dediğinize katılıyorum. Fakat garanti ve servis ağı hakkında bilginiz varmıdır dediğiniz firmanın ? |
Hava temizleme cihazları (93. sayfa)
-
-
Aynı gemideyiz. Ben de allerjik bünyeli eşim ve oğlum için neredeyse 1 yıldır hava temizleme cihazı bakıyorum. Winix dediğiniz gibi çok reklamı yapıldığı için uzak duruyorum. Hatta Mikdat hoca bu firmanın ürünlerini tweeterda paylaşıyor ama sorulan sorulara cevap vermiyor. Bu yüzden Winix benim için hala soru işareti.
Xiaomi vb cihazlar youtube incelemelerine bakınca gerçek anlamda hava temizlemiyor, daha çok sigara dumanı ve kötü kokularda etkili sanırım.
Yukarıda birisi yazmış kapalı ortamdaki karbondioksiti azaltmak için ortama oksijen girmesi lazım. Ee dışarıdaki hava kirli hatta hava kirlilik haritasına göre bu aralar oğun karbondioksit de var. Bu durumda hava temizleme cihazının CO2'yi de temizliyor olması lazım. Böyle bir cihaz var mı emi değilim.
Bu arada Türkiye geneli ama özellikle İstanbul'da haftalardır hava kirliliği tavan yapmış durumda. Plume ve Airvisual applerde seviye 100 üstü, sürekli kırmızı hatta geceleri bordoya bile dönüyor. Neyse ki bugün kuvvetli poyraz İstanbul'da havayı tertemiz yaptı. Bir yandan salgınlar, bir yandan kirlilik artık çok iyi bir hava temizleme cihazı şart oldu ancak doğru marka, model bulmak maalesef çok zor sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasarum -- 9 Ocak 2024; 22:11:20 >
-
4 5 bin liraya kadar bütçe ayırdım. 18 m2 çalışma odam. Burada çok fazla toz oluyor. Ama gerçekten çok fazla. Sebebini bilmiyorum zira pencere kapı kapalı ama bir şekilde toz çok fazla oluyor. Ben bu tozu yok etmese bile büyük kısmını emecek bir cihaz arıyorum. Odada asla sigara vs içilmez. Klima var bilgisayar var ve çalışma tezgahı var. -
Servis ve garanti ile ilgili hiç bir fikrim yok kaldı ki ben amazon Almanya'dan aldım. Burada ki firmaya sordum garantisi yok dediler. Amazon bu durumlarda zaten bire bir değiştiriyor. Ayrıca benim servis konusunda görüşüm ülkede her işte olduğu gibi hiç bir serviste kalifiye eleman kalmadı. Bu tarz cihazları garanti süresinde değiştiriyorlar zaten, tamir kavramı yok. Garanti bittikten sonra da kaldır ot oluyor maalesef. Benim gördüğüm kadarıyla bu makineler çok basit bir sistemle çalışıyor. Klasik davlumbazların sensörle donatılmış hali gibi. Burada ana parçalar bir motor bir de denetleme kartı var asıl işlem filtre üzerinde. Mesela kompakt diye geçen makinelerin yarı parası kadar filtre maliyeti olmasının nedeni de bu.
-
%99 Mikdat hocaya makineyi hatta bir kaç tane makineyi bedava vermişler adam kafayı yormuyor haliyle. Benim burada satın alma kriterim Türkiye'de ki sosyal medya yorumlarından ziyade yurt dışındaki kullanımı satış sayısı ve memnuniyet.
Dediğiniz gibi bulunduğunuz şehirde dış hava bazlı sorun olduğu sürece bu makineler oksijen üretecek hali yok. (Bir kısmı ozon salınımıyla bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bu konuda da karşıt görüşlerde var.) Benim bu makinelerden beklentim toz akarı, havada uçuşan polenleri alması. Ben Muğla'da kırsal bir alanda yaşıyorum. Yollar asfalt değil her yer ağaç, bağ, bahçe, toz, toprak ve polen; alerjik astım nedeniyle benim 1. önceliğim. Oksijensel bir derdim yok. Ha bu arada ev açık mutfak birazda koku çekerse ne ala...
-
dediğinize katılıyorum. ama neye nasıl dikkat etmeliyiz bilemiyorum. Benim için yemek kokusu ve sigara kokusundan ziyade alerjimden dolayı evdeki tozlar ve havanın kalitesi. Evde sigara içilmiyor. Çalıştığım için çok fazla evle ilgilenemiyorum çok fazla havalandırma gibi zamanımda olmuyor. ayrıca uyku sırasında çok fazla burun tıkanıklığı yaşıyorum. Daikin marka hava nemlendirmeli hava temizleme cihazı var ama onunla ilgili yorum göremedim. Xiaomi 4 pro için herkes sadece koku için diyor. Dyson çok pahalı. Vestel gördüm onunda hep filtresi 12 olduğu için çok önermediler. Yani tonla mağaza var ama adam gibi test yapan göremedim youtubede. Hangi markaya yönelsem karar veremedim açıkcası.7 8 bin civarı bir bütcem var ama bakalım.. burada ürünlerini kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
-
www.hepsiburada.comDijitsu Ht 100 Hepa Fitreli Hava Temizleyici Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/dijitsu-ht-100-hepa-fitreli-hava-temizleyici-p-HBV00000Y8ZFV?magaza=Efe+Faruk&url_src=and-product-detail
Arkadaşlar bu cihaz nasıldır? Fiyat uygun gibi -
hem temizleme hem nemlendirme yapanlar sağlıksız mı olur acaba ?
sadece nemlendirme cihazı mı almak lazım ?
-
Birkaç gün araştırdıktan sonra Electrolux WA71 305GY aldım dün. 6-7 bin bütçe bandında üç marka arasında tercih yaptım. Diğer markalar Philips ve Coway’di. Coway Kore merkezli ve bu işte kendini kanıtlamış. Filtreleri filtre gerçekten. Ürünleri hem Avrupa hem de Amerika’da ödül almış. Şu an satışta olan modeli AG 150, küçük geldi gözüme. Bir de uygulama üzerinden bağlantısı yok. Ayrıca ülkemize Hakman elektronik tarafından getirilen bu ürünün filtreleri henüz Hakman tarafından satılmıyor gördüğüm kadarıyla. Bu konuda Hakman’a mesaj da attım ama dönüş gelmedi şimdiye kadar. Sonuçta bu cihazı kaliteli bir filtreye sahip olduğu için alıcaz. Filtrenin bulunup bulunmayacağı, bulunursa maliyetinin ne kadar olacağı önemli sonuçta. Philips’in 7 bin bütçedeki cihazlarını da yetersiz buldum. Aldığım cihaz Ecarf sertifikalı. Avrupa Alerji Araştırma Merkezi. Siz de karar vermeden önce cihazın sertifikası var mı diye bu merkezin internet sitesine bakabilirsiniz. Bağlantı olayına gelirsek, bu cihazlardan evimizin hava kalitesini artırmasını bekliyoruz. Ama çok kritik bir rahatsızlığımız yoksa bu kalite artışını belirgin bir şekilde hissetmek mümkün olmayabilir. Uygulamadan ortamın nemini, sıcaklığını, partikül miktarını izlediğiniz zaman değişimi görüp cihazın işini yaptığını görüyorsunuz. Bence böyle. Siz aman internete bağlanmasa da olur diyebilirsiniz. Benim tecrübelerim bu şekilde şimdilik. Kullandıkça görücez. Cihaz alma sürecindekilere kolaylıklar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MurSim -- 14 Ocak 2024; 10:22:17 >
-
Birde onun ht200 versiyonu var acaba iş görür mü iki model arasındaki farkı da anlayamadım çok hava kirliliği olan bir bölgede oturmuyoruz ama iş görür mü bilmiyorum
-
Hocam ürün geldi mi elinize winix ürünü memnun musunuz
-
Winix pro 12k şu an. İndirime girer mi sizce? -
Amazon almayandan gelecek üründe hediye filtre var mı -
Xiaomi Smart Air Purifier Hava Temizleyicisi 4 Kompakt EU
Bu cihazı düşünüyorum, zararlı mıdır?
Küçük oda için... -
Urun geldi benim memnunum eşim astım hastası vecok rahat etti. Daha önce xiaomi kullandik memnun kalmadim -
xiaomi hangi modeldi hocam ?
-
Cihaz henüz elime ulaşmadı. Yarın elime ulaşacağını düşünüyorum.
-
Amazon Almanya'dan gelen üründe hediye filtre yok. Ben filtre işini 2-3 sene kapatmak için iyihava .com'dan bir alana bir bedava kampanyası ile aldım. Makinenin üzerindeki dahil toplam 3 set yani teoride 3 yıllık filtreyi edinmiş oldum.
-
3h modeli
-
hocam ürünle ilgili genel düşünceniz nelerdir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X