Şimdi Ara

hava filtre kurusunun olmaması ve yakıt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hava filtre kutusunun alt tarafının açık olması yakıtı ne kadar etkiler

• Duruma göre hiç etkilemeye de bilir, %100'den fazla da etkileyebilir.

Kurtuda ısıtıcı varsa -5~15°C arası gören bir kış ikliminde 5km mesafelerde %30 kadar etkileyebilir.
  • Bir nevi yarı açık hava filtresi ha?
  • aldıgımda öyleydi. aracın yakıtı fazla geldi bazı arkadaşlar bundan olabilir diyor.
    araç focus trend lpg li 2006 model
  • Anladigim kadariyla kırık var ?

Hava filtresi kapağı tam oturmaz -filtre olmaz da hava alirsa araba bağırır , patlatma yapar ve yakıt artar. Ama sizin olayi tam anlamadım. Benim eski aracimda yasamadigim ariza kalmamıştı. Bunun gibisini de yaşadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filtre kutusu çok para olmasa gerek. Alıp değiştirin.
  • bende bu arabada çok sorun yaşadım. bende önceki sahipleri aracı spor araba yapmaya çalışmışlar helezon kesilmiş egsozun bagırması için bir sistem yapmışlar katalizörü boşaltmışlar flaş atıp tekeri biraz dışarı çıkarmışlar vs. 2 ay önce aracı kaydırdım ve bankete vurdum şanzuman havayastıkları vs yenilendi bu tamir sırasında kutunun alt kapagınında olmadıgı öğrendim. yakıttan şikayetim vardı bazı arkadaşlar filtrenin altının açık olmasının yakıtı arttırabileceği söylendi.
    yeni kutunun çıkması internette 150/200 arası görünüyor. sıfırı bir sitede 450 gibi gördüm yanılmıyorsam.
    benim merak ettigim yakıtı nekadar arttırır bayagı fark edermi?
  • O plastik kutular hiç az bir fiyatta değil bizim aracın filtreyide değiştirmişler 3500 den sonra 320i birden oluyor 325 330 :D :D ( ses olarak )

Ama orjinalliği iyidir orjinal kutusu birazcık pahalı olabilir... Kutuyu yapıştırabilirsiniz içindeki filtreyi değiştirin sorun aynı devam ederse sıkıntı orada değildir.
  • murakan0512 M kullanıcısına yanıt
    Malesef arabanın mıncıklanmamış yerini bırakmamış eski sahibi. Hava filtre kutusunun olmaması yakıtı artırmanın yanı sıra, filtrenin de daha çabuk kirlenmesine sebep olur aynı zamanda motora doğru düzgün süzülmemiş hava gitmesine sebep olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

Malesef arabanın mıncıklanmamış yerini bırakmamış eski sahibi. Hava filtre kutusunun olmaması yakıtı artırmanın yanı sıra, filtrenin de daha çabuk kirlenmesine sebep olur aynı zamanda motora doğru düzgün süzülmemiş hava gitmesine sebep olabilir.

evet fiyatı uygun diye aldım. acil bir durumda aldım. tamirci sürdü bagladı sorun yok dedi çok iyi degil kötü de degil dedi.
    aldım arabada sönmeler oluyordu arada başka bir tamirciye götürdüm geçen yine böyle bir tane fiesta geldi siboplara değişince sönme biter dedi.motor arıza lambası iptal edilmiş arıza görünmesin diye. 2000 masrafla düzeldi. 1000 katalizöre verdim. direksiyon titriyor hala flaş atılmış jant uysun diye jantlarda yamıkmuş helezon kesik mafrafı bol hala bide havakutusu yokmuş yakıt fazla satsam çok masraf ettim satmasam bunları halletsem düzelirmi arada kaldım. öncelik yakıt sorunu şimdilik

• quote:

Orijinalden alıntı: murakan0512

bende bu arabada çok sorun yaşadım. bende önceki sahipleri aracı spor araba yapmaya çalışmışlar helezon kesilmiş egsozun bagırması için bir sistem yapmışlar katalizörü boşaltmışlar flaş atıp tekeri biraz dışarı çıkarmışlar vs. 2 ay önce aracı kaydırdım ve bankete vurdum şanzuman havayastıkları vs yenilendi bu tamir sırasında kutunun alt kapagınında olmadıgı öğrendim. yakıttan şikayetim vardı bazı arkadaşlar filtrenin altının açık olmasının yakıtı arttırabileceği söylendi.
    yeni kutunun çıkması internette 150/200 arası görünüyor. sıfırı bir sitede 450 gibi gördüm yanılmıyorsam.
    benim merak ettigim yakıtı nekadar arttırır bayagı fark edermi?

fark eder hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: murakan0512

quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

evet fiyatı uygun diye aldım. acil bir durumda aldım. tamirci sürdü bagladı sorun yok dedi çok iyi degil kötü de degil dedi.
    aldım arabada sönmeler oluyordu arada başka bir tamirciye götürdüm geçen yine böyle bir tane fiesta geldi siboplara değişince sönme biter dedi.motor arıza lambası iptal edilmiş arıza görünmesin diye. 2000 masrafla düzeldi. 1000 katalizöre verdim. direksiyon titriyor hala flaş atılmış jant uysun diye jantlarda yamıkmuş helezon kesik mafrafı bol hala bide havakutusu yokmuş yakıt fazla satsam çok masraf ettim satmasam bunları halletsem düzelirmi arada kaldım. öncelik yakıt sorunu şimdilik

Satarsanız daha karlı olursunuz. Aracın durumuna uygun bir fiyat belirleyip satın gitsin. Daha sürprizler çıkabilir.

• şuan tamirci araç iyi diyor. jant ve hava filtresinin kutusu sorun görünüyor. bakalım satsam daha düşük araç alabilirim.
  • ava filtre kutusunun alt tarafının açık olması yakıtı ne kadar etkiler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.