Şimdi Ara

Havalandırmadan gelen mazot kokusu sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
27.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2004 model fiestamdan havalandırmadan gelen bir mazot kokusu var. ancak sadece araba durur vaziyetteyken geliyor koku. hareket halindeyken herangi bir koku hissetmiyorum ancak ne zaman bir ışıkta dursam hemen koku gelmeye başlıyor. yakıt tüketimi olarak da az miktar da olsa bir artış hissettim. sorunun kaynağı ne olabilir acaba?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Havalandırmasından Gelen Mazot Kokusunun Yaygın Sebepleri

Arabanızda havalandırmadan gelen mazot kokusu can sıkıcı ve sağlığınız için zararlı olabilir. Bu sorunun birkaç yaygın nedeni şunlardır:

Dizel Arabada Mazot Kokusu

Dizel araçlarda mazot kokusu yaygındır, çünkü dizel motorlar benzinli motorlara göre daha fazla mazot yakarlar. Mazot buharları havalandırma sistemine girebilir ve kokulara neden olabilir.

Arızalı Enjektörler

Enjektörler, motora mazot sağlayan parçalardır. Arızalı enjektörler, doğru miktarda mazot püskürtmeyebilir, bu da yanma odasında daha fazla mazot birikmesine ve kokulara neden olabilir.

Sızdıran Yakıt Hattı

Yakıt hattı, mazotu motora taşıyan borudur. Sızdıran bir yakıt hattı, kokulara neden olabilecek mazot buharlarının havalandırma sistemine girmesine izin verebilir.

Tıkalı Yakıt Filtresi

Yakıt filtresi, motora girmeden önce mazottaki kirleticileri giderir. Tıkalı bir yakıt filtresi, motora yeterince mazot gitmemesine neden olarak yanma odasında fazla mazot birikmesine ve kokulara neden olabilir.

Arızalı Partikül Filtzesi (DPF)

Dizel araçlarda bulunan partikül filtreleri, egzoz dumanındaki parçacıkları tutar. Arızalı bir partikül filtresi, mazot buharlarının havalandırma sistemine girmesine ve kokulara neden olabilir.

Havalandırma Sistemi Sorunları

Havalandırma sistemi, dış havayı arabanın içine getiren ve iç havayı dışarı atan bir sistemdir. Havalandırma sisteminde bir sorun varsa, mazot buharları havalandırma sistemine girebilir ve kokulara neden olabilir.

Arabanızdan gelen mazot kokusunun nedenini tespit etmek için kalifiye bir tamirciye başvurmanızı öneririz. Sorunu teşhis edip uygun onarımları yaparak kokudan kurtulabilir ve sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: bangez

iyi günler,
    2004 model fiestamdan havalandırmadan gelen bir mazot kokusu var. ancak sadece araba durur vaziyetteyken geliyor koku. hareket halindeyken herangi bir koku hissetmiyorum ancak ne zaman bir ışıkta dursam hemen koku gelmeye başlıyor. yakıt tüketimi olarak da az miktar da olsa bir artış hissettim. sorunun kaynağı ne olabilir acaba?

geri dönüş ringlerinden mazot kaçırıyor olabilir eğer oysa çoğu dizel araçta olan bir durum fazla bir maliyeti yoktur sanayi özel serviste 200-250 lira vererek yaptırabilirsiniz
  • teşekkürler bilgi için. pazartesi götürüp bir baktırayım sanayide. umarım ucuz şekilde halledilebilecek bir sorundur cidden.
  • quote:

teşekkürler bilgi için. pazartesi götürüp bir baktırayım sanayide. umarım ucuz şekilde halledilebilecek bir sorundur cidden.

bende de buna benzer bir sorun var ancak daha yaptırmadım. Yaptığım araştırmada geri dönüş o ringlerden kaynaklı olabileceğini bir de enejektörleri temizletmemin işe yarayacağını söylediler. Siz ne yaptınız acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kozmak

quote:

teşekkürler bilgi için. pazartesi götürüp bir baktırayım sanayide. umarım ucuz şekilde halledilebilecek bir sorundur cidden.

bende de buna benzer bir sorun var ancak daha yaptırmadım. Yaptığım araştırmada geri dönüş o ringlerden kaynaklı olabileceğini bir de enejektörleri temizletmemin işe yarayacağını söylediler. Siz ne yaptınız acaba?

ben de henüz gidicek vakit bulamadım. finaller bittikten sonra götürebilicem anca. ben de birkaç kişiye sordum ya geri dönüş ringlerinden ya da enjektörlerdendir dendi. enjektörlerin keçesi, contası mı ne varmış onlar eskimiş olabilir dediler.

• Aynı durum aynı motordaki yeni kasa fiestamızda başımıza geldi garantiden yaptırmıştı peder bey biran önce gidin
  • Aynı durum bende de oldu 2004. model aracımda. Enjektörlerin pulları değişti. Yakıt boru sistemi değişti tamamı. 300-400 arası beişey tuttu.

Sadec pullar ve enjektör kontrol olsaydı 150 TL falan tutacaktı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaputtan gelen koku ve duman
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kesinlikle enjektörlerden kaynaklanıyor.arkadaşların dediği gibi cok fazla maliyetli değil.yalnız enjektörleriniz bozulmuşzsa işte o zaman sıkıntı.
  • araba durur vaziyetteyken gelyosa normal eksoz gazı arabanın önüne dogru esiyo bazen havalandırmada içeri çekiyo onu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.