Şimdi Ara

Hayatı F/P Seviyesinde Yaşayanın Arabası Ne Olmalı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
6.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben kendimi f/p ci olarak görüyorum. Her aldığım şeyde fayda fiyata dikkat ederim.

Cevap olarak da ne kadar bütçe ayırmak istediğine göre değişir. Her bütçede f/p arabası var.

Lancia delta eski aracım tam bir f/p arabasıydı. 70binlere bulunabilir. Donanım konfor motor tasarım genişlik vs her şey var.

Şu an xv var, onu da f/p arabası olarak görüyorum ama xv herkesin ihtiyacına yönelik bir araç değil. Arazi, kamp olayını seviyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. el araba alırken hep ölücü oldum. Kriterlerim
    -maksimum 4 yaşında.
    -Kilometresi 40bin altı.
    -hasar kaydı hata boya olmayacak.
    -yeni kasasının çıkmasına en az 2 yıl olacak makyaj önemli değil.
    -kredisiz araba için ayarılabileceğim maksimum nakit tutarı arıyorum.
    -En önemli kısım sıfır km fiyatının en fazla %70'i olacak.

Kriterleri sıralayınca çıkan modeller dönemlik değişiyor ama piyasa araçlarının hepsi kriterlerimin dışında kalıyor.
  • Herkesin şartları farklı. F/p bandında kalmak üzere kimisi az buçuk prestijli, kimisi güçlü, kimisi ekonomik, kimisi geniş araç arar.
    Kendi şartlarımda t9 kasa 308 ehdi f/p nin zirvesi diyebilirim çünkü güç ekonomi bagaj uzun yol konforu gibi önceliklerimi gayet uygun fiyata karşılıyor.

• K@sToR kullanıcısına yanıt
    Konuya cevabım A şıkkı, yani Ticari araçlar.

Hocam şu an piyasa bu kriterleri sağlayan bir araç var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssemih24

1.5dci motorlu bir renault veya dacia.
    artık 1.5 dci motorlu araçların fiyatları çok uçuk ayrıca vergisi masrafı daha çok. onun yerine 0.9 turbo benzinli renault veya dacia seçmesi şuan f/p açısından daha iyi.
  • İllaki ticari olmasına gerek yok binek olarakta bulunuyor.
    2 yıl önce 30 bin km de 40 bin tl ye i10 almıştım 2014 model sıfır fiyatı 57bin tl idi. Aralık ayında 60 bin km olarak 50 bin tl ye saatım.
    Ekim ayında 80 bin tl ye 40bin km de 2015 fiat 500x aldım liste fiyatı 134bin tl idi.
    Mesela ekim ayında peugeot 308, megane hb 1.6 motorlar vardı f/p oranı çok iyiydi bu araçların ama şuanki piyasada f/p oranı çok düştü.
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    Model yılı ve yaklaşık fiyatı ?

• torquehp kullanıcısına yanıt
    Bütçenize göre siz belirleyeceksiniz hocam
    Sağlamlık, fiyatına göre özellikler yani bahsettiğiniz f/p mevzusu boşuna dünyanın en çok satan aracı değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • K@sToR kullanıcısına yanıt
    Ticariyi başlığa cevap olarak yazmıştım.

Önerleriniz son derece mantıklı araçlar fakat malum bu araçlardan megane hariç diğerleri pek piyasa arabası değil. Mesela bu forumun çoğu Fiat'ın bir iki senede döküldüğünü düşünüyor Ayrıca 500x'i çok iyi düşürmüşsünüz, Güle güle kullanın.
  • torquehp kullanıcısına yanıt
    1.3 160HP Talisman'daki motor. Avrupa'ya RS-Line ve Initiale donanım ile yazın gelecekmiş, Türkiye'ye gelmeyecekmiş.

• 2019 Kia rio alıp yıllarca bineceksin

• 1.2 2017 model symbol.
    Yakit daha az yakani yok muhtemelen lpg lisi.
    Hiç mi hiç iddiali degil.
    Ben mütevaziligin kraliyim diye bahiriyor araba.
    Ha yanlis anlasilmasin ozellik donanim vs baya var.
    Ama distan ve icten bakinca sadeligin zirvesi.
    Basit duz tasarim.
    Fiyat olarakta ayni model ww veya focus civic alsan verecgin 150 bin tl.
    Ama f/p tayfa yani bizim gibilere gore ayni araba 55 bin tl.
    İçinde hicbir zaman bir züppenin olmayacagi araba diyebilirim :-))

• Konuyu ilk okuduğumda 1.5 Clio dedim. Yalnız araba butcem şu an müsait değil, ileri de üç beş biseyle basliyicam demek istemiş konu sahibi. Yani en alt kademeden baslayacan araba işine.

Bende 1.4 2008 LPG'li son kasa Palio var. İnan satıp model yükseltmeye kıyamıyorum. Bakımı, yürütmesi çok ucuz ve bana göre f/p arabası. Yalnız piyasasi 30 civarı. Önceki kasa paliolari da pek önermem.

Eğer Palio yu almamış olsaydım. En ucuz arabalardan birini alıp yürütme maliyetleri de minimum tutmak isteseydim alacağım araçlar şahin, brodway yerine 12-15bin bütçe ile Suzuki swift 1.0 ya da 1.3 artık hangisi temizse onu alırdım. LPG uyumu ile de koklaya koklaya ihtiyacımı görsün kafasına girerdim. Yani

12-15 arası bütçen varsa başlangıç aracı olarak tavsiye verdim. Eğer 25-30 sa bütçen kesinlikle Palio 1.4 LPG tavsiye ederim.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TakemasterTR -- 14 Temmuz 2020; 2:2:22 >
  • Sümbül ya da Destur

• Şu sıralar f/p arabasi c5

• 1.0 sybol aralıkta sıfırı 70 bindi verildi
    Yada .9 clio oda 80 bindi
    Vergi ucuz bakım dizele göre ucuz yakıt atmosferik kadar fazla değil benzinde ucuzladı
    Şimdi 10 ar bin yemiştir

• Broadway

• Kesinlikle marka olarak chery dir.
    2009-2011 model aralığında diğer markaların yarı fiyatına araç sahibi olursunuz.
    özellik olarak eksiğiniz olmaz. orjinal parçası bile ucuzdur. siz üzmedikçe sizi üzmez.
    Lpg için tam uyumludur vs. vs.
  • Dacia Duster.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.