Şimdi Ara

Güneşin Kar Toplaması Olayı Doğru Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
10.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Böyle bir olay gerçekten var mı arkadaşlar varsa bilimsel bir açıklama yapar mısınız?

• Yerde karlar varken güneş açarsa karlar erir.Sonra buharlaşır. Bu na kar toplaması denir. Sonra güneş gidip yine daha soğuk olunca o yukarı çıkan sular kar olarak birdaha düşer.

Diye yorum getiriyorum kendimce.
  • Yoktur.
  • ya varsa
  • Bilim insanı olmadığım için yorum yapamıycam.Bende merak ediyorum fakat bişe sallamak istemiyorum.
  • Güneş isminde birinin karları toplamasına güneşin kar toplaması olayı adı verilir. Eğer ismi Ali olsaydı bu duruma Ali'nin kar toplaması olayı denecekti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WriterHuman

Güneş isminde birinin karları toplamasına güneşin kar toplaması olayı adı verilir. Eğer ismi Ali olsaydı bu duruma Ali'nin kar toplaması olayı denecekti.
    ya ben cidden soruyu anlamadım ciddi cidi güneş açınca karın erimesi falan mı soruon yoksa olaya fransız mı kaldık böle bişe soruosan sorma bnce daha ağır bişe demek istemiom
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Güneş isminde birinin karları toplamasına güneşin kar toplaması olayı adı verilir. Eğer ismi Ali olsaydı bu duruma Ali'nin kar toplaması olayı denecekti.

Ona kar küremek denmiyor mu? Bence bu ayrı bir olay. Burda söz konusu olay yıldız olan Güneş'ten bahsediyor.

polemik.gif :P
  • quote:

Süpersin
  • sanırım şöyle olabilir sadece tahmin güneş çıkınca karlar eriyor ve eriyen kar havayı soğutuyor.soğuyan havanın nem tutma kapasitesi azalıyor artan bağıl nem de yağış oluşturuyor.
    ya da sadece söylenti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutsalangemon -- 24 Ocak 2010; 20:07:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

quote:

Ona kar küremek denmiyor mu? Bence bu ayrı bir olay. Burda söz konusu olay yıldız olan Güneş'ten bahsediyor.

polemik.gif :P

İsim olarak bahsetse Güneş'in kar toplaması derdi, doğru. Ama yıldız olarak kullansa yine özel isim olurdu. Güneş'in derdi. Burda yıldız, gezegen olarak değil de Güneş'in Dünya'da hissedilen etkilerinden bahsediyor.
  • Güneş kim?
  • bence önce güneşin getirilip sorgulanması lazım
  • Bencede güneş gelsin konuşsun
  • Eğer az çok coğrafya dersini bilen biriysen olay şudur;

Hava ısındıkça yeryüzündeki suların buharlaşma gücü artar.Örneğin soğuk havanın nem taşıma kapasitesi 10 ise sıcak havanın 50'dir.Hava ısındıkça nem 50 birime kadar ulaşır,hava tekrar soğumaya başlayınca yağış başlar.Eğer kış mevsimindeysek soğuk havanın nem taşıma kapasitesi 3'e düşer.Hava ısınınca(bu sıralar olduğu gibi) birden bu değer 30-35 olur.Havadaki ani ısı düşüşüylede bugünlerdeki tablo çıkar.Halkımızda bunu kısaca şöyle özetler,güneş kar topluyor.Bunu ilkbahar ve sonbaharda da şöyle diyebiliriz,hava yağmur topluyor

Sayılar tamamen atmasyondur,örnek amaçlıdır

• tamam da çok gereksiz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.