Şimdi Ara

Hayatınız değişecek...Müthiş Ötesi Bir Proje İçin Ekip Kurmak İstiyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
11
Favori
5.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam profesyonel bir iş bu şekilde yürümez, forumdan 3-5 alan sayıp bir veya birkaç tanesini bilen adam toplayarak, adamların ne yaptığı belli olmadan bir ekip kurarak falan olacak işler değil malum kendinizi kandırmayın

herşeyden önce böyle amatörce fikir korunmaz, sınırlarını netleştirirsiniz açık bırakmayacak şekilde projelendirirsiniz sonra gider faydalı model başvurusu yaparsınız, rüçhan hakkını elde edince amerikada u.s. patent başvurusu yaparak patentini alırsınız sonrasında isterseniz açık açık anlatın birşey olmaz, ama örneğin şu an benim yürürlükte olan bir ar-ge projem var devlet kaynaklı bir finansmana sahip, rüçhan haklarıma girebilecek ses komut bazlı bir yapay zeka implementasyonuna dair imzaladığım şey geçersiz olur, çünkü sizden önce zaten ben almışımdır, sınırları belli olmayan bir nda de bu yüzden olamaz, bu sınırları da makul ölçülerde insanlara bildirebilirsiniz inanılmaz birşey değil bu

ayrıca işi neye göre projelendirdiğinizi çok merak ediyorum, html js css php socket vs. alanlar sayıp bunlardan bir veya daha fazlasını bilen arkadaşlar diye forumdan ilan açtığınız yetmez gibi, bir de 2-3 ay içinde yazılacak diye süre veriyorsunuz, iş-zaman grafiğiniz nasıldır, iş parçacıklarınız ve adam/ay oranlarınız ne alemdedir asıl merak ettiğim konular projenin ne olduğundan ziyade, kodlamadan anlamam diyen birisinin kime/neye göre hesap yaptığı ve bu sonuca ulaştığı ilginç geldi biraz

"biz bu yazılımdan önce internette ne yapıyorduk" demeyeceğime eminim, çünkü browser api bağımlılığı olan bir eklenti, kullandığı özellikler deprecate edilirse çöp olur, bütün dünya sarsılmayacağına göre bu durumda işin tadı kaçar :) dediğim gibi pm den ne ile ilgili olduğunu detaya girip işi anlatmadan belirtirseniz tasarımcı bir arkadaşım dahil 7 kişilik tam zamanlı bir ekip kanalize edebilirim, kendim de belli sürelerde yardımcı olmaya çalışırım, ancak kesinlikle lokasyon olarak ankara olur, kimse hisse istemez ve şartları kıyaslayarak mevcut durumuyla eşdeğer veya daha iyi bir maaş ister, elbette bu adamlar içerisinde en az maaş alanı 3.000TL net maaş alan tasarımcı olunca aylık işveren maliyeti toplamda 50.000TL yi geçecektir, tabi bu her ay arttığı için yıl sonunda bir startup için ilginç rakamlar çıkabilir, melek yatırımcınız varsa kullanın derim ben

• Malesef Türkiye'de yazılım/bilişim alanında herhangi bir patent/faydalı model gibi koruma alınamıyor, kültür sanat konuları dışında. Depracate edilemez sonuçta 5 adet tarayıcı için hazırlanıyor...Ama şunu belirtmekte fayda var, hali hazırda bazı konular da şiddetle depracate edilmesi söz konusu ama sanırım işe yaramayacak. Zaman konusunda ben esnek şekilde yazdım, yoksa hali hazırda 1 ayda yapılabileceği konusunda kendi yazılımcılarımızın görüşleri mevcut. Basit ve kolay aslında...Belki amatörce yaklaşıyorum ama projenin çok kompleks olmamasından dolayı (keşke detayları konusunda bilgi verebilseydim) bunu aşabileceğimi düşünüyorum.

eklentimiz için javascript, sunucu iletişimi için asp.net, c# yazılmış web servisler, database için mysql aradığımız diller...

eklenti diye karamsar olmayın, yaptığı şey aslında çok büyük bir şey...gizlilik sözleşmesi olmaz ise olmazım...haklı olarak böyle düşünüyorum...

Bunun dışında PM'den dönüş yaparsanız daha detaylı konuşabiliriz. PM'den telefon bilgilerinizi rica ederim arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulkar -- 14 Ağustos 2014; 10:35:14 >

• projenin sonuna gelinmek üzere...ilk demo haftaya hazır...ilk burada yayınlanacak arkadaşlar...
  • merakla bekliyorum umarım istediğiniz gibi olur
  • Neymiş bu über proje görelim bakalım. Dağ fare doğuracak gibi geliyor ama neyse.
  • arkadaşlar dağ fare doğurmayacak, doğuramaz bu kadar emek ilgi ve uğraş sonucunda...Bazı zorlukları vardı ama yapıldı...örneğin eklenti olacak dedik ama olmadı, api yaptık. Windows için programı yaptık. Şimdilik chrome, ie ve firefoxta çalışıyor. Bazı yapılması gereken işler var..Üzerinde duruyoruz. Ancak istediğimiz işin %70'ini yapan çalışır bir program var şu an elimizde. Haftaya demiştim ama sanırım bir veya 2 hafta daha erteleyeceğiz belki de 1 ay. Ancak kasım ayının ortalarına doğru, daha program yayınlanmadan önce burada programın ne olduğu, ne yaptığını açıklayabilirim diye düşünüyorum. O zaman beraber karar verelim dediğim gibi süper mi yoksa fasa fiso mu:)

HAla arkasında ve daha çok arkasındayım. müthiş bir proje bu :)
  • bulkar B kullanıcısına yanıt
    anlatın artık millet meraktan ölecek
  • Açıkçası bu kadar kesin tutacak insanlar ölecek manyak acayip olacak tarzı aşırı abartı cümlelerinizden, bu piyasa ile ilgili çok da bilginiz olmadığını varsayıyorum.
    Tutmayacağı da %90-95 falan ama hadi hayırlısı
  • İnsanın kendisine güvenmesi ve özgüven içerisinde bulunması bence abartı olarak değerlendirilmemeli. İnan senden daha çok girişim tarafında olduğumdan eminim, belki 1 fazla belki 3 eksik...Ama bu proje evet bu proje gerçekten çok doğru bir proje.

Bu arada tutması için bu projenin sizlerin sevmesi gerekmekte. Ve seveceğinizi hata çok seveceğinizi biliyorum...Az kaldı...son pürüzlerimizi hallettik mi, artık rahat rahat tüm detayları konuşabiliriz.

Bu konuyu hortlatmamın nedeni, bırakmadım bu işi, sonunu getiriyorum demek içindi, merak edenler için.
  • Projeyle ilgili bir tahminim var, atış yapayım mı?
  • Lütfen, atış serbest :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulkar

Lütfen, atış serbest :)

Olur da tutarsa pay var mı :D?
    Tutmaz muhtemelen ama şöyle birşey tahmin ediyorum;
    Sosyal paylaşım sitelerinin gelişmesinden sonra artan "internet kimliği" olayını tek bir başlık altında toplayacak bir sistem geliştiriyorsunuz. Direk aklıma gelen ilk ve tek şey buydu, ama mantıklı düşününce google zaten bunu birçok yer için yapmış durumda, tek farklı yanı hepsini bir başlık altında göremiyoruz (google hesabı ile giriş yapılan site sayısı baya fazla, ama her biri ayrı siteler olduğu için pek de bir anlamı yok). Oysa bir kişinin kullandığı her sistemi tek bir programcık & web sayfası & eklenti altında toplamak daha kullanışlı olabilir. İletiler, mesajlar, paylaşımları, tweetler, videolar kısaca herşey bir arada. Olmadı di mi?

• Proje tam olarak kime hitap ediyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hatırladım.Takip.
  • maalesef olmadı, takipte kal :)

quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

quote:

Orijinalden alıntı: bulkar

Lütfen, atış serbest :)

Olur da tutarsa pay var mı :D?
    Tutmaz muhtemelen ama şöyle birşey tahmin ediyorum;
    Sosyal paylaşım sitelerinin gelişmesinden sonra artan "internet kimliği" olayını tek bir başlık altında toplayacak bir sistem geliştiriyorsunuz. Direk aklıma gelen ilk ve tek şey buydu, ama mantıklı düşününce google zaten bunu birçok yer için yapmış durumda, tek farklı yanı hepsini bir başlık altında göremiyoruz (google hesabı ile giriş yapılan site sayısı baya fazla, ama her biri ayrı siteler olduğu için pek de bir anlamı yok). Oysa bir kişinin kullandığı her sistemi tek bir programcık & web sayfası & eklenti altında toplamak daha kullanışlı olabilir. İletiler, mesajlar, paylaşımları, tweetler, videolar kısaca herşey bir arada. Olmadı di mi?

Maalesef olmadı, tutmadı, takipte kal :)

• proje tamamen tüm internet kullanıcılarına hitap etmekte. En güzel yanı da bu. 7'den 70'e tüm internet kullanıcılarına, sosyal ağ kullanan-kullanmayan herkese...araştuırma yapana, forum takipçilerine, e-ticaret yapanlara...yani herkese herşeye hitap etmekte.
  • Hadi hayırlısı bakalım, beklemedeyim şahsen. Merak içindeyim.
  • Hadi hayırlısı bakalım, beklemedeyim şahsen. Merak içindeyim.
  • Mesajim bulunsun.beta surumunu bekliyorum.hicbir internet projesi bir fikir buldum patlar diyerek buyuk yerlere gelmemistir insallah seninki ilk olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet mevcut projemiz ile ilgili bir yerden daha davet aldık...

"Bildiğiniz gibi ODTU Teknokent San Francisco Merkezi’nin açılışı ile ilgili birkaç ay önce duyuru yapmıştık. Siz de başvuru yapıp buradan faydalanma konusunda talebinizi iletmiştiniz. Başvurunuz hakkında yaptığımız değerlendirme sonucunda merkezde yer alma talebinizi olumlu değerlendirdik ve bire bir iletişim kurarak süreci devam ettirme kararı aldık.

Merkezle ilgili son durumu aşağıda özetliyorum:

- Merkez Aralık ayının başından itibaren hazır halde olacak.

- Merkez açık ofis şeklinde tasarlanmıştır. Kendinize ait bir masa ve ortak alanda birlikte çalışabileceğiniz alanlar bulunuyor.

- Hızlı internet, toplantı odaları, mutfak, gibi altyapı imkanları da mevcut durumda.

- San Francisco merkezinde, ulaşımın çok kolay olduğu bir yerde konumlanıyor. Adresi: 625 Market Street, San Francisco.

- Aralık başında faaliyete geçmesine rağmen resmi olarak Ocak ayı başında Sanayi Bakanı’nın da katıldığı açılış töreni ile basına tanıtılacak."

Ayrıca Amerikan bir şirket ile görüşüyoruz. Kasım sonunda sunumumuzu dinleyecekler.

Mevcut gelişmelerden dolayı, az daha bekleteceğiz projenin açıklanmasını...Dedim ya, global anlamda bir proje çıkmak üzere bizden....

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.