-murti- hikayelerin veya anektodların güzel devam et lüfen
tamam :) hemen bi tane daha anlatim. Kuzen anlatıyo. Şimdi, benim kuzenin lise yılları, bu babasına söylüyo, beni gece kaldır ders çalışcam diye. Neyse gecenin tahminen 3 ü felan bu kalkıyo ders çalışıyo(ertesi gün sınavı var) yarım saat-bi saat tekrar yaptıktan sonra, yatağa yatıyo. Fakat ışık açık.(Işığın düğmesi, yuvarlak, yani ışığın şiddetini ayarlayabiliyosun.) neyse ışık hafif açık, loş yani. Kuzende yatakta son kez çalıştığı şeyleri aklından geçiyor.(ken) birden ışık kapanıyo. Kuzen sırt üstü yatıyo tabi, daha ne olduğunu anlamadan, dizlerinin üstüne bişey çöküyor, ve kuzenin gövdesine elleriyle bişeyler yazmaya çalışıyo. Tabi kuzen korkudan ne yapacağını şaşırıyor. Besmele çekiyo, bişeyler okuyo, ne gitmiyo bu. En sonunda Ahlak Sure'si(Kulfuallahu ehad.....) okuyo, ve varlık kayboluyor. Bu olaydan sonrada kuzen hiç faldan anlamadığı halde, okulda tanımadığı birinin falına bakıyor. ve falına baktığı kişi masadan ağlayarak kalkıyor. Falda söylediği herşey çıkıyor. ( bu iki kişinin birbirini tanımadığı ve, fal bakılan kızın masadan ağlayarak kalktığını bilen çok şahit var) ve kuzen arada bir başkalarınada fal bakıyo :) (bu arada gördüğü varlığı betimlersek '' masmavi gözbebekli, gözbebeğinn dışı bembeyaz, uzun simsiyah saçlı, uzun parmaklı, ağzının içi bembeyaz ışıklı, çirkin bişey) bu olayı yine o ateist abiye, sordum, dediki, rüyada 3 evre vardır. 1-2-3, sırayla geçersin, 1'den 3 e geçtinmi bu tür beyin oalyları yaşanabilir felan. Işık kapanma durumu, beyin o anda ışığa yoğunlaşmış, ve kapatmış olabilir vs.....vs... diyor tabi bizde buna tabi tabi..... diyoruz. Tamam beyinin bu tür şeyleri yapabileceğini biliyorum, ama bu durum çok daha farklı
fal bakma layı saçma geldi falcılık islamda yasaklanmış bir şey birde
tepikten yumruktan etkileniyorlarsa sorun yok, onlar çarpıyor da bizim elimiz armut mu topluyor? karşılığını veririz alimallah, valla allah yarattı demem.
quote:
Orijinalden alıntı: berkan95
tepikten yumruktan etkileniyorlarsa sorun yok, onlar çarpıyor da bizim elimiz armut mu topluyor? karşılığını veririz alimallah, valla allah yarattı demem.
sen onlara dokunana kadar senş 10 kere d*maltırlar
quote:
Orijinalden alıntı: [TR]Collector
quote:
Adam tecrübeli beyler
Görmedim.Gördüm diyenlere de yalancı gözüyle bakıyorum.
Gördüm,sizlere selamı var
Hiç görmedim ama inanıyorum aslında dine inandığım için onlarada inanıyorum eğer kur-an ' da bahsi geçiyorsa ve var oldukları oarada söyleniyosa demekki vardır diyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: gimmick
quote:
quote:
Adam tecrübeli beyler
quote:
Orijinalden alıntı: gimmick
quote:
quote:
Adam tecrübeli beyler
gelsin kapışalım
quote:
Orijinalden alıntı: AykuT KosvA
CİN ÇEŞİTLERİ
İnsanların arasında bulunan, yerleşen ve göç eden cinlere, AMMAR denir.Çirkinleşip şirret haline gelen cinlere ŞEYTAN denir. Çocuklara musallat olan cinlere ERVAH denir. Yaramaz ve güçlü cinlere de İFRİT adı verilir.
Dilimizde 6. his olaraktanımladığımız aslında bir cindir. Ve bazı durumları önceden bildirir veya hissettirir. Bizi yönetir.
MELEKLER, yemezler, içmezler, üreyip, çoğalmazlar. CİNLER ise, yerler, içerler, üreyip, çoğalırlar. Sayıları insanlardan daha çoktur. Cinlerin latif ve ince varlık olmaları, üreyip çoğalmalarına engel değildir. Kendilerine iyiliği dokunan insanları ödüllendirirler , saygısızlık yapanları da cezalandırırlar. Bazı insanları etki altına alıp kendi isteklerine alet ederler veya kötü işler yaptırırlar. Hatta bazen insanlara aşık olan cinler bile vardır, bu durumda sevgililerini kaçırarak onlara sahip olurlar.
İslamiyet açısından, iyi huylu "müslüman cinler" ve kötü huylu “kafir cinler“ de vardır. Bu tür cinler daha çok büyücülükle uğraşanların ilgisini çekmektedir. "Huddam" (hizmetçiler) adı altında bulunan bu cinler sayesinde hastalıkların iyileştirildiği, kötülüklerin defedildiği ve bir takım doğaüstü olayların meydana getirildiği varsayılmıştır.