Şimdi Ara

işletme mi mühendislik mi okumalıyım (son gün kararsızlığı içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sınava hazırlanırken bilgisayar mühendisliği vardı hep aklımda. hedef yüksekti. malum üniversitelerden birinde bilgisayar mühendisliğini kafaya koymuştum. sınavlar geldi geçti öyle ya da böyle kazanamadım istediğim üniversiteleri. sonuç gelince bilgisayar dışında ne okuyabilirim diye araştırdım biraz, daha önce düşünmemiştim bu olasılığı. işletmenin müfredatını inceleyince çok hoşuma gitti, her şeyden biraz bilip hiçbi şeyin ustası olmuyosun gibi (ki bu da sevdiğim şeylerden biridir, geniş bi bakış açısına sahip olmayı severim) bir müfredat olduğunu düşündüm. son 2 yılın da çoğunlukla seçmeli derslerden olduğunu düşünürsek çok esnek bir bölüm.

işletme okursam bilkent'te yarım burslu, bilgisayar mühendisliği okursam ege üniversitesinde okuyacağım. bunlar kesin. ege'de okumak istemememin sebebi hayal kırıklığına uğrama korkum. o kadar bilgisayar mühendisliği okumak isteyip vasat bir eğitimle veya çevremdeki insanların benim kadar istekli olmamasıyla karşılaşmam beni epey mutsuz eder. bilgisayar mühendisliğine gidersem çok büyük beklentilerle gideceğim bilinçaltımda ve ege üniversitesi bu beklentileri ne kadar karşılar bilemiyorum

işletme konusunda kararsız olmamın sebebiyse hem maddi boyutu, hem de bölümün isminin direk olumsuz algılanması. maddi boyutu konusunda çok çok sıkıntı olmuyor oturup hesaplar yapıldığında ama sonuçta aileye yük olmak da çok hoşuma giden bir durum değil. isminin olumsuz algılanma konusu ise benim çok umrumda değil ama bilemiyorum çok fazla şey söyleniyor sosyal bilimler hakkında olumsuz olarak. ben bilkent'te okuyup 4 yılını boş geçirmeyen birinin piyasada çok sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum ama benim de çok fazla tecrübem yok, ben de lise mezunu bi adamım sonuçta

valla okuyan olur mu bilmiyorum ama görüşlerinize açığım arkadaşlar

• Bilkentin masrafını karşılayabilirsen bence bilkent yaz. Bilkentte okuyup 4-5 yılını boş geçirmeyeceksen asla işsiz kalmazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bilkent yaz para sorunu yoksa

• Kendini isletme icin uygun goruyorsan bilkent isletme yaz derim.

• İşletme mühendisliğini düşün

• Fiigaroo F kullanıcısına yanıt
    istanbul teknik üniversitesinde var bi tek. tutmuyor maalesef. gitmek isterdim
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up

• ege bilgisayara vasat demek bilip bilmeden ahaha
  • izmirindağları kullanıcısına yanıt
    Hocam vasat demek orta demek oncelikle bunu hatirlatmak lazim ve ege universitesinin bu bolumu de "orta"dir bence. En azindan cokca bahsi gecen 5-6 universiteye kiyasla. Turkce olmasi da bir faktor tabi

• hocam bunlar internette dolanan şeyler budan 6-7 yil önce en iyi 5 bilgisayar fakültesi arasındaydi hatta yazilimda en iyi diyorlardi kücüktüm hatirliyorum ayrıca bilgisayar mühendisligi gibi bir bölümü türkçe okusanda tüm terimler , kitaplar , kaynaklar ingilizce oldugu icin öğreneceksin , ingilizceyi her türlü öğreneceksin mühendis olacagin icin ingilizce bir zorunlulukken türkçe veya ingilizce okumanin farki olmuyor ayrica ege türkçe degil yanliş biliyorsunuz ayrıca türkçe olan bilgisayar mühendisliklerinde bile ders programina bakarsaniz programlama derslerinin ingilizce oldugunu görürsünüz hayırlısı olsun sizin icin
  • son up hala kararsızım
  • Bilgisayarı çok istiyorsan iyte, gtü ye bak hocam, tatmin edebilirler

• hakim66 H kullanıcısına yanıt
    Iyte tutsa giderdim gtuyu begenemedim. Baslikta da yazdim zaten ya ege ya bilkent

• 3 yıl geçti gitti. Bu yeni mezun,kafası karışık,garip,masum genç ne yaptı acep. Benim şuanda olduğum durumu sen yaşamışsın. Benimle bilgi birikimini paylaşmak ister misin?
  • KYHwqt K kullanıcısına yanıt
    benim de ayni durum ama 11im suan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.