Şimdi Ara

Havalandırma Sorunu Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
2.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daire planlamasından kaynaklı derdim. Toki dairesi, 9.kat ve mutfak evin girişinde. Mutfak balkonu ve dolayısıyla da havalandırması kuzey-doğuya bakıyor ve diğer odaların tamamının penceresi güney-doğuya bakıyor. Ters hava akımı nedeniyle mutfakta ne pişerse evin her köşesinde o kokuyor. Aspiratör (ters hava akım emniyetli) çalışıyor, yemek pişerken mutfak kapısını kapatıyoruz, ama nafile. Mutfağa girip-çıkarken kaçan hava akımı bile evi kokutmaya yetiyor.
    Geri zekalı bir mimari hata belli ki. Odalardan birini mutfağa, mutfağıda odaya dönüştürmeyi düşündüm, site yönetimi, doğalgaz projesi, gider problemleri vb. nedenler engel oluyor. Emin olun bu yüzden evi satmayı bile düşünüyorum artık.
    Bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum. Nasıl bir sistem yapmalıyım ki bu sorundan kurtulabileyim.
    Yardımı dokunabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Evinizin planını koysanız buraya fikir yürütürüz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın, rahatsızlığım nedeniyle bir süre ilgilenemedim. Plan aşağıda görüldüğü gibi, mavi alanlar asansör merdiven vb. boşluğu, yeşil alan benim daire ve 9.katta, oldukça rüzgar alan bir konum. Sarı okla gösterdiğim de sürekli mevcut olan hava akımı yönü, ne yapsam bu yönü değiştiremiyorum. Aspiratör filan para etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stentli -- 25 Ocak 2017; 12:44:4 >
  • Kapı kapalıyken koku yayılmaya devam ediyorsa, kapı çerçevesindeki boşlukları hava geçirmeyecek şekilde doldurmalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efesli Heraklitos

Kapı kapalıyken koku yayılmaya devam ediyorsa, kapı çerçevesindeki boşlukları hava geçirmeyecek şekilde doldurmalısınız.

Olur, mutfağa da bayramdan bayrama gireriz artık:)
  • stentli S kullanıcısına yanıt
    güzel ironi

lastiklerle

• havalandırma direkt dışarı çıkıyorsa çıkışına da bir tane tuvaletlerde kullanılan fanlardan koyulup aspratörün elektriğine bağlanabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hararet Sorunu - Yardım.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba . Burada yapabileceğiniz tek şey mutfak penceresinden ya da aspiratör bacasından sürekli olarak bir miktar hava emerek mutfağı negatif basınçta tutmanız . Ancak o Şekil de olursa mutfaktan antreye değil de , antreden mutfağa hava akımı olur ve mutfak kokusu mutfaktan çıkmaz .

• Peki şu bazı bacaların tepesine (genelde kırmızı oluyor) boruyla rüzgar gülü benzeri bir şeyler takıyorlar, o da çözüm olabilir mi acaba. Bir kaç nalbura sordum, ters hava akımını önlediğini söylediler ama güvenemedim.
  • Mutfak bacanızın müstakil olduğunu sanmıyorum . Muhtemelen şönt ( bir nevi ortak baca) Bacadır . Baca üzerine yerleştireceğiniz o aletin size faydası olmayacaktır kanaatimce

• quote:

Orijinalden alıntı: Hür Beyin

Mutfak bacanızın müstakil olduğunu sanmıyorum . Muhtemelen şönt ( bir nevi ortak baca) Bacadır . Baca üzerine yerleştireceğiniz o aletin size faydası olmayacaktır kanaatimce

Mutfaktan yukarı baca yok zaten, aspiratör borusu duvardan direk balkon boşluğuna çıkıyor. Klasik kombi çıkışları gibi yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.