Şimdi Ara

Hayattan Zevk Alamıyorum, Manasız geliyor (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
5
Favori
13.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence bı fight clup ı izlemediyseniz izle ama baslarını dikkate alma fazla B'nde elimden geldiğince namazımı falan kılıyorum basları iğrenç gelebilir ama mükemmel film İMdb sırasından da belli olur izle sen can sıkıntın kısa bir süre gider

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackhawk---

Tıpatıp beni anlattın kelimesi kelimesine.. İnsanları tanıman dolayısıyla böyle iki yüzlülüklerini filan görmen ve sadece bir kız bir arkadaşın olması durumu bile benimle aynı yani Bence bunun nedeni yani kendimde çözdüğüm nedeni şu eğer böyle küçüklükten beri nasıl desem ailende hep olgun insan muamelesi gördüysen yaşıtlarına göre birazcık daha detaylı ve tecrübeli olursun veya bunlarla birlikte kız veya erkek yakınlarından sağlam bir kazık yersen artık böyle insanların ne yapacağını ciğerine kadar tahmin edersin. Bende aynı senin gibi evdeyim çünkü yapacak bir şeyim yok. Çevremdeki çoğu kişi özellikle ararlar onlarla gelmem için ama insanlar o kadar yapmacık geliyor ki diyelim ki bir kafeye gittik sırf gülmek için uğraşıyorlar sırf yapmacıklık.. Aynı şekilde böyle beni salak yerine koyuyormuş gibi suratıma bakarak konuşuyorlar halbuki ben onların kendilerini çok zeki sanıp yaptıklarını çoktan anlıyorum dolayısıyla hiç ısınamıyorum. İşte bence bunun nedeni bence psikolojik sorun filan değil. Öyle olsa hiç bir arkadaşımla anlaşamam. Benimde iki arkadaşım var her şeyden öte. Bunun nedeni olgunluk ve insanları çabuk tanıma. Bence yapacak tek şey beklemek illa ki kız veya erkek gerçekten kafamıza uyan insanlar ileride karşımıza çıkacaktır. Tek insan biz değiliz böyle. Ondan mutsuz olmanı gerektirecek bir sorun yok bence dostum. Herkes gitsin boş boş muhabbetler yapsın kendilerini gülmeye zorlasın yapmacıklıklar içinde boğulsun bırak sen evinde otur müzik dinle daha iyidir bence

Bir an kendim yazdım sandım bu yazıyı. Teşekkür ederim bir kaç şeye de cevap buldum içinde :\

• şimdi ne durumdasın, sıkıntıların devam ediyor mu?

önemli olan iç huzuru sağlamak. kendinle barışık olmalısın. o insanlar önemli değil, sen değer vermiyorsan o insanın bir önemi yoktur artık. bu yazdığım yazıyı beğenmiyorsan bana da değer verme, vermek zorunda değilsin. önce kendin sonra da ailen ve sevdiğin insanlar önemli olmalı, gerisi tıraş.

her gün barda, discoda gezen insanlar mutlu diye bir şey yok. herkesin kendine göre dertleri var ama mutlu olmaya çalışıyor.
    çok büyük bir derdin yok, kendi mutluluğunu kendin bulmalısın, hoşlandığın aktiviteleri kendin bulmalısın. en azından akşam olunca çık dışarı al eline çekirdeğini dolaş, dinle müziğini. ailenle vakit geçir mesela. illa ki lüks mekanlarda gezmek, fotoğraf çekip facebook'a koymak zorunda değilsin. ailenle çıkıp en yakın parkta oturmak hem dinlendirir, hem huzur verir. huzur çok önemli, bunu kaybetmemeye çalış.

kendi değerlerine göre yaşa, kendi zevklerini üstün tut. bara gitmekten hoşlanmıyorsan gitmezsin, çoğu insan gidiyor diye gitmek zorunda değilsin. senin ne yapmaktan hoşlandığın önemli burada.
    asla sosyal olmayacaksın diye bir şey de yok. canın ister evde oturursun, canın ister sosyalleşirsin. illa kafa dengin olan insanları bulman da gerekmiyor, vakit geçirirsin, muhabbet iyidir, fazla asosyallik, fazla yalnızlık insanın içini daraltır bir süre sonra.

inanan biriymişsin, Allah seni kulu olarak yeryüzüne göndermiş, basit gözüküyor ama çok büyük onurdur. yaşadıklarından sana olumlu ve ya olumsuz gelen her şey O'nun onayı dahilinde gerçekleşmiştir, senin olumsuz olduğunu düşündüğün şeyler kim bilir ne hayırlar taşıyordur? Allah her zaman hayırlı olanı verir, her şey olması gerektiği için olur, bu düşünce kötü zamanlarında sana moral sağlayacaktır.

son olarak içindeki evhamı yok et, pozitif düşün, bu katkı sağlayacaktır, sen pozitif düşündükçe, mutlu olmaya çalıştıkça dünya gözüne daha güzel gözükmeye başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elin oğlu -- 12 Eylül 2012; 2:21:54 >

• imzamdaki şarkıları dinle kardeşim
  • quote:

Tıpatıp beni anlattın kelimesi kelimesine.. İnsanları tanıman dolayısıyla böyle iki yüzlülüklerini filan görmen ve sadece bir kız bir arkadaşın olması durumu bile benimle aynı yani Bence bunun nedeni yani kendimde çözdüğüm nedeni şu eğer böyle küçüklükten beri nasıl desem ailende hep olgun insan muamelesi gördüysen yaşıtlarına göre birazcık daha detaylı ve tecrübeli olursun veya bunlarla birlikte kız veya erkek yakınlarından sağlam bir kazık yersen artık böyle insanların ne yapacağını ciğerine kadar tahmin edersin. Bende aynı senin gibi evdeyim çünkü yapacak bir şeyim yok. Çevremdeki çoğu kişi özellikle ararlar onlarla gelmem için ama insanlar o kadar yapmacık geliyor ki diyelim ki bir kafeye gittik sırf gülmek için uğraşıyorlar sırf yapmacıklık.. Aynı şekilde böyle beni salak yerine koyuyormuş gibi suratıma bakarak konuşuyorlar halbuki ben onların kendilerini çok zeki sanıp yaptıklarını çoktan anlıyorum dolayısıyla hiç ısınamıyorum. İşte bence bunun nedeni bence psikolojik sorun filan değil. Öyle olsa hiç bir arkadaşımla anlaşamam. Benimde iki arkadaşım var her şeyden öte. Bunun nedeni olgunluk ve insanları çabuk tanıma. Bence yapacak tek şey beklemek illa ki kız veya erkek gerçekten kafamıza uyan insanlar ileride karşımıza çıkacaktır. Tek insan biz değiliz böyle. Ondan mutsuz olmanı gerektirecek bir sorun yok bence dostum. Herkes gitsin boş boş muhabbetler yapsın kendilerini gülmeye zorlasın yapmacıklıklar içinde boğulsun bırak sen evinde otur müzik dinle daha iyidir bence

birçok kişi demiş ama bende demekten alamayacağım kendimi bu yazıda bende kendimden birşeyler gördüm.bu sene üniversite tercihlerim var ben şunu okuyalım geleceği varmış meslekte ilerleyebiliriz iş garantisi var stajlarda kendimizi geliştiririz yükseklisansı şu alanda yapabiliriz.önemli olan mesleki ilerleme para benim içi ikinci planda diyorum.sende hedeflerinde bahset dediğimde ise izmirde mühendislik niye izmir dediğimde ise karı-kız içki-eğlence anlatmaya başlıyorlar insanların kariyer gelecek planlaması olmaması beni üzüyor.senin dediğin gibi insanlar dipsiz bi kuyuda kendi egoları tatmin etme başkalarına kendilerini beğendirme popüler olma çabasındalar ama kimin haklı olduğunu zaman gösterecek

• Senin bence hayat felsefen yok. Ayrıca ben müslüman olsaydım mutsuz olmazdım. Dini inancına ters birşey bence. İyi ve kötü zamanlarında okuduğunda sana moral verecek kitaplar bulman lazım. Bu din olabilir, başka tür bir kitap olabilir.

"Dünya Görüşü (Hayat Felsefesi) Nedir
    Dünya görüşü, halk arasındaki kullanımıyla edinilmiş bilgi, veya bir insanın hayat görüşü veya bir şeye erişmenin arkasındaki yöntem veya prensipler olarak da kullanılmaktadır. Buna aynı zamanda bu anlamda o kişinin hayat felsefesi de denilir.

Kaynak:http://www.cerezforum.com/gerekli-bilgiler/81334-dunya-gorusu-hayat-felsefesi-nedir.html#ixzz20rNSyJMa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 17 Temmuz 2012; 9:51:16 >

• beyler şu an iyiyim, kafamı dağıttım zamanla, takılıyorum işte DH'de.
  • evlen
  • bırak bu işleri insan hastayım diye diye hasta olur..
    hem namaz kılıyorum diyosun hem de zevk alamıyorum diyosun
    olacak iş değil
    namaz insana huzur verir.

bende aynıyım
    hayatımda hiç diskoya konsere gitmedim
    arkadaşlarımın %90 ı okul tuvaletinde pis pis sigara içerken ben hiç birine katılmadım
    yılbasında millet alkolun dibine vururken ben içmedim içmemde , hiç gidipde bi içki alıp içmedim bira dahi
    millet genel evlerde gezerken bir kez bile gitmedim
    samimi oldugum 1 arkadaşım var gerisi hepsi yalan face ' e eklemişimdir ve ya eklemişlerdir eklendiğinden beri 1 kez konusmadıgım kişiler var
    ama o tek arkadaşımla 5 senedir konusuruz...

hayat boyle
    en iyiside bu
    millet gibi gunah keçisi olmaktansa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diamond4000 -- 17 Temmuz 2012; 11:54:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: diamond4000

bırak bu işleri insan hastayım diye diye hasta olur..
    hem namaz kılıyorum diyosun hem de zevk alamıyorum diyosun
    olacak iş değil
    namaz insana huzur verir.

bende aynıyım
    hayatımda hiç diskoya konsere gitmedim
    arkadaşlarımın %90 ı okul tuvaletinde pis pis sigara içerken ben hiç birine katılmadım
    yılbasında millet alkolun dibine vururken ben içmedim içmemde , hiç gidipde bi içki alıp içmedim bira dahi
    millet genel evlerde gezerken bir kez bile gitmedim
    samimi oldugum 1 arkadaşım var gerisi hepsi yalan face ' e eklemişimdir ve ya eklemişlerdir eklendiğinden beri 1 kez konusmadıgım kişiler var
    ama o tek arkadaşımla 5 senedir konusuruz...

hayat boyle
    en iyiside bu
    millet gibi gunah keçisi olmaktansa

Aynı ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: kardiyakarrest

quote:

birçok kişi demiş ama bende demekten alamayacağım kendimi bu yazıda bende kendimden birşeyler gördüm.bu sene üniversite tercihlerim var ben şunu okuyalım geleceği varmış meslekte ilerleyebiliriz iş garantisi var stajlarda kendimizi geliştiririz yükseklisansı şu alanda yapabiliriz.önemli olan mesleki ilerleme para benim içi ikinci planda diyorum.sende hedeflerinde bahset dediğimde ise izmirde mühendislik niye izmir dediğimde ise karı-kız içki-eğlence anlatmaya başlıyorlar insanların kariyer gelecek planlaması olmaması beni üzüyor.senin dediğin gibi insanlar dipsiz bi kuyuda kendi egoları tatmin etme başkalarına kendilerini beğendirme popüler olma çabasındalar ama kimin haklı olduğunu zaman gösterecek

Kesinlikle haklısınız hocam. Zaten şuan o eğlence diye tabir ettikleri içki vs. tarzı şeyleri bir kendilerini sorgulasalar tercih etmezler bile. Onlar sırf herkesin ona yönelmesinden dolayı o işleri bir şey sanıp ta yöneliyorlar. Bir kere ciddi anlamda düşünmemişlerdir bile ben gerçekten hoşlanıyor muyum bu tür içki içmekten vs. eğlencelerden filan. Bunun farkında erkenden varanlar hayatta olgun adımlar atarken, onlar işin sırf eğlence tarafında. Tabi onların yaptığına eğlence mi denir, yoksa boşlukta olup kendilerini mutlu olmaya zorlamak mı denir bilemem. Onlarda bunun farkına varacaklar ama onların varlığını kendinden küçüklere nasihat verirken göreceğiz. Kendileri çok çok pişman olacak ama iş işten geçecek. Ama her insanın kafasına uyan bir iki dostu daima çıkar. Belki uzun sürer ama olgun insanlarda oluyor hayatta.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angry Again

merhaba arkadaslar, uzun suredir bu konuyu acip acmamak arasinda kaldim ama sonunda aciyorum. Kardeslerim, hayat bana bos geliyor, yaptigim hersey bos geliyor, hayatimda 1 kere arkadaslarimla birsey yapmamisimdir, adamlar barlara konserlere giderken ben evde hep yalniz basima oturmusumdur cunku bana zevk veren budur. Yalnizlik, umutsuzluk, caresizlik bana bir zevk veriyor. Dine inanan bir insanim bu yuzden alkol falan da kullanmam namaza falanda imkan buldukca giderim veya evde kilarim. Ama arkadaslar artik hayat bana bos geliyor yaptiklarim falan etrafimdaki insanlar deli gibi eglenirken benim tek yaptigim kulakliklarimla Death dinlemek. ozellikle de "voice of the soul" u. insanlar bana manyak deli falandiyorlar. Ayrica bir problemim de su. insanlari o kadar iyi anliyorm ki delirecegim artik insanlarin her yonunu cozdum
    bu yuzden 2 tane arkadasim var sadece, baska yok, biri kiz biri erkek arkadaslarimin. Ailemden de artik bir mutluluk bir zevk alamiyorum. Hayatin bana verdigi seyler yok kardeslerim. Su kardesinize yardim edin yoksa 1-2 ay a kotu seyler yapacagim...

bende de var aynı durum. fazla mı empati kurabiliyorum nedir çözemedim insanların içini dışını her şeyini anlıyorum artık. en iyi çözüm başka yerlere gidip keşfetcek yeni bişeyler bulmak ancak böyle zevk alabilirz bi gün bunu yapıcam diye dayanıyorum ben de işte. sen de dene

• quote:

Orijinalden alıntı: Angry Again

merhaba arkadaslar, uzun suredir bu konuyu acip acmamak arasinda kaldim ama sonunda aciyorum. Kardeslerim, hayat bana bos geliyor, yaptigim hersey bos geliyor, hayatimda 1 kere arkadaslarimla birsey yapmamisimdir, adamlar barlara konserlere giderken ben evde hep yalniz basima oturmusumdur cunku bana zevk veren budur. Yalnizlik, umutsuzluk, caresizlik bana bir zevk veriyor. Dine inanan bir insanim bu yuzden alkol falan da kullanmam namaza falanda imkan buldukca giderim veya evde kilarim. Ama arkadaslar artik hayat bana bos geliyor yaptiklarim falan etrafimdaki insanlar deli gibi eglenirken benim tek yaptigim kulakliklarimla Death dinlemek. ozellikle de "voice of the soul" u. insanlar bana manyak deli falandiyorlar. Ayrica bir problemim de su. insanlari o kadar iyi anliyorm ki delirecegim artik insanlarin her yonunu cozdum
    bu yuzden 2 tane arkadasim var sadece, baska yok, biri kiz biri erkek arkadaslarimin. Ailemden de artik bir mutluluk bir zevk alamiyorum. Hayatin bana verdigi seyler yok kardeslerim. Su kardesinize yardim edin yoksa 1-2 ay a kotu seyler yapacagim...

Hayatı, bittiğinde "Mükemmeldi" diyecek şekilde yaşa!
    (Havalı söz buldum lan!)

• hee.banada anlamsız geliyo .boşver salla gitsin yaşamana bak
  • Kardeşim kendini yalnız hissetmemeye çalış.Farklı birşeyler yap.Şu an sana önereceğim bir film, kesin izlemeni tavsiye ederim. Asla Umudunu Kaybetme (Will Smith)
  • bişey ile ilgilenmiyorsan hayattan zevk almaman normal. farklı yerlere gitmen lazım , bak yaz ayındayız denize havuza balık tutmaya gidebilirsin ,doga yürüyüşü olabilir açık havada olsunda çok fark etmez.ben derslerden bunaldıgımda gezilere katılırım otobüste etrafı izleyip kahve içmek bile huzur verir.
    bi kaç arkadaşınla birer bira alır yürürsünüz otobüsle gideceğiniz yeri. istanbulda yaşıyorsun herhalde daha ne istiyorsun dinlediğin müzik güzel ama güzel hareketli yabancı pop parçalar dinle. dinlediğin müziklerde durumunu kötüleştirebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: asal sayı

şimdi ne durumdasın, sıkıntıların devam ediyor mu?

önemli olan iç huzuru sağlamak. kendinle barışık olmalısın. o insanlar önemli değil, sen değer vermiyorsan o insanın bir önemi yoktur artık. bu yazdığım yazıyı beğenmiyorsan bana da değer verme, vermek zorunda değilsin. önce kendin sonra da ailen ve sevdiğin insanlar önemli olmalı, gerisi tıraş.

her gün barda, discoda gezen insanlar mutlu diye bir şey yok. herkesin kendine göre dertleri var ama mutlu olmaya çalışıyor.
    çok büyük bir derdin yok, kendi mutluluğunu kendin bulmalısın, hoşlandığın aktiviteleri kendin bulmalısın. en azından akşam olunca çık dışarı al eline çekirdeğini dolaş, dinle müziğini içindeki sesi dinle, "ruhun sesi"ni dinle. ailenle vakit geçir mesela. illa ki lüks mekanlarda gezmek, fotoğraf çekip facebook'a koymak zorunda değilsin. ailenle çıkıp en yakın parkta oturmak hem dinlendirir, hem huzur verir. huzur çok önemli, bunu kaybetmemeye çalış.

kendi değerlerine göre yaşa, kendi zevklerini üstün tut. bara gitmekten hoşlanmıyorsan gitmezsin, çoğu insan gidiyor diye gitmek zorunda değilsin. senin ne yapmaktan hoşlandığın önemli burada.
    asla sosyal olmayacaksın diye bir şey de yok. canın ister evde oturursun, canın ister sosyalleşirsin. illa kafa dengin olan insanları bulman da gerekmiyor, vakit geçirirsin, muhabbet iyidir, fazla asosyallik, fazla yalnızlık insanın içini daraltır bir süre sonra.

inanan biriymişsin, Allah seni kulu olarak yeryüzüne göndermiş, basit gözüküyor ama çok büyük onurdur. yaşadıklarından sana olumlu ve ya olumsuz gelen her şey O'nun onayı dahilinde gerçekleşmiştir, senin olumsuz olduğunu düşündüğün şeyler kim bilir ne hayırlar taşıyordur? Allah her zaman hayırlı olanı verir, her şey olması gerektiği için olur, bu düşünce kötü zamanlarında sana moral sağlayacaktır.

son olarak içindeki evhamı yok et, pozitif düşün, bu katkı sağlayacaktır, sen pozitif düşündükçe, mutlu olmaya çalıştıkça dünya gözüne daha güzel gözükmeye başlar.

+1.

Bende sürekli ailemle akşamları dışarı çıkıp dolaşıyorum iyi kötü muhabbet ediyorum.Ha herkesin kendine göre derdi var ama bunu kafasına çok takan var daha az takıp mutlu olmaya çalışanda orası ayrı.Arasıra bende bu dünyadan ve içindeki saçmalıklardan çok bunalıyorum, sürekli intihar etmeyi düşünüyorum aklımdan bir türlü çıkmıyor, engel olamıyorum artık.Bazen bu kadar kafa yormaktan mutsuz olmaktan sıkılıyorum hayatımı nasıl daha fazla yaşanabilir kılabilirim diye soruyorum kendime.Sürekli anı yaşamaya çalışıyorum, sende dene en fazla ne olabilirki ? Ya dayak yer hastanelik olursun ya da direk ölürsün.Bunalımda olan bir insan için bunlar göz önüne alındığında kaybedicek birşeyi olmuyor.En azından ölürüm beklenmedik birşey olursa giderim buralardan diyorsun.Önemli olan bunu gerçekten diyebilmek, sonrasında zaten yavaş yavaş yoluna girdiğini anlıyorsun birşeylerin.Sürekli soruyorum kendime "Neden yaşıyorumki ? Bu boktan dünyaya gelmek benim fikrim miydi ? Bana biri gelip yaşamak istediğimi sordu mu ?" diye böyle diyince cevap bulamıyorum tabi ve intihar en mantıklı çözüm gibi geliyor insana.Ama intihar aptallık etmek olur.Çünkü hiç beklemediğin bir anda mutlu olabiliyorsun, dışarı çıktığında güzel kızlara baktığında (bu ülkede çokta yok gerçi) beklenmedik bir anda hoşlanabiliyorsun sevmenin ne demek olduğunu hatırlıyorsun (kendimi duygusuz biri yapmaya çalışsamda ister istemez nadiren bana da denk geliyor.).Lanet olası insanlardan ve onların kendilerini beğenmişlik duygularından nefret ediyorum.Sırf bu tip insanlar yüzünden insan olmasaymışım keşke diyorum.Onları umursamıyorum, okulda bütün sene birlikte onlarla olmama rağmen 5 cümle etmiyorum, yüzlerine bakmıyorum, biryere giderken sağımda solumda çıksalar hemen yolumu değiştiriyorum, onları bu egoistliklerinden dolayı küçük görüyorum.Doğal olanı seç, her zaman ama bu da kolay değildir.Birkaç arkadaşım var benim de, çoğumuzun öyledir, gerçek arkadaşlarımız.Onlarla takılıyorum doğal olarak.Bir hayat yanlız başına mutlu olmaz asla sadece kendini kandırır.Dine bağlılığım eminim sizinkilerden daha azdır ama yine de şükrediyorum.Böyle olduğum için, bunları düşünebildiğim için, kendini beğenmiş şabalaklardan nefret edip onlardan biri olmadığım için.
    Belki de hayat bize bunları, ilerde olmamız gereken kişi olmamız için gösteriyordur.Belki de bizi daha güçlü kişilik ve akıl sahibi bireyler olmamız için gösteriyordur.Bunları da düşünmek lazım.
    Herşey boş katılıyorum, bu yüzdende 30 yaşımda ölmek istiyorum, sürekli Allah'a yalvarıyorum, inan.Ama buna rağmen dolu ve gerçek olan birşey varsa onu arıyorum.Hala zamanım var çünkü.Vazgeçersen, kaybedersin bu kadar basit.Birinin bir sözü vardı, "Tarihe adını yalnızca sonuna kadar giden, pes etmeyen yazdırır yenilgiyi kabul edenler değil.".Sende pes etme gerçeği ara, doğalı, hala güzel olanı ve bozulmamış olanı ara çünkü hâlâ zaman var, ümitte var.Ne zaman bu arayışından vazgeçersin işte o zaman harcamış olur seni bu lanet olasıca hayat.
    Bunları umarım dikkate alırsın, çünkü bende tamamen içimden gelen şeyleri yazdım buraya yardımcı olabileceğini düşündüm.Umutsuzluğa kapımış birini kurtarır belki diye.Senden yaşça küçüğüm ama istersen pm de atabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

• hey dostum biran yazıyı benim yazdığımı zannettim

• Eminim sana şöyle geliyordur. Sanki sen hariç diğer insanlar farklı bir dünyada sen başka bir dünyada yaşıyormuşsun gibi.
  • bunları diyebiliyomusun?

neyin ne olduğunun farkındayım anlamsızca tekrarlara girip insanları dünyayı toplumu çözmeye çalışmanın gereği yok , o halde kafa yormaya enerji harcamaya gerek yok , tüm değerli gözüken şeyler yaşansa iyi olur ama olmasada bişey kaybetmem yine yaşarım yine isyan etmem yine pişman olmam ve yine devam ederim ben hep burdayım , kazara bir ortama girersem kendimi salar anı yaşarım ama hepsi bu kadar , kovalamam ... ne eğlenmeyi nede güzel vakit geçirmeyi çünkü .... çünkü ....... hmm çünküüüü aştım ben oraları

not:sabah 6 hiç uyumadım anca bu kadar toparladım :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.