Şimdi Ara

Hayattan Zevk Alamıyorum, Manasız geliyor (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
5
Favori
13.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tesekkurler beyler ama kafam git gide bozuluyor napacagim bilmiyorum....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azıcık şükretmeyi ve zevk almayı dene yaşamından.
    Sürekli mutsuz olduğunu söyleyip olumsuz enerji yayma.

Ne insanlar var şu hayatta ya. Sakat mısın, kör müsün, aç mısın, açıkta mısın ... ??

Biraz hayatımızın ve elimizde olanların kıymetini bilmemiz lazım.
    Şikayet edip durmak hiçbir işe yaramıyor.

Ayrıca sana pozitif düşünce ile ilgili Evrenden Torpilim Var isimli kitabı okumanı tavsiye ediyorum.

Böyle saçma sapan düşüncelerden arınırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angry Again

tesekkurler beyler ama kafam git gide bozuluyor napacagim bilmiyorum....

bak kardesim acık konusacam bende dinime cok önem veren bir insanım bu forumdada yeniyim namazlarıma falan cok dikkat ederim benim 1 senem sen gibi gecti hergün aglayacak duruma geliyordum psikolojim bozulmus gibiydi bir süre sonra namazlardanda zevk almamaya basladım hiçbir ibadetten zevk alamıyordum fakat bunun nedenini sonunda buldum üstüne gittim ve sorunum düzeldi sorun hayatının monotonlugu ve hafifte seytanın dürtmesi bak felak nas ayetel kürsi oku vaktin olursa Kur'an oku nafile kıl en önemlisi oruc tut fakat bu monotonlugu gidermek için biraz dısarı cık 1 tane bile arkadasın olsa onla takıl farklı seyler yap bak bu dediklerim cok önemli bende sen gibiydim güven bana isterrsen pm de at telefonumu falan veririm yardımcı olurum bu cok üzücü bir durum fakat gercekten dinine baglıysan dediin gibi kötü seyler yapmassın ok?? bu dediklerimi iyice oku

• senin farklı bir modelinim bende. 2-3 tane samimi olduğum arkadaşım var. öyle azıtmayı, sırnaşıklığı her halta gülmeyi seven birisi değilim yapım böyle. ruhum sanki çok yaşlı ve yorgun bir bilge gibi. en son ne zaman mutlu oldum hatırlamıyorum. ilişkilerim hiç istediğim gibi gitmedi belkide sorunum budur. düzgün bir ilişki. bilmiyorum. ama birini mutlu edebileceğimede inanmıyorum. çabuk sıkılan bir yapım vardır hep farklı şeyler yapmayı severim ama bu yönümü bastırıyorum çünkü maddi olanaklar engel oluyor. geçen zamanında farkındayım bugünler çok önemli ve güzelde geçirmeliyim ama sokağa adımımı atınca gene bir vurdumduymaz ruh hali sarıyor bedenimi. günler böyle geçip gidiyor. düşünündükçe telaşlanıyorum. ama ne yapabilirim ki. bu yıl üniversiteye gideceğim bakalım benim için çok önemli bir dönüm noktası hayatım değişebilir, kurtulabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: black milk

senin farklı bir modelinim bende. 2-3 tane samimi olduğum arkadaşım var. öyle azıtmayı, sırnaşıklığı her halta gülmeyi seven birisi değilim yapım böyle. ruhum sanki çok yaşlı ve yorgun bir bilge gibi. en son ne zaman mutlu oldum hatırlamıyorum. ilişkilerim hiç istediğim gibi gitmedi belkide sorunum budur. düzgün bir ilişki. bilmiyorum. ama birini mutlu edebileceğimede inanmıyorum. çabuk sıkılan bir yapım vardır hep farklı şeyler yapmayı severim ama bu yönümü bastırıyorum çünkü maddi olanaklar engel oluyor. geçen zamanında farkındayım bugünler çok önemli ve güzelde geçirmeliyim ama sokağa adımımı atınca gene bir vurdumduymaz ruh hali sarıyor bedenimi. günler böyle geçip gidiyor. düşünündükçe telaşlanıyorum. ama ne yapabilirim ki. bu yıl üniversiteye gideceğim bakalım benim için çok önemli bir dönüm noktası hayatım değişebilir, kurtulabilirim.

istediklerin olur inşallah, yukarda arkadaş bahsetmiş şükretmek diye, ben zaten hergun su halime sukrederim, daha kotusu de vardir kardesim diye. :S

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende sizler gibiyim açıkçası , her gün şükrederim. 2-3 dostum vardır geriside boştur zaten ..
  • Açıkçası bende senin gibiyim. Üniversitedeyim ama insanların yaptıkları çok saçma geliyor okulda. Myo'dayım. İnsanlar sanki okula değil de eğlenmeye gelmişler gibi. 2 yıllık basit bir bölümde bile 1 in altında ganosu olanlar var. Kızlar desen eğlence için çıkıyor birileriyle. Geleceği kurmak için sevgilisi olan yok. Bugün hangi bara gidelim , kimin evinde içelim diyenlerle dolu. Bende alkol ve sigara kullanmıyorum. Birkaç kez denemişliğim var ama alkolden herhangi bir tad alamadım. Alkol tad almak için içilmez diyen arkadaşlar olacaktır. Ben tad almayacaksan içecek içmeyi uygun bulmuyorum. Mesele lunaparkta gondola (gemi) binince insanda adrenalin salgılanıyor bu tarz bir şey olsa yine tercih nedenim olabilirdi. Kafa yapınca da insan ne yaptığını bilmiyor. Bu da mantıksız geliyor. Bunun için kullanmıyorum. Bilmediğim yerleri gezmek istiyorum , kendimi birçok konuda geliştirmek istiyorum ama olmuyor. İyice konsantre olamıyorum kendimi geliştirmek için yaptığım işlerde. Gezmek içinse para gerekiyor. Güzel bir gelecek için uğraşıyorum umarım başarabilirim. Geleceğimi sağlam bir şekilde kurabilsem hayattan zevk alacağıma inanıyorum. En azından yarın ne yaparım düşüncesi olmayacaktır içimde. Kşilik olarakta ciddi birisiyim. Bazıları her şeye gülebilirken ben gülemiyorum. Facede görüyorum yaşıtım olan bir kız veya erkek (20) xxx ölsün istiyorum gibi çocukça bir şey yazabilirken bu yazdıkları bana saçma geliyor. Saçmaca çekilmiş fotoğraflar ekliyor benim fotoğraflarım ise tarihi veya kültürel yerlerde çekilmiş fotoğraflardan oluşuyor. Doğaçlama yazdım inş. demek istediklerim anlaşılmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Açıkçası bende senin gibiyim. Üniversitedeyim ama insanların yaptıkları çok saçma geliyor okulda. Myo'dayım. İnsanlar sanki okula değil de eğlenmeye gelmişler gibi. 2 yıllık basit bir bölümde bile 1 in altında ganosu olanlar var. Kızlar desen eğlence için çıkıyor birileriyle. Geleceği kurmak için sevgilisi olan yok. Bugün hangi bara gidelim , kimin evinde içelim diyenlerle dolu. Bende alkol ve sigara kullanmıyorum. Birkaç kez denemişliğim var ama alkolden herhangi bir tad alamadım. Alkol tad almak için içilmez diyen arkadaşlar olacaktır. Ben tad almayacaksan içecek içmeyi uygun bulmuyorum. Mesele lunaparkta gondola (gemi) binince insanda adrenalin salgılanıyor bu tarz bir şey olsa yine tercih nedenim olabilirdi. Kafa yapınca da insan ne yaptığını bilmiyor. Bu da mantıksız geliyor. Bunun için kullanmıyorum. Bilmediğim yerleri gezmek istiyorum , kendimi birçok konuda geliştirmek istiyorum ama olmuyor. İyice konsantre olamıyorum kendimi geliştirmek için yaptığım işlerde. Gezmek içinse para gerekiyor. Güzel bir gelecek için uğraşıyorum umarım başarabilirim. Geleceğimi sağlam bir şekilde kurabilsem hayattan zevk alacağıma inanıyorum. En azından yarın ne yaparım düşüncesi olmayacaktır içimde. Kşilik olarakta ciddi birisiyim. Bazıları her şeye gülebilirken ben gülemiyorum. Facede görüyorum yaşıtım olan bir kız veya erkek (20) xxx ölsün istiyorum gibi çocukça bir şey yazabilirken bu yazdıkları bana saçma geliyor. Saçmaca çekilmiş fotoğraflar ekliyor benim fotoğraflarım ise tarihi veya kültürel yerlerde çekilmiş fotoğraflardan oluşuyor. Doğaçlama yazdım inş. demek istediklerim anlaşılmıştır.

Helal olsun hocam , bende benzer düşünceleri taşıyorum. Geleceği düşünmek insanı çok yoruyor. Ayrıca saçmalıklar dünyası facebook'un b*ku çıktı hocam. Oradakileri hiç tınlama bence , her kişinin paylaştıkları , yazdıkları kendi kişiliği ile alakalıdır.. Hayatta başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: operator11

Helal olsun hocam , bende benzer düşünceleri taşıyorum. Geleceği düşünmek insanı çok yoruyor. Ayrıca saçmalıklar dünyası facebook'un b*ku çıktı hocam. Oradakileri hiç tınlama bence , her kişinin paylaştıkları , yazdıkları kendi kişiliği ile alakalıdır.. Hayatta başarılar.

Ailemden sağlam bir gelecek kalmayacak. Yani bana bir işyeri açma gibi durumları yok. Bende okul değiştire değiştire pek sağlam bir eğitim alamadım , kendim de çabalamadım. Şimdi ise geleceği düşünmekten mutlu olamıyoruz. Günü birlikte yaşayacak bir yapım yok. İlle bugünü geleceğe bağlıyorum. Durumu kötü olanları (engelliler, maddi durumu kötü olanlar, kendine bilerek zarar verenler) pek düşünmüyorum zaten ama bazen hayatımı da onlarla ilişkilendiriyorum bu da bana zarar veriyor. Ortaokulda , lisede kitap okuyan biri değildim bu duruma geldim kitap okur oldum.

• quote:

quote:

Ailemden sağlam bir gelecek kalmayacak. Yani bana bir işyeri açma gibi durumları yok. Bende okul değiştire değiştire pek sağlam bir eğitim alamadım , kendim de çabalamadım. Şimdi ise geleceği düşünmekten mutlu olamıyoruz. Günü birlikte yaşayacak bir yapım yok. İlle bugünü geleceğe bağlıyorum. Durumu kötü olanları (engelliler, maddi durumu kötü olanlar, kendine bilerek zarar verenler) pek düşünmüyorum zaten ama bazen hayatımı da onlarla ilişkilendiriyorum bu da bana zarar veriyor. Ortaokulda , lisede kitap okuyan biri değildim bu duruma geldim kitap okur oldum.

İleriyi düşündükçe insan boşluğa düşüyor. Benim ailem yok zaten yaşlı babaannemle beraber kalırım. Artık onu yormamak istiyorum ama olmuyor , olmayacak .. Çaba sarfettim ama şans bize gülmedi şimdiye kadar. Umarım bundan sonra şansımız yaver gider ..

• Çocukken her akşam yatmadan önce Tanrıya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim.
    Bir bün Tanrının çalışma tarzının bu olmadığını anladım.
    Ertesi gün gittim kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce Tanrıya günahlarımı affetmesi çin dua ettim.

-Al Capone

Bu sözü severim bire bir aynı düşüncede olmasam bile birşeyler yapmadan ayağına geleceğini beklemek saçmalık olduğunu bariz belli eder neyse... İşin açıkçası şu kaç yaşındasın yada ne iş yaparsın hiç bilmem, sadece ilk yazdığını okudum dostum ama bende seyahat etmeden önce seyahatten ne kadar hoşlandığımı, model yapmadan ne kadar sevdiğimi veya resim yapmadan önce resim yapmanın benim için ne kadar sıkıcı olduğunu bilmezdim! Bir şeyler yap ne olursa git yamakasi yap belki kendini bulursun ama oturmakla olmaz.
  • quote:

İleriyi düşündükçe insan boşluğa düşüyor. Benim ailem yok zaten yaşlı babaannemle beraber kalırım. Artık onu yormamak istiyorum ama olmuyor , olmayacak .. Çaba sarfettim ama şans bize gülmedi şimdiye kadar. Umarım bundan sonra şansımız yaver gider ..

Ailenini olmama nedeni nedir ? Vefat ise başın sağolsun kardeş. Babaannene yardımcı olursan onu yormamış olursun. Şimdi ne işle uğraşıyorsun ?
  • milletin kendilerine göre eğlendiği ve bunun güzel bir şey olduğunu düşünme..bunlar gelip geçici ve aşırılıktan başka bir şey olmadığını bil.Şüphesizki Allah aşırılığı ve haddi aşmayı yasaklamıştır.Gerçekten hayattan zevk almak istiyorsan sana başka bir önerim daha olacak..onuda başka zaman yazarım neyse devam edeyim. alkole uyuşturucu gibi şeylere özenme.onlar seni hayvanlaştırır.insanlığından çıkarsın..bu sebepten dolayı o tür şeyleri kullanan kişilerle muhatap olma.yaşlı amcaların takıldığı yerlere git vede muhabbetlerine kulak ver.çok daha akıllı konuştuklarını göreceksin.

sen kendini başkalarıyla eşleştirme ,herkes gibi olmak zorunda değilsin.kendini bil yeter..
  • Sana verilecek tavsiye diğer asosyallere söylenenlerden farklı olmayacak.
    Hobi edin.
  • Buna pesimistlik denir hocam.
    Sen çok düşünme bu durumu.

Bir kuş al, köpek al. hayvanlarla iyi dost olunur. bütün sıkıntılarını dökersin. sonra bir bakmışın sosyalsin :)
  • İnsan elindekilerin değerini bilmeli . Herkes gibi gezen tozan popilerden olmanıza gerek yok. Günün sonunda kendınıze hesap verebilin, insan olun arada bisikleti felan alıp gezin, kitap okuyun dizi izleyin. Bunlar insana yeter bence.
    Herkes gibi olmak istiyorsan ve böyle mutlu olacagına ınanmıssan sorun psikolojik bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prens Andrey -- 14 Temmuz 2012; 13:27:27 >
  • +1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prens Andrey

İnsan elindekilerin değerini bilmeli . Herkes gibi gezen tozan popilerden olmanıza gerek yok. Günün sonunda kendınıze hesap verebilin, insan olun arada bisikleti felan alıp gezin, kitap okuyun dizi izleyin. Bunlar insana yeter bence.
    Herkes gibi olmak istiyorsan ve böyle mutlu olacagına ınanmıssan sorun psikolojik bence

Bu arkadaşın tavsiyesindeki kitap okuma gerçekten işe yarıyor kardeş. Bazen senin okuduğun veya okumak istediğin bir kitabı başka birisinde görüyorsun o kitabı sorayım derken muhabbet açılıyor. Hastahanede hemşire elimdeki kitabı görmüştü nasıl bir kitap filan diye sordu oradan muhabbete bi girdik gece nöbetçi hemşire odasında çay ile sohbete devam ettik Bu arada imzandaki '' Önemli olan sağlıksa... '' ile başlayan söz benim kardeş Görünce mutlu oldum şimdi.

• quote:

quote:

Ailenini olmama nedeni nedir ? Vefat ise başın sağolsun kardeş. Babaannene yardımcı olursan onu yormamış olursun. Şimdi ne işle uğraşıyorsun ?

Annem küçükken vefat etti ve babam beni babaanneme bırakıp evlendi , görüşmüyoruz . Mutluyum görüşmediğimiz için çünkü üvey annem çok kötü .. Şuan öğrenciyim (üni) sürekli ilerisini düşündüğüm için karamsar oluyorum bazen.

Söylediğiniz gibi kitap okumak insana çok ders veriyor fakat arayı çok açtım uzun zamandır kitap okuyamıyorum ..

Eğer tavsiye edebileceğiniz bir kitap varsa çok memnun olurum.

• quote:

Annem küçükken vefat etti ve babam beni babaanneme bırakıp evlendi , görüşmüyoruz . Mutluyum görüşmediğimiz için çünkü üvey annem çok kötü .. Şuan öğrenciyim (üni) sürekli ilerisini düşündüğüm için karamsar oluyorum bazen.

Söylediğiniz gibi kitap okumak insana çok ders veriyor fakat arayı çok açtım uzun zamandır kitap okuyamıyorum ..

Eğer tavsiye edebileceğiniz bir kitap varsa çok memnun olurum.

Bende ileriyi düşündüğüm için karamsarım. İleride yapabileceğim bir şey yok gibi görüyorum. Kitap olarak Ahmet Günbay Yıldızın kitaplarını tavsiye edebilirim biraz maneviyat doludur yalnız. Kitapları ders verici türdendir. En son Babamdan Sonra adlı kitabını okumuştum.

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=599178&sa=114687078

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.