|
Hiç Araba Kullanmadan Ehliyet Almak
Hiç araba kullanmamış kişiler de ehliyet alabilirler. Ehliyet almak için gerekli olan adımlar şu şekildedir:
-
Ehliyet Kursu: Hiç araba kullanmamış kişilerin, teorik ve uygulamalı eğitim veren bir ehliyet kursuna kaydolmaları gerekmektedir.
-
Teorik Eğitim: Ehliyet kursunda trafik kuralları, araç bilgisi, ilk yardım gibi teorik dersler verilir.
-
Uygulamalı Eğitim: Teorik eğitimin ardından, kursiyerler direksiyon derslerine geçerler. Direksiyon derslerinde, deneyimli bir eğitmen eşliğinde pratik sürüş eğitimi verilir.
-
Sınavlar: Teorik ve uygulamalı eğitimlerin ardından, kursiyerler sınavlara girerler. Teorik sınavı geçmek için 70 sorunun en az 56'sına doğru cevap vermek gerekir. Uygulamalı sınavda ise, park etme, rampa kalkışı gibi manevralar yapılır.
-
Ehliyet Belgesi: Sınavlarda başarılı olan kursiyerlere ehliyet belgesi verilir.
Ehliyet Kursu Fiyatları
Ehliyet kursu fiyatları, kursun süresine, içeriğine ve konumuna göre değişebilir. Ortalama olarak, bir ehliyet kursu 1.000 TL ile 2.000 TL arasında bir ücret karşılığında tamamlanabilir.
Hiç Bilmeden Ehliyet Almak
Hiç araba kullanmadan ehliyet almak mümkündür. Ancak, bu süreç daha fazla zaman ve çaba gerektirebilir. Araba kullanmayı bilmeden ehliyet almak isteyen kişilerin, ehliyet kursuna düzenli olarak katılmaları, teorik ve uygulamalı eğitimlere özen göstermeleri ve sınavlara iyi hazırlanmaları gerekmektedir.