Şimdi Ara

Hayatınız değişecek...Müthiş Ötesi Bir Proje İçin Ekip Kurmak İstiyorum (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
11
Favori
5.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    öyle bir başlıkla gelince insanlar devasa bir şey bekliyor mükemmel bir fikrin varsa tutana kadar akçakgönüllü olacaksın atıp tutmayacaksın o yüzden böyle tepkilerde beklemek normal oluyor ayrıca nasa gibi bir kurumlada kıyaslama yapman gerçekten komik olmuş projeye gelirsek inşallah başarıya ulaşır demekten başka birşey düşmez bizede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Video Tapes -- 2 Aralık 2014; 21:30:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pntgrmyk

Öncelikle başarılarınızın devamını dilerim. Yapıcam demektense Yapmak ya da yapıyor olmak her zaman için önemlidir.Birinde soyuttur diğerinde somut. Proje tutadabilir, tutmayadabilir. Bu gün tutmaz belki 3-5 sene sonra tutar yada bu gün tutar 1 seneye unutulur gider. Ama size tecrübesi kalır. Buda hepsinden değerlidir.

Konuda sadece bu yorumu görüyorum ve arkadasi tebrik ediyorum.

Kendi yorumum ilgimi ceken bir proje olur. Basarilar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %30'luk bölümüyle ben bu programı kullanmak istemem. %70'lik asıl olayın gerçekleştiği bölümü merak ediyorum. Onu da öğrenirsek daha güzel yorum yapabiliriz.Şu anki açıklamaya göre benim için hayal kırıklığı oldu.
  • uff hayatım diyorum neden farklı bir haftadır, meğer bu projeyi duyduğum içinmiş, hemen aynısını yapmalıyız arkadaşlar

şakası bir yana da, saçma sapan chatbox zımbırtılarını engellemek için özel plugin yazılırken onun daha da beterini ne kimse kullanır, ne de kimsenin hayatı değişir

daha projeyi duymadan 100.000tl verirlerse öpün başınıza koyun demiştim ya hani önceki mesajlarda, çıtayı yükseltiyorum, 50.000tl verirlerse öpün başınıza koyun, fikrimin diğer 2 özellik ile de değişeceğini pek sanmıyorum çünkü işin mantığı belli oldu
  • Sonuçta eleştiri yapılması için %30'luk bölümü paylaştınız , bende birkaç fikir belirtmek istiyorum.

- Ben bu sayfada bir makale konu okurken sürekli birilerinin birşey yazıp rahatsız etmesi isteyeceğim son şey olurdu.
    - Gizlilik tamamen ortadan kalkmış olacak ki , bırakın text ile haberleşmesi bayt boyutunda bile haberleşmem kimseyle.

Ayrıca ek olarak bir soru sormak istiyorum ; ben neden aynı sayfaya baktığım kişilerle yazışmak isteyeyim ? Sadece programın amacını öğrenmek için soruyorum..Maksat chat se zaten chat programları mevcut, yardımlaşmaksa forumlar mevcut , facebookta profilime kimler baktı olayı ise facebook bile kullanıcılara geri dönüşü olumsuz olur diyerek konudan uzak duruyor.

%30'luk bölüm için hayal kırıklığı diyebilirim..Mesajlarınızla çıtayı o kadar yükselttiniz ki kimse böylesi bir şeyi tahmin dahi etmiyordu.
  • Arkadaşın baştan beridir istediği yazılımcı desteğini veren oldumu bende onu merak ediyorum en azından buradan biri konuya dahil olup gizlilik anlaşmasıda imzalayıp , buraya dönüpde "arkadaşlar gerçekten etkileyici ama sözleşme imzaladığım için bende anlatamıyorum ama gerçekten büyük global bir iş yapılıyor" demedi henüz.

Yoksa şuan aslında bizler bu projenin içindemiyiz farkında olmadan
  • Firefox Hello inşallah rakibiniz olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika bir proje karşim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var mı hayatı değişen ?
  • Konuyu yeni gördüm ve baştan sona okudum.

Klasik bir Türk girişimi, plansız programsız dalış, sonrasında hüsran maalesef.
    Çok çabuk gaza gelen bir milletiz, Facebook u 19 yaşında çocuk yapmış, şimdi milyar dolar kazanıyormuş biz de yapalım köşe oluruz...

Gizlilik sözleşmesi diyorsunuz ya şunu söyleyeyim, gizlilik sözleşmesine ne yazdınız merak ediyorum eğer çalarsa ne olur, hukuksal değeri avukat hazırlamadıysa zaten yoktur, avukat hazırladıysa zaten benzer/emsal/kopyalama/fikri geliştirme gibi henüz tam oturmamış ispatlanamayan alanlarda nasıl önlem alacak merak ediyorum...
    Örneğin ben geldim, imzaladım, sonra gittim ve arkadaşlarıma anlattım, biz beraberce geliştirdik, ama ben projenin gizli ortağıyım, arkadaşlarımın projesi yani, ben resmiyette yokum, eee ne yapacaksın?

Bu arada avukat ile çalışıyorsanız gizlilik konularında başınızın belaya gireceğini uyarmıştır diye düşünerek (ve derine girmeden) kötü yoldan dönmüşsünüz...

Ayrıca aşağıdaki konulardan hiiiiççççç bahsetmeyelim zaten:
    İnternetten şu dili bilenler gelsin diyerek bulunan adamlarla yapılan iş olmasından...
    %0.1 hisse nedir, dalga mı geçiyorsun demeyen yazılımcının kodunun kalitesinden...
    Browser eklentisinin izin alamayacak oluşu veya engellenebileceğinden...
    Yasal oluşacak ciddi sorunlardan ve mahkemelerden...
    Şayet dediğin gibi böyle bir kazanç olacak ise zaten sen daha ilk adımdayken senin uygulama/eklentinin engellenip Babalarca profesyonelce geliştirilebileceğinden...

• Bu arada yanlış anlaşılmasın, bunca olumsuzluk arasında tüm içtenliğimle diyorum ki, İnşallah başarılı olursunuz.

Ama ilk başlıktan itibaren bir gazla plansız yürütülen bir proje olarak görülüyor.

Milyar dolarlık proje değil şayet milyon dolarlık projen varsa kusura bakma ama forumdan adam bulmak yerine biraz risk al ve şirket aç, yazılımcı ilanı ver, adam gibi tam ihtiyacın ekibi kur, yatırımcı veya teşvik al ilerle...
  • Merhaba, ben internet girişimcisiyim. 3 Yıldır ekosistemin içindeyim, 3d online oyunlar, mobil uygulamalar, giyilebilir teknolojiler üzerine deneyimlerim oldu.
    Batırdığım şirketlerin haddi hesabı yok ki, bu başarısızlıklardan çok şey öğrendim.

İşin mutfak kısmında da çok vakit geçirdim.

Açıkça söylemem gerekir ki sizin startup anlayışınızı ve tavrınızı biraz amatör gördüm.

Hisseleme konusunda, fikrin hissedeki karşılığı sıfırdır. Melek yatırımlara %10-30, yatırımlara %40 ayrılır, kalan da işi yapanlara iş gücüne göre paylaştırılır.
    Kurucunun hissesi %5 lere kadar düşebilir. Böyle durumlarda diğer hissedarlardan şirket kararlarına müdahale edilmeyeceğine dair anlaşma yapabilirsiniz.
    Büyük pay istiyorsanız başlarken tüm maliyetleri karşılamalısınız.

Daha önce yapılmadı demişsiniz ama bir hafta sonunda bile yüzlerce fikir üretiyoruz.
    Bir fikrin yapılmamış olması veya benzerlerinin olmaması çok zor.

Bir de şöyle düşünün; kimse yapmadıysa belki o kadar da gerekli bir şey değildir. Süper fikir *Kötü bir fikir olabilir.

Benim daha önce duyduğum, düşündüğüm, hatta yaptığım bir fikir olabilir.
    Ben de Kocaeli'de yaşıyorum. Bir buluşalım, nda imzalayıp imzalamamaya sizin vereceğiniz birkaç ipucuna göre karar veririm.
    İlgimi çekmezse bir kahve ısmarlamış ve tanışmış olurum :)

Edit: 2. sayfaya yeni baktım, Yukarıda yazdıklarımda yanılmamışım. Kafamda gizlilik problemi ve artan mobil kullanım trendine karşı nasıl duracağınız sorusu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi design.code -- 31 Aralık 2014; 17:33:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AlleinMann

Var mı hayatı değişen ?

hahaha
  • Saadet zinciri pazarlamacıları geldi aklıma nedense
  • Hayır hocam, biraz hevesim kaçmış durumda. Bu yüzden projemi olduğu gibi açıklayabilirim. Halen ara sıra üzerinde çalışmalarım devam ediyor.

Projemin adı opirate.com. Pirate korsan anlamında. Sloganımız nette surf yerine artık korsan olun tadındaydı. Amacımız aynı web sayfasını görüntüleyen insanları birbirleri ile iletişime sokmaktı. Yani diyelim ki sen bir tv almak istiyorsun. Samsung f7000 modeli. Fazla bir bilgin yok. Hepsiburada.com'a girdin. O an seninle beraber aynı tv'yi arayan adamlarda orada olduğu için, anlık olarak birbirinizle iletişime geçiyorsunuz. bu ne sağlıyor derseniz, adam kullanıcı deneyimini paylaşıyor. Ya da pc de bir sorunun var. Forumlarda arama yerine donanımhaberde ilgili konu başlığına gel, o konu başlığındaki adamları online görüp, sorunun ile ilgili forumda arama yapacağına çok hızlı bir şekilde cevap alıyorsun. Diyelim ki facebooka girdin, o an profiline bakıyorsan, seninle aynı anda profiline bakan adamları görüyorsun. Ya da başka bir profile bakıyorsan seninle aynı anda o profile bakan adamları görüp iletişime geçebiliyorsun. Örneğin twittera girdin, fuatavniye bakıyorsun. O an fuatavni profiline bakan binlerce kişiyi online görüp iletişime geçip muhabbet edebilirsin. Yani aklına gelen her şeyi.

Ama bu projenin 2 kilit noktası vardı. Bunlardan biri kendi arama motorunun olmasıydı. Sen google'dan arama yaptığında google sana web sayfasındaki arama sonuçları veriyor, ben sana o sayfada arama sonuçları yanında databasedeki arama sonuçlarını veriyorum. Bu şu anlama geliyor. Diyelim ki sen gs fb maçı izlemek istiyorsun. Googledan arattığında bir çok arama sonucu gelecek ama sadece konu başlığı olan boş sayfa ve bloglarla gelecek. bende opirate de aradığında direk maç olan, maçı seyredebileceğin arama sonucu gelecekti. Web sayfası + database arama sonucun daha doğru bir sonuç olacaktı. Organik bir arama motoru. Ayrıca belki aradığın şeyi bulamazsan bile o an o sayfadaki online kişilerden aradığın bilgiye ulaşma şansın vardı.

Dizi/sinema filmi seyretmek için uzun uzun yorumları inceleme yerine, o web sayfasındaki kullanıcılardan anlık film önerisi alıp zaman kaybetmeden izleyebilirsin filmi gibi bir çok avantajı olacak.

2. olan önemli nokta bunun mobil uygulaması. Mobil uygulamada sadece bir arama kutucuğu var. Sen telefonundan sadece soru soruyorsun. Uygulama seni sorduğun soruya en doğru yanıtı verecek online kullanıcıların (pc ve tablet kullanıcıların en çok o an online bulunduğu web sayfalarına) yönlendirecek. Örneğin sen kocaelindesin ve uygun fiyatlı kaliteli bir otel arıyorsun. Uygulamaya kocaeli otel yazdığında o an pc ve laptop kullanıcıların on kocaeli otel hakkında konuşan kullanıcıların olduğu sayfaya seni otomatik olarak atıp sorununa çözüm buluyorsun.

Anlayacağınız sizi sadece web sayfasında yazan yazı ve bilgilerden daha fazlasına, o web sayfasını inceleyen adamdan da bilgi almanı sağladığı için netten daha fazla yararlanma imkanı veriyor.

Programın dediğim gibi ilk alfa versiyonu var elimde. Bu projedeki yazılımcı arkadaşımızın mevcut iş yoğunluğu nedeni ile çok üzerinde duramıyor. Şu an mevcut versiyonu yüklenmiş kullanıcıların aynı web sayfasında birbirine gösterip iletişimini sağlayabiliyoruz.

Şu an sadece kendim finanse etmekteyim. bu yüzden mevcut finansa kaynaklarımı güçlendirdiğim de projemi bitireceğim.

• Bilgisayar programı şeklinde mi yaptınız,browser şeklinde mi,eklenti şeklinde mi?Çalışma prensibi ne?
  • program windows uygulaması olarak yaptık. Browserdan bağımsız, masaüstü uygulaması. HAngi browserı kullanırsan kullan çalışmakta.
  • Bizim gibi 3. dünya ülkelerinden (ya da en azından toplumunun büyük bölümü öyle olan ülkelerden) dünya çapında başarılı bir projeye imza atmış bir girişimci çıkma ihtimali herhalde %1 falandır. Bunun sebebi potansiyel olmayışından değil, hevesi olan ve belki de gerçekten çok başarılı işler çıkaracak azimli, sabırlı, çaba gösteren değerli insanların; olayı derinlemesine düşünmeden sadece yüzeysel olarak analiz eden sözde deha özde teneke gereksizler tarafından yıkıcı bir şekilde eleştirilip heveslerinin kaçırılmasıdır. İnsanlar bir proje düşündüklerinde heyecanlı olurlar, hayaller kurarlar ve bunların etkisiyle adım atmaya başlarlar. Ne olmuş yani böyle bir giriş yapıldıysa? Bırakın da adam kafasındaki sistemi yavaş yavaş kurmaya başlasın. Başta berbat ve gereksiz birşey gibi görünebilir ama yazılım-tasarım geliştirme süreçlerinde bir gerçek vardır; şu özellik de olsun, şu da olsun bu da olsun diye diye bir bakmışsınız proje evrimleşip ilk başta düşünüldüğünden daha gelişmiş ve faydalı bir hale gelmiş. Bizim gibi ülkelerde bu tarz girişimlere en azından manevi bir destek bile vermek, proje sahibini daha kararlı bir hale getirip iyi ya da kötü bir iş çıkarmasına sebep olabilir ki zaten hiçbir şey üretmeyen, tam bir tüketim toplumu olan ülkemizde en azından insanlar birbirinden görüp yavaş yavaş üretime yönelmeye başlarlar ve bunu görmek herkesi mutlu eder.

@bulkar hocam, size Atatürk'ün şu sözlerini hatırlatayım sadece;

"Büyüklük odur ki; hiç kimseye eğilmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın. Memleket için gerçek ülkü ne ise onu görecek, o hedefe yürüyeceksin.
    Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır, önüne sonsuz engeller yığacaklardır. Kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak, bu güçlükleri aşacaksın.
    Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu söyleyenlere güleceksin…"

Başarılar dilerim.

• teşekkür ederim, ne olursa olsun yapacağım bir proje. Hiçbir işimi yarım bırakmadım ben, en azından geç yaptım ama yaptım diyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unduli

chooseclick.com bu proje mi acaba?

Bu siteyi görünce aklıma direk bu konu gelmişti benimde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.