Şimdi Ara

Hayatımın kararı düşünceleriniz önemli üni' yi bırakayım mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi geceler arkadaşlar 94 doğumluyum istemeyerekte olsa 1. sınıf çalışma ekonomisi öğrencisiyim derslerim de fena değil ama

mezun olunca zor iş bulacağımı düşünüyorum.

Bir yakınım ırakta enerji ve inşaat sektöründe çalışıyor. Üniversiteyi bırakıp açıktan okumayı ve oraya çalışmaya gitmeyi düşünüyorum, başlangıç olarak

2000$ ile başlıyacağım zamanla artıyormuş.

Sizce nasıl olur bu devir de üniversite okumak zorunlu gibi bir şey oldu iş bulmak açısından.

6-7 sene çalışıp belli bir miktar birikip yaptıktan sonra kpss' ye girip memur olmayı düşünüyorum.

Düşünceleriniz benim için önemli kafam çorba oldu ailem de bir yandan üniversiteye devam et diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxF@t@l1TYxx -- 18 Mayıs 2013; 2:13:43 >

• Düzgün bir bölümü okuyamadıktan sonra üni veya ilkokul mezunu olmanın bir farkı yok. 2 bin dolar iyi para, iş hayatına ne kadar erken atılırsan o kadar iyi.
  • 2,000 dolar verdiklerine göre hemde başlangıçta bir şey olabilir bu işin içinde ancak siz bilirsiniz tabi ben gitmezdim . Kerkük dışında hiçbiryere gitmez Irak'ta . Kerkük'te kürt bölgesi olduğu için bir kürdün gitmeyi kendine yediremeyeceğini de düşünüyorum gerçi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışacağım yer erbil' de yanımda tanıdık bir abim olucak kendisi yaklaşık 8 senedir orada çalışıyor.

Ama ailem hem ırak olduğu için tedirgin hem de üniversiteyi bırakmayı düşündüğüm için bana biraz kızıyorlar.
  • Üniversite anahtardır kapıyı açmak istersen yardımcı olur.Sen çalışıp mesleğinle ilgilenirsen herkesten çok çalışırsan istediğin işe girersin bu kendini geliştirmene bağlı.Üniversite de okurken bile işe teklifi alırsın.Tabi bölümünü sevmesen bile sevmen gerekecek.Sevemiyorsan da bırak git çalış erbil de kolay işler değil öyle evini yurdunu bırakıp bilmediğin bir yere gitmek gidip orada işçilik yapacaksın.Kendine güvensen bile zorlanabilirsin her şartı göz önünde bulundur.
  • Teşekkürler arkadaşlar düzgün kafayla tekrar düşüneceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxF@t@l1TYxx

İyi geceler arkadaşlar 94 doğumluyum istemeyerekte olsa 1. sınıf çalışma ekonomisi öğrencisiyim derslerim de fena değil ama

mezun olunca zor iş bulacağımı düşünüyorum.

Bir yakınım ırakta enerji ve inşaat sektöründe çalışıyor. Üniversiteyi bırakıp açıktan okumayı ve oraya çalışmaya gitmeyi düşünüyorum, başlangıç olarak

2000$ ile başlıyacağım zamanla artıyormuş.

Sizce nasıl olur bu devir de üniversite okumak zorunlu gibi bir şey oldu iş bulmak açısından.

6-7 sene çalışıp belli bir miktar birikip yaptıktan sonra kpss' ye girip memur olmayı düşünüyorum.

Düşünceleriniz benim için önemli kafam çorba oldu ailem de bir yandan üniversiteye devam et diyor.

Hangi üni ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de okulu bıraktım ve geri dönmeye niyetim yok gibi. Adı anılmaya değmez bir okulun adı anılmaya değmez bir bölümü. Almanca öğretmenliği 19 Mayıs ünv.

ben de bıraktım. İstersem çalışıp Eylül'de geçebilirim ama yapmak istemiyorum.

2. öğretimim. Harç ödemek zorundayım ve bu benim hazırlıkta ikinci yılım. İlk yıl da aynı şekilde bırakmıştım ama ailem çok üzülünce geri dönüp tekrar denemek istedim. Yapabiliyorum ama sevmiyorum bölümümü.

Ben hep el sanatına özendim. Ya da koleksiyona. Yenebilir ya da saklanır ne olursa olsun yapacağım zanaat olmalıydı. Ben öğretmen olacak kapasitede biri değilim. O kadar zor ki bu. Tabii gerçek öğretmen olabilmek, ezber hariç, çocuklara hayat hakkında birşeyler öğretebilmek. Sopayla döverek değil, bağırıp çağırarak değil, notlarla tehdit ederek değil.

Türkiye'yi bırak, böyle bir dünyada bunu nasıl başarabilir insan? Öğretmen olmasam başka mesleğe girsem diyelim; yine de boşuna 4 yıl okumuş olacağım. Üniversite ortamında 4 yıl bulunacağım, sonunda istemediğim bir işi yapmak için elimde ucuz bir diploma olacak ve bir daha arkadaşlarımın pek azını tekrar görebileceğim. Askerliğim kısalmış olacak.

bu mu? Ben gerekirse 4 yıl da askerlik yaparım, bana paramı ödedikleri sürece, profesyonel olarak yaparım. Ama böyle bir şey bu ülkede mümkün değil hepimiz biliyoruz değil mi?

Kaçıp yurtdışına gidesim var. Okumasam bile, orada sıfırdan başlayabilirim. Bir ingiltere'de mesela, ya da uzakdoğu'ya kaçarım, japonya'ya. Teknolojiye eskisi kadar ilgim olmasa da bana para getirmesini sağlayacak kadar bilgi edinebilirim. Burada maaşlı devlet çalışanı olmaktansa yurtdışında çırak olmayı yeğlerim.

• ne kadar erken bırakırsan o kadar karlı olursun ben 2. senemde bıraktım şimdi yaşıtlarım mezun olurken ben 1. sınıftayım bence çalışma değil de başka bi bölüm düşün hukuk iktisat gibi falan
  • senin yerinde olsam koşa koşa giderdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pamukkale Üniversitesi hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxF@t@l1TYxx -- 18 Mayıs 2013; 2:59:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.