Şimdi Ara

1000 metre üzerinde VDSL asla verilmiyor(sonuçlandı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güncelleme1: Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'a yazdığım mail kapsamında her gün arandım.

Bugün bir saha ekibi direkt olarak bana yönlendirildi ve adresimde VDSL için metre ölçümü yapıldı. 1000 metrenin üzerinde olduğum için VDSL verilemeyeceği bilgisi geldi. Kendilerine hattımın çok sağlam olduğunu, VDSL sinyalin çalışacağını iletmeme rağmen olumsuz dönüş aldım. Türk Telekom'un en yüksek kademesindeki ekip bile bunu yapmıyorsa kimse yapmaz.

ADSL kullanmaya devam edeceğim, 1000 metre üzerine VDSL asla verilmiyor.

Benim hattım 16mbit ADSL çalışıyor, hat değerlerim de gayet iyi. Hattımı VDSL 16mbit olacak şekilde değiştirtmeye çalışıyorum ama sabahtan beri aradığım 50 tane müşteri temsilcisi de yapmadı. Ben bunu nasıl yaptıracağım?

Çok basit bir şey ya, hattın ADSLden VDSL'e çekilmesini istiyorum bu ne kadar zor olabilir ya

Valla kafayı yiyeceğim artık, şu hat VDSL olsa 16mbit indirme 3 yükleme alacağım ne güzel

1000 metre üzerinde VDSL asla verilmiyor(sonuçlandı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 18 Temmuz 2022; 12:6:5 >

• Paketten dolayı mı geçirmiyorlar? en son 10-16mbit vdsl paketleri geliyor diye duymuştum da 2014 de bende 16mbit vdsl kullanırdım. ama bir tıklık iş adsl den vdsl ye geçirmek bunu neden sağlayamıyorlar acaba, telekomdan tanıdık varsa ona yaptırmaya çalış ben her işimi öyle hallediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LBRTN -- 16 Temmuz 2022; 2:38:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • VDSL port yoktur ki. ADSL den VDSL geçmek öyle 2 tık ile sistem üzerinden olan birşey değil. Kabinden ADSL karttan VDSL karta aktarılmanız lazım. Müşteri temsilcisi kullandığınız paket ADSL ise bunu şak diye yapamaz ki.

• Bazı dslamlarda aynı Porttan adsl ve vdsl sinyali verilebiliyor. 8mbit adsl kullanırken müşteri hizmetleriyle görüşüp 35mbit tarifeye geçme talebinde bulunduktan 1dk sonra vdsl sinyal almaya başlamıştım.

• Ben tip7 dolaba bağlıyım, dolap geçen sene takıldı ve VDSL port destekliyor. Modemi VDSL moda aldığımda yanıp sönüyor tam bağlanacak gibi oluyor ama santral bağlantıyı reddediyor. Yani aslında bir tıkla benim hattımı VDSL moda alabilirler

• LBRTN kullanıcısına yanıt
    Mesafe 1200 metre, çok yüksek olduğu için geçirmiyorlar. Ama ben eminim bu hat VDSL modda 20 mbit indirme 3 yükleme verecek kadar iyi durumda.

Tanıdık da yok ki, çok uğraştım, bölgemdeki telekom ekibi artık benden bıktı. Açtığım arıza kayıtlarını direkt kapatıyorlar. Motorla ekibi kovalayıp yanlarına gidiyorum beni kovuyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

hahaha sonunda tt ekibi vuracak seni :D ister misin tip 7 saha dolabını ordan söküp evinin yanına koysunlar al şunu bir daha bizi motorla kovalama desinler:D

Ümit Önal'a yazdım 2 gün önce aradılar beni, ilgileneceğiz dediler, hattınızın VDSL dönüşümü için ekipler ile iletişime geçeceğiz dediler. Bekliyorum bakalım durum ne olacak, eğer olmazsa Yusuf Kıraç'a yazmayı deneyeceğim.

Artık beni tanıyorlar, adımı biliyorlar, yanlarına yaklaştığım anda kovalıyorlar :)

Bulunduğum yer resmen bir köy yeri, bana en yakın fiber kablo 1200 metre uzağımdaki saha dolabında. Keşke daha yakın bir yere gelseydi saha dolabı.

yıldırma politikası her zaman işe yarar şanslıysan altyapı bile çekerler belli olmaz bizim köye bile hala net yatırımları yapıyorlar fakat insan bile yaşamıyor burda az önce hat değerlerime baktım 100mbps de 18snr alırken yine 100mbps de 20-21snr almaya başlamışım 2-3 snr artış olmuş bugün dslam mı boşalıyor anlamadım :D

1000 metre üzerinde VDSL asla verilmiyor(sonuçlandı)  motorla kovalıyorum onlar da beni kovuyorlar nedir hocam ya. İyi güldüm sayende.

• Cant Let Go kullanıcısına yanıt

Ciddiyim bu arada hocam, scooter'ım var, gidiyorum santral binasına kapıda bekliyorum, adamlar beni görünce hızlı hızlı kaçıyorlar 😁

Eskiden 4mbit alırdık, artık 16 alıyoruz, daha yatırım yapmazlar

• 1000 metre üzeri hiçbir şekilde vermiyorlar hocam, ben ana santralden alıyorum 1230 metreden aylarca uğraştım hatta iptal ettim ama vdsl sinyali vermediler bir türlü.

• kadir. kullanıcısına yanıt

CEO maili üzerinden iletişime geçtim, onlar ilgilendiler her gün arıyorlar. Bakalım belki yaparlar

Ben tüm yöntemleri denedim hocam. Alabilirseniz helal olsun :D

• kadir. kullanıcısına yanıt

İşin garip tarafı ne biliyor musunuz, bizim sokaktaki bütün tapusuz evlerin adres bilgileri mernis sisteminden silinmiş, hal böyle olunca benim internet havada kaldı, sorgulama sitelerinde benim adres çıkmıyor, BBK kodu ile de olmuyor. Mesafeyi de göremiyorlar ki 🤣 belki adressiz olmam işime yarar

• 900 kusur metrede adslden vdsl gectim
    35 mbit down 2.5 mbit upload aliyorum biraz daha uzakta olsak vdsl gecemeyecektik demek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.