Şimdi Ara

Hayatta boşuna yaşıyor gibiyim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , lise son sınıf öğrencisiyim . Anaadolu meslek lisesinde okuyorum . Haftanın 3 günü staja , 2 günü okula gidiyorum . Malum bu sene Ygs , Lys'ye çalışmam lazım . Hatta şu anda test çözüyor olmalıydım , ama çözmüyorum . Geçen sene kendime bir hedef koymuştum biraz çalışmaya başlamıştım , çalışıyordum . Araya yaz tatili girince bıraktım tabii çalışmayı , hatta şu anda hiç çalışmıyorum .

Babam 6-7 ay kadar önce iş kurdu kendine , öncesinde evde oturuyordu . Hazırdan yiyordu yani . Öncesinde benimle hep ilgilenirdi , derslerimi sorardı , bir gün bile devamsızlık yapsam bile üstüme düşüp niye devamsızlık yaptığımı öğrenirdi . Ama işi kurdu kuralı ilgilenmez oldu , bu sene dershaneye gidip gitmeyeceğimi sormadı bile .

İlkokulda derslerime hiç çalışmazdım , ortaokulda lise giriş sınavlarına hiç çalışmadım bile , şu an çok pişmanım , gerçekten pişmanım . Keşke biraz daha çalışıp iyi bir liseye gitseydim . Hiç olmazsa üniversite için iyi bir hedefim ve iyi bir çalışma ortamım olurdu . Ablam var benden 2 yaş büyük , buranın en iyi lisesini okudu ve şu an ODTÜ'de okuyor . Aslında yapılarımız çok farklı değil , çalışsaydım bende kazanabilirdim ama salak gibi çalışmadığım için bu haldeyim .

Arkadaş çevrem çok geniştir , Antalya merkezde hemen hemen her okuldan tanıdığım vardır , ama tanıdıklarım vardır . Dışarı çıkacak olsam gezecek çok kişi vulurum ama bunların hiç biri kız değil . Erkek lisesinde okuyorum malum okulun %90'ı erkek neredeyse . Okulu ilk kazandığımda okulda kız olmaması bana ggerçekten koymuştu . Okuduğum ilkokul pilot okul gibi birşeydi yani akramlarımın &70'i kızdı . Şu ana kadar ciddi ilişkim olmadı , kısa süreli ilişkiler yaşadım . Bu biraz okul ile birazda kendi salaklığımdan oldu . Düşündüğüm zaman kız arkadaşının olması mantıksın geliyor , bazen düşündüğümde hep erkeklerle muhattap halinde olmam artık sıkıcı gelmeye başlıyor .

Annem yabacı , üniversiteyi kazanırsan anneannem bana araba alma sözü verdi , ama ben hala boş boş pc'de veya dışarıda vakit geçiriyorum . Ders çalışacak kadar birikimim yok . Ne yapacağımı bilmiyorum . Annem babam sanki beni boşlamış gibi , ve ben şu an ne yapacağımı bilmiyorum . Yardım edin DH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4everseco -- 20 Ekim 2012; 11:39:04 >

• MF , şu ana kadar 9.sınıfta dersleri tam anlamıyca gördük . 10 . sınıfta Biyoloji görmedik . 11.sınıfta Sadece matematik geometri gördük . Şimdi ise Fizik ve Matematik görüyoruz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaranlıkLord

quote:

Orijinalden alıntı: 4everseco

MF , şu ana kadar 9.sınıfta dersleri tam anlamıyca gördük . 10 . sınıfta Biyoloji görmedik . 11.sınıfta Sadece matematik geometri gördük . Şimdi ise Fizik ve Matematik görüyoruz .

Peki ne istiyorsun yani ne olmak istiyorsun ? Dershaneye gidiyor musun ?

Hayır gitmiyorum , otomotiv mühendisliği istiyorum . Ama sadece istemek bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4everseco -- 20 Ekim 2012; 12:12:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

pc ve dışarısı kolay,her on insandan dokuzunun biri vaktini kolay yoldan geçirirse yapması gerekenden korktuğundan ya da istemediğindendir. karanlıklordun da dile aldığı gibi kendini rikognayz akıp istediğine disayd aktıktan sonra yapmak istediğini bulmuş olacaksın.sonra ya iradenle sınavı kazanıp sonrasında gerçekleştirme hedefine emin adımlarla yaklaşır, ya hemen şimdi sınava s***ir çekip amacına koşar veya her on insandan dokuzunun sekizi gibi yaptıklarına devam ederek yaptıklarına devam etmiş olursun

Şu ana kadar sınav için içimde tıkırtı bile oluşmadı , olsada oluur olamasa kafasındayım . Çevremdeki herkes sınava çalışıyor , facebook hesaplarını ddonduruyor . Bende öyle bir durum söz konusu değil . Hatta bazen kendimi sınava hazırlanan arkadaşlarımla dalga geçerken buluyorum

• quote:

Bolumu arastirdin mi gercekten mi istiyorsun ? Bak ben de hukuk istedigimi saniyordum , su an hukuktayim hem de ankara hukuk. ama pisman oldum aynisini sen de yasama iyi karar ver. bir hedefin olduktan sonra dershaneye gitmek, plan program yapip ders calismak zevk verecek sana.

Evet , bölümümü araştırdım . Gerçekten isteyerek okuyacağım bölüm . Otomobil çizmeyi çok severim . Kendi yaptığım tasarımlarım var . Otomobil bölümü okuyarak otomobil tasarımcısı olmayı istiyorum . Dediğim gibi temelim çok sağlam olmadığı için , ders çalışmak hiç içimden gelmiyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 4everseco

quote:

Bolumu arastirdin mi gercekten mi istiyorsun ? Bak ben de hukuk istedigimi saniyordum , su an hukuktayim hem de ankara hukuk. ama pisman oldum aynisini sen de yasama iyi karar ver. bir hedefin olduktan sonra dershaneye gitmek, plan program yapip ders calismak zevk verecek sana.

Evet , bölümümü araştırdım . Gerçekten isteyerek okuyacağım bölüm . Otomobil çizmeyi çok severim . Kendi yaptığım tasarımlarım var . Otomobil bölümü okuyarak otomobil tasarımcısı olmayı istiyorum . Dediğim gibi temelim çok sağlam olmadığı için , ders çalışmak hiç içimden gelmiyor

Hocam ben geometroden matematikten 0 almis , oks de eksi matematik neti yapmis biriyim. Ve sadece azmederek basardim. Hatta matematigim baya duzelmisti. Geometrim de ayni sekilde.
    Sana tavsiyem bir dershaneye yazilman. Orada rehber hocana gideceksin ve buraya yazdiklarini ona soyleyeceksin. Sadece dersle ilgili olan kismi elbette. Ben otomotiv muhendisligi istiyorum diyeceksin. Bana bir yol gosterin. Ablan sayisal miydi ?

Evet şu an matematik bölümü okuyor .

• Aslında okulumdali rehber öğretmene gitsem , duvara karşı konuşuyor gibi olucam . Kadın okula dedikodu yapmak için gelmiş gibi . Hani bişreyler anlatsa kendi anlamayacak bende kafam resetlenmiş gibi yine başa dönmüş gibi olacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

benim de öyleydi herkes çalışırken kitap okur sonra da aypodda oyun oynardım. ne oldu? şimdi dershaneye gidiyorum tekrar. ve yine çalışmıyorum.kendi hayatımızı mahvediyoz işte kardeşim

Haklısın kardeşim , şu an mezunmusun ? Okuyormusun ?
  • Abicim kısa mesaj atarak söyliyeceğim çünkü bak kardeşim..

Anlattıklarının yarısı babanla ilgili onu ben sana geçtiğimiz mesajda anlatmıştım.. Başka çıkar yolu yok annenle bir olup konuşmayı deneyeceksiniz diye dimi..

Derslerine gelince Madem hedef belirlemişsin Niye çalışmıyorsun ? Hedeflere ulaşman için çalışman gerektiğini,sabırlı ve azimli olman gerektiğini her zaman belirtmiyormuyuz belirtiyoruz dimi.. Yeter ki insan istedikçe yapamayacağı birşey yoktur.. Sen bu donanimhaberde veya dışarlarda vakit geçirebilirsin ama bak abicim istersen günde bir saat derse ayır sonra sıkıldıkça dışardan gelince dinlen ondan sonra gene bir saat daha ders çalış ortalama günde iki saat dersine ZAMAN ayırsan ne olur oğlum.. Çok mu zor.. ? Çevrem geniş demişsin ama gerçekten onlar seni savunup kollayacak derecedemi orasını bilemeyiz tabikide o çevreyi boşver okul çevresi pek sağlam olmaz.. İş yeri çevreleri daha iyi oluyor bunlardan çünkü ordaki kişiler okumuş insanlardan ve çalışkan kişilerden oluşuyor öyle önüne gelen kişiler dğil tabi bu her işin mantığına göre değişiyor.. Çünkü bak abicim yaşınız daha genç... bunun üniversite ortamı ve çevresi var bak üni.çevresini gör sonra anlayacaksın lisedekiler bir halt olmaz tabi hepsinden olmazda bir kaç kişi aradan kaynar ha bu arada kötü laf için demiyorum gerçekleri paylaşıyorum..

Onu bir kenara koyalım.. Ders çalış demeyeceğm sadece istediğim şu senden Günde iki saat dersine ayırmandır Ne yapabilirim ne edebilirim sonra istersen bunu ben sana detayılca yazarım şimdilik sorun nedir.. bir kaç madde ile öğreneyim.. Anlattığına göre sende isteksizlik var sadece.

Sen kendi hayatını kendin kurtaracaksın Annen yada Baban değil oğlum sadece Bu hayat Senin elinde kendin yol bulup çıkacaksın o yoldan.. detaylıca konuşurum şimdilik sana birkaç soru sorayım..

* Neden ders çalışma azmin yada isteğin yok ?
    * Hedef belirlediğin halde o hedefe ulaşmak için neden çaba göstermiyorsun ? Bunun genel sorunu nedir ? Dışarda veya bu forumda vakit geçirmek mi daha iyi yoksa derslerine çalışıp bir yandan hedeflerine ulaşabilmek için kriter belirlemek mi ? Yarın öbür gün hoca sana sınavda

Donanimhaber Nedir? Açıklayınız tarzında soru sormayacak herhalde zaten sana birşey olsa bu forum sana yardım etmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 20 Ekim 2012; 13:59:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Abicim kısa mesaj atarak söyliyeceğim çünkü bak kardeşim..

Anlattıklarının yarısı babanla ilgili onu ben sana geçtiğimiz mesajda anlatmıştım.. Başka çıkar yolu yok annenle bir olup konuşmayı deneyeceksiniz diye dimi..

Derslerine gelince Madem hedef belirlemişsin Niye çalışmıyorsun ? Hedeflere ulaşman için çalışman gerektiğini,sabırlı ve azimli olman gerektiğini her zaman belirtmiyormuyuz belirtiyoruz dimi.. Yeter ki insan istedikçe yapamayacağı birşey yoktur.. Sen bu donanimhaberde veya dışarlarda vakit geçirebilirsin ama bak abicim istersen günde bir saat derse ayır sonra sıkıldıkça dışardan gelince dinlen ondan sonra gene bir saat daha ders çalış ortalama günde iki saat dersine ZAMAN ayırsan ne olur oğlum.. Çok mu zor.. ? Çevrem geniş demişsin ama gerçekten onlar seni savunup kollayacak derecedemi orasını bilemeyiz tabikide o çevreyi boşver okul çevresi pek sağlam olmaz.. İş yeri çevreleri daha iyi oluyor bunlardan çünkü ordaki kişiler okumuş insanlardan ve çalışkan kişilerden oluşuyor öyle önüne gelen kişiler dğil tabi bu her işin mantığına göre değişiyor.. Çünkü bak abicim yaşınız daha genç... bunun üniversite ortamı ve çevresi var bak üni.çevresini gör sonra anlayacaksın lisedekiler bir halt olmaz tabi hepsinden olmazda bir kaç kişi aradan kaynar ha bu arada kötü laf için demiyorum gerçekleri paylaşıyorum..

Onu bir kenara koyalım.. Ders çalış demeyeceğm sadece istediğim şu senden Günde iki saat dersine ayırmandır Ne yapabilirim ne edebilirim sonra istersen bunu ben sana detayılca yazarım şimdilik sorun nedir.. bir kaç madde ile öğreneyim.. Anlattığına göre sende isteksizlik var sadece.

Sen kendi hayatını kendin kurtaracaksın Annen yada Baban değil oğlum sadece Bu hayat Senin elinde kendin yol bulup çıkacaksın o yoldan.. detaylıca konuşurum şimdilik sana birkaç soru sorayım..

* Neden ders çalışma azmin yada isteğin yok ?
    * Hedef belirlediğin halde o hedefe ulaşmak için neden çaba göstermiyorsun ? Bunun genel sorunu nedir ? Dışarda veya bu forumda vakit geçirmek mi daha iyi yoksa derslerine çalışıp bir yandan hedeflerine ulaşabilmek için kriter belirlemek mi ? Yarın öbür gün hoca sana sınavda

Donanimhaber Nedir? Açıklayınız tarzında soru sormayacak herhalde zaten sana birşey olsa bu forum sana yardım etmez..

Abi , söylediklerinin bir tanesinde yanlış yok . Ders çalışmıyorum , hedeflerim var . Ama böyle oturursam hiç bir yere varamayacağım .

* Şu ana kadar okul sınavları hariç adam akıllı ders çalışmışlığım yok .
    * Temelim sağlam olmadığı için ders çalışma isteği gelmiyor i çalışmaya kalksam bu sefer anlamadığım iiçin iyice soğuyacağım diye korkuyorum .

• Ders çlaışmıyorsun hedeflerin var ulaşmayacaksın madem ne diye staja gidip lise okuyorsun gir işe çalış diyeceğim.. Ama demek istemiyorum.. !

Ders çalışmadan ben bunu anlayamam ve bunu yapamam diye bişrey yok.. bu sadece ders önceki bir kaygıdan kaynaklanan durumdur yani kendi başına bunu çözebilirsin yani çözülmeyecek birşey yok rehberlik hocasıyla git adam gibi güzelce konuşun anlatın.. veyahut hangi dersten anlayamıyorsan arkadaşlaından rica et güzelce rica et,konuş sonra zaten sana yardımcı olmak isterlerse olabilirler zaten arada dershanede ise anlayamadığın derslerde hocalardan yardım istemeyi deneyebilirsin güzel kardeşim..

Hadi ben sana destek vereyim sen bu işi başacaksın.. YAPAMAYACAĞIM diye birşey yoktur. !

* Ben bu dersleri Ne olursa olsun ne pahanısa olusna olsun yapacağım ve anlamaya gayret edip bütün zorlukların üstesinden geleceğimden eminim ve bütün zorluklara rağmen yılmayacağım çalışmaya devam edeceğim * bunu düşün..

Azim,sabır olduktan sonra derste olsun işte olsun başarılı olursun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.