Şimdi Ara

Hayatınızda hiç metafizik bir varlık(mesela cin) gördünüz mü? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
4
Favori
68.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bir gün uyandım yatakta gözlerimi açtım .kılımı kımıldatamadım konuşamadım hareket bile edemiyorum,
    gözümü bile oynatamıyorum öyle bakıyorum tavana,arkamdan bişe beni yatağa çekiyo çekimi hissediyorum
    sonra çok boğuk böyle sert bir kadın sesi
    harfleri uzatarak demeeek baaana vurucaksııın heeee diye ensemdeymiş gibi söyledi bu cümleyi kulaklarım patlıycaktı resmen sonra bi fırladım yataktan kapıyı açtım nişanlım ve kayınvalidem bni gördü yüzüm bembeyaz olmuş :D dua falan ettim sonra çok tırsmıştım
    o ses acayip bişeydi kulaklarım çınladı resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Sambora

bende hiç inanmazdım,
    bir gün uyandım yatakta gözlerimi açtım .kılımı kımıldatamadım konuşamadım hareket bile edemiyorum,
    gözümü bile oynatamıyorum öyle bakıyorum tavana,arkamdan bişe beni yatağa çekiyo çekimi hissediyorum
    harfleri uzatarak demeeek baaana vurucaksııın heeee diye ensemdeymiş gibi söyledi bu cümleyi kulaklarım patlıycaktı resmen sonra bi fırladım yataktan kapıyı açtım nişanlım ve kayınvalidem bni gördü yüzüm bembeyaz olmuş :D dua falan ettim sonra çok tırsmıştım

günün öncesinde bununla ilgili bi olay mı oldu da öyle bi ses duydun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet.Fatih

quote:

bende hiç inanmazdım,

böyle bir olay olmadı
    ses çok korkunç bir sesti,korku filmide izlemem etkilenecek hiçbirşeyim yok
    kavga falanda olmadı hiç o sıralar böyle bir konuda geçmedi
    o kadar şaşırdımki günlerce düşündüm niye acaba diye,
    karabasanmı diyolar buna ne bilmiyorum ama o ses çok tuhaf sesi duyanı görmedim daha önce arkamdaydı
    hep nişanlımın uyandırmasını beklerdim yatakta çıkmazdım :D güzel uyandırıyo diye,oyüzden uyanıktım sadece sırtüstü yatıyordum
    demen bana vurucaksn heeee diye bi ses
    sonra zaten yataktan uçtum resmen kapıyı bi açtım süratle

• quote:

quote:

quote:

bende hiç inanmazdım,

böyle bir olay olmadı
    karabasanmı diyolar buna ne bilmiyorum ama o ses çok tuhaf sesi duyanı görmedim daha önce arkamdaydı
    hep nişanlımın uyandırmasını beklerdim yatakta çıkmazdım :D güzel uyandırıyo diye,oyüzden uyanıktım sadece sırtüstü yatıyordum

bence biraz daha düşünmelsini..O rüya senin bilinçaltında oluşuyor..İllaki bi yerden bi alaksı vardır..Ayrıca o yaşadığın deneyim Karabasn ban da oluyor

• İyi basmış kara demekki bayağı ses getirmiş baksana.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bende hiç inanmazdım,

böyle bir olay olmadı

bence biraz daha düşünmelsini..O rüya senin bilinçaltında oluşuyor..İllaki bi yerden bi alaksı vardır..Ayrıca o yaşadığın deneyim Karabasn ban da oluyor

öyle bişey yok hacı kimseyle kavgam gürültüm olmadı nerdeyse böyle bir söz duymadım hiç olduysada bu sözü demeden çakmışımdır zaten ağzına iki tane :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bende hiç inanmazdım,

böyle bir olay olmadı

öyle bişey yok hacı kimseyle kavgam gürültüm olmadı nerdeyse böyle bir söz duymadım hiç olduysada bu sözü demeden çakmışımdır zaten ağzına iki tane :D

hmm..ilginç harbiden

• NO SS NO GÜVEN!!!
  •  Hayatınızda hiç metafizik bir varlık(mesela cin) gördünüz mü?

Arkadaşlar ben de bildiim şeyleri paylaşayım.

Öncelikle Allah'ı inkâr edenler bu tür metafizik şeyleri "açıklanamadığı için Tanrı'yla bağdaşlaştırılan" şeyler gibi değerlendirdikleri için fazla birşey söylemeye gerek yok.

Ancak cinler İslâm dininin inanç sistemin de yer alıyor. Ve piyasadaki bu kadar olayın uydurma olmasını iddia etmek saçma bence. Benim lisede edebiyat öğretmenim bu tür kounlarda tez yazmış sanırım. Ama aslında pek inançlı olmamasına rağmen "Olayları dinledim araştırdım ve hepsi karanlık, yalnız zamanlarda oluyor; ama..." diyip yine de inkâr edilemeyecek metafizik şeylerin varlığına inanıyordu.

Bununla beraber cinlerin yaşantısında insanlarla olan temas eskilere dayanır. İslâm inancına göre Hz. Muhammed (S.A.V) dünyaya gelene kadar cinler semadan melekler vasıtasıyla geleceğe dair bilgi çalıyorlar, irtibatlı olduğu medyumlara bildiriyorlardı. Ancak Peygamberimiz'in (S.A.V) doğmasıyla cinlere semanın kapıları kapanmıştır.

Cinlerle ilgili en çok merak edilen suretleriyle ilgili kesin bir bilgim yok açıkçası. Nihayetinde Kur'an'da ve başka kaynaklarda bunla ilgili bilgi yok. Ancak yaygın inanış beden olarak zayıf ve güçsüz olmakla beraber çok hızlı hareket edeibliyor olmalarıdır.

Tırnaklar, soğan kabukları, ekmek kırıkları gibi şeylere geldiği söylenmektedir. Yalnız cinlerle aramızda -boyut farkı diye açıklanabilir- bi perde bulunduğundan onları görmek çok olay değildir. Ancak Cin suresinin tersten okunması gibi veya diğer şeylerle geldiklerini duymuşumdur. Bununla beraber biz bilgisayar başında geç veya erken saatlerde onlarla ilgili şeyler okuyan dinleyen insanlar olarak korkmamalıyız; ki Allah'ın bizleri koruması için görevlendirdiği bir sürü melek vardır. Ve Müslüman olmayan ve bizlere zarar vermek isteyen cinlerden korurlar bizi. Cenebet olunduğunda, tuvalete girildiğinde, kadınların adet ve lohusa dönemlerinde bu melekler bizlerden kısmen ayrıldığı için cinlere karşı daha savunmasız oluruz. Kadınlar bu yüzden kırkı çıkmadan yalnız bırakılmaz mesela...

Ayrıca sizlerle birkaş hikâye de paylaşacağım. Yalnız bunlardan kesin olarak yalan olduğuna inandıklarım da var.

"Anlatan şahsın çok büyük büyük dedesi birgün gece bi nehrin içinde elinde sökülmüş ciğer olan bir cin görür ve onu yakalar. Daha sonra onu kendisinin yedi sülale nesline karışmaması karşılığıunda serbest bırakır. Bunun üzerine cin kabu leder ve bırakılır. Ancak cin görünmez olduktan bir süre sonra nehrin suyu kana bulanır. Sebebi ise diğer cinlerin o cinin insana görünmesi yakalanmasıdır."

Aslında bu hikâye gerçek olabilir. Ama ben bunu farklı kişilerden dinleyince efsane hâline geldiğini anladım. O yüzden gerçek olmayabilir...

Diğer durum ise okulda yatılı kalırken yaşananı...

"Arkadaşım ve ben 8 kişilik bir odada kalmaktayız. Birgün gece vakti arkadaşım gözünü açar ve kendi tabiriyle kıpkırmızı büyük gözlü iki yaratık görür. Birisi kendisinin üstüne oturmuş kendine bkamaktadır. Diğeri ise alt ranzada kalan bana eğilmiş bakmaktadır. Veya bizim karşı ranzada çocukluğunda bir sürü değişik olay yaşayan diğer bir arkadaşa doğru bakmaktadır. Arkdaş daha sonra korkar dua eder uyur vs..."

Arkadaşlar bu yaşanan olayı arkadaş daha sonra şakayla da karıştırıp "sana bakıyodu", "ona bakıyodu" diye değiştirmiş olaiblir o yüzden cinlerin ne yaptığını söyleyemiyorum tam. Yalnız söz konusu karşı ranzadaki arakdaş (Meriç) küçükken değişik şeyler yaşıyor. Bunların evine gece ak sakallı bir adam geliyor ve teyzesine (baya düşkündür teyzesine) yeni doğacak kardşinin adını bi alimin adını koymalarını yoksa çocuğu götüreceğini söylüyorlar (ismi unuttum). Bunlar dakoyuyor vs. Aslında bunda çok da dikkat eçeken birşey yok rüya diye geçiştirilebilir. Ancak arkadaş paylaşmaya korktuğu bir üsrü şeyler yaşamış diğer samimi olduklarının dediklerine göre...

Neyse baya dağıldı gibi... Ama son olarak şunu söyleyeyim:

"ONLAR İNANSANIZ DA İNANMASANIZ DA İNANMAK İSTEMESENİZ DE HER YERDELER!..."

• yukardaki tipik kaynanaın geline bakış modeli değilmi
  • Ben bi gün bir adam gördüm,yolda gidiyordu bir dükkana girdi dükkandan çıktı yola devam etti elinde bir poşet vardı poşeti beyazdı evine girdi uyudu.

Ya beyler bide bu islami dini bilgilerde bunları verenlerin amacı sadece şu olayı islam açısındanda kanıtlayıp kesinleştirmek istiyorlar.Kanmayın.Şappi şappi

Öyle saçma soruya böyle cevap kapağı alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arino -- 22 Eylül 2009; 9:25:50 >
  • eskiden köyde yaşayanlar çok anlatırdı şöyle gördüm böyle gördüm diye ama şuanda görene hiç rastlamadım.nedense eskiden ıssız yerlerde çok görünürmüş.anlatılanlara benim pek inanasım gelmiyo.inanmam içinde illa kendimin görmesi gerekiyosa onuda istemem:D ama şöyle bi olay yaşadım.köyde küçük bir kız vardı cin çarpmış falan diyolardı.benim yine inanasım gelmedi.bi gün bayram ziyaretine gittik bizden sonra o kızın ailesi geldi.kapıda gördüm kızı yüzü çok yorgun gibi görünüyodu ve hiç sesi çıkmıyodu.sonra kız oturma odasına girdi ve birden çığlık atmaya başladı resmen kendini parçalıyordu.kızı evin dışına çıkardılar ve sakinleşti.neyi var bu kızın diye sorduğumda Kuran olan bi odaya girdiğinde böyle yapıyo dediler.Kuran da görünür bir yerde değildi.çok şaşırmıştım ve korkmuştum o gün.belki gerçekten cinlerle alakalıdır belkide psikolojik bir durumdur bilemiyorum

• 9 çekirdek PC gördüm.
  • Yahu ne cahil adamlarsınız, Atatürk ün vatanı emanet ettiği gençlik siz misiniz? Yazıklar olsun
  • insanin kalabalik oldugu yerlerde olmazlar diye biliyorum. Bu konulara dikkat edilmesi lazim , bazilari abartmis fazlasiyla ...

o uste oturma olayi ise , uykuda insan iki haldedir .

yani iki uyuma evresi vardir . Ilk evre beynin dinlendigi evredir . 1 ve 2.5 saat arasinda degisir . Geri kalan zamanda ise beyin tum hafizasini yeniler , ruyalarda bu zamanda olur .
    Ama su var , insan uyurken . Beyin bir tur hormon salgiliyarak vucudu gecici felc eder . Iste kisi uyku evresinde bu hormonu salgilanmamissa , ruyasinda gordugu seyleri yapabilir ( yurumek , vurmak , konusmak ) . Amerikada bir kisi ruyasinda uyur gezer haldeyken , komsusunu oldurmustu (ama kisi hapse gitmemisti ) .
    diger karabasan durumu ise , siz uyku evresindeyken uyandiginizda , beyinin hafiza kopyalamasi hala devam ettigi surede , ayni zamanda hormonda salgiliyorsa iste bu zaman araliginda siz hareketsiz kalirsiniz konusamaz , bagramaz , hareket edemezsiniz.

cinler , melekler , seytanlar vardir ama herseyide hoca moda baglamayin . Bilim bunun icin var, avrupada uyku merkezleri var bu konuda . Bizim ulkede yok , kisiler hemen hocalara gitmekte . Ilerlilyen zamanlarda ise bu kisiler paronayak olmaktalar .

uyku onemlidir . Fareler uykusuz olarak 14 gun yasayabilirler , 14 gun sonunda oluyorlar . Insanin ise ne kadar dayanabilecegi merak konusu . Son yapilan testlerde bir kisi 25 gun uyanik kalmisti . Bu adam 1 hafta sonunda vucut dengesini kaybeder , ikinci hafta sonunda ise verilen komutlari yerine getirmez . 25 gunun sonunda ise adam , akil yetmezi insanlarda gorunen belirtileri gosterir. Ama ne hikmettirku , bu kisi 8 saatlik bir uykusu sonucunda eski haline geri doner . Onun icin uyku onemlidir ...

• dinimize insanları inandırmak için, insanları korkutup dine sarılmalarını sağlamaya yönelik hikayeler olduğunu düşünüyorum.
    avrupa'da, amerika'da, çin'de bilmemnerde gören var mı?
    benim de var benzer bir hikayem ama kendime "bizden başkası görmüyor mu?" diye sorduğumda, hikayelerden etkilenmiş olabileceğimi düşünüyorum.
    "inanmayana görünmezler" diyenler filan var ki diyorum onlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Yahu ne cahil adamlarsınız, Atatürk ün vatanı emanet ettiği gençlik siz misiniz? Yazıklar olsun

Asıl bu cahilce bir mesajdır.Atatürk ile ne alakası var? Onu bana bir açıklayın,Sonrada Atatürkün vatanı emanet ettiği gençliği bana anlatın...
  • valla çok ugraştim gormek icin internette buldugum cin çagirma şeylerini denedim gece 2 de falan dikkatli bi şekilde okudum hepsi(dua gibi bişi) hatasiz ama bişi olmadi daha oncede ugraştim başaramayinca sıkıldım gormedim yani hiç
  • CİN ÇEŞİTLERİ

İnsanların arasında bulunan, yerleşen ve göç eden cinlere, AMMAR denir.Çirkinleşip şirret haline gelen cinlere ŞEYTAN denir. Çocuklara musallat olan cinlere ERVAH denir.
    Yaramaz ve güçlü cinlere de İFRİT adı verilir.

Dilimizde 6. his olaraktanımladığımız aslında bir cindir. Ve bazı durumları önceden bildirir veya hissettirir. Bizi yönetir.

MELEKLER, yemezler, içmezler, üreyip, çoğalmazlar. CİNLER ise, yerler, içerler, üreyip, çoğalırlar. Sayıları insanlardan daha çoktur. Cinlerin latif ve ince varlık olmaları, üreyip çoğalmalarına engel değildir. Kendilerine iyiliği dokunan insanları ödüllendirirler , saygısızlık yapanları da cezalandırırlar. Bazı insanları etki altına alıp kendi isteklerine alet ederler veya kötü işler yaptırırlar. Hatta bazen insanlara aşık olan cinler bile vardır, bu durumda sevgililerini kaçırarak onlara sahip olurlar.

İslamiyet açısından, iyi huylu "müslüman cinler" ve kötü huylu “kafir cinler“ de vardır. Bu tür cinler daha çok büyücülükle uğraşanların ilgisini çekmektedir. "Huddam" (hizmetçiler) adı altında bulunan bu cinler sayesinde hastalıkların iyileştirildiği, kötülüklerin defedildiği ve bir takım doğaüstü olayların meydana getirildiği varsayılmıştır.

Hayatınızda hiç metafizik bir varlık(mesela cin) gördünüz mü?

Hayatınızda hiç metafizik bir varlık(mesela cin) gördünüz mü?

• lan bebemisiniz cin mn yok
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.