şişesi kıracak güçtedir. Fakat olay olan kırması değil isabet ettirebilmek olur sanırım.

Siz eğer 600 / 700 mt atışları yapmak istiyorsanız yanlış hobiyle ilgileniyorsunuz. Değil 2.000 tL ye 20.000 tL de verseniz 600 / 700 mt atışı yapacak bir mühimmat bulamazsınız çünkü Air Gun klasmanında böyle birşey yok : ). Siz en iyisimi yivli av tüfeklerine bakın. Onlarda ruhsata tabidir ve yıllık belli bir istikakı vardır. Size ayrılan mermilerinizle eğer isterseniz 1.000 mt. atışlarıda yapabilirsiniz.

Sanırm iyi bir yivli av tüfeği, iyi bir dürbün (örneğin zeiss), ruhsat, ıvırıydı zıvırıydı size 15 / 25 bin arasına gelir. "Yok o kadar veremem" dersenizde, hayal kurmaya devam : ) ...
  • quote:

quote:

Türkiye' de 200mt. den Mod 125 ile soda şişesine isabet ettirebilen adam sayısı bir elin 5 parmağını geçmez. Onuda geçtim dünyada sayılıdır sanırım : ). Ayrıca Mod 125 200 değil 300 mt den de soda şişesi kıracak güçtedir. Fakat olay olan kırması değil isabet ettirebilmek olur sanırım.

Siz eğer 600 / 700 mt atışları yapmak istiyorsanız yanlış hobiyle ilgileniyorsunuz. Değil 2.000 tL ye 20.000 tL de verseniz 600 / 700 mt atışı yapacak bir mühimmat bulamazsınız çünkü Air Gun klasmanında böyle birşey yok : ). Siz en iyisimi yivli av tüfeklerine bakın. Onlarda ruhsata tabidir ve yıllık belli bir istikakı vardır. Size ayrılan mermilerinizle eğer isterseniz 1.000 mt. atışlarıda yapabilirsiniz.

Sanırm iyi bir yivli av tüfeği, iyi bir dürbün (örneğin zeiss), ruhsat, ıvırıydı zıvırıydı size 15 / 25 bin arasına gelir. "Yok o kadar veremem" dersenizde, hayal kurmaya devam : ) ...

Dediklerinde haklısın hocam. Ben de bir de otomatik pompalı var 500 e almıştım ve rahatlıkla 500 metreye fişek atabilir. 500 liraya böyle bir tüfek alınabiliyorsa 2 bine alabilirim diye düşünmüştüm. Sonuçta tek bir mermi gönderecek. Ayrıca mod 125 in 200 metre yukarısına atış yapabileceğine inanmıyorum eğer atarsa bile bu dürbünden gözükmez nişan aldığın yerin çok çok altına düşer diye düşünüyorum.
  • quote:

Dediklerinde haklısın hocam. Ben de bir de otomatik pompalı var 500 e almıştım ve rahatlıkla 500 metreye fişek atabilir. 500 liraya böyle bir tüfek alınabiliyorsa 2 bine alabilirim diye düşünmüştüm. Sonuçta tek bir mermi gönderecek. Ayrıca mod 125 in 200 metre yukarısına atış yapabileceğine inanmıyorum eğer atarsa bile bu dürbünden gözükmez nişan aldığın yerin çok çok altına düşer diye düşünüyorum.

Malesef ki bu işler düşünceyle veya inanıp inanmamakla olmuyor. Pratikte tecrübeniz varsa veya teorikte tartışalım, yoksa eğer faraza konuşmuş oluruz. Ayrıca fişek atan bir pompalı veya av tüfeğinin etki mesafesi 20 bilemedin 30 mt. dir.

Denemesi bedava, Antalya veya Isparta yakınlarındaysanız bizzat geleyim 500 değil 100 mt mesafede durayım beni vurun : ). Hayır hiç olmadı lazer metreyle 50 mt. ölçün, o da olmadı Google Earth kullanın ve bir hedef dikip vurmayı deneyin. Yok öyle 500 mt. mesafeye atacak bir pompalı. Bence sizin mt leri küçümsemek gibi bir yanınız var veya hiç 100-200 mt. mesafeleri ölçmediniz. Ayrıca 850 Fps ile giden 16 grainlik bir pellet ortalama 400 / 450 mt sonrasında düşer ama namuldan çıktıktan 75 mt sonrasında zaten düşüşe geçmiştir. Fakat düşüşe geçmesi demek tahrip etkisinin azaldığı anlamına gelmiyor.

Yanlış anlaşılmasın benim Mod 125 falan savunduğum veya "o yapar" dediğim yok. Zaten Mod 125 veya Hatsan kullanıcısıda değilim ve olmayıda düşünmüyorum. Gel gelelim ortada ölçümler ve hızlar mevcut.

Dürbün konusuna gelecek olursak; eğer ki mercek çapı geniş ve zoom oranı çok yüksek olmayan bir dürbün kullanılırsa 100-200 mt den gözükmeme gibi bir durum yok. Ayrıca 200 mt. den soda şişesi vurulduğunu fakat kırılmadığını söyleyen sizsiniz, ben değil. Benim savunduğum, daha doğrusu bildiğim şey; isabet ederse şişeyi kıracağıdır ...
  • quote:

quote:

Malesef ki bu işler düşünceyle veya inanıp inanmamakla olmuyor. Pratikte tecrübeniz varsa veya teorikte tartışalım, yoksa eğer faraza konuşmuş oluruz. Ayrıca fişek atan bir pompalı veya av tüfeğinin etki mesafesi 20 bilemedin 30 mt. dir.

Denemesi bedava, Antalya veya Isparta yakınlarındaysanız bizzat geleyim 500 değil 100 mt mesafede durayım beni vurun : ). Hayır hiç olmadı lazer metreyle 50 mt. ölçün, o da olmadı Google Earth kullanın ve bir hedef dikip vurmayı deneyin. Yok öyle 500 mt. mesafeye atacak bir pompalı. Bence sizin mt leri küçümsemek gibi bir yanınız var veya hiç 100-200 mt. mesafeleri ölçmediniz. Ayrıca 850 Fps ile giden 16 grainlik bir pellet ortalama 400 / 450 mt sonrasında düşer ama namuldan çıktıktan 75 mt sonrasında zaten düşüşe geçmiştir. Fakat düşüşe geçmesi demek tahrip etkisinin azaldığı anlamına gelmiyor.

Yanlış anlaşılmasın benim Mod 125 falan savunduğum veya "o yapar" dediğim yok. Zaten Mod 125 veya Hatsan kullanıcısıda değilim ve olmayıda düşünmüyorum. Gel gelelim ortada ölçümler ve hızlar mevcut.

Dürbün konusuna gelecek olursak; eğer ki mercek çapı geniş ve zoom oranı çok yüksek olmayan bir dürbün kullanılırsa 100-200 mt den gözükmeme gibi bir durum yok. Ayrıca 200 mt. den soda şişesi vurulduğunu fakat kırılmadığını söyleyen sizsiniz, ben değil. Benim savunduğum, daha doğrusu bildiğim şey; isabet ederse şişeyi kıracağıdır ...

Ben havalı tüfekle 100 metre de denemeler yapıyorum birçok kez ateş ettim 100 metreden soda şişesine. Cam sesini duyuyorsun şişe yıkılıyor ama kırılmıyor. Yakından atışlarda iki soda şişesini kırıp geçiyor o konuda sıkıntı yok. Silahımın 370 metre çıkış hızı var deniyor. Fakat 100 metreye attığım bir atış yarım saniye ile 1 saniye arasında ses geri geliyor. Bunda ses hızının o kadar etkili olduğunu düşünmüyorum. Ben bu silahların 400 metreye atış yapacağını düşünmüyorum. Yanlış anlaşılmasın amacım kırıcı konuşmak değil forum ortamında seviyeli şekilde tartışmak.
  • quote:

Ben havalı tüfekle 100 metre de denemeler yapıyorum birçok kez ateş ettim 100 metreden soda şişesine. Cam sesini duyuyorsun şişe yıkılıyor ama kırılmıyor. Yakından atışlarda iki soda şişesini kırıp geçiyor o konuda sıkıntı yok. Silahımın 370 metre çıkış hızı var deniyor. Fakat 100 metreye attığım bir atış yarım saniye ile 1 saniye arasında ses geri geliyor. Bunda ses hızının o kadar etkili olduğunu düşünmüyorum. Ben bu silahların 400 metreye atış yapacağını düşünmüyorum. Yanlış anlaşılmasın amacım kırıcı konuşmak değil forum ortamında seviyeli şekilde tartışmak.

Kırılmam için bir sebep yok. 5 yaşında kreş öğrencisi olsam ve şekerimi alsan o zaman kırılırım : ).

Sadede gelecek olursak; aslında 300 mt. / 400 mt. pek tartışmaya gerek yok. Youtube a girip izleyin videolar mevcut derdim ama ülkemde 50 mt den başlayıp 450 mt ye kadar grupman çalışması yapan arkadaşlarımız var. Bakın dikkatinizi çekerim; tahribat çalışması falan değil, grupman yapıyorlar siz düşünün.

Google da araştırma yaparsanız yeterir kadar sonuç çıkıyor fakat ben size hali hazırda hemen bir 370 mt. grupman çalışması linki vereyim;

http://www.airgunturk.com/17059-condor-sss-«««-367-metre-»»»-grup-çalışması-video.html

grupman yapılan silahta öyle 10 numara 5 yıldız denebilecek silahlardan değil. Daha bunun üstü Pcp lerde var. Neyse benden bu kadar : ) ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 16 Nisan 2013; 13:10:08 >
  • Arkadaşlar Bu PCP Tüfekler (Mod 125 Sniperde) Tek Dolumla Kaç Atış Yapılıyor Birde Bizim Burası Küçük Yer (Bilecik/Gölpazarı)Nasıl Doldururuz.Yardımlar İçin Şimdiden Teşekkürler :)
    +Arkadaşlar Bu Sitede Namludan Kırma Yazıyor Doğrumudur ?https://www.isgoren.com.tr/urun/418/HATSAN-MOD-125-SNiPER-Havali-Tufek.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaNr -- 22 Nisan 2013; 1:56:13 >
  • 3 gündür konunuzu takip ediyorum. Ergenus yeğenlerimin havalı silah hobilerinin depreşmesinden kaynaklı elime almışlığım oldu. Askerden beri de (10 yıl) elime silah almamış olmama rağmen çok hoşuma gitti. Kullandığım 2 silah oldu birisi HATSAN 235 diğeri mod 85. ne yalan söyleyim eski olmasına rağmen dürbünsüz 235 ile dürbünlü mod 85 de yaptığımdan daha iyi atışlar yaptım. Denemelerim 7m - 10m - 20m aralığında oldu. Yeni silahların teknolojilerinin daha gelişmiş olacağı düşüncesi ve bu hobi ile ilgilenebilir miyim? sorusuna cevap ararken konuyu görüp daldım. Tüm konuyu mesaj mesaj okudum. Benim de merak ettiğim bir kaç şey oluştu kafamda. Sırasıyla soracak olursam;

1-Daha oturaklı güçlü ama isabeti yüksek bir silah tercihimdir diye düşünüyorum çünkü övünmeyi severim. İsabet herhalükarda kendimi iyi hissettirecektir. İki silah arasında kalmış durumdayım. HATSAN mod 125 sniper ya da Stoeger X20 Supressor Combo. Sizce hangisi?
    (İsabet denince Stoeger seçmek gerektiği bir kaç yerde TOTEM arkadaşımız tarafından açıklanmış okudum ama bir onay daha isterim sanırsam)
    2-HATSAN servisi öve öve bitirilemedi. Acaba Stoeger için aynı konuda ne kadar rahat olabilirim? Servis konusunda HATSAN la karşılaştırabilecek arkadaşlarımız var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hebelup

3 gündür konunuzu takip ediyorum. Ergenus yeğenlerimin havalı silah hobilerinin depreşmesinden kaynaklı elime almışlığım oldu. Askerden beri de (10 yıl) elime silah almamış olmama rağmen çok hoşuma gitti. Kullandığım 2 silah oldu birisi HATSAN 235 diğeri mod 85. ne yalan söyleyim eski olmasına rağmen dürbünsüz 235 ile dürbünlü mod 85 de yaptığımdan daha iyi atışlar yaptım. Denemelerim 7m - 10m - 20m aralığında oldu. Yeni silahların teknolojilerinin daha gelişmiş olacağı düşüncesi ve bu hobi ile ilgilenebilir miyim? sorusuna cevap ararken konuyu görüp daldım. Tüm konuyu mesaj mesaj okudum. Benim de merak ettiğim bir kaç şey oluştu kafamda. Sırasıyla soracak olursam;

1-Daha oturaklı güçlü ama isabeti yüksek bir silah tercihimdir diye düşünüyorum çünkü övünmeyi severim. İsabet herhalükarda kendimi iyi hissettirecektir. İki silah arasında kalmış durumdayım. HATSAN mod 125 sniper ya da Stoeger X20 Supressor Combo. Sizce hangisi?
    (İsabet denince Stoeger seçmek gerektiği bir kaç yerde TOTEM arkadaşımız tarafından açıklanmış okudum ama bir onay daha isterim sanırsam)
    2-HATSAN servisi öve öve bitirilemedi. Acaba Stoeger için aynı konuda ne kadar rahat olabilirim? Servis konusunda HATSAN la karşılaştırabilecek arkadaşlarımız var mı?

Öncelikle aramıza (Havalı silah sevenler diyelim) hoşgeldiniz.

Konuyu eğer ki mesaj, mesaj okuduysanız güç istiyorsak, isabet ve stabiliteden, isabet istiyorsak da güçden feragat etmemiz gerektiğini biliyorsunuzdur. Havalı silah için, özellikle yaylı pistonlular için 75 /100 mt. oldukca ciddi mesafelerdir ve Stoeger bu mesafelerde size istediğiniz performansı verecektir. Hatsan Mod 125 ise, 75 / 100 mt. gibi mesafeler için oldukca güçlü ama bu mesafelerde isabeti tartışılır derecede istikrarsız. Daha öncede başka arkadaşlarla tartışıldı, 200 mt. den şişe kırar ama siz Mod. 125 ile veya herhangi başka bir yaylı pistonlu ile bu mesafeye atabilecek misiniz?

Benim nacizane tavsiyem Stoeger almanız olacaktır. Stoegerın serviside en az Hatsan kadar iyidir diye biliyorum. Birkaç kere servisi ile telefon konuşmam olmuştu ve oldukca ilgililer. Sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum ...
  • quote:

...

Benim nacizane tavsiyem Stoeger almanız olacaktır. Stoegerın serviside en az Hatsan kadar iyidir diye biliyorum. Birkaç kere servisi ile telefon konuşmam olmuştu ve oldukca ilgililer. Sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum ...

Hızlı cevap için teşekkürler. Aklıma gelip de mesajı düzeltmeye zaman bulamadan cevap verdiniz. Bir soru daha aklıma geliyor.

1-Bu modellerin yeni olanlarını (0 - yazıyla sıfır) bir kenara bırakarak üzerine 3-5 bir şeyler koyup alınabilecek 2.el bir model önerme şansınız var mı yoksa bu sizin için yeterli diyebilir misiniz?
    2-Bu modelleri bir kenara koymayın sıfır alın ama stock halleri yeterli değil şunu ekleyin (dampa ayak hariç) stock dürbün yerine şu dürbünü alın şeklinde öneriniz var mı? Aradığım fiyat aralığı konusu aklınızı kurcalamasın biraz daha üste çıkma şansım var diye düşünüyorum.
    Mesafe ve hedef konularına gelince hadi ben 200 e atış yapayım deme gibi bir sabırsızlığım yok. Zamanla geliştirilebilecek yetenekten bahsediyoruz. Ama elime alır almaz da sıfırlama yapmadan (önceden yapılmış) 7-20 m den kola şişesi kapağını vurabilmiş olmam ümit verici benim için. askerde 3 köşe teşkilinde 3 cm içinde kalanlardandım.
    Zamanla geliştirmek isteyebileceğim bir hobi olduğu için başlamadan bitmesin diye biraz ince eleyip sık dokuyorum. Sabrınıza teşekkürler.
  • quote:

Hızlı cevap için teşekkürler. Aklıma gelip de mesajı düzeltmeye zaman bulamadan cevap verdiniz. Bir soru daha aklıma geliyor.

1-Bu modellerin yeni olanlarını (0 - yazıyla sıfır) bir kenara bırakarak üzerine 3-5 bir şeyler koyup alınabilecek 2.el bir model önerme şansınız var mı yoksa bu sizin için yeterli diyebilir misiniz?
    2-Bu modelleri bir kenara koymayın sıfır alın ama stock halleri yeterli değil şunu ekleyin (dampa ayak hariç) stock dürbün yerine şu dürbünü alın şeklinde öneriniz var mı? Aradığım fiyat aralığı konusu aklınızı kurcalamasın biraz daha üste çıkma şansım var diye düşünüyorum.
    Mesafe ve hedef konularına gelince hadi ben 200 e atış yapayım deme gibi bir sabırsızlığım yok. Zamanla geliştirilebilecek yetenekten bahsediyoruz. Ama elime alır almaz da sıfırlama yapmadan (önceden yapılmış) 7-20 m den kola şişesi kapağını vurabilmiş olmam ümit verici benim için. askerde 3 köşe teşkilinde 3 cm içinde kalanlardandım.
    Zamanla geliştirmek isteyebileceğim bir hobi olduğu için başlamadan bitmesin diye biraz ince eleyip sık dokuyorum. Sabrınıza teşekkürler.

Estafurullah, rica ederim. Benim hali hazırda sattığım 2 model silah var inceleyin isterseniz;

http://forum.donanimhaber.com/m_69088150/tm.htm

Gamo Hunter 1250: Hatsan Mod.125 de bulamayacağınız stabiliteyi bu silahta bulabilirsiniz sanırım. Kalitesini Mod.125 ile karşılaştırmak istemiyorum. O şöyledir bu böyledir konularına girmek doğru değil.

http://forum.donanimhaber.com/m_69088469/tm.htm

Gamo Hunter IGT: Bildiğim kadarıyla günümüz teknolojisinde en hafif havalı silahların başını çekiyor. 2.6 kg ve işçilik, stabilite, bakım ömrü ve teknolojisi oldukca memnun edici düzeydedir.

Fakat linkini verdiğim iki silahıda ben sattığım için "şurası şöyle burası böyle" diye övgü dolu sözler sarf etmek istemem, etik değil. İnternetten araştırın, yeterince bilgi mevcut.

Stoeger' a gelince; üstünde gelen stock dürbünü 4x32 yi 100 tL gibi bir rakkama kullanmadan sıfır olarak rahatlıkla satabilirsiniz. Kaliteli ve çok sevilen bir dürbündür 4x32 Stoeger. Onu sattıktan sonrada yaylılar için uygun kaliteli bir dürbünü 200 / 300 tL gibi rakkamlara 3*9 / 40 / 44 objektif çaplarında alabilirsiniz. Stoeger' ın 4x32 dürbünü iyi olsada zoom oranı 9 a kadar yükselebilen bir dürbün şart oluyor 50 mt. üstünde iyi sonuç çıkartmak için ...
  • quote:

quote:

Estafurullah, rica ederim. Benim hali hazırda sattığım 2 model silah var inceleyin isterseniz;

http://forum.donanimhaber.com/m_69088150/tm.htm

Gamo Hunter 1250: Hatsan Mod.125 de bulamayacağınız stabiliteyi bu silahta bulabilirsiniz sanırım. Kalitesini Mod.125 ile karşılaştırmak istemiyorum. O şöyledir bu böyledir konularına girmek doğru değil.

http://forum.donanimhaber.com/m_69088469/tm.htm

Gamo Hunter IGT: Bildiğim kadarıyla günümüz teknolojisinde en hafif havalı silahların başını çekiyor. 2.6 kg ve işçilik, stabilite, bakım ömrü ve teknolojisi oldukca memnun edici düzeydedir.

Fakat linkini verdiğim iki silahıda ben sattığım için "şurası şöyle burası böyle" diye övgü dolu sözler sarf etmek istemem, etik değil. İnternetten araştırın, yeterince bilgi mevcut.

Stoeger' a gelince; üstünde gelen stock dürbünü 4x32 yi 100 tL gibi bir rakkama kullanmadan sıfır olarak rahatlıkla satabilirsiniz. Kaliteli ve çok sevilen bir dürbündür 4x32 Stoeger. Onu sattıktan sonrada yaylılar için uygun kaliteli bir dürbünü 200 / 300 tL gibi rakkamlara 3*9 / 40 / 44 objektif çaplarında alabilirsiniz. Stoeger' ın 4x32 dürbünü iyi olsada zoom oranı 9 a kadar yükselebilen bir dürbün şart oluyor 50 mt. üstünde iyi sonuç çıkartmak için ...

Totem Hocam Galiba Siz Bu İşden Anlıyorsunuz.Mod 125 Namludan Kırmalı Mı Acaba Birde Ben Hayvanlar İle Işım Yok Hedef Vurma Sizce Nasıl Gamo Demişsiniz Mesajınızda O Biraz Açıyor Bütçeyi.Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustafaNr

Totem Hocam Galiba Siz Bu İşden Anlıyorsunuz.Mod 125 Namludan Kırmalı Mı Acaba Birde Ben Hayvanlar İle Işım Yok Hedef Vurma Sizce Nasıl Gamo Demişsiniz Mesajınızda O Biraz Açıyor Bütçeyi.Teşekkürler

Evet namludan kırmadır Mod.125 ...
  • quote:

quote:

Evet namludan kırmadır Mod.125 ...

Teşekkürler Hocam Sniper Modeli İle Arasındaki Fark Bu Mu Veya Başka Fakları Var Mı?
  • quote:

Teşekkürler Hocam Sniper Modeli İle Arasındaki Fark Bu Mu Veya Başka Fakları Var Mı?

İki silahta namludan kırmadır. Mekanik ve teknolojik olarak aralarında bir fark yok. Mod 125 Sas Quatro da alsanız Sniper da alsanız fark etmeyecek. Tek fark (tüfekleri incelemedim tahmini söylüyorum) şu olabilir; birisi plastik dipcik ile gelir, diğeri ahşap veya birisi dürbünlü gelir, diğeri dürbünsüz. İsimlere pek takılmayın ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 24 Nisan 2013; 17:57:47 >
  • quote:

quote:

İki silahta namludan kırmadır. Mekanik ve teknolojik olarak aralarında bir fark yok. Mod 125 Sas Quatro da alsanız Sniper da alsanız fark etmeyecek. Tek fark (tüfekleri incelemedim tahmini söylüyorum) şu olabilir; birisi plastik dipcik ile gelir, diğeri ahşap veya birisi dürbünlü gelir, diğeri dürbünsüz. İsimlere pek takılmayın ...

Teşekkürler Hocam :) +Siz Gamo'yu Öneriyorsunuz Herkese Bende Şu Modelini Beyendim Hatsandan Önce Nasıldır Sizce Hatsandan Atış Menzili Dışında İsabet Olarak Dahamu Yüksektir. Modelhttp://www.isgoren.com.tr/urun/1237/GAMO-BULL-WHiSPER-HAVALi-TuFEK-.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaNr -- 25 Nisan 2013; 1:47:26 >
  • quote:

Teşekkürler Hocam :) +Siz Gamo'yu Öneriyorsunuz Herkese Bende Şu Modelini Beyendim Hatsandan Önce Nasıldır Sizce Hatsandan Atış Menzili Dışında İsabet Olarak Dahamu Yüksektir. Modelhttp://www.isgoren.com.tr/urun/1237/GAMO-BULL-WHiSPER-HAVALi-TuFEK-.html

Rica ederim, ederim' de şu yazdığınız yazıları anlayabilmek için 10 kere okumak zorunda kalmam beni bitiriyor. Cümleye başlarken büyük harf anlıyorum, olması gerekende bu zaten. Fakat cümleyi paragraf başlığı şeklinde sürdürmeniz, noktalama işareti kullanmamanız, her sözcüğünüzün baş harfini büyük yazmanız, beni katletti.

Anladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım;

başlangıç olarak ben herkeze Gamo önermiyorum. Satmakta olduğum envanterimde 2 adet Gamo tüfeğim var ve birisi Mod. 125' e kıyasla daha stabil, bir tık daha kuvvetli ve tartışmasız daha kaliteli olduğu için, Mod 125 den daha stabil fakat aynı kuvvette silah arayanlara öneride bulunuyorum sadece.

Onun dışında, kaliteli marka önerisinde bulunduğum zaman Diana ve Air Arms başta olmak üzere birçok marka öneriyorum ve Gamo' da bunların arasında. "Stabil olsun kuvvetli olmasada olur" gibisinden düşünen arkadaşlara ise; başta Stoeger olmak üzere Gamo' nun Hunter IGT modelini tavsiye ediyorum. IGT yeni bir teknolojidir ve pek bakım gerektirmez. Nitro pistona en iyi örnek Gamo' nun IGT modelleri. CFX Royal' de yine Gamo' nun stabilite arayan arkadaşlara önerebileceğim bir modeli. Bu başlık altında hiçkimse 2.000 tL lik bir yaylı arayışında değil. Eğer öyle birisine rastlarsam ona gönül rahatlığı ile Air Arms Prosport veya benzeri birkaç muadilinide önerebilirim tabii.

Bence aradığınız birçok sorunun cevabı ve hatta fazlası bu başlık altında mevcut. Sindire sindire okuyun ve halen sormak istedikleriniz varsa tekrar mesaj yazın, yardımcı olayım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 25 Nisan 2013; 2:24:20 >
  • 20- 25 metreden atış yapacaksanız crosman 357 tabanca alın delip geçiyor, bende var, ben de daha uzak için tüfeng arıyorum,ve fiyat performans açısından hatsan 125 düşünüyorum, aralığım 200-400 tl, öneri bekliyorum, tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi personel -- 2 Mayıs 2013; 2:06:02 >
  • Arkadşlar tüfeği satış yerinde inceleme şansı buldum benim yapımdaki birisi için gerçekten ağır ve kuvvetli bir tüfek öyle tepmesi az sesi az diye beklemeyin güüne göre bir tüfek hatta tepme nedeni ile tetikteki parmağınız bile acıyabiliyor. 3 atıştan 1inde karşılaşabiliyorsunuz bu durumla. Ama tipi ve duruşu gerçekten iyi. Stoeger de denemeden tüfek almamaya karar verdim. Ayrıca mayıs sonu gibi hatsan'ın yeni modelleri gelecek deniyor onları da merak ediyorum. Biraz kızağa alıyorum elimdeki emanetle devam edeyim şimdilik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deagles48

O sertleştirilmiş çelik namlu nasıl ne kadar eğrildi merak ediyorum bir fotoğraf koyabilir misiniz acaba sağlam namlu ile kıyaslayıp durumun ne olduğunu görelim

Resimlerin kalitesi için özür dilerim ama zaten namlunun içinden bakmadıkça çok anlaşılmıyor. Şöyle izah edeyim; namludan bakılınca yarıboydan sonra üst taraftaki yivler görünmez oluyor ve atıştaki sesi değişti silahın. istikrarsızlık zaten inanılmaz. çok fazla atış yapmadım zaten namlu eğildikten sonra. Beyaz kağıt üzerinde biraz daha belli eğiklik
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.