< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Hayatımda ilk defa bir sistem topladım nasıl olmuş (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Aceleniz yoksa apu sistem toplayıp fırsat kollayip ufak ufak toplayabilirsiniz Gaming gecelerinden de ürün bakabilirsiniz yalnız forumlarda gördüğüm kadarı ile ürünler paketi açılmış ürünler oluyormuş sağlam ama iade edilmiş ürünler olduğunu duydum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu sistemle rdr2’yi orta ayarlarda oynayamazsınız.Kaliteli parçalar seçmeye çalışmışsınız ama bu paraya daha iyi sistemler toplayabilirsiniz.
R5 3600 yerine 10400f işlemci alın İnceHesap gaming gecesinde 1200 liraya düşmüştü performans olarak iyi.Onun haricinde paranıza değer veriyorsanız ve bütçeniz daha fazla çıkmıyorsa ikinci el parçalar toplayın yığınla hazır sistemler var ve aralarında iyi olanlar da var.Miningden dolayı paranızın değerini bu şekilde koruyabilirsiniz.rtx3060 6000tl ve daha düşük fiyata düşüyor ara sıra takip edin 2-3 haftada toplayın ama sağlam toplayın kampanyaları takip edin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O anakarta 3600 ve üstü işlemci de takabilirsiniz desteği var ama anakart işlemciye yetişmek kendini zorlayıp vrmlerin çok ısınmasına sebep olur ve işlemciden tam performans alamazsınız o yüzden ilerisi için anakart yukseltmeni önerdim ayrıca eğer apu toplar veya ekran kartı için sonradan ek bütçe ayirabilirsen 5. Nesil ryzen alabilirsin b550 bı anakart ile birlikte
Ekran kartı için de 1 sene öncesine kadar 1500-2000tl lik ekran kartına şimdi 4-5bin veripte 1650 almak ister istemez acıtıyor yani :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 25 Temmuz 2021; 16:5:26 >
quote:
Orijinalden alıntı: Mert Ali C
Neden böyle düşünüyorsunuz bende yeni sistem alicam eğer bildiğiniz birşey varsa söyler misiniz?Yok hocam bunlar forumdaki intelci fanboy tayfa. Bişey bildiklerinden değil de marka fanlığı işte. Ryzen 5 2600 kullanıyorum. 1660 ekran kartım var. Cyberpunk 2077 gibi buglı bi oyunu yüksek ayarlarda rahat rahat oynayabiliyorum. Şu ana kadar herhangi bir oyunda beni yarıyolda bıraktığına denk gelmedim. Ha tarafsızlığı belli olmayan karşılaştırma videolarına bakıp aklınız çelinecekse ayrı. Ama ben amd işlemciden son derece memnunum. İyi ki amd almışım diyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer almadıysanız 10000tl ye ondan çok çok daha iyi hazır sistemler var.
https://moleculepc.com/urun/argon-ms/
Bu sistem o fiyata en iyisi olabilir bu sistemde tavsiyem PSU yu 17tl ile fsp hydro k yapmanız . Geri kalan para ile monitör alırsınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Reis bende sistem dizcem 3600-4000tl civarına işlemci olarak ryzen 5 1600AF ryzen 5 2600 alcam ikisinden biri performans farkı 3-4fps diyorlar hangisi ucuzsa onu al diyorlar ama sen ne diyorsun ekran kartı olarak 4 ay önce RX 550 almıştım 2gb onunla kullancam 1600AF 800-900 TL arası 2600 900-1000 arası hangisini onerirsin sen?
Evet evet haklısınız bir kaç ay daha bekliyip indirimleri kovalayıp daha ucuz daha güçlü bir sistem toplaya bilirim
Biri intelden şaşma demiş şaka gibi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Anladım teşekkür ederim bir kaç ay daha bekliyip indirimleri kovalayıp daha güçlü bir sistem toplayacağım daha ucuz şekilde
quote:
Orijinalden alıntı: astalawistaaamd alma
intelden şaşma
Rica etsem niye intelden şaşmamız gerektiğinde açıklayabilir misin?
-
Valla hocam upgrade işine girme aldıktan sonra ben çıkamıyorum içinden. 12 bine dizdiğim sistemin şu an total masrafı 25 bin oldu
-
Yok yok girmem beklerim yavaş yavaş alırım temiz bir şey alırım yıllarca kullanırım
-
Şimdi benim aklımda şöyle bir sistem var bir kaç ay sonra almayı düşünüyorum
Sistem:
2060
B550
R5 3600
Corsair cp 650 Watt 80+ bronz güç kaynağı
Corsair vengeance 8 GB 2x ram
240 GB m2 ssd
Güzel soğutmaya sahip bir kasa
Bu kasa güzel mi ve bir kaç ay sonra tahmini kaç TL olur
beinmkinin fanboylukla alakası yok dostum. Ben ev kullanıcıyım. Yıllardır
unity
unreal engine
adobe programları
+ oyunlar
gta ets 2 vs gibi sıradan oyunlaar oynarım
şimdiki sistemim 2600x gtx 1070 16gb ram
1 yıldır bu sistem var bende hiç ama hiç memnun değilim. Render olsun cpu olsun vs vs. Teknik bilgileri bilmem ben kullanıcı oalrak memnun değilim
eski sistemim i5 4440 idi . inan sattıgıma pin pişmanım. ben amd den memnun değilim. Fanboy manboy anlamam. intel 10. nesil i5 alınır bence
-
quote:
Orijinalden alıntı: ugah6aiw
Bu mesaj silindi.uslubunu takın terbiyesiz herif. Konuştugun lafı bil.
-
Sistem tamam gibi ilerde fiyatlar ne olur bilinmez ama ekran kartını çok iyi bir fırsat bulamazsan sona bırak
diğer parçalar için bütçe çıkarsa işlemciyi 5. Nesil almaya çalış
Anakart konusunda gigabyte i seviyorum ben donanım desteklediği sürece tüm yazılımları segment farketmeksizin kullanmama izin veriyor
B550 yada B550m chipsetli tercih etmen iyi olmuş
Bu bahsettiğim seriler dışında da bu 3 markanın anakartini alabilirsin
MSI yada Asus da alabilirsin MSI in MAG serisi iyi gigabyte aorus serisi iyi Asus da rog iyi ama bütçen yetmez tuf serisi alabilirsin üzmez
Power konusunda belli markalar var kaliteli Corsair de bunlardan biri 650 w da yeterli olur
Ramlar şu an 3600mhz olanı amazonda ucuz alınabilir şu an almazsan da Corsair iyi marka ama uygun fiyat olmazsa başka markada bakabilirsin G.Skill gibi
SSD konusunda sistemi M2 SSD ye kur WD Blue marka şu anda ucuz ve iyi ilerisi için birşey diyemem Sandisk Samsung Corsair gibi markalar da iyi hangisi ucuzsa alınabilir
Sistemde harddisk eksik gibi ucuz olması bakımından 1 yada 2 TB olan Seagate yada WD marka alabilirsin ıvır zıvır için
Kasa olarak Corsair in kasaları iyi ama pahalı MSI forge serisi güzel fiyatlarida fena değil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ryzen5 3600 ve gtx1650 super ikilisi kuzenimde var, çok fazla ısınma sorunu yaşıyor. Özellikle işlemci boşta bile 60 derecelerde dolanıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X