Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.169
Cevap
160
Favori
603.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence cihaz yeni oldugundan yazilimsalda hata mevcut. Benimde sabaha kadsr max ayarda calisip temizleyemiyordu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gunduz p.m degeri en minimumda olurken gece bu deger %20 artiyor bunun sebebi ne olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 24 Mart 2025; 0:5:37 >
  • Merhaba su an önerebileceğiniz uygun fiyatlı hava temizleme cihazı ne var ? Bütün alerjilere sahibim akar polen toz. Kullanmak istediğim çalışma odam çok hava almıyor sürekli burnum Tikali nefes almakta zorlanıyorum normalde sürekli alerji ilacı kullanıyorum ise yarar mi bu aletler ?

• Benim çocukta akar alerjisi çıktı. Sabahları burun tıkanık olarak uyanıyor. Bunu kesmek için gerekli. Sadece çocuk odası için 15 m2. Winix zero compact 7000 lira. Philips ac0951. İkisi arasında kaldım. Filtreleri ikisinin de 2bin lira civarı. Winixte aktif değil de normal karbon filtre var. Philipste uzaktan bağlantı da var. İkisinin de ecarf alerji sertifikası var. Winix 50m2, philips 65m2. Temiz hava hızları aynı 250m3/sa. Winixte plasmawave özelliği var. Kapatılabiliyor. Ama burda bunun için olumsuz yorum yapılmış. Winix pro pahalı olmasaydı onu alırdım sanırım. Hala kararsızım ama

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • YuXeXeX Y kullanıcısına yanıt
    Plasma icin neden olumsuz xiaomi elitedede plasma modu vat

• ironwrist34 kullanıcısına yanıt
    Negatif iyon yaydığı için zararlı denmişti bayağı bir önceki sayfalarda. Hatta birisi abd’de iyonizer olmayan modelleri satılıyormuş yazmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuXeXeX -- 26 Mart 2025; 15:7:39 >
    O ozon salinimi ile karistiriliyor olabilirmi esku cihazlar zararl8 hava uretiyorduda yenilerde boyle birsey oldugunu sanmiyorum. Bu mod mu bahsettiginiz  Hava temizleme cihazları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 26 Mart 2025; 15:20:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vain

Alerjiden (burun tıkanıklığı + kuru öksürük) muzdaripim o sebeple yattığım odaya Mi Air Purifier 4 Lite aldım henüz kargo gelmedi. Burada konu olduğunu görmemiştim aslında

biraz aceleye geldi ancak daha elime geçmediğinden açmadan iade edebilirim. Redditte falan araştırdığımda öksürük için iyonizerli modelleri önermediklerini gördüm dolayısıyla

iyonizersiz olanlardan tercih etmeye çalıştım, lite modelinde yoktu. Oda 10-11 m2 dolayısıyla lite modeli fazlasıyla yetmesi lazım.

Xiaomi'ler iş görür mü önemli olan fark Xiaomi true hepa yerine kendi filtresini kullanıyor ancak yedek filtreleri diğer tüm firmalardan daha ucuz. Yani toplam maliyeti daha hesaplı.

Youtubeda inceleme yapanlardan Xiaomi için tozları iyi tutmuyor diyen de var, havada çektiği tozu tutamıyorsa ne anlamı var dedim. Benim alerjim sonuçta uçuşan tozlardan.

Bunun için zaten yatak süpürgesi, dyson, robot süpürge ne varsa kullanıyorum ama ev sedef hastalığım da olduğu için aşırı çabuk tozlanıyor.

Winix'lerin Amerikada iyonizer olmayan modelleri satılıyor, burda ise satılanların hepsinde PlasmaWave var yani iyonizer. Bu modelleri de önermemişler. Daikinde 10 sene filtre ömrü var

fakat iyonizer var ve MC55w modeli için iyi şeyler yazılmamış ordan da almak istemedim. Philipslerin filtreleri aşırı pahalı, yerine 2 tane Xiaomi filtresi alınıyor ömrü de aynı.

En son Levoit 300s ve Mi air purifier 4 lite arasında kalıp Xiaomi'yi tercih etmiştim. O da Xiaomi ülkemizde çok yaygın olduğundan ileri vadede filtresi rahat bulunur diye düşündüm.

Sizce seçim doğru mu yoksa daha kargo gelmemiş, şansım varken başka bir modele mi bakayım?

Burda bahsedilmiş. @ironwrist34 ben tam emin değilim aynı mı değil mi. Araştırma aşamasındayım.

Hocam reddit AirPurifiers subında araştırabilirsiniz. Ben orada çok postta denk gelmiştim, ancak şöyle bir durum var onu belirtmişler. Bipolar iyonizerler ozon değil

hidroksil üretiyormuş bu da daha güvenliymiş. Benim de şahsi görüşüm değil bunlar, ben de o aralar satın alma araştırması yaparken internette başka kullanıcılardan okuduklarımı aktardım.

Winix'in plasmawave'li modellerini faydalı bulmamışlar mesela, o yüzden bu özelliği kapatılabilen modellere yönelmişler. Ozon da oda havalandırıldığı sürece sorun değilmiş

ancak ilave bir sorun da partiküllere iyon yüklenince ağırlaşması alerjiyi daha da irrite edebiliyormuş. O yüzden biraz tartışmalı bir konu gibi. Ama genel olarak cihazınız

ozon üretmiyorsa büyük sorun olmaması lazım, fazla ozon üreten cihazlar ortam da havalandırılmazsa sağlığa zararlı etki yapıyormuş. Yani bu yan özellikler biraz gereksiz

geldi bana o yüzden sağlığa faydalı mı zararlı mı tartışması dönerken ekstradan bu özellikli bir cihaza para vermek istemedim. Asıl işi hepa ve aktif karbon filtre yapıyor gerisi

biraz pazarlama işi gibi.

• Vain kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam. Çok fazla bilgi var. Philips ac0951 (8000lira), winix zero compact (6800lira). Arasında kaldım. Bir kaç güne alacağım bakalım.

Dışarıdan hava geliyor mu ? Gece soba yakıldığı için hava kirleniyor. Kombi havalandırma deliği bile olsa farkediyor.

• barisdragon B kullanıcısına yanıt
    Gece camlar kapali uzaktan kontrol ediyorum son hiza alip temizletiyorum gunduz mesela 0-10 arasi degere dusuruyorum o civarlarda butun gun calisiyor akşam ve gece vakti biz eve geldigimizde o deger yukselmeye başliyor hemen :) hatta gece kapatirsam 150 200 lere cikiyor. [ tek oda olarak kullanniyorum tek oda kapiyi kapatinca yukselmiyor deger tum oda kapilarini acip kullajlniyorum belkide hava sirkulasyonu ile ilgili]

•  Hava temizleme cihazları

Philips AC2939/10 2000i aldım bugün kurup çalıştırdım ama hep 1 de çalışıyor ev çok mu temiz yoksa bozuk mu bu 😁

• gargamel_ kullanıcısına yanıt
    Ilk 2 gun benimde oyle calisti xiaomi sonra bi hassaslasti sensoru dahada 1 i gormedim :)

Benim ilk günümdü bakalım sonraki günler ne olacak :)

• gargamel_ kullanıcısına yanıt

Yanında bi parfüm sıkın.

• [escobar] kullanıcısına yanıt
    Aldınız mı memnunmusunuz? Bende bu cihazı istiyorum

• arkadaşlar kusura bakmayın, uzun zamandır siteye girmedim ve bu başlığı yeni gördüm ve biraz okudum ama kafamdaki sorulara cevap bulamadım.

hava temizleme cihazı düşünüyorum ama hiç bi bilgim yok.

sigara içen yok , evde sigara içmek yasak, alerjisi olan yok , kedi köpek vs hayvan yok .

öncelikle odam için bakıyorum 4m2 oda tv ve bilgisayar var yatak var. sabah komple bütün evi camları vs açıp havalandırıyorum. eğer odanın kapısını kapatıp yatınca sabaha kadar hava bence kötü oluyor. beni sabaha kadar rahat uyumam için alabileceğim birşey var mı ?

onun dışında yine büyük salon içinde bakıyorum.

özellikle şu mevsimde afrika tozları vs olduğu için pencereleri çok açıp havalandıramıyoruz.

şu pencereleri havalandırmadan yada daha az havalandırarak havayı temizleyebilir miyiz ? bu aletler bu işi yapıyor mu ? yoksa kandırılıyor muyuz ?

piyasada Bosch var pihllips var Daikin var DYSON var birde NinjaShark diye bi marka var gözüme çarpan, Dyson çok pahalı ama değer mi ? Phillips çok model var ve kafa karıştırıcı , DYSON yapıyorsa kesin iyi yapmıştır ama çok pahalı birde bu DYSON markasına rakip diye Ninja markası var piyasaya yeni girdi diye fiyatlarını uygun tutuyorlardır diye düşünüyorum ama karaca ile bağlantısı olduğu için müşteri hizmetleri sıkıntılı olabilir diye düşünüyorum .

biraz fikir verip yönlendirme yapabilir misiniz ?

• Bizim arkadaşta düşünüyor evde 2 kişi sigara içiyor özellikle duman konusunda etkili ne model tavsiye edersiniz

evde küçük çocuk hayvan vs yok tek dert sigara dumanını temizlemesi gece vsde şart değil

bu iyonizerli ürünler nox gazı üretiyor diye birşey okumuştum galiba yıllar önce ama hala aynı durummudur değişmişmidir bilmiyorum

Bu cihazlar lazer ışınla partikül sayısını ölçüyor, gece bir yerden partikül geliyor mutlaka.

• 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.