Romanya'da 10 yaşındaki bir çocuk parkta başıboş köpekler tarafından öldürülünce itlaf yasası çıktı 2013'te. Söz konusu güvenlikse vatandaştan dilekçe veya miting beklenmez, vatandaşının güvenliği için gereken neyse o yapılır. Türkiye'de mevcut hükümetin kamu otoritesi zayıf maalesef... |
Hayal Kırıklığı: Düzenlenecek Yasaya Göre Başıboş Köpeklerin Çoğu Toplanmayacak. (3. sayfa)
-
-
Dağ fare doğurdu... sokakta tek bir başıboş köpek istemiyorum ötesi yok!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Adamın yazdığında sorun yok, uçlarda yaşayan herkeste problem vardır.
ben de evvelden, ne yazıyor bu böyle der geçerdim ama artık sana vebalı yahut kuduz gözüyle bakıyorum.
kimisi insanlarla takılmayı sever kimisi köpekleri kendine denk görür
-
Yalnız Romanya'da bir tane çocuk öldü diye kitlesel eylemler yapıldı çocuklarımızın güvenliğini devlet sağlamak zorundadır şeklinde. Kitlesel eylemler üzerine hükümet itlaf yasasını çıkartmak zorunda kaldı.
Halk bu şekilde hakkını aramazsa siyasiler kılını kıpırdatmaz. Hak verilmez alınır.
Bizde yüzlerce çocuk köpekler yüzünden öldü. Bir tane kitlesel eylem yapılmadı. Sadece çocuğu ölenlerin sesi çıktı. Onları da hayvan hakları dernekleri dava açıp susturdu.
Ama bir tane kedi ya da köpeğe tekme atılsa mama lobisi binlerce kişiyi meydanlara toplayıp eylem yaptırdı, olayın olduğu yerlere servislerle topluca insan taşındı eylem yapsınlar, taş atsınlar, vandallık yapsınlar diye.
Her halk nasıl hak ediyorsa öyle yaşar.
Romanyalilar güvenli sokaklarda yaşamayı hak etti. Biz de Hintliler gibi köpek boku içinde yaşamayı hak ettik demek ki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 17 Haziran 2024; 10:26:43 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
sen sokağa çıkıyo musun da köpek korkusundan
-
En güzel yorum... Bazen en iyi anne bile çocuk ağlamazsa onu emzirmez. Klavye başında tartışmakla, kendi kendimize söylenmekle olmaz bu işler.
Bir çocuk param parça oldu bir kişinin sesi çıkmadı, bir köpek öldü meydanlar doldu taştı. Yönetim dediğin çoğunluğun sopasına bakar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufon -- 17 Haziran 2024; 12:11:30 > -
Siyasiler kendi çıkarına bakar. Ne yaparsam oy kazanırım, ne yaparsam oy kaybederim hesabını yapar. Köpeklerin toplanmasınin oy kaybettirecegini düşünürse isterse binlerce çocuk ölsün umrunda olmaz. Halkın artık benim çocuğumun güvenliğini ön planda tutmayan partiye oy vermem mesajını siyasi partilere vermesi lazım. Yoksa bu iş çözülmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 17 Haziran 2024; 12:16:8 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O zaman bende sokağa köyden 10 tane eşşek getirip salayım, hem daha sevimliler hemde millet üstüne biner gezer. Başkasıda at deve salsın sokağa, etçil hayvan olmadıkları için karpuz kabuğu kavun kabuğu vs yeter başka hayvanlarıda kesmeye gerek yok bunları beslemek için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 17 Haziran 2024; 13:15:17 >
yazik ne diyeyim. yazligimda besledigim on civari kedi var ve en az dort tanesi bir kopek tarafindan parcalanarak olduruldu.
kac kere belediyeyi aradim geldiler ancak her seferinde sitedeki cadaloz kadinin teki "ben besliyorum sana ne" diyerek cigliklar atip kendini yerden yere vurarak kopegin toplanmasina mani oldu.
turkiye icin yazik. sokak kopegi diye bir kavram dahi olmamasi gerekirken turkiye'de tapiyorlar bildigin.
bahcede kendi basina oyun oynayan yavru kediyi bes dakika sonra parcalanmis, bagirsaklari disari firlamis sekilde gormek istemiyorum ben bir daha
kim bu yasanin cikmasina engel olacaksa hakkim helal degildir.
-
Aynaya bak kuduz gormek istiyorsan. Host.
O zaman git Arabistan'a hayde yallah! Köpek istemeyen Arabistan'a gider yaşar tutan mı var!
-
anatomik yapısı bozulan ve kuduz riski taşıyan köpekler barınaklara alınacak ve rehabilite edilecek, sonra tekrar alındığı yere bırakılacak. Rehabilite edilemeyen ve bir ay içinde sahiplendirilmeyen köpekler uyutulup itlaf edilecek
Gecmiste kuduz riski tasiyan kopegi kim sahiplenmek ister ?
-
Bu kronik asosyallerin bir kafeye oturmaya özgüveni yoktur tek başına sokaga çıkıp köpeklerle mi ugraşacak
-
Herkes dengi dengine desene
az kaldi hepsi toplanacak
Ben köpekten korkmuyorum ki. Sesinden tiksiniyorum. Evin önünde havlayınca havalı silahla vuruyorum çok güzel kaçıyorlar. Altı üstü korkak bir it neyinden korkacam? Sokakta ısırsa sonra yakalar gebertirim.
Zehirlemekte çok kolay. Mama döken salakların koyduğu zımbırtının üzerine ek yapar gibi zehirli mamayı döküyorsun 2 güne köpek kalmıyor.
-
Aynen oyle olur
CHP'li AKP'li belediye farketmez, belediye işçilerinin 40 derece sıcaklarda bütün gün köpek peşinde koşturacagını düşünen varsa elimde ucuza köprü var Dosta gider. Ha bir de şu an köpek başına uyutma maliyeti 3-4 bin lira. Siz diyorsunuz sokaklarda milyonlarca köpek var ki sayılarından belli zaten. Adamlar emekliye 5 bin veremeyip seçimi kaybettiler, sana köpekler için milyarlarca lira harcayacaklarını düşündürten olay nedir.
Olacak olan olayı net şekilde yazıyorum. Göstermelik birkaç köpek toplanacak ve haberlere servis edilecek. Sonra da sokakta hala köpek oldugunu gören vatandaş mırın kırın edince de " biz yasayı geçirdik zaten birader daha napalım söyleyin belediyenize halletsin ". Kapanış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 17 Haziran 2024; 18:21:45 >
-
Sıkıntı şu ki kediler de yiyor o mamaları.
Kediler açıklık alanda gezmez. Sokak araları, kuytu yerlerde takılırlar. Bizim bulunduğumuz yerde açıklık meydan gibi yerler var orada sırf köpek var. Kedi girse kaçacak delik arar.
-
Ankara’da 99 yılı her yer kediydi. Sokakta pek köpek olmazdı. Şimdi kedi yok neredeyse. Her sokakta 10-15 köpek. Hiç buna dikkat çeken yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X