Şimdi Ara

Hayatınız değişecek...Müthiş Ötesi Bir Proje İçin Ekip Kurmak İstiyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
11
Favori
5.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merak ediyorum ne çıkacak bu projeden. Takip
  • Ben tetris 2014 modificated edition cikacak diye dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takipteyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Programımızın alfa sürümünü betaya çevirmeye çalışıyoruz. Beta ilk testlerimiz gerçekleştirdikten sonra, kısmetse sizlerin beğeninize sunmayı düşünüyorum. Sizlerden alacağımız geri dönüşler (feedbackler) ile daha iyi duruma gelecektir. Ancak birkaç fonksiyonunu sizinle pasif olarak paylaşacağız betada.

Alfa sürümdeki izlenimlerime gelince, aklımdaki projeyle örtüşmüş durumda. Yani ne düşündü isem şimdi somut halde pc'de kurulu. Ufak tefek buglar var. Çalışıyoruz üstünde. Ancak süper keyifli. Halen default görünüm var. Zaten bizler bugları düzelttiğimizde, tasarım tarafına geçip betayı tamamlamış olacağız. Tek sıkıntılı taraf programımız pcyi biraz kasmakta. Ardı kökü 400 kb ama sanki 4 gb gibiymiş yormakta pcyi.

Ekip arkadaşlarımızla beraber yaptığımız testlerde dediğimiz tek şey "oldu bu iş" :)

Halen USA'deki firma ile görüşüyoruz. Onlardan gelecek cevap doğrultusunda halen beklemedeyiz. Ayrıca melek yatırımcımız halen bizi beklemekte. Konuştuk. Programımızı görmek istiyorlar. Amerikan firması yüzünden onları da bekletiyoruz.

Ne diyelim hayırlısı artık...Eli kulağında herşeyin.

• bulkar B kullanıcısına yanıt
    projede kaç kişi çalışıyor ?
  • İki ay olmuş üç ay eklentide olmuş program bakalım sonu nereye varacak.Ayrıca elinizde madem çalışan bir örnek var bununla her yatırımcıya gidebilirsiniz tabi fikir çok orjinal ve ilgi çekerse yada hic düşümülmemişseki çok az ihtimal illaki benzerleri vardır şimdiden betasını görebilirdik.
  • Hocam şu yazılım kısmını detaylı anlatırmısım ? Software coderi lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılımımızı ilk olarak tarayıcılara eklenti olarak yapalım diye düşünüyorduk. Daha sonra api olarak yaptık. Windowsun tüm sürümlerinde çalışmaktadır.

Ekibimiz 4 kişilik bir ekip. 2 yazılımcı, 2 pazarlama var.

Projemizle zaten San Francisco Odtü Teknokentte "global ölçekte büyüme potansiyeli" nedeni ile kabul aldık zaten. Ayrıca bir Amerikan firma ile görüşmeler devam ediyor. Ayrıca bir melek yatırımcı bizimle görüşmekte (Şu ana kadar 1 melek yatırımcıya sunduk, iş fikri halinde iken, zaten onlarda hemen ilgilendiler) Diğer melek yatırımcılar ile görüşmeyi düşünmüyoruz. Çevremizde çok iyi duyumlar almadık TR'deki melekler için.

Mevcut yazılımızın konusu için çok çok geniş bir araştırma yaptık. Bizim iş fikrine çok yakın programların olduğunu öğrendik, hepsini tek tek inceledik, ve sonrasında çok mutlu olduk. Bizim ulaştığımız 6 adet program oldu. Çoğu iddaa ettikleri şeyi yapamamış, birkaç tanesi fena olmasa da bizimki ile benzerlikleri yok, ama iş fikirleri güzel. Halen bu konuda tek olduğumuz biliyoruz.

İş fikrimiz güzel olduğunu düşünüyoruz. Bu kadar kısa süre içerisinde gerçekten çok başarılı sonuçlar aldık (melek yatırımcı, teknokent, amerikan firma gibi)

Halen açıklayamıyorum, çünkü copycatler (benzer programlar/taklitçi programlar) çıkabilir diye mümkünse en güzel, en sağlam, en kullanışlı şekli ile piyasaya girelim diyoruz.

Ama işin ilginç yanları var. Bazı konularda programımız internet kullanıcı davranışını değiştirebileceğini düşünüyoruz. Olumlu mu değiştirir, olumsuz mu değiştirir, bunu kestiremiyorum. Ama çok sayıda internet sayfasını kullanılmaz duruma getirecebileğini, internet sayfasındaki kullanıcı desteğini azaltabiliceğini düşünüyorum. Tabi bu kişisel düşüncem. Umarım böyle olmaz. Bu konu ile ilgili programı açıkladıktan sonra tartışabiliriz.

• Destek verebiliriz sozu aslında bu sektorde bir anlam ifade etmiyor zira destek yada gelişmeye aday zibilyontane proje çöpe gidiyor hindistanda çinde teknik olarak zımba gibi çocuklar var ve her işi burdakinin 1/3 fiyatına anlasırsanız yaparlar yapmak dert degil fikir asıl olan ve yılmadan geliştirmek daha katarak gelistirmek lazım ama bu ülkede olmıyacak bir konu buda misal oyuncular tutan oyunu yapana kadar ardında bir kova dolusu çöp oyun bırakıyor böyle evrensel bir uygulamanın tutması icin MS,google,facebook gibi devlerin ilgisini cekmek lazım tabi o duzeye gelinceye kadarda yemeden içmeden ugrasmak gerek dısarda adam bunu 3 zorlukla yaparken bizde bu 33 olur :) buda ayrı sorun.
    Benzeri vardır dedim illaki vardır anladıgım kadarı ile kullanıcı verisi alınıp web üzerinden reklamcılara,firmalara pazarlanıcak ona gorede insanlara bonuslar gelicek falan vb bir iş tahminimce kazan-kazan ama kaybedeni olmayan sistem olmadıgından matematik olarak, zaman icinde sistem çökücektir bunu o kadar muhendis ve prof calıstıran firmalar gorduklerinden bu sistemi kendileri yapmamıs olup sizin emekleriniz bence heba olucak ve herkez gibi 9-19 çalısıp trafikde çile dolduracaksınız...

• quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

Destek verebiliriz sozu aslında bu sektorde bir anlam ifade etmiyor zira destek yada gelişmeye aday zibilyontane proje çöpe gidiyor hindistanda çinde teknik olarak zımba gibi çocuklar var ve her işi burdakinin 1/3 fiyatına anlasırsanız yaparlar yapmak dert degil fikir asıl olan ve yılmadan geliştirmek daha katarak gelistirmek lazım ama bu ülkede olmıyacak bir konu buda misal oyuncular tutan oyunu yapana kadar ardında bir kova dolusu çöp oyun bırakıyor böyle evrensel bir uygulamanın tutması icin MS,google,facebook gibi devlerin ilgisini cekmek lazım tabi o duzeye gelinceye kadarda yemeden içmeden ugrasmak gerek dısarda adam bunu 3 zorlukla yaparken bizde bu 33 olur :) buda ayrı sorun.
    Benzeri vardır dedim illaki vardır anladıgım kadarı ile kullanıcı verisi alınıp web üzerinden reklamcılara,firmalara pazarlanıcak ona gorede insanlara bonuslar gelicek falan vb bir iş tahminimce kazan-kazan ama kaybedeni olmayan sistem olmadıgından matematik olarak, zaman icinde sistem çökücektir bunu o kadar muhendis ve prof calıstıran firmalar gorduklerinden bu sistemi kendileri yapmamıs olup sizin emekleriniz bence heba olucak ve herkez gibi 9-19 çalısıp trafikde çile dolduracaksınız...

Programı açıkladıktan sonra tekrar konuşalım, ama dediğin gibi değil :) hatta çok ilgisiz :)

Diğer taraftan haklısın bir yığın çöp var, ama bu fikir yürür gider, bende gideceğim sonuna kadar...bu arada büyük bir ihtimal o saydıklarının bir çoğunun ilgisini çekebilir.Programı açıkladıktan sonra tekrar konuşalım, ama dediğin gibi değil :) hatta çok ilgisiz :)

Diğer taraftan haklısın bir yığın çöp var, ama bu fikir yürür gider, bende gideceğim sonuna kadar...bu arada büyük bir ihtimal o saydıklarının bir çoğunun ilgisini çekebilir.

• Programı açıklamakta neden bu kadar tereddüt ediyorsunuz ? Buradan açıklarsanız hemen burdan biri hemen aynısını yapıp sizden önce yayınlaycağını falan mı düşünüyorsunuz
  • projemizin benzerleri çok daha önce denenmiş diyebilirim. Ama tuturamamışlar o günlerin şartlarında. ancak şartlar ve koşullar iyileşti. Şu an için güzel bir tasarımla mevcut projemiz patlama yapabilir. Bunu şöyle düşün en basitinden. Bundan 30 yıl önce nescafe 3ü 1 arada satmaya çalışsaydın batardın, ama şartlar olgunlaşınca patladı satışlar. Bizim projemizde hemen hemen bu şartlar olgunlaşmış durumda.

Yani kısaca evet kimseyi uyandırmak istemiyorum. Çünkü açık kodlu eski programlar var şu an nette.

Ama buradan şu sonucu çıkarmayın, yeni bir şey değil...diye düşünmeyin, yeni birşey. Bu yüzden beklemedeyiz. Şartlar şu an lehimizde.

Bundan 2 mesaj önce birşeyler yazmıştım. Diğer programlar ile ilgili. Onu da okuyarak bu mesajı anlamaya çalış dostum.
  • ahaha bu işin sonunda çok net bir troll gelecek gibi geliyor ama hadi bakalım, umarım yanılırım ama göreceğiz

ayrıca programın beta sürümünü yayınlayınca peki ne değişecek, zaten açık kaynak kodlu ise birisi yine ordan yol alabilir, istediğiniz patenti alın bu önceki kodlar eğer gpl veya mit lisanslı olarak nette bulunuyorsa geçmiş olsun, projenin birçok benzeri olmasına rağmen ve sizin fikir de bunlarla şekillenmesine rağmen, daha multithread kod yazmayı beceremeyip sistemi kilitleyen falan bir ekibe sahipken vs. vs. yani bunca şeye rağmen bir de bana 1 milyon euro bile yetmez falan diyordunuz ya pes yani, 100k verirlerse öpün başınıza koyun bence
  • Dracos D kullanıcısına yanıt
    tek tek mi cevap vereyim bilemedim, öncelikle gpl olsa lisansı zaten ücretsiz, bunda herhangi bir sıkıntı yok. Zaten multithread kodlarda sorunumuz yok, mevcut bir kaç bug yüzünden sistem zorlanmakta. Bunlar çözümünü bildiğimiz şeyler zaten.bu kadar bekledik dracos, ilk yazdığımda da seninle konuşmuştuk. BAkalım görelim en güzeli.
  • Bir gelir modeliniz var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • codem C kullanıcısına yanıt
    çok geniş bir gelir modelimiz var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unduli

Eğer yazılımının open source klonunun çıkmasını engelleyecek bir mekanizma (algoritma patenti vs) veya giriş bariyeri yoksa ve daha kötüsü bir hizmet şeklinde sunulmuyorsa (ki API dediniz sanırım bir SaaS durumu yok) , open source bir muadilin çıkması kaçınılmaz gibi duruyor.

Böyle bir durumda da , open source muadilin hızlı bir market penetrasyonunu ve hatta W3C APIsi olabileceğini öngörmek saçma olmaz bence.

Programımız ne kadar API de olsa bir SaaS durumu mevcut. Bende senin gibi düşünüyorum, açık kod muadili çok hızlı bir şekilde yayılabilir, bu yüzden bekliyoruz, daha sağlam olsun diye.

Ayrıca daha önce var olan bir fikrin daha gelişmişi olarak görebilirsiniz programımızı. Ancak geçmişteki mevcut koşulları düşünüldüğünde çoktan rafa kalkmış bir fikir. Günümüz koşullarında peynir ekmek gibi tercih edilebileceğini öngörüyorum. Tabi gene kendi içinde ilk defa denenecek özelikler var.

• zaten ücretsiz tamamen. Kullanıcı programı %100 kullanacak, herhangi bir premium özellik yok. Evet ara bir server var.
  • Sanırım program ile ilgili ilk açıklama yapmanın zamanı geldi. Ama paylaşacağım bu ilk bilgi sadece kullanıcıları ilgilendiren taraf. Programımızın 2 tane ilk defa denenecek özellik şimdilik bende kalsın. Ama sizin hoşunuza gidecek, daha önce de denenmiş özelliğimiz, bu defa tamamen başarılı bir şekilde çalışmakta. Sanırım 2 haftaya kadar beta sürümü sizlerle paylaşırız.

Programa gelince;

-Programımız en basit şekilde, aynı web sayfasını görüntüleyen kullanıcıların birbirleri ile iletişimini sağlıyor. Bu iletişim sadece text boyutunda tutuyoruz. Ama bu demek değil ki, aynı domain üzerindeki kullanıcıların iletişimini sağlıyor. Programamız subdomainde de kullanıcı ayrışımı yapmakta. Örneğin facebooktan örnek verirsek, siz kendi profilinizi görüntülüyorsanız, sizinle aynı anda sizin profili görüntüleyen kullanıcıları görebiliyorsunuz. Eğer siz farklı bir kişi profiline bakıyorsanız, o an sizinle o farklı kişi profiline bakan kullanıcıları görebilirsiniz.

Program kurulum sonrası sizden mail/şifre/nick/doğum tarihi istiyor. Bunları girdikten sonra, programın tüm özelliklerini kullanabiliyorsunuz.

Siz kesinlikle diğer kullanıcıların nickinden başka herhangi bir bilgi göremiyorsunuz. Programda o an online olan kişi listesi mevcut olup, istediğiniz biri ile görüşebilirsiniz. MEsela bu konu başlığında Unduli ile birebir programı tartışabilirdim. Forumda cevap gelmesini beklemeden.

Programın en basit anlatımı bu. Tabi bu bizim programımızın bu sadece %30 luk tarafı. Bizim daha çok önemsediğimiz geriye kalan %70 lik bölüm. Bunun için sizleri biraz daha bekleteceğim.

Umarım düşündüğümüzü size de düşündürebiliriz.

• iyi de bu kullanici icin guvenli degil ki?

herifin token'ini calarsaniz ne olacak?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.