Şimdi Ara

Hayatımda hiç araba kullanmadım ehliyeti nasıl alıcam ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
26.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 19 yaşındayım sürücü kursunun istediği kağıtları hazırladım işte adli sicil kaydını aldım , sağlık raporu aldım aile hekimimden hatta böyle bir liste asılı duvarda harfler var büyüklü küçüklü en ufaklarından sordu hep önce sol sonra sağ gözümü kapattırdı ben 1 tane yanlış söyledim 1 harf karıştırdım sonra düzelttim ama sol gözümde çok az miyop olabileceğini muayene olmam gerektiğini söyledi ama ehliyet alabileceğime dair raporu imzaladı yani sorun yok. Bence ben o harfi miyopi olduğundan değil heyecandan karıştırdım çünki çok heycanlandım normalde soğuk kanlıyımdır ama doktor uzaklaş biraz ve gözünün tekini kapa diyip harfleri sorunca heycanlandım doğal olarak noluyoruz diye. Neyse şimdi herşeyim tamam sürücü kursuna kaydımı yaptırıyorum. Haziran ayının sonunda yazılı ehliyet sınavım var ve ondan sonra takip edicek olan direksiyon sınavı.

Ama sorun burda başlıyor ben hayatımda hiç araç kullanmadım teorik olarak bilsem bile ayağım debriyaja değmedi ve kavrama noktasını felan hiç bilmiyorum Ne yapıcam şimdi ? Bana bunu öğreticek kimsede yok arabası olan ortada özel kurs alacak paramda yok tabi

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hiç Araba Kullanmadan Ehliyet Almak

Hiç araba kullanmamış kişiler de ehliyet alabilirler. Ehliyet almak için gerekli olan adımlar şu şekildedir:

• Ehliyet Kursu: Hiç araba kullanmamış kişilerin, teorik ve uygulamalı eğitim veren bir ehliyet kursuna kaydolmaları gerekmektedir.

• Teorik Eğitim: Ehliyet kursunda trafik kuralları, araç bilgisi, ilk yardım gibi teorik dersler verilir.

• Uygulamalı Eğitim: Teorik eğitimin ardından, kursiyerler direksiyon derslerine geçerler. Direksiyon derslerinde, deneyimli bir eğitmen eşliğinde pratik sürüş eğitimi verilir.

• Sınavlar: Teorik ve uygulamalı eğitimlerin ardından, kursiyerler sınavlara girerler. Teorik sınavı geçmek için 70 sorunun en az 56'sına doğru cevap vermek gerekir. Uygulamalı sınavda ise, park etme, rampa kalkışı gibi manevralar yapılır.

• Ehliyet Belgesi: Sınavlarda başarılı olan kursiyerlere ehliyet belgesi verilir.

Ehliyet Kursu Fiyatları

Ehliyet kursu fiyatları, kursun süresine, içeriğine ve konumuna göre değişebilir. Ortalama olarak, bir ehliyet kursu 1.000 TL ile 2.000 TL arasında bir ücret karşılığında tamamlanabilir.

Hiç Bilmeden Ehliyet Almak

Hiç araba kullanmadan ehliyet almak mümkündür. Ancak, bu süreç daha fazla zaman ve çaba gerektirebilir. Araba kullanmayı bilmeden ehliyet almak isteyen kişilerin, ehliyet kursuna düzenli olarak katılmaları, teorik ve uygulamalı eğitimlere özen göstermeleri ve sınavlara iyi hazırlanmaları gerekmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • özel ders almana gerek yok, zaten sürücü kurslarında direksiyon dersi veriyorlar...3-4 derste sınavı geçicek kadar öğrenirsin. direksiyon sınavını gözünde büyütme, otobana çıkartıp 150 yapmanı, köşelerden el freni ile dönmeni istemiyorlar. boş tenha yerler oluyor, başka sürücü kurslarından da insanlar var aracı 3.vitese geçiremeden dreksiyon sınavı bitiyor zaten...ehliyeti aldıktan sonra birilerinden rica edersin trafikte pratik yaparsınız
  • Kursa sana araba kullanmayı öğretsinler diye para veriyorsun.Gerçi bizim milletimiz ehliyeti alıyım , öğrenmesemde olur mantığında.Sen kurstakilere ben araba hıç kullanmadım bana fazla direksiyon saati verin de.Teorik derslerden sonra pratik direksiyon dersleri veriyorlar boş arazilerde.Onların görevi sana araba kullanmayı ögretmek.
  • derdin ehliyet almaksa alırsın hiç merak etme, ne embesiller aldı gözümün önünde, otoyolda gazla frenin yerini karıştırıp araçtaki 3 kişiyi ölüme götürmeye yaklaşan acemiler 80 le geçti direksiyondan.
  • Benim de araba kullanmaya hiç merakım yoktu. (Hala da sevmem zaten ) Evdekiler benden habersiz yazdırmışlar beni. 25 yaşında aldım ehliyeti . Sıkıntı olmaz yani merak etme. 3-5 defa zıplatırsın arabayı, sonra kullanırsın. 150 yaşında nineler fıldır fıldır dolanıyor trafikte, senin neyin eksik?
  • önce kek bi sınava gireceksin sonra meb iş güzarlıgını bekliceksin 2 hafta sonra sınava girecen dreksiyon sınavı diyolar oda acayip kek insanların sürüp sürmedigine bakmadıkları bir sınav zaten onları gecip alırsında. asıl ögrenmen ögrenmeden trafige cıkmaman gerek.

mesela smdi girdim ben 14 ünde

2 sinde acıklanacak acıklanınca geçmişsem her gece araçla cıkıp pratik yapacam sadece kurs yetmez ögrenmek için. kursta sadece araci tanırsın.
  • Evet kurs gerçekten çok yetersiz. Bir defa bile geri geri gitmeden, paralel park yapmadan ehliyet aldım. "Ehliyeti al, 2-3 ay kaza filan yapıp kendini (veya başkasını) öldürmezsen işi kaptın demektir" mantığı var kurslarda malesef. Parayı ver yeter.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Türkiye'de ehliyet alırken araç kullanmayı bilmeniz gerekmiyor. Evrakları tamamlayıp harçları yatırmak yeter. Onu da yapamayanlar için ücret mukabili yapanlar var.

Ama araç kullanacaksanız doğru düzgün ders alın, iyice öğrenmeden trafiğe çıkmayın.
  • Kapalı arazide cüzzi rakamlar karşılığı araç kullandırtan öğreten biyer var evin yanında yeni keşfettim buraya taşınalı 1 sene oldu olmadı buraları pek bilmıyorum, oraya gidicem yarın azda olsa deneyim olmadan trafikte vs. araç kullanmak istemem insanların hayatını tehlikeye atamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRsalvador

Kapalı arazide cüzzi rakamlar karşılığı araç kullandırtan öğreten biyer var evin yanında yeni keşfettim buraya taşınalı 1 sene oldu olmadı buraları pek bilmıyorum, oraya gidicem yarın azda olsa deneyim olmadan trafikte vs. araç kullanmak istemem insanların hayatını tehlikeye atamam

Belki size ve buradaki arkadaşlara saçma gelebilir,

Benim önerim en zorundan başlayın,

Yokuşta araba kaldırmayı ilk önce öğrenin zordur ama çok zevkli

Ben kendi kendime öyle yaptım

Yokuşta kaldırdıktan sonra göreceksiniz ki düz yol şaka gibi gelecek

Önce düz yolda öğrenildiğinde yokuşta bayağı zor gelebilir

En zorunu öğrendiğinizde her yolda rahatlıkla ilerleyebileceksiniz

Kolay gelsin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.