Şimdi Ara

hava yastığı açılmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaşlar olayın hukuki boyutunu veya buna benzer olaya şahit olan arkadaşlar bilgi edinmek isterim.

aracım ikibinonbeş model ve aracımı yedi aylıkken aldım. üzücü bir olaydan sonra aracın önünde meydana gelen darbeden dolayı motor düşmüş akis çıkmış ana şaseler bükülmüştür. buna rağmen aracın hava yastıkları açmamıştır.

Bunun gizli ayıp olduğunu internet ortamından öğrendim ve çeşitli davaların açıldığını okudum.

sizce dava açsam aracın ayıpsız hali ile değişimini isteyebilirmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safakuygur -- 22 Şubat 2019; 12:29:17 >

• Formlardan öğrendiğim hava yastıklarının açılabilmesi için emniyet kemerinin takılı olması gerekmekte, ayrıca basit bir kazak icin bile iadenin binbir güçlükle yapıldığı ulkemizde arabayı iade etmek hayalden öteye gitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antiseptiq -- 23 Şubat 2019; 14:0:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı yerlerden aldigin darbelerden dolayi acilmayabilir sensorun oldugu yerler bellidir katalogta motor nasil dusuyor kazami yaptin orasini anlamadim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emniyet kemeri takılı değilse hava yastığı açılmaz. Alınan darbe araca görünürde çok ağır kaporta hasarı verse bile darbe şiddeti eşik değerine ulaşmazsa yine açılmaz. Yani size göre, başkasına göre çok şiddetli bir kazadır ama önemli olan sensörün algıladığı rakamdır. Meydana gelen kaza sonucu ölüm, yaralanma, sakatlık durumlarından herhangi biri oluşmadıysa "bu aksam çalışmadı" diye tabiri caizse "durduk yere" dava açmak sizi maddi olarak ciddi manada zararlı çıkartabilir, zaten hiç bir avukat böyle bir şeye yanaşmaz. Emniyet kemeri, aracın tüm diğer mekanik ve elektronik güvenik ekipmanları gibi hava yastığı da sadece bir önlemdir ve yüzde yüz çalışır ve hayat kurtarır diye bir garantisi yoktur. Hiçbir otomobil firması bu garantiyi vermez Çünkü kaza anındaki hız, aracın bakım durumu, servis kayıtları vs pek çok etmen vardır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.