Şimdi Ara

Hayatımda en çok utandığım an [KAMP İÇERİR]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lise 1 yani 9. sınıftaydım. Okul kapanmaya yakın, Mayıs ayı gibi bir okul kampı düzenlenecekti. İstanbul / Ağva tarafı 3 günlük bir kamp. Kayıt olduk, heyecan ve mutluluk var, değişik bir ortama gireceğiz.

9, 10, 11 ve 12. sınıflar kampa katılıyordu. Bunun yanında yıllar önce mezun olmuş birkaç abimiz hocalara yardım amaçlı gelmişti, kampta disiplini sağlayan ve yeri gelince türlü eğlenceler düzenleyen, gizli planlar yapanlar onlardı.

Saatler süren otobüs yolculuğu sonucu kamp bölgesine ulaştık. Malzemeleri ve çantaları taşıyarak 1 saatlik yürüyüşle çadırlarımızın önceden kurulduğu yere geldik. Büyüleyici bir doğal ortam ve atmosfer vardı.

Yanımda; kişisel eşyalarımın ve ihtiyaçlarımın olduğu bir çanta ve klasik gitarım vardı.

İlk gün yerleştik, yolculukla birlikte saat geç oldu derken öyle böyle takıldık, araziyi keşfettik, eğlendik, kamp ateşi yakıldı, geç saatte yattık vs.

İkinci gün sabah erkenden uyandık, hocaların hazırladığı el yapımı ateşlerin üstünde duran büyük kazanlar, tencereler, içlerinde kahvaltılık yumurta, sosisler, patatesler vs.
    Şelaleye yürüyüş düzenlendi, gezmeler tozmalar yemeler içmeler fazla ayrıntıya girmeyeceğim.

Akşama doğru yine kamp ateşi yakıldı ve ben bir kenarda elimde klasik gitarla takılıyordum, arkadaşlara ufak tefek parçalar çalıyordum. Kamp ateşinin başındaki hocalardan biri beni gözüne kestirdi ve yanına çağırttı. Bütün kalabalığı, gürültüyü susturdu ve benden gitar çalmamı istedi. Benim o sırada elim ayağım dolanmıştı ve biraz evvel birlikte olduğum arkadaşlara kaş göz yapıp duruyordum, "olum eşlik edin lan benle birlikte eşlik edin" diyordum. Yakarışlarıma rağmen fazla umursamamışlardı.

En sonunda kalabalık sustu ve bana odaklandı, kamp için özel olarak hiçbir çalışmam yoktu, çalıştığım bir şarkı yoktu. Sadece kendimi eğlendirme amaçlı, gitarsız durmamak için götürmüştüm o gitarı. Herzaman çaldığım şarkı introlarını, melodileri, ufak şeyleri çalıp vakit geçiriyordum.

PEKİ KALABALIĞIN KARŞISINDA NE ÇALACAKTIM?

Neredeyse tamamını eksiksiz çalabildiğim ve bir okadar kolay olan bildiğim tek şarkı NIRVANA - SMELLS LIKE TEEN SPIRIT idi.

Kamp ateşinde millete gitar çalmayı düşünmemiştim, okadar klişe bir ortam oluşmaz demiştim kendi kendime. Malesef, hocanın ısrarları ve kalabalığın bana odaklanmasıyla yapabileceğim bir şey kalmamıştı.

Ve kendime prensip edindiğim için Akdeniz Akşamlarını çalmayı hiç denememiş ve reddetmiştim. Neyse, çalmaya başladım. Kesinlikte kamp ateşinde çalınacak bir şarkı değildi, hele klasik gitarla? Hayır. Tamamen soğuk kanlı bir şekilde Smells Like Teen Spirit'i çalıyordum ve resmen kimse umursamamıştı.

Herkesin ilgisini çeken popüler ve klişe şarkıları çalmamı istiyorlardı, "yaa gesi bağları yok muuuu onu çalsanaa". İstedikleri şarkıların çoğunu bilmiyordum bile.

Kamptan ayrılacağımız gün belirli kişilere madalya dağıtılıyordu, "Kampın en konuşkan kızı", "Kampın en güzel kızı", "Kampın aşçısı" gibi, "enlere" madalya veriyorlardı.

Alkışlar, gülmeler eğlenmeler derken benim adım okunduğunda şaşırdım. Madalyaları dağıtan hoca gülerek "Kampın en kötü gitar çalanı" dedi ve beni çağırdı, bunun için madalya aldım. Espiri olduğunu bildiğim için bozulmamıştım, ancak kamp ateşinde kimse umursamadığında başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü.

Bitti.

• Hocam bu hikayeyi tek cümleye sığdırabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam ama sıkıntı işte, yazayım dedim

ÖZET: KAMP ATEŞİNDE "NIRVANA - SMELLS LIKE TEEN SPIRIT"i çaldım, kimse umursamadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord British -- 15 Eylül 2013; 5:41:55 >
  • Geçmiş Olsun Bro

• lise birdeydim kampa gittik akdeniz akşamları çalmadım nirvana smells like teen spirit çaldım millet benim kadar entelektüel olmadığı için beni tınlamadı ve mal oldum madalya veriyolardı banada verdiler en kötü gitar çalanı diye

özet

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord British

Aynen hocam ama sıkıntı işte, yazayım dedim

ÖZET: KAMP ATEŞİNDE "NIRVANA - SMELLS LIKE TEEN SPIRIT"i çaldım, kimse umursamadı

Allah razı olsun hocam
  • onların eşşekliği,takmasaydın hiç kafana.
  • Onlar bilmiyorsa senin suçun ne yardır. Farkını ortaya koymuşsundur.
  • o şarkıyı mtv so 90's programından öğrenmiştim.
    çoğu kişi bilmez zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: {engineer}

o şarkıyı mtv so 90's programından öğrenmiştim.
    çoğu kişi bilmez zaten.

poserların marşı o

• özet için teşekkürler
  • SealCon kullanıcısına yanıt
    o şarkıyı bilip nirvanacıyım diye geçinenlerden bahsediyorsunuz sanırım, {engineer} arkadaşın dediğinin tam aksine çoğu kişi bilir ancak dediğim gibi kamp ateşinde klasik gitarla çalınacak bir şarkı değildi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord British

Aynen hocam ama sıkıntı işte, yazayım dedim

sağolun hocam kurtardın okumaktan
  • özet için sağolun okumaya üşenmiştim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gitar deyince akdeniz akşamlarından fazlasını bilmeyen insanlara çalmışsın zaten takam kafana

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Illuminn kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.