Şimdi Ara

Hava Olayları [Kar, Yağmur vs.] Hızı Etkiler mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 8 mbps limitsiz kullanıcısıyım. İnternetim yaklaşık son 1 aydır yavaştı. Video vs. falan izleyemiyordum. Bundan 4 gün öncesine kadar 1-2 gün kadar yağmur yağmadı, hava gayet iyiydi ve hızım aşağıdaki değeri bile gördü. Normalde hızım 1-3 mbit arasında değişirdi. TTnet'i kaç kere aradım bu yüzden. Ama 2 gün yağmur yağmayınca hızım 7-10 mbit arasında değişmeye başladı. Bu bir tesadüf mü yoksa hava olayları etkiliyor mu ? (Kablolu kullanıyorum)

Bunlarda değerler, yağmur yağmadığı zamanda aynı değerler vardı hemen hemen.
    quote:

Bağlantı Durumu
    Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps)
    799
    Downstream Hızı (Kbps)
    8187
    Upstream Sınırı
    17
    Downstream Sınırı
    22
    Trained Modulasyon
    ADSL_2plus
    LOS Hataları
    0
    Downstream Hat Zayıflaması
    25
    Upstream Hat Zayıflaması
    13
    Peak Cell Rate
    1884 cells per sec
    CRC Rx Fast
    0
    CRC Tx Fast
    0
    CRC Rx Interleaved
    0
    CRC Tx Interleaved
    0
    Path Mode
    Fast Path

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuberculus

Merhabalar, 8 mbps limitsiz kullanıcısıyım. İnternetim yaklaşık son 1 aydır yavaştı. Video vs. falan izleyemiyordum. Bundan 4 gün öncesine kadar 1-2 gün kadar yağmur yağmadı, hava gayet iyiydi ve hızım aşağıdaki değeri bile gördü. Normalde hızım 1-3 mbit arasında değişirdi. TTnet'i kaç kere aradım bu yüzden. Ama 2 gün yağmur yağmayınca hızım 7-10 mbit arasında değişmeye başladı. Bu bir tesadüf mü yoksa hava olayları etkiliyor mu ? (Kablolu kullanıyorum)

quote:

Bağlantı Durumu
    Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps)
    799
    Downstream Hızı (Kbps)
    8187
    Upstream Sınırı
    17
    Downstream Sınırı
    22
    Trained Modulasyon
    ADSL_2plus
    LOS Hataları
    0
    25
    Upstream Hat Zayıflaması
    13
    Peak Cell Rate
    1884 cells per sec
    CRC Rx Fast
    0
    CRC Tx Fast
    0
    CRC Rx Interleaved
    0
    CRC Tx Interleaved
    0
    Path Mode
    Fast Path

Nedeni basit:http://resim.donanimhaber.com/m_57813773/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57813773

Hattin o kadar iyi degil yoksa 20 mbit'i gorurdun.

• quote:

Orijinalden alıntı: korkuadam

quote:

Merhabalar, 8 mbps limitsiz kullanıcısıyım. İnternetim yaklaşık son 1 aydır yavaştı. Video vs. falan izleyemiyordum. Bundan 4 gün öncesine kadar 1-2 gün kadar yağmur yağmadı, hava gayet iyiydi ve hızım aşağıdaki değeri bile gördü. Normalde hızım 1-3 mbit arasında değişirdi. TTnet'i kaç kere aradım bu yüzden. Ama 2 gün yağmur yağmayınca hızım 7-10 mbit arasında değişmeye başladı. Bu bir tesadüf mü yoksa hava olayları etkiliyor mu ? (Kablolu kullanıyorum)

quote:

Bağlantı Durumu
    Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps)
    799
    Downstream Hızı (Kbps)
    8187
    Upstream Sınırı
    17
    Downstream Sınırı
    22
    Trained Modulasyon
    ADSL_2plus
    LOS Hataları
    0
    25
    Upstream Hat Zayıflaması
    13
    Peak Cell Rate
    1884 cells per sec
    CRC Rx Fast
    0
    CRC Tx Fast
    0
    CRC Rx Interleaved
    0
    CRC Tx Interleaved
    0
    Path Mode
    Fast Path

Nedeni basit:http://resim.donanimhaber.com/m_57813773/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57813773

Demem o değil, 20 benim için fazla bile resimdeki değer bana yeter bile. Demek istediğim şu mesela şu an 1-3 mbit arası değişiyor ama yağmur yağmadığı 2 gün 7-10 mbit arasında değişti hep. Yağmur etki ediyorsa havaların düzelmesini bekleyecem, ttneti aramayacam. Ama tesadüfse orasını bilemiyecem. Onu soruyorum. :) Birde verdiğiniz link açılmıyor. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuberculus -- 17 Şubat 2012; 14:32:07 >

• Bakır yapı hava koşullarından etkilenir, santralden fiber altyapı ve saha dolabı ile kurulmuş bir yapı varsa minimum etkilenirsiniz. Bakır yapı kullananlar havanın yağışlı olduğu zamanlarda hat değerlerine baksın zayıflama değerleri artar, snr margin düşer.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: korkuadam

quote:

quote:

Bağlantı Durumu
    Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps)
    799
    Downstream Hızı (Kbps)
    8187
    Upstream Sınırı
    17
    Downstream Sınırı
    22
    Trained Modulasyon
    ADSL_2plus
    LOS Hataları
    0
    25
    Upstream Hat Zayıflaması
    13
    Peak Cell Rate
    1884 cells per sec
    CRC Rx Fast
    0
    CRC Tx Fast
    0
    CRC Rx Interleaved
    0
    CRC Tx Interleaved
    0
    Path Mode
    Fast Path

Demem o değil, 20 benim için fazla bile resimdeki değer bana yeter bile. Demek istediğim şu mesela şu an 1-3 mbit arası değişiyor ama yağmur yağmadığı 2 gün 7-10 mbit arasında değişti hep. Yağmur etki ediyorsa havaların düzelmesini bekleyecem, ttneti aramayacam. Ama tesadüfse orasını bilemiyecem. Onu soruyorum. :) Birde verdiğiniz link açılmıyor. :)

Pardon link yanlis.Tesaduf degil herkeste ayni.
    http://forum.donanimhaber.com/m_57813773/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57813773

• Hava şartlarından bağlantı etkilenir.Saha dolaplarının içine su girmesi veya uzun süre nemli kalan terminallerin oksitlenmesi,yer altından giden kabloların ek yerlerinde ki yalıtkanlığın gitmesi ve nem alması sonucu oluşan topraklama (parazit) sinyalde ki gürültü seviyesini yükseltir ve sinyal kalitesi bozulur.Eee tabiki birazda bağlı olduğunuz santralin kalitesi ve hizmet durumu hızı etkiler.Yetersiz kalan ve yoğun adsl kullanılan bölgelerde santral otomatik olarak hız/lara limitleme getirebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyLord4u -- 17 Şubat 2012; 14:40:52 >
  • Verdiğiniz cevaplar için herkese çok teşekkür ederim.
    Doğru düşünmüşüm demek ki, artık havaların düzelmesini bekleyecez başka çare yok gibi duruyor. Yaza ne kaldı ki şurda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Bağlantı Durumu
    Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps)
    799
    Downstream Hızı (Kbps)
    8187
    Upstream Sınırı
    17
    Downstream Sınırı
    22
    Trained Modulasyon
    ADSL_2plus
    LOS Hataları
    0
    25
    Upstream Hat Zayıflaması
    13
    Peak Cell Rate
    1884 cells per sec
    CRC Rx Fast
    0
    CRC Tx Fast
    0
    CRC Rx Interleaved
    0
    CRC Tx Interleaved
    0
    Path Mode
    Fast Path

indüksiyon yapmıştır

• quote:

quote:

Bağlantı Durumu
    Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps)
    799
    Downstream Hızı (Kbps)
    8187
    Upstream Sınırı
    17
    Downstream Sınırı
    22
    Trained Modulasyon
    ADSL_2plus
    LOS Hataları
    0
    25
    Upstream Hat Zayıflaması
    13
    Peak Cell Rate
    1884 cells per sec
    CRC Rx Fast
    0
    CRC Tx Fast
    0
    CRC Rx Interleaved
    0
    CRC Tx Interleaved
    0
    Path Mode
    Fast Path

Zannetmiyorum bu hatlar genelde fiber üzerine geçiriliyor artık o yüzden etkileneceğini düşünmüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.