Şimdi Ara

Hayatımda ilk defa bir sistem topladım nasıl olmuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
2.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Not: bütçem 10.000 TL ama her şey dahil

Sistemim:

Corsair cp 650 Watt dual eps 80+ bronz güç kaynağı
    Gigabyte B450M S2H anakart
    AMD ryzen 5 3600 işlemci
    Asus Phoenix GeForce GTX 1650 Super ekran kartı
    SanDisk ultra 3d 250 GB nvme m2 ssd
    Kingston hyperx fury 8 GB 3200 MHz ddr4 2 tane ram
    Dark diamond pro mesh kasa
    Acer 21.5 inç 75 hz 4 ms vga+hdmi freesync full HD ıps monitör
    Philips klavye mouse set
    Ucuz bir mouse pad
    Windows 10 key

Sistem bu görüşlerinizi önerilerinizi bekliyorum ayrıca bu sistem ile rdr2 Witcher 3 gibi oyunları orta ayarlarda oynamayı düşünüyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yok hocam bunlar forumdaki intelci fanboy tayfa. Bişey bildiklerinden değil de marka fanlığı işte. Ryzen 5 2600 kullanıyorum. 1660 ekran kartım var. Cyberpunk 2077 gibi buglı bi oyunu yüksek ayarlarda rahat rahat oynayabiliyorum. Şu ana kadar herhangi bir oyunda beni yarıyolda bıraktığına denk gelmedim. Ha tarafsızlığı belli olmayan karşılaştırma videolarına bakıp aklınız çelinecekse ayrı. Ama ben amd işlemciden son derece memnunum. İyi ki amd almışım diyorum.

• Saka degilse paranin yarisi cope gitmis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keske hic toplamasaymissin o monitör ne ya

• cadavaros kullanıcısına yanıt
    Yani ne biliyim 144 hz 1ms monitör vardı 1500 TL ye ama ben lol cs oynamıyorum o yüzden düşük hz ve ms seçtim

• Şaka değil ne önerirsin nasıl bir sistem toplayayım her şey dahil ve 10 bin TL bütçe ile

• Ne alaka cs lol ile monitorun artik almissin boşa sistem olmus

almadım alıcam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aman iyi alma ztn 8000 8500 hazir sistem bile alsn 144 hz monitor alsan daha performanslı olur klavye mouse ztn 200 tlyede halledersin

İstersen yazdığım her şeyi fiyatıyla beraber tekrar yaza bilirim 8000-8500 TL bandında ekran kartlarını güzel koyup diğer ürünlerden kısıyorlar 3 4 tane sistem baktım koydukları psu nun sertifikası yok Ramlerin markasını ilk defa duydum falan yani saçma sapan sistemler benim yaptığım sistemde psunun sertifikası var Kingston hyperx marka ramler var işlemci ile anakartım birbiriyle uyumlu bulabiliyorsan bu kriterlerde bi sistem önerirsen mutlu olurum

• amd alma

intelden şaşma

• PSU iyi fiyatını bilmesem de anakart en giriş seviyesi olanı tercih etmişsin en azından MSI mag serisi veya gigabyte aorus serisi tercih edilebilirdi
    Ekran kartı 1650 10bin TL lik bir sistem için çok düşük gibi geldi 5 bin e 2060 alabilirsin
    SSD fiyatını bilmiyorum ama Hepsiburada da 500gb WD Blue m2 SSD 500tl idi
    Ram olarak şu anda amazonda 444tl ye 3600mhz Corsair vengeance 8gb ram var onu al 2 tane o fiyata 3600mhz kacirilmamali
    Madem o kadar kaliteli marka istiyorsun kasa olarak MSI forge 100R yada 100M alabilirsin
    Monitör olarak 1ms olsun en fazla Hz olarak bütçen bağlı ama 144 yada 165hz alabilirsin
    Klavye için mekanik klavye olarak gamepower orge var mause olarak birşey diyemem kendi zevkine göre al
    Windows 10 u internette 20-30 TL lik keyler var ondan alırsın
    İşlemci de 3600 gayet iyi

• astalawistaa kullanıcısına yanıt
    Neden böyle düşünüyorsunuz bende yeni sistem alicam eğer bildiğiniz birşey varsa söyler misiniz?

• Mert Ali C M kullanıcısına yanıt
    Önerin için teşekkür ederim dediklerini araştırıcam 10 bin TL seviyesini geçmez umarım

• firat gök F kullanıcısına yanıt
    Bütçeyi Geçme ihtimali var siz belli parcalar belirleyin onlar üzerinden öneri sunalım daha iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: firat gök

İstersen yazdığım her şeyi fiyatıyla beraber tekrar yaza bilirim 8000-8500 TL bandında ekran kartlarını güzel koyup diğer ürünlerden kısıyorlar 3 4 tane sistem baktım koydukları psu nun sertifikası yok Ramlerin markasını ilk defa duydum falan yani saçma sapan sistemler benim yaptığım sistemde psunun sertifikası var Kingston hyperx marka ramler var işlemci ile anakartım birbiriyle uyumlu bulabiliyorsan bu kriterlerde bi sistem önerirsen mutlu olurum
    Markayla kalitenin ne alakasi var corsair diye ucmuyor psu ekran kartin cok düşük ssd kötü 100 tane ram markasi var monitor ztn söyledim para senin istediğine ver kimse bu sisteme süper olmuş demez fiyat kovalicaksn

Açıkçası çok güçlü bir sisteme ihtiyacım yok dediğim gibi Witcher 3 rdr 2 gibi ortalama güç isteyen oyunları orta düşük ayarlarda falan oynasam benim için yeterli bu yüzden r5 3600 ve 1650s nin bana yeterli olacağını düşünüyorum bu iki parça üzerinden öneriler sunarsanız iyi olur

Anladım demek istediğinizi ama 10000tl yi hakeden bir sistem değildi topladığınız sistem
    Ayrıca isterseniz şimdilik GT 1030/RX 550 seviyesinde grafik performansı verebilen bir AMD apu sistem dizip ekran kartını ilerde de alabilirsiniz çünkü bütçenin yarısını ekran kartı tüketecek ve fiyatlar düşüyor ekran kartı fiyatları

Marka ile kalitenin çok alakası var bence psu Corsair diye uçmuyor tabii 540 TL sertifikası var %88 verimlilik ile çalışıyor psu hem güçlü hem güvenli kendisi aniden elektrik kesilse kasa alev almaz eski pcden kalma hdd var 500 GB onu kullanacağım ssd gayet hızlı ssdyi bilgisayar daha hızlı olsun diye alıyorum yoksa depolamaya ihtiyacım olmaz

540 TL ye Corsair 650 w PSU bulduysaniz alabilirsiniz o marka için iyi fiyat

Zaten şimdi toplamayı düşünmüyorum fiyatların düşmesini elbette bekleyeceğim bu fiyata bunu asla almam. Şuanda parçaların hepsi toplam 9500 TL yapıyor o yüzden bütçeyi 10 bin TL olarak yazdım normalde bütçem 8 bin max 9 bin TL her şey dahil olduğu için fiyat bu kadar uçuk oluyor 😊

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.