Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.090
Cevap
148
Favori
591.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
78. Sırada  bugün en iyi #34
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, minik bir soru sorayım.

Mutfakta balık kızartırken hava temizleyici kullanan var mı içimiz de? Biz geçen hafta bunu yaptık. Mutfakta işe yaradığına düşünüyorum. Şimdi asıl konu.

Hava temizleyiciyi şu an kullanırken evin içine havayı verdiği yerden balık kızartma kokusu geliyor. Filtresine artık o balık yağı işlemiş gibi duruyor. Yeni filtremi almalıyım ben, yada bu kokuyu filtreden atmanın bir yolu, temizleyicisi falan var mıdır? Bu aletleri balık kızartma kokusunu çekmesi için kullanmamak lazım galiba :)

• Merhaba arkadaşlar. Evlerimizde daha iyi bir hava kalitesi için bu cihazlardan almak istiyoruz ancak bu işe bu cihazlardan almaya başlayarak girmek, sorunu en pahalı ve en son başvurulması gereken(belki de en etkisiz) yoldan çözmeye çalışmak demek olur. Buna bir örnek vermek gerekirse, soğuk havalarda hep ince giyinerek dışarı çıkarak veya corona virüsüyle dolup taşan bir ortama maskesiz girerek sonunda hastalanıp pahalı ilaçlarla(hava temizleme cihazı) tedavi olmaya çalışıp bir yandan da bu hatalara devam ederek bir gün hasta bir gün iyi yaşamaya çalışmak... Benim kayınpederde ciddi bir rahatsızlık çıktı ve gittiği doktor sadece ilaç verip göndermiş, e kardeşim bu adamın bu rahatsızlığına sebep olan şeyi de söyle de onu yemekten içmekten-yapmaktan-solumaktan artık her neyse ondan uzak dursun değil mi? Neyse. Biz de bu örneklerdeki gibi evimizdeki kirli hava sorununu, soruna sebep olan etmenleri elimine etmekten başlamak yerine bu tarz cihazlar kullanarak çözmeye çalışıyoruz. Sen her gün meyveleri yıkamadan ye sonra safra kesende oluşan iltihaplar için pahalı ilaçlara başvur ve bir yandan da meyveleri yıkamadan yemeye devam et.. Anlatmak istediğim anlaşılmıştır umarım.

Peki ne yapacağız? İmkan var ise en birinci olarak evimizi şehir merkezlerinden uzağa taşıyacağız. Zehirli dumanlı hava sorununu bu şekilde %100 çözüyoruz. İkinci ve çok ciddi problem olan toz sorununu da evimizi, etrafta inşaat ve yoldan geçen araçların toz kaldırdığı asfalt olmayan yollardan uzak bir noktaya taşıyıp bu şekilde evimizde tozlu havaya maruz kalmaya engel olamayacağımız dış etmenlerden tamamen kurtuluyoruz. Bitti mi tabiki de hayır. Şimdi geldik iç etmenlere. Maldivlerde tamamen doğal bol oksijenli bir adada tek başınıza bir villada yaşıyor olsanız bile bastığınız halı yattığız yatak yorgan yastık, giydiğiniz kıyafetler evinizi toz bombardımanına tutabilir. Özellikle uyuduğunuz yer olan yatak odasında mümkün olduğunca kumaşlı tüylü yünlü ürün bulundurmayın. Bütün evdeki veya en azından yatak odanızdaki halı ve perdeleri toz yapmayan yeni nesil ürünlerden alın veya kullanmayın, yatak odasındaki çekmece-dolaplarda kıyafet bulundurmayın bilhassa yatağınız bazalı ise bazanın içinde yorgan yastık nevresim battaniye kıyafet vs. saklamayın. Evinizde en uçta bulunan odayı giyinme odası yapıp tüm kıyafetlerinizi orada tutun ve o odada üzerinizi giyinip çıkarın. Kullanmadığınız kıyafetleri evinizde saklamayın. Mümkün mertebe evde minimum kıyafet bulundurmaya çalışın. Genel olarak evinizde çok fazla pamuklu yünlü şeyler bulundurmayın. Elbiseleri gerekmedikçe yıkamayın(yıkama sonrası tüy salar), yıkama sonrasında kurutma makinesinde kurutun, yoksa alın, alamıyorsanız üzülmeyin, elbiseleri iç ortamda kurutmayın ve kuruduktan sonra balkonda güçlü şekilde çırpıp bu şekilde yıkama sırasında kırılan tüylerden elbiseleri arındırarak dolabınıza öyle yerleştirin. Yünlü yorgan ve yastıklarınız var ise ya kullanmayı bırakın ya da bunlara eskilerin yaptığı gibi parlak kalın kumaşlar diktirin(standart yastık yorgan yüzleri bunların içindeki mikro yünleri dışarı toz olarak salıyor. astımı olanlar özellikle yünlü ne varsa çıkarsın evinden)

Yine çok önemli bir konu evi düzenli süpürmek. Her gün olmasa da 2. güne mutlaka süpürün ve süpürgeniniz filtrelerini her kullanımdan sonra temizleyin ki yerden aldığı tozu havaya yaymasın(Sulu süpürgelerde bu problem yok). Koltuklar ve yatakları 6 ay-maks yılda bir yıkattırın. Halıları yıkamaya gönderiyorsanız geldiğinde sermeden önce mümkünse balkonda güçlü şekilde çırpın, serince de mutlaka güçlü bir makineyle süpürün. Yıkama fabrikalarındaki makinelerinin güçlü şekilde fırçalaması sebebiyle halı üzerlerindeki tüyler bayağı kırılıyor haliyle yıkama sonrası acayip tüy salıyor. Varsa aklınıza gelen diğer önlemleri de alın.

Tüm bunlardan sonra istiyorsanız hava temizleme cihazını yine alın ama bu önlemler sayesinde evdeki kötü hava kalitesi sorununu zaten çözmüş olacaksınız. Dış etmenler konusunda evinizi temiz ve kaliteli havaya sahip bir yere taşımak zor veya imkansız olabilir o halde bu cihazı mecbur alacaksınız ancak iç etmenler tamamen sizin elinizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WindWild -- 14 Aralık 2023; 11:35:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• İlgilenen olursa Lydsto A1 cihazını satıyorum. Bir iki deneme yaptım sadece kutulu bir şekilde duruyor. A101 den almıştım. Özelden mesaj atabilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle. Hava temizleme cihazı havayı filtreden geçirip bazı partikülleri tutsa da içerideki karbondioksiti oksijene çeviremiyor. Mecbur pencere vs. açıp içeri oksijen almamız gerekiyor. Şehirde bu da kirli havayı içeri almak demek olabiliyor. En iyisi temiz yerde yaşamak. :)

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt

Linkteki ürünü bilmiyorum ancak hali hazırda Trotec marka nem alma cihazı kullanıyoruz. Ürün epey bir nem alıyor. Ürünü çalıştırmadan önce ortamdaki nem diyelim %70'lerde, birkaç saat çalışarak bunu %50-55 civarına çekiyor. Aynı zamanda çamaşır kurutma fonksiyonu da var. Üründen memnunuz. Sadece comfort modu dışında biraz sesli çalışıyor, ama bu da doğal. Ne kadar güçlü hava çekerse, yoğuşturarak bunu suya çeviriyor. Cihazı aldıktan sonra duvarlarda kararma olayı geçti.

Bu ürünü almadan önce bir arkadaşımın Ebac marka cihazını da kullanmıştım, o da işini iyi yapıyordu. Bir de yerli marka Kurutek var ancak onu hiç kullanmadım.

• saidou21 S kullanıcısına yanıt
    Linkte attığımı satın aldım kullanıyorum çok memnunum hocam tam olarak sizin dediklerinizle paralel oluyor. Keşke önceden alsaydım ciğerlerime yazık etmişim nemden

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt

Memnun kalmanıza sevindim hocam. Muhtemelen siz de deniz kenarı bir şehirde yaşıyorsunuz. Bizim kaderimiz rutubet. Bu cihazlar olmadan işimiz zor. :)

• saidou21 S kullanıcısına yanıt
    evet hocam istanbulda yaşıyorum evin yalıtımı çok iyi olunca ne kadar havalandırsam havalandırayım nem oluyor. nem alıcı tabletler yerleştirdim fakat yeterli olmadı. balkonum olmadığından çamaşırlarım içeride 3 günde kurumuyordu şimdi çamaşır kurutma moduyla 3-4 saatte kupkuru oluyor.

• Daikan MCK55W satın aldım. Bir hafta kullanayım, yorumlarımı yazarım.

• cato16 kullanıcısına yanıt

Merhaba ,

Ürünü kaça aldınız acaba bulabildiğim en iyi fiyat 8900 şuan.

• Sarı sitede mardinde satılan dyson fiyatları çok iyi değil mi?

• Xiaomi 4 compact aldık ama bir türlü wifia bağlanmıyor. Mi home uygulaması cihazı görüyor ama wifia ekleme sırasında yakınsa yönlendirici yok diyor. Wifi ağı bir türlü gözükmüyor. Böyle bir durum yaşayan var mı? 2 telefonsa denedik ikisinde de aynı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BreaktheCode kullanıcısına yanıt

Bluetooth, wifi, konum hepsi açık olsun. Bir de internete 5g ile bağlanıyorsanız onu da 2,4 ghz ye alın. Bunlar bir arada olunca cihazı bulacaktır.

• Xiaomi 'nin modelleri için genel bir kıyaslama aradım ama bulamadım. 10.000 TL bütçe için öneriniz olur mu? Dyson 25.000 TL vermeye değer mi?

• cturkmen1453 kullanıcısına yanıt
    Hepsi sahte, dysonla alakası olmayan ürünler.

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Kaçakda gelmiş olabilir malum iphone fiyatları da başarılı orada

• Arkadaşlar alerjimden dolayı bi hava temizleme cihazı almak istiyorum. Xiaomi 4 pro , vestel , toshiba, daikin ve Electrolux arasında kaldım. Tasarım olarak Electrolux ve vestel hoşuma gitti ama vestel hepa 12 filtresi var. sizin kullandığınız önereceğiniz hangilerinir ? bütçe 10 bin tl civarı maks. neye dikkat etmemiz gerekli. evimiz çok tozlanıyor gerek yaşadığımız yer gerekse yeni eşyalar dolayı.

• ilker1834 kullanıcısına yanıt

Hocam bende çok araştırdım. Cihazların hepsinin ciddi filtre maliyetleri var bunları mutlaka hesaba katın.

Şu anda Winix Zero 1.800 TL lik ekstra yedek filtreyle birlikte 8.600 TL cazip görünüyor. Adamlara mesaj attım arıyacaz dediler aramadılar. Winix Zero'yu Almanya Amazondan Kargo vergi dahil sadece makineyi 197 euro (6.560 TL 'ye aldım.) Şu an 208 euro oldu.

Burada Winix sosyal medyada çok parayla reklam yapıyor görünmesi kafamı karıştırdı. (Aynı durum Xiaomi makinelerinde de var) Bu nedenle makineleri araştırırken ben bizim ülkemizdeki incelemelerden çok dışarıda ki kullanım incelemelerine baktım cihaz hakkında bir çok olumlu yorum gördüm. (amazon global site yorum sayılarına bakın derim.) Winix Zero ile Zero Pro arasında koku sensörü ve 20 m2 kullanım alanı farkları var. Zero bana yetecek gibi. Winix Türkiye satıcısı iyihava.com'da şu aralar kampanya var , Winix Zero yedek filtresi bir alana bir hediye. Makinem gelsin yedek filtrede sipariş edicem. Benim hesabıma göre 8.400 TL 'ye 3 yıllık filtresiyle 99 m2 kullanım alanı olan bir makine almış olucam.

Daikin 10 yıl ömürlü filtre diye satılıyor. Cihazın global sitesinde yılda 6 ay günde 8 saat ile 10 yıl tahmini ömür demişler. Bu da diğer makinelerin hesabına göre 1.5 yıla geliyor neredeyse. Youtube da bir arkadaş Daikin filtresinin 5 ayda geldiği durumu çekmiş ve beğenmemişti bu durumu. Nem verme özellikli cihazını taşırken suyu dökerseniz filtreler çöp oluyor.

Dyson ciddi pahalı ve filtreleri maliyetli.

Fakir Vigor Plus değerlendirilebilir ama tipini beğenmedim ben.

Ufo benim gözüme çöp gibi geldi.

Xiaomi makine özelliklerine göre filtresi pahalı ve daha az ömürlü ayrıca Winix' de olduğu gibi 3 aşamalı değil filtre. Winix 'de ön temizlenebilir bir filtre dışında hepa üzerinde karbon bir filtre var ve bunlar Hepa filtre ömrünü uzatıp işlevsellik kazandırıyor.

Sonuç olarak seçtiğiniz makinenin filtre ömrü, filtre fiyatı ve filtrenin bulunabilir olmasını netleştirmeden makine almayın derim nacizane. (Mesela ben Toshiba 'yı sizin yazınızdan duyup araştırdım çok satılmıyor filtresi.)

• tonmaister T kullanıcısına yanıt

dediğiniz markayı ilk defa gördüm ve duydum. Xiaomi 4 pro almaya karar vermiştim aslında ama dediğiniz markayı da bir araştıracağım. Xiaomi 4 pro da karbon filtre vs. var diye açıklama yapılmış ama filtre fiyatları vs. bakmadım henüz.. hiç kullanma fırsatınız oldu mu peki hocam?

• ilker1834 kullanıcısına yanıt

Hayır henüz kullanmadım ama ben Xiaomi cihazın ismi ve diğer branşlarda ki sponsorluklar nedeniyle fazla şişirildiğine inanıyorum. Telefon inceleyen hesaplar bile hava temizleyici incelemişler, bu benim kafamı karıştırdı.

Ben herhangi bir cihaz alırken o markanın bir çok branş üzerine değil de sadece belli branşlarda üretim yapmasına dikkat ediyorum. Mesela klima alırken Mitsubishi gibi düşünün. Amerika amazon ve Almanya amazonda satış rakamları oranlarına dikkat ediyorum. Mesela amazon'da Levoit diye bir marka var ülkemizde neredeyse bilen yok. O yüzden benim kriterlerim biraz daha farklı. Bu arada Xiaominin bütün filtreleri tek filtre üzerinde katman halinde. Winix'de 3 aylık 4 adet karbon filtre 1 ana hepa filtre çıkıyor birde temizlenebilir ön toz filtresi var. Bunlar hepa filtrenin performansını ve ömrünü etkiliyor.

• 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.