Şimdi Ara

Hayal kırıklığı diyorlar doğru mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
5.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk mesajda ki ingilizce yazili elestrilerin hepsi dogru yalniz
  • O eleştirilerden 15 Mayıs öncesi bilmedigimiz bi'tane var mı acaba. Defalarca konuşuldu tartışıldı. kafamızı kumdan yeni çıkarıyorsak da bence kabahat kesin kumdadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arkhandes

Diablo 2 de ise her sınıfın buildi belliydi, sadece skilleri ve statları kendin verdiğin için sanki bir serbestlik var gibiydi ama bu aslında bir yanılsamaydı (bence). Çünkü statları ve skilleri vermen gereken yarlere vermediğin taktirde üst seviyelerde o karakter bi halta yaramıyordu. Şu anda ise istediğin skilli istediğin runela kullan beğenmezsen yeni bir şeyler dene.

Bu söylediğini zaten D2'de de yapabilirsin. Nasıl mı? HİLEYLE... D3 sadece bu hileyi oyuna dahil etmiş.

Diablo 2 hakkında söylediğin ise, sadece oyundaki dengeyle ilgili bir durum. Yani "vermen gereken yerler!" diye bir kavram varsa, bu oyundaki dengesizliği gösterir... Aynı durum Diablo 3'te de olabilir. "Kullanman gereken skill" olur bu sefer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogan23 -- 16 Mayıs 2012; 13:25:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sayyadkn

quote:

Orijinalden alıntı: Aristona_

quote:

Attribute leri sen verince ne olacak onu anlamadım.

Diablo 2 oynamadığın ne kadar da belli.

Ben onu d3 için söyledim. Aralarında büyük fark var iki oyun arasında attribute için. Bu farklardan dolayı ha sen vermişsin ha otomatik vermiş önemi yok. Zaten yapımcı da aynı şeyi söylüyor attribute leri oyuncunun dağıtması farklılık getirmiyor diye.

Hayır alakası bile yok.
    Kendi Demon Hunter'imi örnek alalım. Eğer oyundaki "status" puanlarını dağıtma yetkisi bana verilseydi;

- Full Dex verip DPS'mi artırabilirdim,
    - Hybrid gidebilirdim,
    - Full Vitality verip tanky olabilirdim.
    - Eğer Intelligence, Hatred ve Discipline poollarını artırsaydı Intelligence puan verebilirdim.
    - Üçünü mix edip farklı kombinasyonlar deneyebilirdim.

Sonuç olarak herşey benim elimde olurdu. İsteyen 20k hp ve 1000 dps ile dolaşırdı, isteyen 5k hp ve 3500 dps ile dolaşırdı. Karakter yapılandırması olmayan hiçbir oyunu sevmiyorum. Diablo'nun yeri her ne kadar farklı olsa da bu durum hoşuma gitmedi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben onu d3 için söyledim. Aralarında büyük fark var iki oyun arasında attribute için. Bu farklardan dolayı ha sen vermişsin ha otomatik vermiş önemi yok. Zaten yapımcı da aynı şeyi söylüyor attribute leri oyuncunun dağıtması farklılık getirmiyor diye.

Hayır alakası bile yok.
    Kendi Demon Hunter'imi örnek alalım. Eğer oyundaki "status" puanlarını dağıtma yetkisi bana verilseydi;

- Hybrid gidebilirdim,
    - Eğer Intelligence, Hatred ve Discipline poollarını artırsaydı Intelligence puan verebilirdim.

Sonuç olarak herşey benim elimde olurdu. İsteyen 20k hp ve 1000 dps ile dolaşırdı, isteyen 5k hp ve 3500 dps ile dolaşırdı. Karakter yapılandırması olmayan hiçbir oyunu sevmiyorum. Diablo'nun yeri her ne kadar farklı olsa da bu durum hoşuma gitmedi.

Hayır full dex verip dps ni artıramazdın.
    Hayır full vitality ile tank da olamazdın.
    Hatred, discipline, arcane power, mana, fury, spirit bunların hepsi özel şekilde dizayn edilmiştir. Gerekende zaten int etki ediyor.
    Ayrıca unutma her bir class için her attribute önemli. Sadece 3 ü değil.

Yapacağın şey optimum olanını bulmak olurdu başkası değil. O da zaten oyun tarafından kendisi ayarlanıyor. Tekrar söylüyorum attribute ler ile farklılık sağlanamaz. Biraz yumuşatırsak çok ufak farklılıklar doğurabilir ancak o da saçma olur.

Mobların çok farklı özellikleri olduğu için 5k hp ile oynayamazsın. Dediğim gibi optimum ayarı bulman lazım.

• Artık oyunlar üzerinde kafa yorulması gerekmeyen oyna ve bitir ürünler haline geliyor bu bir gerçek. Benim için bunun en somut örneği Morrowind ve Oblivion arasındaki farktır. D3'ünde bu yönde değişikliklere uğrayacağını tahmin ediyor ama bir ümit olmazsa diyordum. Karakterin bütün özelliklerini kendi ayarlayabildiği bir oyunda level atladığında 10 dakika ne yapsam diye düşünüp 5-10 level sonra "tüh be puanı yanlış harcamışım" demek günümüz oyuncularını sıkan bir durum ama eski toprak oyuncular bu zevki tatmak istiyor ve buna izin vermeyen oyunları eleştiriyorlar.

Hayatın her alanında karşımıza çıkan kuşak çatışması burada da söz konusu. Keşke oyunculara oyunun başında karakter gelişiminin otomatik mi yoksa isteğe bağlımı olmasını istediği sorulsa ve karakterlerini 2 şekilde de geliştirme şansı verilse.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır alakası bile yok.

- Hybrid gidebilirdim,

Hayır full dex verip dps ni artıramazdın.
    Hayır full vitality ile tank da olamazdın.
    Hatred, discipline, arcane power, mana, fury, spirit bunların hepsi özel şekilde dizayn edilmiştir. Gerekende zaten int etki ediyor.
    Ayrıca unutma her bir class için her attribute önemli. Sadece 3 ü değil.

Yapacağın şey optimum olanını bulmak olurdu başkası değil. O da zaten oyun tarafından kendisi ayarlanıyor. Tekrar söylüyorum attribute ler ile farklılık sağlanamaz. Biraz yumuşatırsak çok ufak farklılıklar doğurabilir ancak o da saçma olur.

Mobların çok farklı özellikleri olduğu için 5k hp ile oynayamazsın. Dediğim gibi optimum ayarı bulman lazım.

Ciddi soruyorum dostum. Diablo 2 oynadın mı hiç?
    Bana şuan 60 Vitality ortalama 2k HP veriyor.

Şuanki itemlerimle toplam HP'im;
    8500 HP ve DPS: 1150

Full DPS itemlerimle sonuç;
    3200 ve DPS: 1650

Nasıl fark olmuyormuş? Şuan stat puanlarımın hepsini bana puan olarak verselerdi çok farklı şekilde kullanırdım. Blizzard'ın yaptığından kötü olur olmaz orası tartışılır, ama karakter yapılandırması diye birşey olurdu oyunda.

Ps. Intelligence Hatred ve Discipline veriyor demedim. Verseydi dedim.

Ayrıca Path of Exile diye bir oyun var. Diablo 2 ile aşağı yukarı aynı.
    Bak oradaki skill yapılandırması sayfası:http://www.pathofexile.com/passive-skill-tree/AAAAAQMB

Şuan vur-kır-öldür oyunlarından fazla bir farkı kalmamış Diablo'nun. Benim beklentilerim açıkcası çok daha farklıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aristona_ -- 16 Mayıs 2012; 17:12:21 >

• Oyunu beğenmeyenleri Torchlighta beklerim , karanlık ortam belki yok ama eksik olan her şey torchlightta kanımca ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aizen Sousuke

Oyunun türü itibari ile rakibi yok.

Tipik blizzard fanboyu. Rakibi yok demek ha ? Sen bir dünyaya dön bence arkadaşım

quote:

Orijinalden alıntı: Z-Gear

Oyunu beğenmeyenleri Torchlighta beklerim , karanlık ortam belki yok ama eksik olan her şey torchlightta kanımca ..

Karanlık atmosfer ve old skool arpg peşinde olanlar Path of Exile'ı beklemeli, en azından Temmuz başlarında Açık Beta'ya çıkacak deneme imkanınız olacaktır.
    http://www.youtube.com/watch?v=ttm4eSQ73w0&feature=fvwrel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 16 Mayıs 2012; 19:26:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BoBaFeTT

quote:

Orijinalden alıntı: Aizen Sousuke

Oyunun türü itibari ile rakibi yok.

Tipik blizzard fanboyu. Rakibi yok demek ha ? Sen bir dünyaya dön bence arkadaşım

quote:

Orijinalden alıntı: Z-Gear

Oyunu beğenmeyenleri Torchlighta beklerim , karanlık ortam belki yok ama eksik olan her şey torchlightta kanımca ..

Karanlık atmosfer ve old skool arpg peşinde olanlar Path of Exile'ı beklemeli, en azından Temmuz başlarında Açık Beta'ya çıkacak deneme imkanınız olacaktır.
    http://www.youtube.com/watch?v=ttm4eSQ73w0&feature=fvwrel

Ya su senaryo yoksunu kurgu ozurlusu oyunu diabloyla karsilastirmak nasil bi mantiktir. Ot gibi bir oyunda gidin karakter kasin diablo konusuna ugramayin o zaman hey allahim. Gelmis path of exile gibi bir kutugu diabloyla karsilastiriyor adam ya sabir. He canim lineage eternal da cok guzel diabloyu yer bitirir kos hadi onu oyna

Diablo gibi arkasinda blizzard olan dev bir produksiyona sahip, sunumu, kalitesi, battle.net entegresi, mekanikleri olan bir oyun yerine onu oynayin yahu diablo bolumunde isiniz ne. Biz burada diabloyu kestikten sonra cikacak sinematik icin cocugumuzu kesiyoruz adam kutuk gibi bos bos karakter kasmaya dayali oyunu gelmis ovuyor. Ne guzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 16 Mayıs 2012; 20:13:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Ya su senaryo yoksunu kurgu ozurlusu oyunu diabloyla karsilastirmak nasil bi mantiktir. Ot gibi bir oyunda gidin karakter kasin diablo konusuna ugramayin o zaman hey allahim. Gelmis path of exile gibi bir kutugu diabloyla karsilastiriyor adam ya sabir. He canim lineage eternal da cok guzel diabloyu yer bitirir kos hadi onu oyna

PoE henüz açık betaya geçmiş değil, alfa-beta işlerinin nasıl yürüdüğü konusunda cahil olduğunu bu kadar belli etmek zorunda mısın ? Önce oyunun mekanikleri oturtulur ondan sonra hikayesiydi, seslendirmesiydi gibi konular eklenir.
    quote:

Orijinalden alıntı: DanteDiablo gibi arkasinda blizzard olan dev bir produksiyona sahip, sunumu, kalitesi, battle.net entegresi, mekanikleri olan bir oyun yerine onu oynayin yahu diablo bolumunde isiniz ne. Biz burada diabloyu kestikten sonra cikacak sinematik icin cocugumuzu kesiyoruz adam kutuk gibi bos bos karakter kasmaya dayali oyunu gelmis ovuyor. Ne guzel

Ağzından bal damlıyor, beton kafa blizzard fanboyusun ama daha neden bu hafta giremediğiniz hakkında bir fikrin olduğundan şüphem var Blizzard bunu cimriliğinden yaptı ve ek serverlar açmadı yoksa hiçbir finansal sıkıntısı olmayan koskoca bir firma neden server sıkıntısı çeksin, aylarca betada server testi yaptılar, kafan basıyor mudur bunlara ? Blizzard, herşeyi geç kazanmak için öde politikasını benimsemekle kendi mezarını kazmıştır en başta, ve içi boş fıçıcıktır bu yüzden. Blizzard, kendi çıkarlarından başka hiçbirşey düşünmeyen, gözü senin mangırından başka birşeyi görmeyen emperyalist bir firmadır artık. Tüm yabancı forumlara bak, adamlar kendi fikirleriyle uyuşmayan kişileri anında banlıyorlar, bunlardan yüzlercesi var, her geçen gün yenisini okuyoruz.

Ayrıca bu konunun açılma nedenini idrak edebilirsen benim burada başka bir rakip oyundan bahsetmemi tehdit olarak algılamamış olman gerektiğini anlayabilirsin.

Sen daha çocuğunu kesmeye devam et, bu değirmen nasıl dönüyor sanıyorsun ? Senin gibi koyunlar olmasa vay Blizzard'ın haline Blizzard'ın tek kutlanacak yanı bu görevini layıkıyla tamamladığı içindir

Neyse senin için bu yazdıklarım çok bile, çünkü sen bu dediklerimin onda birini bile düşünemeyecek bir varlıksın. Blizzard nefes al der alır, ver demediği sürece içinde tutarsın.
    Yat kalk Blizzard'a biyat et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 17 Mayıs 2012; 2:03:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 31.taner

Artık oyunlar üzerinde kafa yorulması gerekmeyen oyna ve bitir ürünler haline geliyor bu bir gerçek. Benim için bunun en somut örneği Morrowind ve Oblivion arasındaki farktır. D3'ünde bu yönde değişikliklere uğrayacağını tahmin ediyor ama bir ümit olmazsa diyordum. Karakterin bütün özelliklerini kendi ayarlayabildiği bir oyunda level atladığında 10 dakika ne yapsam diye düşünüp 5-10 level sonra "tüh be puanı yanlış harcamışım" demek günümüz oyuncularını sıkan bir durum ama eski toprak oyuncular bu zevki tatmak istiyor ve buna izin vermeyen oyunları eleştiriyorlar.

Hayatın her alanında karşımıza çıkan kuşak çatışması burada da söz konusu. Keşke oyunculara oyunun başında karakter gelişiminin otomatik mi yoksa isteğe bağlımı olmasını istediği sorulsa ve karakterlerini 2 şekilde de geliştirme şansı verilse.

39 yaşında biri olarak seni ayakta alkışlıyorum, tam içimden geçenleri yazmışsın..

Oyna bitir oyunlardan COD çerezdir, Diablo ana yemektir, bana göre..

pet of eksayl mı ne karın ağrısıysa, şöyle bi baktım, bildiğin, en hasından DIABLO ÇAKMASI... Başka söze ne hacet!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazar11 -- 17 Mayıs 2012; 2:13:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BoBaFeTT

quote:

Orijinalden alıntı: Dante

PoE henüz açık betaya geçmiş değil, alfa-beta işlerinin nasıl yürüdüğü konusunda cahil olduğunu bu kadar belli etmek zorunda mısın ? Önce oyunun mekanikleri oturtulur ondan sonra hikayesiydi, seslendirmesiydi gibi konular eklenir.
    quote:

Orijinalden alıntı: DanteDiablo gibi arkasinda blizzard olan dev bir produksiyona sahip, sunumu, kalitesi, battle.net entegresi, mekanikleri olan bir oyun yerine onu oynayin yahu diablo bolumunde isiniz ne. Biz burada diabloyu kestikten sonra cikacak sinematik icin cocugumuzu kesiyoruz adam kutuk gibi bos bos karakter kasmaya dayali oyunu gelmis ovuyor. Ne guzel

Ağzından bal damlıyor, beton kafa blizzard fanboyusun ama daha neden bu hafta giremediğiniz hakkında bir fikrin olduğundan şüphem var Blizzard bunu cimriliğinden yaptı ve ek serverlar açmadı yoksa hiçbir finansal sıkıntısı olmayan koskoca bir firma neden server sıkıntısı çeksin, aylarca betada server testi yaptılar, kafan basıyor mudur bunlara ? Blizzard, herşeyi geç kazanmak için öde politikasını benimsemekle kendi mezarını kazmıştır en başta, ve içi boş fıçıcıktır bu yüzden. Blizzard, kendi çıkarlarından başka hiçbirşey düşünmeyen, gözü senin mangırından başka birşeyi görmeyen emperyalist bir firmadır artık. Tüm yabancı forumlara bak, adamlar kendi fikirleriyle uyuşmayan kişileri anında banlıyorlar, bunlardan yüzlercesi var, her geçen gün yenisini okuyoruz.

Ayrıca bu konunun açılma nedenini idrak edebilirsen benim burada başka bir rakip oyundan bahsetmemi tehdit olarak algılamamış olman gerektiğini anlayabilirsin.

Sen daha çocuğunu kesmeye devam et, bu değirmen nasıl dönüyor sanıyorsun ? Senin gibi koyunlar olmasa vay Blizzard'ın haline Blizzard'ın tek kutlanacak yanı bu görevini layıkıyla tamamladığı içindir

Neyse senin için bu yazdıklarım çok bile, çünkü sen bu dediklerimin onda birini bile düşünemeyecek bir varlıksın. Blizzard nefes al der alır, ver demediği sürece içinde tutarsın.
    Yat kalk Blizzard'a biyat et.

Yürü be kapitalist düzene karşı koyan şampiyon. Bi biz koyunuz sen akıllısın degirmeni gormus adam aman gozden kacirma helal olsun direnişçinin yanında savaşan onurlu savaşçı.

Ben oyunu aldığımdan beri bir kere bile server problemi yaşamadım. Teallam nelerle uğraşıyoruz path of exile süper oyun off yarıldım bittim blizzard duramaz karşısında pff

mezar kazmış blizzard vuhuu adam endamlı ekonomist. blizzardın geleceğini görmüş. ışıl ışılsın yüzüne bakamıyorum. de get ya kafa uçmuş senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 17 Mayıs 2012; 2:40:25 >

• Arkadaşlar çok saçma ve komik gelebilir bu söyleyeceğim soru.Diablo oyununu hiç oynamadım ve tam olarak nasıl bir oyun olduğunu bilmiyorum.Soracağım tek bir soru olacak bu oyunda da Knight Online,Silkroad Online,WOW tarzı lvl kasmaya dayalı bir oyun mu?İnşallah demek istediğimi tam olarak anlatabilmişimdir.Görüyorum lvl olayı varda tam olarak bu oyunlar gibimi,bu oyunları oynayan varsa demek istediğimi tam olarak anlar diye düşünüyorum.
  • PoE betasını oynadım bence diablonun yanına bile yaklasamaz.
  • d2 kadar değil ama mükemmel olmuş bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: IronyOfFate

Arkadaşlar çok saçma ve komik gelebilir bu söyleyeceğim soru.Diablo oyununu hiç oynamadım ve tam olarak nasıl bir oyun olduğunu bilmiyorum.Soracağım tek bir soru olacak bu oyunda da Knight Online,Silkroad Online,WOW tarzı lvl kasmaya dayalı bir oyun mu?İnşallah demek istediğimi tam olarak anlatabilmişimdir.Görüyorum lvl olayı varda tam olarak bu oyunlar gibimi,bu oyunları oynayan varsa demek istediğimi tam olarak anlar diye düşünüyorum.

MMO oyuncusu isen diabloya yaklaşma ben aradığım zevki tadamadım.
    Girdim yarım saat oynadım. 2 dakika sonra kendimi şuursuz bir şekilde Tera online
    oynarken buldum. Online özelliği sadece gruplar halinde görev yapmaya dayalı.
    Henüz pvp battle arena olayı da hayatı geçmiş değil sıkılırsın MMO nun aksiyonuna alıştıysan.
    MMO lardan aldığın zevki alamazsın sana basit gelir. Hali hazırda MMO oyunu bakıyorsan
    Tera Online dene ben bi oturdum mu başından kalkamıyorum.

NOT: Dediklerim yanlış anlaşılmasın diablo 3 kendi sınıfında en iyi oyun.
    Ama wowla karşılaştırılabilecek bir yapıda değil elma ile armut karşılaştırmak
    gibi olur böyle bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukti -- 17 Mayıs 2012; 4:05:58 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır alakası bile yok.

- Hybrid gidebilirdim,

Sadece şunu gördüm hoş.

Full dex gidersin, Hell de Black Soul sana tek çeker. (Amazon için farklı oda şans tabi pasifler kurtarmassa gene tek)

Hybrid gidemessin energy manadan başka birşeye yaramaz castersan zaten statları çöpe at.

Full vita zaten diablo 2 de stat mantığı max block kadar dex eşya için str hatta bunlarıda at sen, anni + torch yeter.

? yorumsuz

3 ünü mix edince de Diablo da potansiyel olarak çok düşük kargacık burgacık bir karakter oluşturursun.

20k gibi bir can'a ulaşman için barbar olup sırf can abanman lazım not.

Kimse bana şimdi kalkıp zaten yaralı bir sistem olan dia 2 stat sistemini savunmasın.

Not : Bu stat konusunda böyle basitçe değil daha derin ve işin cinciğine kaçan tartışmalara girdim, aslında direk burayı ona yönlendirsem daha iyi olurdu.

http://forum.donanimhaber.com/m_22659667/mpage_366/tm.htm#msglink_60051795

Dip Not : İngilizce metinde "world pvp" demiş. Allah aşkına bir baba yiğit bana çıkıp diablo da hakketen world pvp vardı desin. Ulan adama hostile çeksen çeker gider veyahut act 1 önünde savaşırdın ne world pvpsi arkadaş. Elemanın yazım tarzımdan ve bahsettiği konulardan oyuna negatif yaklaştığı ve pozitif yaklaşması için önünde mantıksal engelleri olduğu kesin.

Daha da dip not : Serverlar göçtü sıkıntı nevalesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagore -- 17 Mayıs 2012; 5:22:55 >

• valla ne diyim zevkler ve renkler ayrı olabilir ama aramızda oyundan anlamayan insanlar da çok var bea... en azından emeğe saygınız olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cargamoni -- 17 Mayıs 2012; 5:43:03 >
  • Oyun güzel ama bana hiç diablo oynuyormuşum hissi vermiyor. Grafikler Torchlite'daki gibi fazla cıvıl cıvıl. Mekanlar güzel fakat çizgi film tadında bir atmosferi var. Ayrıca internete mahkum olmak sinir bozucu. Dakika bir gol bir. Elit yaratık keserken Diablo3 servers full dedi attı oyundan. Ganimeti bile alamadık. Tabi bunlar ilk günler anlayışlı olmak lazım lakin yarın öbür gün çok değerli bir eşya internet bağlantısı kesilmesi yüzünden buhar olup uçacak. İnternet kesildi, köydeyim hadi diablo atayım diyemeyeceğim.

Hayal kırıklığı yaşamıyorum fakat 2'nin devamı olmamış bence. Yeni jenerasyon Diablo olmuş.

Şahsi fikrimdir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.