Şimdi Ara

hayatım söz konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben bu sene sınava 2.defa girdim.mf4 ten barajın altında kaldıgım için puanım hesaplanmadı .puanım Fen bilgisi ögretmenligine yetiyor . size sorum acaba Fen bilgisi ögretmenligini yazıp gitsemmi ? yoksa 3 . seneyemi hazırlanıp adam gibi mühendislikmi kazansam ? lütfen cevap verin çok ikilemdeyim

• lütfen cevap verin
  • Benimde öyle geçen senede bu senede geçemedim 174 te kalmışım
  • kardeşim,

fen bilgisi MF-2 den alıyor. mühendislikler MF-4

benim öğrencim vardı. geçen yıl aynı durumda. fen bilgisi geliyordu. yok mühendislik yazacağım dedi. çukurova JEOLOJİ Mühendisliği yazdı. bir yılını doldurdu. sordum :
    zayıfın var mı
    --var hocam.

-- mutlu musun peki.

--- evet hocam.

bölün zor ama. belki 4 yılda bitmez.

---olsun hocam. istediğim, kendi istediğim bölümü yazdım ya. bana yeter.

...fen bilgisi yazsaydı öğrenci, belki mutsuz olacaktı. belki tam tersi...

peki sen nerede mutlu olacaksın. bir yıl kalıp daha düşük puan almak da var. ama istediğin bölümü kazanmak da.

suya girmeden ayaklar ıslanmıyor. ama birileri şu suya gir şuna gir diyor diye, o suya atlanmaz.

diyeceğim kardeşim, Allaha dua et. ve sana verdiği iradeyi kullan. akıllı düşün. kendin ol. ALlaha emanet ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: karizma_tematik

kardeşim,

benim öğrencim vardı. geçen yıl aynı durumda. fen bilgisi geliyordu. yok mühendislik yazacağım dedi. çukurova JEOLOJİ Mühendisliği yazdı. bir yılını doldurdu. sordum :
    zayıfın var mı
    --var hocam.

-- mutlu musun peki.

--- evet hocam.

peki sen nerede mutlu olacaksın. bir yıl kalıp daha düşük puan almak da var. ama istediğin bölümü kazanmak da.

suya girmeden ayaklar ıslanmıyor. ama birileri şu suya gir şuna gir diyor diye, o suya atlanmaz.

diyeceğim kardeşim, Allaha dua et. ve sana verdiği iradeyi kullan. akıllı düşün. kendin ol. ALlaha emanet ol.

cevap için teşekkür ederim. dogrusu söylemek gerikirse çevremden biraz baskı alıyorum aklımda yoktu fen bilgisi ögretmenli . babamla konuştum gerekirse 3.seneye kal sonuna kadar arkandayım dedi. bende kpss den korkuyorum çünki çevremde böyle örnekler bolca var ögretmenlik okuyup kpps geçemeyip başka işlerde çalışan. sizce max kaç puan yukarı çıkarım ygs de 60 puan yükseldim geçen seneye göre ama lys çalışmadım için kaybettim. babamı yüz üstü bırakmak istemiyorum kazanamazsam çünkü çevremde tek o beni destekliyo 3.sene için . biraz içimi dökmek gibi oldu kusura bakmayın

• up
  • BirÖgrenciAdam B kullanıcısına yanıt
    bak sana birini anlatayım :

2002 de ODTÜ matematiği kazandı, okuyamadı, bıraktı tekrar sınava girdi. bu kez gazi üniversitesini kazandı, orayı da bırakıp evlendi, bu defa yine girdi sınava bu kez çukurova türkçeyi kazandı. evliydi. çok sıkıntı çekti. okula pek devam edemedi. ama 5 yılda bitirdi. şu an lise kpss ile yerleştiği memurluğu yapıyor. sordum kendisine:

pişman mısın?

dedi :
    -- hayır. Elhamdulillah.

dedim : niçin?

dedi: çünkü danıştım ve Allaha sığındım. O benim yolumu açtı. sıkıntılarımı giderdi. içim rahat.

dedim tamam o zaman. sıkıntı yok.

şimdi, HER şeyin hayırlısını istemek gerek. ve doğru tercih yapmak. yazıp gidebilirsin, ya da kalabilirsin. BABA nın destek olması seni teşvik etmeli, asla üzerinde bir ağırlık olmamalı.

başka insanların --konu komşu akraba...-- sözleri seni incitmemeli... ben öğrencilerime her zaman dediğim:

yolundaki engelleri seni teşvik edici unsurlara çevir. vesselam.

:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tekrar up
  • quote:

Orijinalden alıntı: karizma_tematik

kardeşim,

zayıfın var mı
    --var hocam.

-- mutlu musun peki.

--- evet hocam.

teşekkür ederim cevap için tekrar . ben büyük bir ihtimal hayalimin peşinden gidicem . ama içimde bir sıkıntı var yine olmazsa dige

• up
  • up
  • hayatın nasıl söz konusu olm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tony.Stark

hayatın nasıl söz konusu olm

hocam şöyle 1 sene daha deneme şansım var ama bunu tepersem ve istedim puan yine olmazsam hayatım istemedigim bir meslekte geçicek
  • quote:

Orijinalden alıntı: BirÖgrenciAdam

quote:

hocam şöyle 1 sene daha deneme şansım var ama bunu tepersem ve istedim puan yine olmazsam hayatım istemedigim bir meslekte geçicek

mühendisliği gerçekten çok istiyorsan ve yaşam tarzın yapacaksan kal bi sene daha
  • quote:

quote:

quote:

mühendisliği gerçekten çok istiyorsan ve yaşam tarzın yapacaksan kal bi sene daha

hocam şöyle birşeyde var ben düz lise mezunuyum aşagı yukarı yapıcagım puan belli yani orta düzey bi okula gidicem . orta düzey bi müh. mi yoksa fen bilgisi ögretmenligine gidip kpps lemi uraşsam daha mantıklı olur .

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam şöyle birşeyde var ben düz lise mezunuyum aşagı yukarı yapıcagım puan belli yani orta düzey bi okula gidicem . orta düzey bi müh. mi yoksa fen bilgisi ögretmenligine gidip kpps lemi uraşsam daha mantıklı olur .

hangisini yapmak istiyorsun para olarak düşünme

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hangisini yapmak istiyorsun para olarak düşünme

müh. tabi max kaç puan çeke bilirim yukarı. böyle çevrenizde yükselen örnekler varmı

• bence bu sene gitmelisin kardeş.
  • Cok çalışman lazim ama konusmalarina bakarsak sanki kendinden umitsizsin gibi.eger kalirsan yaparmiyim edermiyim demeden hic ata vermeden calismalisin.babani aileni yuzustu birakma.baban sana guvenmis eğer kalacaksan bi sene sonra hayal kırıklığı yasatma.yani çalışacağına gervekten inanıyorsan kal.3. Seneye kalmak korkunç bi durum değil ama calisman ve kendine inanman lazim.unutma calisirsan illaki basaririsin acaba yaparmiyim edermiyim diye supheli konusma kalacaksan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence git hocam bi sene daha cekilmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.