Şimdi Ara

hayatınıza damga vuran arabalar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hayatınızda sizi ilk etkileyen ya da hiç unutamadığınız araba hangisi?

burda anınızı anlatır ve mümkün olursa arabanın resimlerini koyarsanız hem eğlenceli bir sohbet hem de nostalji yapmış oluruz ?

ayrıca arabalarıyla özdeşleşmiş kişilerden de bahsedebiliriz.
    örneğin ; Bülent ECEVİT kartal gibi

buyrun ...

• zamanım olduğunda uzun uzun yazmak isterdim ama zamansız denk geldi kimse de yazmamış bişeyler karaliyim dedim

Mercedes 200 E: Mercedes deyince aklıma gelen ilk arabadır, hiç benim olmadı ama çok severdim.
    Renault 9 Broadway: Taş gibi arabaydı valla
    Renault 11 Flash: Bu da baya performanslı bi taştı
    Mazda 626: (1989) Zamanına göre müthiş bir arabaydı, donanım olarak mercedesi aratmazdı
    Nissan 200 Sx: Adeta bir korvet kullanıyormuş hissine kapılırdınız, arkadan itiş 200 beygir üstelik otomatik vites yüzünden turbonun ne zaman devreye gireceğini bilememenin verdiği o belirsizlik..müthiştir
    Mazda Rx-7: Bu da benim olmadı ama çok sevdiğim bir arkadaşımda vardı, kırmızı 91 model, görünüşü çok hoştu, herkes dönüp mutlaka ikinci bi kez bakardı.
    Toyota Corolla Glx: (1991) Bir araba bu kadarmı sorunsuz bu kadar mı zahmetsiz olur, mekanik bir mucizeydi..
    Peugeot 205 Gti 1.9: Böyle bi araba nasıl olabilir dediğim ender arabalardandı, çok başkadır..
    Peugeot 206: Kendisine aşık etmeyi başarabilen bir arabaydı, her hali güzeldi..
    Peugeot 605: Ön konsolda teybin üstünü kapatan o zımbırtısını bile daha dün gibi hatırlarım ilk defa peugeot konforlu araç da yapabiliomuş dediğim araçtı
    Peugeot 406 Sedan: 405 ve bilhassa 605 ile olan benzerliği ile gönlümde yer etti ama sonradan çok daha özgün bi yere yerleşti, o haşmetli duruşunu hiçbişeye değişmem
    Peugeot 406 Coupe: Sevgili arabam 99 yılında aşık oldum 2004 de evlendik

daha çok vardır da acele ile bu kadar ancak..

• bu saydıklarından mercedes için bişey demiyorum zaten belli

flash deyince içim yanıyor zamanında almak için çok çırpındım çok tatlı ve nerdeyse harika bir flash vardı babam sen o arabayla öldürürsün kendi dedi ve almadı aklım kaldı. ve o arabayı yakınlardan bi adam aldı sürekli görüyorum

corollanın 97 gli si vardı 5 aya kadar. gerçekten tek kelime ile efsane.

406 ya gelince kalbimi çaldı şu aralar. sanırım alacağm

• 1998 yılında bir gün işyerinde camdan bakarken bir araba gördüm. Metalik gri renkli araba tek kapılı gibiydi. Dikkat edince arka kapı kollarının gizli olduğunu farkeetim. Aşık olmuştum. "Ulan bir gün bundan alabilirsem ne süper olur!" dedim kendi kendime. Akşam eşime konudan bahsettim. Aynı arabayı o da görmüş ve çok hoşuna gittiğini belirtti. Meğer o 1998'de CAR OF THE YEAR seçilen Alfa Romeo 156 imiş. Tam 3 yıl para biriktirdik. 2001 yılının Aralık ayının son günlerinde kısmet oldu ve biraz da borçla aldık 156 1.6 TS 16V. Hem de metalik gri. Arabamı öyle severdim ki nerdeyse gözümden sakınırdım. Ama evim ve işim arası 30 km olduğundan, çocuk da olunca aşırı bir benzin tüketimi olacağından sattık ve Corsa 1.3 CDTi aldık. Ben hala ara sıra rüyamda görürüm. Yedek anahtarı vermemişim ve gece arabayı kaçırıyormuşum, gezip bırakıyormuşum falan . Yolda bile 156 görsem içim eriyor.

Ama artık yeni bir aşkım var ve şimdilik platonik takılıyoruz. Alfa Romeo 159 1.9 Mjet 150 BG. İnşallah bir gün onu da alacağım.

Allah herkese istediği arabayı almayı nasip etsin. Amin.

• 1996 yılında bir gün evin balkonundan bakıyordum. Aşağı da duran ve kaputtaki çizgileri dikiz aynalarıyla birleşen metalik gri renginde bir araba gördüm ve o anda aşık oldum. Araba 1996 model vectra 2.0 cd. 2003 yılında gördüğüm arabanın aynısını almak nasip oldu. Çok severek aldım. Aldıktan bir ay sonra açtığı masraflar beni yıldırdı. Arabayı sevdiğim kadar nefrette etmeye başlamıstım. 3 sene kullanıp sattım.Şu an alırmısın deseniz hayatta almam. Ama şekli ve çizgileri en güzel araba bence.
    Benim en çok sevdiğim araba ise mercedes 500 SEL. Babam bu gune kadar o arabalardan 17 tane değiştirdi. Şu an imkanım olsa o arabayı yine alırım. Şu an biraz dişimi sıkıp para biriktirmeye başladım. İnşallah en kısa zamanda benim de bi 500 SEL im olur. Saygılar...
  • kanka tek kelimeyle m3 çok etkiledi beni ya ,bide yeni 2007 330 coupede süper hasta oldum siyah rengine geçen nişantaşında gördüm
  • 98 Vectram. Onun yeri bambaşkaydı.Gençlik yıllarımın arabası. Özel günlerime tanık ve mekan oldu
  • bi gun sıtenın ıcınde petrol yesılı cabrio arac gormustum yere sıfır cok gısemlı duruodu bu ne felan olmustum sonradan ogrenmemmı benım arkadasa getırmıs babası arkadasından 1-2 ay kullansın dıe arkadası ıcınde gormemmı hemen ındırdım surmessdem darılırım dıe arac=mg rover 146hp 1.8turbo

hayatıomızda ılk defa spor araba surcez kalbımız gum gum vuruo daha ılk gaza basımda ılk denedıgım kesıcıyı zorlmak ldu 75 felan gormustu ve ses superdı o ankı bır ıkı sıfıt cızdık arac manyak tıkanma dıe bıse yok sen bastıkca atıo arkayı üstü acık olunca bıde hava atıcaz dıe kısın ustu acık gezmezmıyızmıllet delı bunlar dıe nası bakıodu

2-brava 1.6103hp elx araca okadar ezıyet cektırmeme ragmen bı arıza vermedıya helal olsun aracla 3vıtese kadar patınaj cekıoduk haftada 1 okadar hor kullanmıstım ama hıc bıyerınde eskıme olmamıstı lastıkler dısında FİATIN YAPTIGI VE BENIM BEGENDIGIM 2-3 ARACTAN BIRIYDI

EN COK HAYALINI KURDUGUM 3 ARABA VARDIR

1-E36 M3 LE MOTORU FULL DOLDURUP PARCALAYANA KADAR SIDFIR CIZIP POWER SLIDE ATMAK

2-TOYOTA SUPRA 96 MODEL GAZA BASTIKCA VIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN CAFFFFFFFFFFFF ETCEK USTU ACIK OLCAK BIDE RENGI LACIVERTLE MAVİ ARASI Bİ RENK

3--73 MODEL VE 2001MUSTANG COBRA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black/white -- 10 Aralık 2006; 21:15:39 >

• unutamadığım arabam 91 model çıtır çıtır Serçe beyaz renkte 98 e kadar kullandım orjinal oynama yapmadım tabi biraz şahin parçaları taktım koltuk ayna iç panel gibi çelik jantta koyduk ama öyle abartmadım hiç.. Yolda bir kere bıraktı oda bnzin hortumu çatlamıştı Bizim peder beyde bagajdan plastik hortumla benzinliğe kadar 2 lt şişe elimizde gitmiştik. Pratik adam yaw:) Bütün egeyi 2 arkadaş dolaştım arabayla valla banamısın demedi helal olsun bakımını yaptınmı bırakmaz Evel allah şu an Altımda 206 HDi var oda güzel ben gezmeyi sevdiğim için dizel tercihimdir..
  • benim arkadaşta hala var 94 model serçe.
    ama biz biraz hırpaladığımız için şu an kullanılacak durumda değil

babamın ilk arabası 83 model 1300 motor 131 şahindi.

çok sevmemiştim o arabayı ama yıne de ilk işte

direksiyonu üçgen şeklindeki arka stopları falan hoşuma gitmiyordu.

çelik jant ve geniş lastik vardı arabada. yarısı metalik bordo yarısı siyahdı.
    tabi artık pek kalmadı piyasada

böyle değildi tabi ama bu da güzel arabaymış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekonomist406 -- 10 Aralık 2006; 23:12:07 >

• 80 li yıllarda daha kısa şortluyken mahallede bir amerikan arabası geçerdi her akşam 5-6 gibi
    simsiyah upuzun.
    motordan öyle bir ses çıkardıki
    ben o arabadan çok etkilenmiştim vede hafif korkuyordum.
    tabi küçük olduğum için hatırlamıyorum markasını.
    tek hatırladığım siyah araba altın sarısı nikelajlı jant kapakları
    birde hırıl hırıl hırıldayan motor

mahalle de kadıköy hasanpaşa camiinin karşısındaki sokak
  • benim şu an olduğum yerde bahsettiğin gibi bi araba var. boş bir arsaya bırakıp itmişler arabayı.
    çok heybetli çok guzel araba.
    çürüyor orda içim eziliyor valla.

• amerikan arabası deyince de aklıma 82 trans am lar gelir, küçükken en büyük hayalim ilerde onlardan birini alıp önüne de o kırmızı zamazingosunu takıp dolaşmaktı geçenlerde gördüm mavi üzerine beyaz çizgileri olan bitane, 60 bin km de 23 milyara veriyorlardı... ah be keşke benzin parası kurtarsa da tata fiyatına o arabaya binsek gürül gürül giderdik ne güzel

bir de camaro vardı eski sitemizde, kırmızı üzeri beyaz çizgili, geldiğini 7 düvel duyardı da pencerelere doluşurduk hey gidi günler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edilhan -- 11 Aralık 2006; 1:21:29 >

• AKLIMDA KALANLARI YAZAYIM
    1979 LADA VAZ 1600
    1981 SUPERMIRAFIORI 2000 TC
    1986 DİZEL BROADWAY
    1991 KARTAL
    1995 FLASH S
    1998 BROADWAY RL
    1996 SPRING
    1998 206 X-LINE
    2001 FABIA
    2001 TRANSPORTER
    2004 STAREX CRDI
    BUNLAR BABAMLA ORTAK KULLANDIKLARIMIZDI

ŞİMDİ BENİM ALIP-SATIP-KULLANDIKLARIM
    1991 DOĞAN L
    1992 205 1,9 GTİ
    1990 CİTROEN AX GTİ ..... ARADA BİR KULLANDIĞIM
    1998 STARLET TOYOTA OTOMATİK
    2006 407 EXECUTIVE 1,6 110 HP..... ŞU AN KULLANDIĞIM

107,207,307, VE 407 COMFORT KULLANDIĞIM ŞİRKET ARABALARIMIZ
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soylukan

amerikan arabası deyince de aklıma 82 trans am lar gelir, küçükken en büyük hayalim ilerde onlardan birini alıp önüne de o kırmızı zamazingosunu takıp dolaşmaktı geçenlerde gördüm mavi üzerine beyaz çizgileri olan bitane, 60 bin km de 23 milyara veriyorlardı... ah be keşke benzin parası kurtarsa da tata fiyatına o arabaya binsek gürül gürül giderdik ne güzel

bir de camaro vardı eski sitemizde, kırmızı üzeri beyaz çizgili, geldiğini 7 düvel duyardı da pencerelere doluşurduk hey gidi günler..

olay arab ya amerıkan arabaları gorunumlerı ve seslerı ayrı yeni mustanglar cok gusel ama kılı kırk yarsakalar 70lerdekı serıyı bıdaha tutturamazlar hersey teknolojı oldu gorunumler bıle ....ne arabalr ya kuru motor+şase ıkıde recaro yarıs koltugu tmm satenh v8 motorun sesını duyan kacar ve acaıp* yanlıolar ya anlat anlat bıtmez bu arabalar

yeni araba görunumlerınemotor seslerınesaglamlıklarına

yeni mustang cıkmıs bakmnızı tavsıye ederım bakında 70lerın kıymetını gorun (gusel arac ama eskilerrın yerını tutmaz))

• vw golf
  • Aslında amcamların bir Anadolu vardı. Tabiiki hayatıma özel bir damga vurmuş değildir ama asıl unutamadığım; SV 1600 diye geçen o bakalitten yapılma station wagon ile iki aile çoluk çocuk giderdik tatile. Arkadan gelen arabalara el sallardık hep. Bir de bir arkadaşımın ev anahtarı arabanın kapısını ve bagajını açardı. Tek anahtarla arabanın kapısını, bagajını, deposunu açmak acayip hoş gelirdi bana eskiden. Şimdi düşünüyorum da araban anadol olsa eve bile aynı anahtarla girceksin yahu
  • bmw 3.16 i ....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.