Şimdi Ara

HAVA FİLİTRESİ.!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracım toyota corolla 1.6 xei enjeksiyonludur.

üzerinde düz sistem lpg vardır..

mevcut hava filtremi 30 bin km dir değişmedim ve farklı bir sistem uygulayarak aracımı kullanıyordum..

mevcut sistemimi değişim bir deneme yapmam lazım.

soracak oldugum şu :

hava filtrem deki kağıtları söksem sadece kasa olarak çerçevenin kaldığını düşünsek

kalan çerçeveyi kadın corabı ile filtre haline getirsem..

araç daha fazla hava alacak.

bunun avantaj ve dez avantajları ne olur (aracın daha fazla hava alması )

• havayı mumkun olduğunca kapatmaya bak.. gazı sonuna kadar kıs ve sonra biraz ac . aracını test et..
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusuf_alp

havayı mumkun olduğunca kapatmaya bak.. gazı sonuna kadar kıs ve sonra biraz ac . aracını test et..

sizin yaptığınız tarif nedir bilemiyorum arkadaşım..

ben gaz ayarı tarifi sormadım sadece hava filtresi ile alaklı bir soru sordum..

• Çorap tarzı şeyler kağıt filtreden çok daha geçirgendir. Yani filtrenin yapacağı korumayı yapamaz. Bu da yanma odasına zararlı partiküllerin de kolayca girmesi demektir.

Filtre kullanmanızı tavsiye ederim.

Eski sistem Lpg olduğu için, lpg ustalarına da danışarak açık hava filtresi de kullanılabilir. Özellikle patmatlaya önlem olarak açık hava filtresinin kullanıldığını görüyorum.

Kolay gelsin...
  • araca oldugundan daha fazla hava girer ise bunun bize + ve - leri neler olur ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yaman53

araca oldugundan daha fazla hava girer ise bunun bize + ve - leri neler olur ?

Bu durum yakıt-hava oranı karışımını etkiler. Yanma odasına olduğundan daha fazla hava gönderebilirsiniz. Zaten turboşarj sisteminin de genel mantığı budur. Ancak atmosferik bir motorda hiç filtre takmasanız bile yanma odasına atmosfer basıncının üstünde hava basamazsınız.

+- leri derken, fazla hava basabiliyorsanız, ve bunu yeterli yakıt püskürtmesiyle de destekleyebiliyorsanız bu avantajdır, performans artışıdır. Eğer yeterli filtrelemeyi sağlayabiliyorsanız da herhangi bir eksisi yoktur.

Tabi lpg nin patlatma durumları benim konum dışında. Onu lpg ci arkadaşlar daha iyi bilir.
  • patlama ile igili bir problemim yok hocam sadece araca daha fazla hava sağladıgımız zaman ne olur diye merak ettim..

o zaman söylediğinize göre ne kadar fazla hava verirsek o kadar fazla yakıt sağlanması gerekiyor ki buda + performans'a denk geliyor ama ekonomi sağlanmamış oluyor..

ama söylemlerinize göre biz ne kadar fazla hava vermeye calışsakta hava akış sensörü sayesinde araç kendi havasını kendine göre ayarlıyor..

yanlışım var ise düzeltin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HAVA DEĞİŞİMİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

patlama ile igili bir problemim yok hocam sadece araca daha fazla hava sağladıgımız zaman ne olur diye merak ettim..

o zaman söylediğinize göre ne kadar fazla hava verirsek o kadar fazla yakıt sağlanması gerekiyor ki buda + performans'a denk geliyor ama ekonomi sağlanmamış oluyor..

ama söylemlerinize göre biz ne kadar fazla hava vermeye calışsakta hava akış sensörü sayesinde araç kendi havasını kendine göre ayarlıyor..

yanlışım var ise düzeltin.

Haklısınız. Akışmetre karışımı kontrol altında tutar. Chiptuning veya box tarzı bir müdahale olmadığı sürece oranı değiştirmek güçtür.
  • yaw hiç kadın çorabı vs. ile araç kullanılırmı???
    motora tozdur,pisliktir vs girecek sonra başlıcak sorun çıkarmaya.illaki değişiklik yapacaksan kutu içi performans filtre al.
  • Ayrica hava filtresi kivrimli tasarlanir ve gecis yuzeyi fazladir. Siz corap benzeri birsey taktiginizda yuzey alani cok az olacak ve cok kisa surede tikanacaktir.

Ayrica corabin hava filtresinin suzdugu kucuk tozlarin %80 ini bile suzemeyecegini arkadaslar soylemis zaten.

Hava filtrenizi de 30,000 km kullanmissiniz,bu asiri uzun bir sure. Sehirlerimiz cok tozlu. 10,000 km bile hava filtresi icin fazla bir sureyken 30,000 de degistirilen filtre gecirgenliginin %50 den fazlasini kaybetmistir.
  • eger hava yerlerini bantla kapatmıssan yüzde 50 ozaman filtreni değiştr ama kapatmamaıssssan kirli hava filtresi performans artıracaktır ozaman değiştrme . corap zararlı maddeleri yakalayamaz.
  • Kirli hava filtresiyle gezmek veya bant gibi gecici cozumlerle ugrasmak yerine motora uygun kaliteli bir mikser+duzgun ayar+vakum kacaklarini engelleme uclusuyle bir kez ugrasilip sonra sefasi surulse daha iyi olmaz mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: pcdata76

Kirli hava filtresiyle gezmek veya bant gibi gecici cozumlerle ugrasmak yerine motora uygun kaliteli bir mikser+duzgun ayar+vakum kacaklarini engelleme uclusuyle bir kez ugrasilip sonra sefasi surulse daha iyi olmaz mi?

bahsettiğiniz şeyleri biçok kez uygulama yaptım..

lpg sektöründe öncü firmalardan farklı farklı mixer'ler aldım.

ama hiçbirisi ile hava girişini kapatarak aldığım perofrmans ve ekonomiyi yakalayamadım.

şimdi ise farklı bir deney yapmak için böyle bir soruyu yönelttim sizlere.

30.000 km dir aynı hava filtremi kullanmamdaki sebep ise hava girişimin zaten kapali olmasi idi.

yukarıdada sordugum gibi araca oldugundan fazla hava versem olumlu veya olumsuz etkenler neler olabilir diye..

sayın O.B.K hocamız gerekli bilgileri aktarmış.

iyi çalışmalar.

• tam bi bilgim yok ama şunu biliyorum lpg fazla hava girişi dezavantajdır çünkü lpg verimli bir yanma yapmaz buda arabanın bogulmasına neden olur kadın çorabı taktıgındada fazla hava alacağı için bogulma olur yinede denemelerine saygı duydum
  • quote:

Orjinalden alıntı: pegassus01

tam bi bilgim yok ama şunu biliyorum lpg fazla hava girişi dezavantajdır çünkü lpg verimli bir yanma yapmaz buda arabanın bogulmasına neden olur kadın çorabı taktıgındada fazla hava alacağı için bogulma olur yinede denemelerine saygı duydum

sevgili arkadaşım konumuz lpg konusu değil.

sizin bahsettiğiniz konuyu lpg bölümünde günlerce haftalarca uzmanlaşmış kişiler olarak tartıştık.

sonuç : doğru mixer kullanıldığı zaman hava girişini kaptmanın hiçbir mantığı yoktur avantajlarından çok dezavantajları vardır..

lpg bölümünde araştırma yaparsanız makalelerimize ulaşabilirsiniz.

kolay gelsin.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: pegassus01

tam bi bilgim yok ama şunu biliyorum lpg fazla hava girişi dezavantajdır çünkü lpg verimli bir yanma yapmaz buda arabanın bogulmasına neden olur kadın çorabı taktıgındada fazla hava alacağı için bogulma olur yinede denemelerine saygı duydum

sevgili arkadaşım konumuz lpg konusu değil.

sizin bahsettiğiniz konuyu lpg bölümünde günlerce haftalarca uzmanlaşmış kişiler olarak tartıştık.

sonuç : doğru mixer kullanıldığı zaman hava girişini kaptmanın hiçbir mantığı yoktur avantajlarından çok dezavantajları vardır..

lpg bölümünde araştırma yaparsanız makalelerimize ulaşabilirsiniz.

kolay gelsin.

beni aydınlattınız için teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.